Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

vrijdag 14 oktober 2011

Vrijdag avond

Hallo,

We gaan even snel door een paar artikelen die zeer interessant zijn. (vrijdag is DukeNukem avond)

Studenten in Italie beetje boos LOL http://www.zerohedge.com/news/italian-students-storm-milan-goldman-sachs-office maar ook een kantoor van Berlusconi http://www.zerohedge.com/news/after-goldman-italian-protestors-besiege-storm-headquarters-berlusconis-fininvest Ja ja. Bankiers maak je borst maar nat. Want zo gouw de politiek door krijgt dat ze meer naar hun electoraat moeten gaan luisteren houd het op voor jullie!

Waar is het goud dat Mexico recentelijk kocht? http://www.gata.org/node/10487 weg, foetsie! Hahahahaha LOL, altijd zelf je zilver en goud bewaren. Vertrouw geen banken!!

Dit was vandaag ook leuk http://rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/40/De-Euroshow-vrijdag-op-RTLZ.xml vooral het interview van Hella Hueck met Joop Hazenberg is zeer goed.

Een presentatie over hoe men probeert in Mexico zilver weer als wettig betaal middel in te voeren. http://www.cheviot.co.uk/sound-money-conference/presentations/how-to-monetize-silver-so-that-it-can-circulate-permanently-in-parallel-with-paper-and-digital-money

En een leuk stuk over in beslag nemen van goud door de regeringen http://www.sovereignman.com/expat/gold-confiscation/ En dit is ook leuk van dezelfde schrijver http://www.sovereignman.com/expat/phd-arithmetic/ Je hoeft geen economie student te zijn om in te zien dat het de bankiers en politici niet gaat lukken om de boel bij elkaar te houden.

(sarc. on) Europa weer veiliger door Europees Parlement http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/8816601/Children-to-be-banned-from-blowing-up-balloons-under-EU-safety-rules.html Ik ben heel blij dat mijn belasting geld word gebruikt om dit soort goede regelgeving te maken (sarc off).
Kinderen verbieden om ballonnen op te blazen? Wie verzint dit?

Technisch verhaal over zilver. Heel interessant http://news.silverseek.com/SilverSeek/1318608331.php Conclusie: Gewoon blijven kopen LOL

Zag vandaag trouwens dat het aanbod bij de zilver boeren/internet winkels een stuk minder is op het moment. Er word een boel zilver gekocht blijkbaar en het begint schaars te worden. Hoe lang blijven de regeringen en banken de boel nog manipuleren? Maakt mij niet zoveel uit. Laat het nog maar een tijdje zo. lekker goedkoop en nu wachten op een nog mooiere dip LOL.

En als toetje vanavond (ik ga dit later nog even kijken) een discussie over het ploffen van de Eurozone met mijn held Nigel Farage http://sgtreport.com/2011/10/preparing-for-euro-breakup-conference-intro-q-by-nigel-farage/  

Tot later

donderdag 13 oktober 2011

Woensdag avond/Donderdag

Hallo

Om wat sneller door de meest belangrijke nieuws artikelen te gaan is het meeste hieronder van ZeroHedge.
Nu lijkt het dat ik alleen maar een site raadpleeg maar dat is niet waar. Het is wat drukker en daar door heb ik gewoon minder tijd om meer bronnen te raadplegen. Maar het is ook gewoon zo dat voor het echte goede financiële nieuws ZeroHedge gewoon de beste is.

Koper voorraden veel hoger als ingeschat in China http://www.zerohedge.com/news/chinese-copper-inventories-revealed-be-double-estimated lees ook door op de commentaren.

