Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

donderdag 17 mei 2012

Woensdag/Donderdag

Hallo,

Daar gaan we weer.

Harvey met zijn verslag van dinsdag http://harveyorgan.blogspot.com/2012/05/germany-frets-about-their-gold.html zoals altijd zeer veel nieuws en interessante weetjes.

Van de week hadden we al dat het IMF melde dat ze goud gingen kopen en nu een groot pensioenfonds in Japan dat hun eerste goud gaat kopen. http://www.zerohedge.com/news/canary-gold-mine-historic-move-japanese-pension-fund-switches-gold-first-time-ever Dit zal steeds meer gebeuren. En dat is een goede zaak. Helaas gaan ze alleen maar papier/digitaal goud kopen. Maar wie weet in de toekomst....ze moeten even proeven en wennen.

Goldman Sachs gaat gewoon door op de oude manier http://www.rollingstone.com/politics/blogs/taibblog/accidentally-released-and-incredibly-embarrassing-documents-show-how-goldman-et-al-engaged-in-naked-short-selling-20120515#ixzz1v3Mnpc12

De laatste column van Rene Tissen http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2012/articles/politieke-puinhoop.xmlhttp://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2012/articles/politieke-puinhoop.xml als links kijkt op zijn pagina dan zie de links naar zijn twee voorgaande ook. Zijn ook goed om even te lezen. Ook altijd even snel door de commentaren heen. Zijn soms heel goed.

Armoede voor de wereld als het aan het WWF ligt  http://awsassets.panda.org/downloads/lpr_2012_final_120507.pdf Ze hebben het hier weer over CO2 en de IJskappen. En de levenstandaard moet omlaag. Het oude verhaal van de VN wereld communisme en vooral geld naar de arme corrupte regimes onder het mom van Global Warming, of zoals het vandaag de dag genoemd word "Global Climat Disruption" ben alweer kwijt hoe het nu heet. Maar toen bleek dat de temperatuur niet meer steeg moesten ze wel iets anders zoeken LoL. Er staat veel verouderde informatie in dit rapport, voor diegene die dit verder willen onderzoeken er zijn diverse zeer goede sites waar alle informatie van satellieten en andere milieu zaken worden verzameld. Eentje is http://wattsupwiththat.com/ Hier kun je alles vinden en worden alle argumenten voor en tegen goed besproken en logisch verklaard. Het is geen site die alleen maar tegen de "Groene kant" is maar heel redelijk en neutraal probeert mee te denken. Je kunt hier links vinden naar alle belangrijke milieu sites van beide kanten van het spectrum. De meeste sceptici zijn grote fans van een schone wereld en nog grotere fans van alles wat met duurzaam te maken heeft. Maar we hebben een probleem met de argumentatie van de "Anti CO2 clubs". En zijn we het niet eens met een heleboel maatregelen die vooral geld verkwistend zijn en juist niet "duurzaam". Het conflict gaat eigenlijk niet eens over wat we voor de toekomst moeten doen. Maar wel hoe en wat het zou moeten kosten. Het conflict met de "Alarmisten" gaat vooral over de manier waarop en met welke argumenten. Helaas willen de alarmisten koste wat kost doorgaan op hun manier. Een manier die alleen maar goed is voor diegene die het kunnen betalen en er voor gaat zorgen dat een groot deel van de wereld bevolking honger en armoede heeft en blijft ondergaan. Het lijkt er af en toe op dat de elite deze groep mensen aanstuurt en ze hebben al eerder in hun rapporten laten zien dat de mens desnoods door "externe" invloeden tot hoogstens 1 a 2 miljard terug gedrongen moet worden. En dat dit eigenlijk zo snel mogelijk moet gebeuren.

