Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

vrijdag 17 augustus 2012

Donderdag en vrijdag

Hallo,

Mijn leeslijst van de afgelopen twee dagen. Ziet er allemaal niet goed uit. Nog steeds kan ik alleen maar tegen iedereen zeggen dat ze zich moeten voorbereiden op een hele grote financiële dreun.
Zorg dat je niet teveel Euro's kan kwijtraken. Reken niet op de belofte van de Staat dat ze alles tot 100K gegarandeerd terug betalen. Als het niet kan dan kan het niet. Ook is de Staat allang voorbereid op een dergelijke situatie. http://www.beursbox.nl/nieuws-beleggen/laatste-nieuws/hier-is-ie-dan-de-noodwet-financieel-verkeer-1978.html je bent gewoon alles kwijt als het misgaat! En dan krijg je wat Noodgeld in je hand gedrukt om de eerste levensbehoeften te kunnen kopen als je mazzel hebt.


Donderdag:









LoL onze SP hoofdkameraad “ over my dead body ! “ Roemer    http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/33/roemer-boete-europa-over-my-dead-body.xml  ik geloof hem niet...meestal houden dat soort mensen juist van Centraal aangestuurde plan economieën zoals wij nu hebben in de Eurozone. LoL en daar komen de anderen die het altijd al veel beter weten http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/3302012/2012/08/16/Roemer-onder-vuur-na-hekelen-Europese-boete.dhtml


Zeer interessant artikel over de relatie van de VN en hun sponsoring van diverse papiergeld systemen in de wereld http://www.thedailybell.com/4179/Paper-Money-and-the-UN-Perfect-Together-More-Currency-and-Credit-Exchanges-Supported-by-the-UN

Om 9/11 weer eventjes aan te halen (is bijna weer zover) hier nog wat losse eindjes http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=32323





Een kijk op het Midden Oosten en de Arabische Lente. Geopolitiek http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=32351



Vrijdag:

Een maandje of zo geleden dit bericht http://article.wn.com/view/2012/07/10/BP_suspends_costly_Alaska_oil_project_s/  blijkbaar ook nog zeer gevoelige info omdat er niet veel ruchtbaarheid aan is gegeven en veel informatie krijg je niet. Alleen dat het niet volgens de BP norm zou gaan. Of ze zijn hogere drukken tegen gekomen zodat ze wat aanpassingen moeten doen. Of the timing van de andere projecten in de wereld loopt niet goed. Er gaan geruchten dat de Arabische Lente iets langer duurt als gepland. Libië en Syrië zijn ietsje standvastiger geweest als gedacht. De elite ligt een maand of 8 achter op schema. Dat zou een rede zijn om het project even stil te leggen.
Men wil wachten met dit olie veld tot dat de olie prijs hoger ligt. Dit olie veld zou het grootste olie veld zijn in de geschiedenis. Geruchten gaan dat de VS hier genoeg olie heeft liggen om nog tientallen jaren de olie te laten stromen. Sommige geruchten gaan zo ver als 200jaar voorraad http://www.americanfreepress.net/html/gull_island_oil.html . Shell en andere bedrijven zijn ook in deze regio actief en die zijn ook nog niet aan het pompen.
Het is weer een mooie "conspiracy theorie". Maar gezien de wereld politiek en de problemen die we hebben is het niet eens onwaarschijnlijk. Gewoon blijven volgen en let wel dat uit dezelfde bron de geruchten komen dat deze elite hun nieuwe geld gaat opdringen aan de wereld. Dat kunnen ze doen omdat iedereen schulden bij hun heeft. De geruchten zijn dat de elite weer goud en zilver geld gaan invoeren. Dat omdat zij daarvan het meeste de laatste tijd hebben opgekocht....