Waarom moesten de Chinezen van het weekend nou ook hun banken te hulp schieten? http://www.zerohedge.com/news/credit-suisse-buries-chinas-banks

LOL banken willen geen aandelen uitgeven nu. Wie zou ze ook willen kopen? http://www.zerohedge.com/news/market-slumps-after-european-banks-admit-they-cantwont-raise-capital-will-proceed-asset-liquida

 Na een boel nieuws de afgelopen dagen over Slovenië en de stemming voor het EFSF is dan nu misschien de kogel door de kerk http://www.zerohedge.com/news/slovakia-passes-efsf-expansion-vote eerder vandaag nog geruchten over dat het Sloveense constitutionele fonds hier ook nog een beslissing over moest nemen http://www.zerohedge.com/news/slovak-twist-slovakias-sulik-announces-efsf-vote-has-be-adopted-constitutional-court-first maar dat is dan toch niet waar geweest. Het blijft onduidelijk wat er zich nu allemaal precies heeft afgespeeld maar het lijkt mij een grote farce. Wat wel duidelijk is dat de Elite, banken en politici blijven werken aan hun overleven. Het uiteindelijke vooruitschuiven van de problemen is weer een keer gelukt wat voor de meeste mensen op aarde alleen maar betekend dat de corporaties door kunnen gaan met het uitzuigen en bonussen geven aan een kleine groep zeer hebberige mensen.

Stresstesten? Europese banken hebben een boel geld nodig http://www.zerohedge.com/news/credit-suisse-buries-europeam-banks-sees-deutsche-bank-and-65-other-bank-failing-latest-stress-

Nog een bank die snel de afgrond in hobbelt, om er dan weer door de belasting betaler er uit getakeld te worden http://www.zerohedge.com/news/status-quo-back-unicredit-halted-down-78

Een heleboel cijfers van de Amerikaanse economie daaruit blijkt toch wel dat het echt niet beter gaat. Wat de pers ons ook wil doen geloven http://www.zerohedge.com/news/jobless-claims-1k-better-expected-405k-be-revised-miss-next-week-record-trade-deficit-china

Weer eens de dagelijkse knipsels van GoldCore http://www.zerohedge.com/news/global-money-supply-and-currency-debasement-driving-gold-higher het lijkt er wel op dat elke keer als zij met hun artikel komen dat dan de goud en zilver koers omlaag gaat LOL

Een goed artikel kritisch op de bloggers en andere schrijvers die het maar donker in blijven zien. http://pragcap.com/art-cashin-tells-very-scary-stories En op zich heeft hij natuurlijk voor een deel gelijk. Als het allemaal in gaat storten zoals veel bloggers (ik ook) schrijven dan duurt het inmiddels wel heel lang...Ook ik word er af en toe heel moe van. Voor velen zal dan ook op een gegeven moment het gevoel komen dat het wel los zal lopen. Maar wel moet ik tot mijn verdediging zeggen dat het ook niet goed gaat in de Wereld. Dat Nederland en Duitsland tot nu toe alleen maar gewonnen hebben aan de Euro is omdat de zuidelijke landen zich niet meer door hun eigen geld goedkoper kunnen maken. Eigenlijk en dat word ook wel vaker aangegeven zijn de zuidelijke landen er door de grote banken, corporaties en natuurlijk hun idealen erin geluisd.
Dat de eurozone tot nu toe instant blijft is te danken aan het overboord gooien van kapitalisme en het aan het staats infuus leggen van de banken. Iedereen die dus moe word van de blogs en het slechte nieuws en het niet meer gelooft moet eens goed te rade gaan bij wat hun altijd is geleerd over kapitalisme.
Wat er nu gebeurd de laatste 10 jaar heeft hier niets meer mee te maken. Globalisme is de politiek te moeilijk geworden. Het is te groot geworden en het is heel moeilijk om het grote graaien en aanjagen van winsten in goede banen te lijden.
Doordat in de laatste 20 jaar, onder druk van het bedrijfsleven de bureaucratie is weg gesneden. En de politiek dit als overwinning heeft opgestreken kunnen de banken  en corporaties hun gang gaan. Machtiger als de politiek en met hele diepe zakken worden we al jaren lang door de "combi" aan het lijntje gehouden. Door dat de politiek verdeeldheid schept bij het electoraat kunnen uitbreiding van Schiphol en andere langslepende projecten ondanks afkeuring van een groot gedeelte van de omwonende gewoon doorgaan. Onder de vleugels van argumenten als groei, winst en werkgelegenheid word er maar uitgebreid en zal de val alleen maar groter worden. Juist deze hang naar steeds maar grotere bedrijven en banken zal de Eurozone kapot maken.
We zien in de landen waar de werkloosheid groter is als in Noord Europa langzaam aan steeds meer demonstraties en weerstand tegen de aanhoudende situatie van uitzichtloosheid. Wat is het namelijk dat de bankiers deze landen aandoen? Denk er eens goed over na, wat als je in Griekenland zou wonen?
Je salaris is door de helft, de belastingen omhoog. Wat zou dat doen met jouw leven? Met je familie?
Zo zijn er een heleboel landen waar het verschil tussen rijk en middenklasse steeds groter word. De corruptie word steeds doorzichtiger, steeds meer witte borden criminaliteit en het constant moeten redden van die klasse zal op een gegeven moment niet meer getolereerd worden.
Net zo als in de VS zal het moment dat regeringen hardhandig ingrijpen op de steeds aanhoudende demonstraties de "combi" uit elkaar drijven. Het moment dat mensen massaal naar die politici gaan kijken die juist voor de elite niet goed is komt steeds meer naderbij.
En heb ik het niet over Nederland of Duitsland maar vooral over de rest van de wereld. Het probleem van het voeren van deze discussie in Nederland is dat we nog steeds een lage werkloosheid hebben. Ook is hier het ontroerend goed probleem heel veel kleiner is als in andere landen. De meeste medeburgers hebben in Nederland geen tijd of puf meer na het werk om veel meer info tot zich te nemen. Dat zorgt er voor dat de waarheid niet nodig is. Maar wat gaat er gebeuren als het steeds slechter gaat met onze export door dat die (inmiddels) arme landen in Europa en de rest van de wereld onze dure spullen niet meer willen?
Dan hebben we nog een (beperkte) tijd dat iedereen een uitkering krijgt en zo druk is met solliciteren dat dan ook nog niet de waarheid word herkend. Pas als we in de situatie komen dat er ook op uitkeringen bezuinigd moet worden of een flinke inflatie zich voordoet zal de burger/middenklasse in Nederland opeens inzien dat het niet alleen gaat om Nederland.
Op dit moment krijg ik vooral te horen "Het gaat toch goed" Ja zeg ik dan "In Nederland"