Hier rekent Charles eventjes grof uit waarom Pensioenen en Gezondheidszorg niet zullen blijven
Pensioenen http://www.oftwominds.com/blogmay12/unsustainable-pensions5-12.html en Zorg http://www.oftwominds.com/blogmay12/unsustainable-Medicare5-12.html nu zijn dit voorbeelden uit de VS dus nu brult iedereen dat dat niet te vergelijken is. Nu had ik vorige week een bedrijfstraining waar de trainer eventjes in 2 minuten voorrekende dat dit voor onze pensioenen ook geld.
De boel gaat gewoon een heel stuk minder koopkracht genereren als dat ze ons altijd hebben voorgespiegeld. Misschien als ze snel iets veranderen kunnen ze het nog een aantal jaren langer rekken maar die 10K die ze je hebben beloofd elk jaar zal tegen die tijd een stuk minder zijn of het zal maar 20% van de koopkracht hebben. Of ze gaan echt stuk...dat kan ook nog.

Dit filmpje moet je zien. Meisje van 12 legt even uit waarom het in de soep loopt http://www.youtube.com/watch?v=JFkQYeFj5Bg&feature=player_embedded#!

Wat is er vandaag allemaal gebeurt? Het ging allemaal nog verder omlaag http://www.zerohedge.com/news/silver-corzined-stocks-einhornd-financialshyg-iksild

Nog een mooie analyse maar helaas geen antwoord. http://www.zerohedge.com/news/chris-martenson-we-are-about-have-another-2008-style-crisis

Gaat toch niet goed in de VS? http://www.zerohedge.com/news/philly-fed-plunges-first-contraction-september-2011

Voor de liefhebbers een zeer mooie analyse met uitleg en geschiedenis en alles erop en eraan http://pragcap.com/dont-fight-the-last-war

Wat over Porugal http://www.drasties.com/drasties/comments/5522

Harvey met zijn verslag van woensdag. Let op er staan een aantal zeer belangrijke artikelen in. Goud en Zilver beide in al een tijdje in "Backwardation"!!! http://harveyorgan.blogspot.com/2012/05/ecb-suspends-payments-to-recapitalize.html

De "$"....hoe lang nog? http://www.zerohedge.com/news/guest-post-how-us-dollar-will-be-replaced

Interessant document over goud en zilver en papier goud en zilver http://thekwanbox.blogspot.com/2012/05/gold-silver-market-explained.htmlhttp://thekwanbox.blogspot.com/2012/05/gold-silver-market-explained.html 

 Tot later

woensdag 16 mei 2012

Woensdag

Hallo,

Zo een weekje rust. Weinig gelezen alleen eigenlijk de headlines en wat ik wel altijd doe is het blog van Harvey even doornemen. Daar blijf je goed mee bij dus eigenlijk hoop ik dat jullie hetzelfde een beetje hebben gedaan. Om iedereen weer even te waarschuwen waar het in dit blog om draait en wat er aanbod komt, hier even mijn eigen grote vragen en opinies over een aantal zaken.