Nou ben ik er niet van overtuigd dat er een plan als dit ligt maar wel dat goud en zilver altijd een goede manier is om je kapitaal (hoe klein ook) veilig te stellen. Blijf niet vertrouwen op bankiers en politici die maar blijven zeggen dat het goed komt en dat de euro of ander papier spul zijn waarde/koopkracht zal houden. Na al die jaren zonder oplossing met een heleboel vergaderingen en beloftes is er nog steeds niets maar dan ook echt niets opgelost. En het komische inmiddels is dat ze niet inzien dat er ook geen oplossing is om het systeem dat wij nu hebben te redden. Zolang we een systeem hebben dat alleen maar kan overleven met groei en door steeds meer te lenen is er geen hoop, alleen uitstel op de korte termijn.
Je zult sparen weer moeten promoten en dat is het makkelijkst met een munt die iets waard is. Een munt die zijn waarde niet ontleend aan vertrouwen of hoe snel het word rond gepompt. En dat is een munt van of goud of zilver of allebei.


Het gaat niet goed met de transport over zee. De BDI ligt al tijden op zijn gat en steeds meer bedrijven gaan stuk    http://www.hellenicshippingnews.com/News.aspx?ElementId=d5df868d-035e-4fbb-bdc4-339aa281d6d8

Weer een artikel van een bank die nooit iets heeft zien aankomen http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/33/redden-van-euro-goedkoper-dan-einde-muntunie.xml deze rapporten van de “systeembanken” zijn van zulk slechte kwaliteit en alleen maar gericht op hun eigen overleven en winst. Niet dat van hun klanten of het volk in het algemeen. Dus wat ze zeggen is dat we de komende 10 jaar beter alles en iedereen overeind moeten houden (wat veel meer gaat kosten als dat zij kunnen voorspellen), dan nu gewoon de stekker eruit te trekken en de boel weer opbouwen met een stabieler systeem. Als deze “TBTF” banken nu een betere “trackrecord” hadden met hun economische waarschuwingen dan hadden we hier wat meer gewicht aan kunnen geven. Maar niet eens voor de meest kleine “bubbel” hebben ze ons gewaarschuwd. Ik ben jaren lang gebeld door deze bank of ik niet meer overwaarde zou willen verhypothekeren. Wat een goed advies was dat zeg….(gelukkig nooit gedaan, want gelukkig had ik toen al door dat het niet lang zo door kon gaan. En dat gewoon met boeren verstand, zonder dikke economische opleiding).


Tja…het is jammer maar iemand die zijn journalistiek taak echt uitvoert word wereldwijd vervolgd en bankiers die het volk voor miljarden belazeren lopen vrij rond http://www.zerohedge.com/news/guest-post-assange-or-corzine we zijn intussen nog slechter als een “Bananenrepubliek”   http://www.zerohedge.com/news/guest-post-west-has-just-become-giant-banana-republic  of zijn dit gewoon de stappen naar een fascistische staat?


Je mag ook dat natuurlijk ook niet zomaar zeggen, dat bijstandstrekkers niet zijn gemotiveerd…. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/3302514/2012/08/17/De-Krom-snapt-niets-van-bijstandsontvangers.dhtml je kunt je ook afvragen waarom hij dit zegt? De boel gaat zo meteen toch failliet. En dan houd het op met het handje ophouden…

Zo dan weten we dus gelijk wat voor vlees we in de kuip hebben http://www.telegraaf.nl/binnenland/12776562/___Blij_met_draai_Roemer___.html  wat een loser die Roemer!


Hahahahahaha De Jager: Het gaat de goede kant op!! Hahaha http://www.nu.nl/economie/2886825/jager-ziet-eurozone-langzaam-crisis-komen.html  lees ook even de reacties die zijn leuk. Zijn timing is ongelooflijk dit artikel staat dus tussen allemaal andere berichten met juist slecht nieuws over de wereld en de eurozone. 
Hij had beter zijn mond kunnen houden. LoL

Rene Tissen heeft het helemaal gehad http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2012/articles/blokvorming.xml als je een goed weekeinde wilt hebben dan moet dit maar niet lezen. Je word er niet vrolijk van.


Zo lekker genieten van een mooi weekend! Geniet nog even van jullie euro's ;-)

Tot later!

JJ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten