Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

donderdag 7 juni 2012

Donderdag

Hallo,

Even een update over de situatie in de wereld om jullie scherp te houden.

Harvey heeft vandaag een heel goed artikel staan. (het een na laatste) http://harveyorgan.blogspot.nl/2012/06/barrick-ceo-aaron-regent-sackedbullion.html Het is, ook als ik geen blog plaats, altijd goed om even bij Harvey op ontbijt te gaan.

De edelmetalen zijn zoals door de de diverse guru's die ik volg al voorspeld zeer volatiel. De elite doet er alles aan om het "monopolygeld" populair te houden. Nogmaals dit is voorspeld. Koop alleen het echte spul en doe dat in verspreide termijnen. Koop te dips! Speel niet op de beurzen!

Hier een mooi artikel over waarom het bovenstaande misschien wel gebeurd http://www.zerohedge.com/contributed/2012-06-07/criminal-banking-cartels-end-game-100-digital-monetary-system

Intussen blijven de Europese Surperpower fans doorspelen en van alles proberen om de schuldencrisis het hoofd te bieden. Het gaat er steeds meer op lijken dat de "rijkere landen" in de Eurozone hun welvaart moeten gaan delen met de andere. Een "bankenunie" gaat niets anders betekenen dan dat de belasting betaler net zo als met "Eurobonds" gaat betalen voor de wantoestanden in onze bancaire sector. Het word alleen niet zo gezegd en natuurlijk zal elke econoom mij de oren willen wassen maar in mijn wereld moet alles door belasting betaald worden. Er is geen "gratis" geld. Als dat zo was hadden we nu geen crisis. Alles word betaald door geld te lenen en dat moet door iemand betaald worden en ook moet er iemand garant staan. En dat zijn wij.

We moeten naast Europa zeker niet vergeten dat het met de andere landen om ons heen en ver weg ook niet goed gaat. China heeft vanochtend de rentes verlaagt en probeert als een goede kapitalistische staat "groei" en welvaart te creëren door de economie nog meer te laten lenen.  Rusland ziet op dit moment zijn Roebel in elkaar zakken omdat iedereen die wat over heeft geld naar Zwitserland brengt. India gaat ook wat minder en banken in Zuid-Amerika investeren een stuk minder. Alleen Australië doet het nog leuk maar die hebben profijt van hun mijnbouw en China die alles gewoon importeert en ergens opslaat.
Ook al hebben ze het op dit moment niet nodig. Ze zijn zich aan het voorbereiden op de komende 20 jaar.
O ja, het gaat ook goed in IJsland. LoL

Ook in Libië gaat het niet goed. Vorige week was er een klein bericht in de media dat het vliegveld was bezet. Niet veel informatie. Maar nu horen we we meer http://www.counterpunch.org/2012/06/05/convulsions-in-libya/ De VS is weer bezig met "Nationbuilding" maar ondertussen is Libië alleen maar bevrijd om Franse en Italiaanse banken en bedrijven te redden. Ook had Gadaffi plannen klaar liggen om zijn land terug naar een gouden munt te brengen.
In Eqypte zijn er ook weer onrusten en staat het Tahirplein weer goedgevuld. Ook daar is men druk bezig de wil van het volk "democratisch" de kop in te drukken omdat ze anders lekker voor extreem gelovig kiezen. Wel leuk dat de het " Westen" en (NATO) zo de prille democratie proberen te dwarsbomen. Leren ze daar ook gelijk hoe hun nieuwe heersers de "Bilderberg" club te werk gaan.
(Voor diegene die daar meer over willen weten verwijs ik naar http://infowars.net/ daar kun je trouwens alles vinden over de meest bekende "conspiracyfiles" Veel plezier)

Intussen vraag ik me af waarom onze VN en andere vroeger zo vreedzame clubs onder leiding van de VS zo openlijk voor ingrijpen zijn in die landen. Zoals nu ook in Syrië. Het lijkt er wel op dat door het zien van die vreselijke dingen die altijd en overal zijn gebeurd maar vroeger niet in het nieuws kwamen, onze vredes bewegingen en pacifisten opeens vooraan staan om oorlog te voeren en sancties op te leggen. Maar zodra we ze een goede democratie hebben gegeven zullen ze gewoon weer als vanouds onze manier van leven afkeuren en vlaggen verbranden.
Ingrijpen mag van mij maar dan moet dat door de Arabische wereld zelf gedaan worden. NATO moet door ons kort worden gehouden en weer lekker alleen in de Atlantic bootje varen en de wacht houden.
Maar zoals altijd komen er altijd oorlogen naar grote economische dips omdat dat een goed excus is om het geld systeem te resetten. Oorlog is ook goed voor de economie tenminste als het ver weg is.

Er gebeurd op dit moment heel veel. We zien banken omvallen landen komen in gevaar en de politici zullen ons onder het mom van "We kunnen niet ander! Wij weten wat goed is voor jullie" mee sleuren in een groot Europese Politieke en Fiscale unie. De U.S.E.
Krijsend en schoppend zullen ze ons meenemen en daarmee de "Democratie" onder hun laarzen vertrappen. Grote kans dat dit helemaal fout gaat. Zeker als ze er te lang over doen. Als ze het niet voor elkaar krijgen voordat de zuidelijke situatie ook in het noorden voet aan wal krijgt. Wat ik bedoel is dat als ze te lang wachten en ook bij ons en Duitsland de werkloosheid flink gaat stijgen er opeens veel meer mensen zijn met "tijd" om de straat op te gaan, de kansen op een "rustige" overgang zijn verkeken. Nu hebben de regeringen nog geluk dat de meeste mensen naar hun werk gaan en nog niet van plan zijn om vrij te nemen om te demonstreren tegen de megalomane plannen en voor de vrijheid. Er zijn in Europa maar een paar succesvolle unies geweest en daar zijn Duitsland en Nederland eigenlijk goede voorbeelden van. Maar zelfs Bismarck moest eventjes heel boos worden en een paar keer flink vechten om het voor elkaar te krijgen.
Er zijn zelf op dit moment regionen in Europa die steeds meer autonomie willen en daar zelfs al jaren voor vechten. Een Grote Europese Munt Unie is gedoemd weer uit elkaar te vallen.  Dat zei Thatcher al http://www.zerohedge.com/news/cashin-conjures-thatchers-prophetic-euro-folly-call
Je kunt de VS niet als voorbeeld nemen. Daar was iedereen in een vreemd land en moesten ze allemaal Engels spreken. Zelfs daar hebben ze een grote burgeroorlog gehad.
Wat was er mis met de "Oude EU"? Dat ging toch heel mooi. Maar net zoals de discussies van de laatste week over de "privatisering" van onze Nutsbedrijven en het nut daarvan voor de burger,  wisten onze politici het destijds ook beter.

Intussen loopt onze "Koninklijke familie" te lobbyen voor de Nucleaire industrie en zitten we nog steeds met een aantal Japanse centrales die van alles en nog wat onze atmosfeer in dampen. Tonijn uit de Stille Oceaan geeft intussen licht (is misschien zelf hun redding want de vraag zal snel verdwijnen) en de gezondheid van de Japanse burger gaat snel achteruit. Voor meer info klik op de Nucleaire pagina van mijn blog. Er is nog steeds niets opgelost en over plannen zijn alleen maar geruchten.

Probeer als je tijd hebt zelf de links die ik aan de rechterkant van mijn blog heb geplaatst. Je zult daar genoeg vinden om zelf een goed beeld te krijgen van de dagelijkse dingen en hun eventuele effecten op de lange termijn. 

Blijf bij en zorg dat voor de diverse scenario's bent voorbereid. Dat hoeft niet veel te kosten. Zorg dat je een maand zelf kunt overleven in je huis. Zorg voor een grote zak rijst, blikken met groente en andere lang houdbare etenswaren en wat cash. Water en brandstof zijn ook goed om te hebben. Zorg dat je wat kaarsen hebt en batterijen. Een extra stuk zeep en een eerste hulp koffer.
Het mooiste is dat je er goed bij slaapt. Wetende dat je op de meeste situaties bent voorbereid.
Zolang ik de tijd heb ga ik rustig aan door met dit soort zaken. Ben nu aan het sparen voor een zonnepaneeltje en wat accu's en ga zelf een boog maken. LoL.

Goed weekeinde alvast en tot het volgende blog.

JJ