Het is een rumoerige week geweest. De grondstoffen zitten in de piepzak, goud en zilver en anderen blijven maar in elkaar zakken. Het echte goud en zilver blijft wel goed verkopen. De cijfers die we zien uit de rapporten van de Comex en de groothandels, munthuizen in de edelmetalen zijn helemaal niet slecht. Dat de prijzen dermate zijn gedaald is voor menig koper van deze zeer frustrerend. Aan de ene kant kunnen dit natuurlijk tekenen zijn van een komende crash of andere grote gebeurtenis in de financiële wereld maar dat de prijzen van de traditionele "veilige havens" zo dalen is toch gek.
Zeker nadat deze week de berichten kwamen dat zelfs het IMF weer goud gaat kopen.
Het kan naar mijn inzien twee dingen betekenen. Of de grote institutionele beleggers nemen hun winsten uit de "digitale financiële schijnwereld" om verliezen elders te compenseren of om obligaties te kopen die dan blijkbaar de nieuwe veilige havens zijn. Of er word achter de schermen gezorgd voor lagere prijzen van alle grondstoffen om daarmee de schade die gaat ontstaan door al geplande nieuwe financiële acties te beperken. 
Het is heel goed mogelijk dat er door de gezamenlijke Centrale Banken in de wereld een nieuwe stimulus word voorbereid. Griekenland is en blijft onzeker. Nieuwe verkiezingen komen eraan en het is naar mijn inziens helemaal niet zeker wat daar gestemd gaat worden. In de media worden peilingen getoond dat de Grieken de nieuwe linkse partij meer stemmen zullen geven maar ik denk dat ook zeker een goede uitslag voor de middenpartijen in zit. Extreem Rechts heeft de afgelopen week een paar dingen uitgekraamd waar denk ik een heleboel Grieken van zijn geschrokken. Het zou mij niet verbazen als een boel protest stemmers hun stem daar niet meer aan geven. Er zijn inmiddels al geruchten dat de Grieken deze maand gaan gebruiken om Drachmen te drukken en zich op een "Grexit" uit de Eurozone voor te bereiden. Gezien de ommezwaai bij het IMF, ECB en de Europolitici de laatste week zou het mij niet verbazen. Maar er staat gewoon nog helemaal niets vast! Het blijft onzeker! Ik heb het gevoel dat de gemiddelde Griek eigenlijk best in de Euro wil blijven omdat in het verleden het met de Drachme ook nooit goed ging. Die werd ook elke zoveel jaar gedevalueerd. Het risico van een uittrede uit de Eurozone zou voor vele misschien toch te groot worden...De daarmee gepaarde (naar mijn inziens korte periode van) armoede zullen een boel niet willen aangaan. Volgens mij kan het echt beide kanten op gaan. In de "polls" heb ik niet zo veel vertrouwen.

Er zijn zelfs geruchten over een "nieuwe dollar"...dus een eventuele afwaardering en dan een nieuwe "$". Dit zouden ze willen doen om de wereldmunt ook weer wat te versterken. Op dit moment zien we dat een boel landen in de wereld zich langzaam maar zeker aan het distantiëren zijn van de dollar en dat zal de VS zorgen baren al hebben ze het daar niet over in de media. Het zou heel goed kunnen zijn dat de landen onderling hebben afgesproken dat ze de dollar laag houden om een aantal landen nog de kans te geven om zich te goed te doen aan grondstoffen en edelmetalen om zo toch nog wat terug te krijgen voor de schulden die de VS heeft uitstaan bij die landen.
Hoe krijg je het anders voor elkaar dat die landen genoegen nemen met een devaluatie van de dollar.
Ik weet niet wat ik moet vinden van deze geruchten maar zo onwaarschijnlijk vind ik dit soort berichten niet. Het nu al langer volgen van de financiële en politieke wereld maakt mij argwanend en in de Geschiedenis zien we meer van dat soort momenten in crisis tijden. En dat de grondstoffen ook in Euro's in elkaar zakken geeft aan dat de dollar niet meer de wereldmunt is die het was.

Ik vind het al een tijdje heel gek dat de Euro zo sterk staat en de dollar zo laag. Volgens de officiële data uit de VS hebben ze een hele lage inflatie en lijkt het de laatste tijd een stuk beter te gaan in de VS als in Euroland. Zeker gezien de paniek die er volgens de media is in de financiële wereld rond de Eurozone en het weinige dat we uit de VS horen over hoe slecht het daar bijvoorbeeld gaat met de diverse Staten. Zou je verwachten dat het vertrouwen in de dollar sterker zou zijn als in de Euro. Maar nee hoor die Euro blijft maar sterk. Daar is dan deze week een beetje een einde aan gekomen en dan zie je dat blijkbaar de prijzen van goud en zilver afhankelijk zijn van de Euro? Hoe lager die Euro hoe lager het hele grondstoffen spectrum in elkaar zakt. Ik dacht dat de prijzen van de grondstoffen afhankelijk waren van de dollar. Maar dat is dus echt niet waar of de boel word ergens enorm verdraaid. Ik bedoel natuurlijk afhankelijk van vraag en aanbod in dollars. Als dus de grondstoffen minder waard worden door minder vraag of meer aanbod dan kan het wel dat de prijs zakt in alle valuta's tegelijk maar als dan ook nog de Euro minder waard word ten opzichte van de de dollar zou dat weer een beetje moeten compenseren. En dat doet het niet.
Ik vind het echt heel raar dat goud minder waard word in beide valuta's terwijl de dollar ten opzichte van de Euro sterker word.  Er is aan de vraagzijde van echt goud, zilver of olie helemaal niets veranderd. Ik lees nergens dat de mijnbouw bedrijven moeite hebben om er van af te geraken. We zien ook niet echt grotere voorraden we zien juist dat steeds meer landen kopen en gisteren kwam dus het nieuws dat het IMF ook nog even voor een paar miljard goud wil kopen. China koopt zich helemaal het schompes. Maar toch gaat goud naar beneden in Euro's en Dollars. Terwijl naar mijn inziens de prijs in Euro's juist zou moeten stijgen...Of heeft de dollar al zo veel prijs gegeven aan wereldmunt status?