Zo verder met nieuws!

Dit artikel laat goed zien dat het voor onze banken ook makkelijker is omdat burgers uit de rest van Europa hun geld naar Noord Europa brengen http://www.creditwritedowns.com/2011/10/eurozone-deposit-flight.html

Dit artikel uit Bloomberg sluit ook goed aan bij mijn bovenstaand verhaal http://www.bloomberg.com/news/2011-10-13/growing-income-divide-may-increase-u-s-vulnerability-to-financial-crises.html LOL ben heel actueel vandaag

Hier iemand die wat vaker in Nederland zou moeten spreken http://sgtreport.com/2011/10/the-climate-change-scare-machine-with-lord-monckton/ Monckton is altijd goed om naar te luisteren. Jammer van Alex die is zoals altijd erg enthousiast LOL

Rentes weer omhoog http://pragcap.com/italian-bond-yields-this-crisis-isnt-over

Edelmetaal mijnbouw heeft moeite met de lage prijzen http://www.goldmoney.com/gold-research/platinum-miners-feeling-the-pinch.html

De Turd is ook weer goed bezig. Hij heeft het ook moeilijk met het feit dat het maar door blijft gaan zonder echt beter te worden. De schijn die door de manipulatie overeind gehouden word is nog steeds sterk genoeg en dat is niet leuk als je probeert mensen te waarschuwen voor wat er gaat gebeuren en hoe ze zich moeten wapenen http://www.tfmetalsreport.com/blog/2672/deflating-inflation

En voor nieuws dat ik heb gemist http://www.creditwritedowns.com/2011/10/news-links-10132011.html

Nog meer ontslagen bij de banken? http://www.zerohedge.com/news/work-banking-find-out-if-you-will-be-laid-and-if-you-work-bank-america-click-here-now

En als toetje een heel goed interview van KWN http://kingworldnews.com/kingworldnews/Broadcast/Entries/2011/10/11_Robin_Griffiths.html En als je dan toch bezig bent luister ook even naar Gerald Celente http://kingworldnews.com/kingworldnews/Broadcast/Entries/2011/10/12_Gerald_Celente.html