En natuurlijk zullen er wel goede verklaringen zijn uit het wereldje maar ik vind ze allemaal niet erg logisch lezen. Ik probeer altijd de voor mij meest logische verklaring te zoeken. Daarom lees ik ook een boel verschillende meningen, opinies en verklaringen en de beste naar mijns inziens plaats ik in mijn blog. Regelmatig ook de andere maar dat hoeft niet altijd. Maar de meest logische verklaring voor wat er de laatste jaren op de beurzen gebeurd is manipulatie door de Centrale Banken en andere grote Banken. De HFT handel heeft de beurs overgenomen en daardoor kunnen ze heel gericht de vrije handel tegen gaan zonder dat iemand het in de gaten heeft. Computers met algoritmen staan op nieuws en headlines geprogrammeerd zodat ze elk moment actie kunnen ondernemen om het sentiment van de meute voor de zijn. Terwijl er volgens mij niet echt meer een meute is en dus boksen er een boel tegen elkaar in en houd zich zo de boel zo relatief onstabiel in stand. Als ze echt allemaal een keer hetzelfde beslissen gaat het goed mis...
Ook zullen de echte grote jongens in het spel meegaan. Die zie je ook nog goed verdienen maar de kleinere banken gaan de komende tijd toch echt problemen krijgen. Als je niet in de club zit van "Systeembanken" dan ben je volgens mij gedoemd. Er zullen er wel een paar overleven maar het zullen er niet veel zijn.

Let wel, "ik ben geen econoom" ik ben maar een monteur die het probeert te snappen maar het is allemaal niet zo makkelijk. Dat zien we gelukkig ook aan de echte "afgestudeerde economen" dat het niet helemaal gaat zoals zij verwachten. Het grappige is juist dat alle Guru's ook veel moeite hebben om de markten te voorspellen en te analyseren. Financieel commentatoren weten het ook niet meer en je leest steeds meer over handelaren die aan de zijlijn blijven staan en wachten op hun kansje. Dus schaam ik mij niet om het gezelschap van al deze mensen met diploma mijn eigen te ventileren. Ik denk dat een economie diplomahouder mijn analyses heel komisch vind en vooral naïef.In de meeste discussies komen ze met de mooiste argumenten uit de tekstboeken en kunnen ze alles uitleggen. Maar er blijkt uiteindelijk niets van de kloppen of tenminste in de praktijk. Er zijn wel een flink aantal mensen die al heel lang waarschuwen voor deze crisis en ook de voorgaande crashes hebben voorspeld. Deze mensen probeer ik altijd een platform te geven. Juist diegene die zich hebben bewezen met hun "anders denken" zijn voor mij belangrijk. Sceptisch zijn is altijd goed. Het is niet erg om de andere kant een keer te bekijken, hun argumenten te lezen. Daar leren we vaak meer van als de gevestigde orde die de schijn ophoud voor de welzijn van de wereld burger te zijn maar intussen de boel zo uit het gareel heeft laten lopen dat ze niet meer geloofwaardig zijn. 

Met 80% van de handel die door HFT (High-frequency trading) word bedreven hebben we ook niet veel kleine handelaren over. De volumes zijn ook een stuk minder als voor 2007. Blijkbaar is er niet zoveel "vrije handel" meer. Alles word bepaald door de grote banken met hun dikke computers. Wat er gehandeld word is ook niet meer een product in de echte wereld maar vaak een veel fout van de jaar productie in de digitale wereld. De laatste jaren heb ik diverse keren gelezen en ook artikelen van geplaatst dat bijvoorbeeld goud en zilver en andere grondstoffen niet op de beurs worden gekocht door diegene die ze nodig hebben. Er zijn een heleboel mijnbouw bedrijven die gewoon direct leveren aan producenten met contracten, afgedekte prijs en hoeveelheden. Er komt niet zoveel op de markt. Ook andere grondstoffen worden niet meer echt verhandeld. Volgens mij gaat olie direct naar de raffinaderij van de maatschappij en daarna direct naar de pomp. Daar zit volgens mij geen markt tussen. Natuurlijk word wel de prijs bepaald op de beurs en daarom verdienen die bedrijven er ook goed aan.  Bloemen daar heb je een markt voor, Ik weet dat Vis echt verhandeld word en andere voedsel producten omdat we daar wel eens beelden van zien dat die echt op een markt liggen. Maar hoe tegenwoordig de grondstoffen echt worden verhandeld het hoeveel er nu daadwerkelijk op de beurs word aangeboden is mij nog steeds niet duidelijk. Als je af en toe de volumes ziet die verhandeld worden in zeer korte tijd dan vraag je je af wat er nu werkelijk echt verhandeld word. Het lijkt regelmatig op een spel van digitale vraag en aanbod maar dat die helemaal losstaat van de werkelijkheid.
Alleen prijsbepaling lijkt het doel. Maar niet de distributie en verdeling dat de markt vroeger ook deed. Sinds de Globalisering en het ontstaan van de wereld markten is het het alsof er geen markten meer zijn waar het echte spul word verhandeld. Met de Futures markten die vroeger werden gebruikt door boeren om slechte oogsten te overleven is het volgens mij helemaal misgegaan. Die zijn zo uitgebouwd door de banken en beurzen om zo een groter volume te genereren zodat iedereen en de hele wereld mee kan handelen op hun computer. Of dit nu echt "vrijemarktwerking" geeft blijf ik betwijfelen. Je kunt short gaan en long op deze beurzen. Zelfs ik (wondende in de stad) kan gewoon grondstoffen verkopen door short te gaan. Dat is toch gek? Iedereen kan dus vrij handelen met fictieve "digitale" grondstoffen en daarmee heb je volgens mij geen "vrijemarktwerking". Niet dat ik perse tegen de futures markt ben. Maar het aanbieden van producten zou volgens mij alleen moeten gebeuren door die partijen die het maken of het uit de grond halen. Alleen die zouden hun toekomstige product mogen aanbieden want die kunnen als het goed is ook leveren. Wat er nu gebeurd is een groot casino. Wat gaat er gebeuren als in paniek alle investeerders het echte spul komen opeisen? Geen probleem dan krijgen ze gewoon geld. Dat staat tenminste in de contracten. De Beurzen die dit faciliteren hebben zich zelf natuurlijk wel beschermd. Ook betaal je een marge waar je juist nog meer mee kan verdienen of verliezen. Dit zorgt er voor dat er wel een drempel is. Maar dan nog blijft het voor mij heel gek dat zomaar iedereen grondstoffen kan aanbieden "short gaan" dus gokken op een prijsdaling (Short).

Over Japan en de VS krijgen we ook weinig nieuws. Je zou verwachten dat de economen en journalisten ook wat meer de focus zouden leggen op andere gebieden dan de PIIGS. Zo zou het leuk zijn als we eens te horen kregen over de financiële problemen bij de diverse Staten en gemeenten in de VS, daar zitten een aantal bij die gewoon echt blut zijn en politie en leraren massaal ontslaan. Ook de Bundeslaender bij onze buren geven veel te veel uit. En er word daar zeker niet het voorbeeld van Merkel gevolgd. Dit kon nog wel eens een probleem gaan geven. Maar blijkbaar zijn dat soort interne schulden allemaal niet zo erg?