Welterusten.

woensdag 12 oktober 2011

Woensdag *** Urgent ***

Hallo,

Nu Slovenie nee heeft gezegt tegen het EFSF hebben we een hele kleine overwinning binnen op de bankiers. Maar de bankiers geven zich niet gewonnen en hebben samen met hun politici zoveel druk op de politici van Slovenie uitgeoefend dat de regering nu gevallen is en ze dus met een soort van nationale eenheid kabinet het plan een dezer dage er toch doorheen kunnen jassen.   http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2011/articles/1210-Wanneer-neemt-Europa-burger-weer-als-uitgangspunt.xml

Het volgende is heel belangrijk!
Ga naar deze site http://www.courtfool.info/nl_ESM_de_nieuwe_Europese_dictator.htm Hier word nog even goed uitgelegt wat er gaat gebeuren volgend jaar. Het EFSF gaat over in het ESM en die hebben nog al wat macht.
Lees het artikel goed!!
Onderteken de petitie!!

Voor onze toekomst!!

En deel twee http://www.courtfool.info/nl_ESM_Staatsgreep_in_17_landen.htm


Tot later

maandag 10 oktober 2011

Maandag

Hallo,

Het hele weekend is er overleg geweest over Dexia (meer over Dexia wat verder in het blog) en natuurlijk tussen IMF en MerKozy. Dexia is blijkbaar nu gered maar Europa weet het nog niet http://www.zerohedge.com/news/merkozy-reach-yet-another-agreement-adding-it-too-early-enter-details ze hebben blijkbaar een plan maar de details daar mag nog niet over gesproken worden....Waar hebben we dat eerder gehoord? LOL Ze weten het niet!! Het is ook moeilijk als je weet dat meer schulden eigenlijk niet de oplossing is. Maar goed, hoe lang gaan we mooi weer spelen? dat is uiteindelijk de ham vraag. Misschien dat ze door demonstraties al eerder bakzeil moeten halen. En gelukkig geloven de markten de politici http://www.zerohedge.com/news/european-mission-accomplished-everyone-now-thoroughly-baffled-bullshit Ik heb het gevoel dat de markten niet meer helemaal normaal werken. Er zitten alleen nog maar computers met dure software die kopen of verkopen op ingevoerde geruchten (Lees manipulatie). En de regeringen hebben geluk dat er zo veel geld in omloop is dat het gewoon ergens heen moet...LOL

Het technische verhaal hierachter is moeilijk maar blijkbaar hebben de financiële boys en girls de komende dikke crash nog even af kunnen wenden LOL http://www.zerohedge.com/news/did-foreigners-bail-out-us-stock-market-dumping-56-billion-treasurys

Harvey met de weeksluiting van de COMEX http://harveyorgan.blogspot.com/2011/10/dexia-to-be-buried-by-tomorrowsilver.html

De DNB geeft antwoord op een aantal vragen over de goud voorraad http://www.vrijspreker.nl/wp/2011/10/dutch-secretary-of-the-treasure-answers-questions-about-whereabouts-of-the-central-banks-gold/ Het geeft niet veel houvast. En eigenlijk houden ze dus gewoon hun mond. We weten nog steeds niets

De markt? Wie is de markt? Wat is de markt? Lees dit artikel. Het is geen grap http://neweconomicperspectives.blogspot.com/2011/10/how-i-tracked-down-market.html

Een interview met de man die Madoff ontmaskerde als piramide club leider. Zijn team heeft nu een ander schandaal ontbloot en het is nog erger als dat we dachten. Pensioen fondsen al 40 jaar of zelfs langer beroofd van geld en opbrengsten door......BANKIERS http://kingworldnews.com/kingworldnews/Broadcast/Entries/2011/10/8_Harry_M._Markopolos.html Hoe is het in Nederland? Want ook hier zullen de pensioen fondsen niet zelfs de transacties beheren. Daar zit natuurlijk een bank tussen....Zeker even luisteren naar dit interview!!!
De rest van de interviews zijn ook goed en leuk om te luisteren op een moment dat lezen even niet meer leuk is http://kingworldnews.com/kingworldnews/Broadcast/Broadcast.html allemaal aanraders!