Wat verder ook de redenen zijn van deze crisis, de meeste mensen die een beetje het nieuws volgen zullen ongetwijfeld ergens een knagend gevoel hebben dat het niet snor zit. We hebben inmiddels genoeg meegemaakt de laatste tijd om de banken, politiek en hun waakhonden (AFM, journalistiek e.d.) niet te vertrouwen. Het gaat niet goed en we weten wel waarom maar we doen er niets aan. We maken het zoals altijd erger om het onvermijdelijke uit te stellen. En het lijkt er meer en meer op dat de verantwoordelijken zo lang mogelijk op hun plek willen blijven zitten wat het ook mag kosten. Nog even de broekzakken vol scheppen. Want zij vertrouwen het ook niet... Intussen word in de "niet westerse" wereld goud en zilver met tonnen tegelijk aangekocht en word in het westen juist gewaarschuwd voor de edelmetalen. Overal zien we reclame van bedrijfjes die goud en zilver willen kopen maar in het nieuws word de burger gewaarschuwd voor het aankopen. Juist dat, wat zou kunnen zorgen voor een zachtere landing en kapitaal opbouw bij de burger word afgeraden omdat men bang is dat men belastingen hierover niet kan innen. Dat men hiermee uiteindelijk de burger de kans ontneemt om gespaard vermogen veilig te stellen neemt men op de koop toe.

Intussen lijkt het dat met Griekenland en Europa de aandacht word weggetrokken van vooral Japan.