Ik ben inmiddels een groot fan van Rene Tissen, http://rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2011/articles/Erger-dan-1929.xml hij is af en toe nog erg positief over de regering, je zou bijna zeggen een beetje naïef maar dat slijt nog wel. Wel even lezen, en trek je conclusies. We hebben het hier over een Nyenrode man die misschien wel weet waar hij het over heeft. Terug naar de Gulden?  LOL
Ik sta niet alleen...In dit artikel van Rene refereert hij naar het leuke BBC interview dat ik vorige week al plaatste met een IMF econoom en de BOE.

Zo voor de liefhebbers van nieuws, hier is iemand flink aan het verzamelen geweest. Een mooie en goede knipsel bak! http://www.zerohedge.com/contributed/news-matters-40?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+zerohedge%2Ffeed+%28zero+hedge+-+on+a+long+enough+timeline%2C+the+survival+rate+for+everyone+drops+to+zero%29

 Misschien maar boer worden? http://www.telegraaf.nl/mijnbedrijf/10698423/__Ruim_60_procent_boeren_stopt__.html?p=5,1

Slowakije http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/2961240/2011/10/10/Waarom-plots-Slowakije-in-het-middelpunt-van-de-belangstelling-staat.dhtml

Dexia http://rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/41/leterme-bevestigt-nationalisering-dexia-bank.xml
En nog wat meer Dexia nieuws http://www.zerohedge.com/news/ceo-failed-dexia-made-%E2%82%AC195-million-2009-and-2010-despite-%E2%82%AC150-billion-government-guarantee-and-

Nog twee banken kapot http://www.zerohedge.com/news/ceo-failed-dexia-made-%E2%82%AC195-million-2009-and-2010-despite-%E2%82%AC150-billion-government-guarantee-and-

Lang maar wel goed verhaal over Europa LOL http://www.zerohedge.com/news/dexlexia-scrabble-countries-and-humpty-dumptyhttp://www.zerohedge.com/news/dexlexia-scrabble-countries-and-humpty-dumpty

Peak mining? http://news.silverseek.com/SilverSeek/1257346165.php

Guillotine? Hahahahaha LOL, bijna mensen nog even http://maxkeiser.com/2011/10/10/99-to-bankers-weve-got-the-guillotine/

En ook China met Bank problemen http://www.zerohedge.com/news/not-be-left-out-china-announces-its-own-bank-and-stock-market-bail-out

Gelukkig in Italië weten waar we de volatiliteit aan danken http://www.zerohedge.com/news/berlusconi-blames-stock-market-volatility-cocaine-abuse-traders Hahaha LOL

En hier het nieuws van de dag Oostenrijkse bank flink verlies http://rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/41/oostenrijkse-erste-bank-stevent-af-op-eur1-miljard-verlies-dowjones973850.xml ZeroHedge gaat er wat verder op in http://www.zerohedge.com/news/erste-group-reveals-stunner-reports-billions-previously-undisclosed-underwater-sovereign-cds-wh Maar het gaat hier vooral om het feit dat deze bank door de stresstesten heen is gekomen. Dit is de manipulatie van de elite, onder het mom van ze komen er toch niet achter worden net als met de toetreding van Griekenland worden de probleempjes gewoon onder het tapijt geschoven. Helaas gaat er wel eens eentje af. Om de zoveel tijd.
Hoeveel banken hebben niet alles blootgegeven bij de stresstesten? Hoeveel accountants zijn omgekocht? Hoeveel weet de politiek hiervan?

Dit laat nog maar eens zien hoeveel vertrouwen je kunt hebben. Vandaag dus 4 banken zomaar kapot of bijna stuk, en de stresstesten die alleen maar positief zijn. Politici die aangeven dat alles koek en ei is. Maar we mogen alleen weten dat het is opgelost??? De details volgen over een maand???

Ik zou niet teveel geld op de bank laten staan....Ook maar eens gaan nadenken over iets anders voor je Euro's kopen zoals goud of zilver.

Welterusten