Daar gaat op dit moment een heleboel fout. Het is het land met veruit de grootste schulden van de hele wereld en ook op dit moment de grootste ramp die de mensheid tot nu toe heeft gezien. Zeker de grootste van de naoorlogse jaren. Niets...helemaal niets hoor je in de media over Fukushima....
Terwijl er nog dagelijks koelwater wegstroomt of verdampt dat volgens een groeiend aantal "experts" tjokvol zit met straling. Helemaal niets horen over de vervuiling aldaar en in de Oceaan om Japan heen. We horen veel te weinig. De media laat ons erg in het donker zitten en van klachten daarover hoor ik ook niets. Ik lees nooit dat een journalist bewust word weg gehouden of word gedwarsboomd, gecensureerd over dit onderwerp. Ze zijn er volgens mij niet echt mee bezig. Er zijn blijkbaar weinig mensen die hier in zijn geïnteresseerd.   En intussen hoor de de Groene clubs en anti CO2 bende helemaal niet praten over wat er daar gebeurd. Er worden geen vragen gesteld door leden van de door ons gekozen partijen over wat zich daar nou echt afspeelt. De media wil blijkbaar ook niet te veel daarover zeggen.  De ruïnes van Fukushima worden nog dagelijks getroffen door aardbevingen maar nieuws over concrete plannen over versteviging of wat dan ook krijgen we niet. We kregen veel meer informatie ten tijde van Tsjernobyl. Er was veel meer aandacht voor Tsjernobyl dan dat er ooit voor Fukushima is geweest. Dat vind ik heel gek.
Wat ik heel erg vind is dat intussen de Nucleaire lobby druk bezig is om nog meer centrales te verkopen en vooral het sentiment nog snel probeert te beïnvloeden.
Het lijkt alsof GroenLinks en Greenpeace en andere milieu clubs door de nucleaire industrie beïnvloed of betaald worden of zo. Ik heb nog nooit zo weinig van ze gehoord als de laatste tijd.
Alsof CO2 het enige is dat telt worden we wel geconfronteerd met een "kolentaks" terwijl we aan de andere kant vergiftigt worden met allerhande nucleaire deeltjes in de lucht en water en dus zo meteen in vis en andere voedsel segmenten. Laten we ons vooral concentreren op alles wat ongezond is zoals roken en vet voedsel maar de nucleaire industrie mag gewoon doorgaan met lobby en zaken zonder dat er vragen komen. Alsof de ziekte kosten opeens betaalbaar zijn als we ophouden met roken. Nee onze Kamerleden komen met voorstellen om snackbars te verbieden rond scholen en dat soort dingen...extra accijnzen op alles wat los en vast zit. In kroegen mag niemand meer roken en een "blowtje" roken kan zo meteen alleen nog met een "Wietpas".
We verhogen gewoon de maximale jaarlijkse straling dosis, net zo als Japan heeft gedaan en weg is het probleem. Ik ben helemaal voor zonnepanelen en de boel schoonhouden maar wel met de juiste argumenten. En die zijn er genoeg. Ik ben een groot fan van onafhankelijk zijn met energie en dat soort zaken. Maar een "kolentaks" vind ik onzin. Juist liever meer moderne kolencentrales als nucleaire centrales. Maar het mooiste zou zijn dat ze de volgende energie investeringen gewoon aan de burger geven in form van zonnepanelen. Hoeven we ook niet meer te betalen om het Netwerk uit te breiden.  Maar dat kunnen we de energie bedrijven natuurlijk niet aan doen....Dan verdienen ze geen geld. Maar de politiek laat zich lekker omkopen door de sterke lobby waar zelfs GroenLinks zich door laat nemen. Men zou juist ervoor moeten zorgen dat de burger langzaam aan ook van deze grote bedrijven loskoppelt. Onafhankelijk zijn zou het politiek moto moeten worden. Maar dat wil de politiek niet. Ook de VN is door de grote bedrijven omgekocht. De wereld elite is niet van plan sterke onafhankelijke burgers te maken die juist de sterkste basis zou kunnen zijn voor een gelijkwaardige wereld. Nee hoor daar zorgen onze leiders wel voor "Slaven voor altijd" door uw "Groene Energie bedrijf"
Iedereen die lid is van de anti CO2 clubs zou inmiddels zich goed moeten afvragen of de contributie wel goed terecht komt. Warmer is het de laatste 10 jaar niet geworden, de zeespiegel stijgt ook al niet meer en IJs op de polen ligt er ook nog zat en word zeker de laatste jaren niet minder. En dit zijn niet de resultaten van de milieu clubs van over de wereld zijn we niet schoner geworden. De vervuiling heeft zich alleen verplaatst naar China en andere goedkopere productie landen. Daar zullen we in de toekomst nog wel wat meer over horen. Als tenminste journalisten weer gaan doen waar voor ze eigenlijk bedoeld waren. Onafhankelijke Kritische berichtgeving over alles en iedereen. Nu dansen naar de pijpen van de politiek en industrie en laten ze onze vrijheid en welvaart in het afvoerputje afglijden. In plaatst van de Burgers te stimuleren om meer met de politiek en de samenleving bezig te zijn stompen ze alles en iedereen af, "Klokkenluiders" worden gemeden en dood gezwegen en politieke partijen die niet in het plaatje passen worden krijgen geen aandacht (Ron Paul).

Ik zal de komende tijd weer langzaam aan beginnen met mijn leeslijsten te publiceren. Dus houd me in de gaten...
Maar probeer ook zelf meer rond te neuzen naar nieuws. Naar goed nieuws...ik bedoel echte artikelen die er toe doen. Het is moeilijk maar het gaat er vooral om zelf te zoeken en niet alleen maar de standaard kranten of nieuws sites die alleen maar het populaire nieuws brengen of nieuws van alleen links of rechts aanbieden. Juist een goede mengeling van alles kan een kans geven op een goed beeld. En als we dat doen kunnen we tenminste zeggen dat we ons best hebben gedaan.

Als je iets vind waar je van zegt dat moeten meer weten stuur me een berichtje of een artikel van je zelf of plaats en link. Ik zou het leuk vinden om af en toe wat van anderen te plaatsen. Schaam je niet gewoon doen als je vind dat je wat hebt toe te voegen aan dit blog.

Groet en tot later

JJ