Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

vrijdag 26 augustus 2011

Vrijdag avond

Hallo,


Ierland gaat de Paus uitkleden http://www.bloomberg.com/news/2011-08-14/irish-chase-church-cash-real-estate-toward-2-billion-child-abuse-bill.html eindelijk gaat een volk de pedo-club echt zelf aanpakken waar het ze het meest pijn doet. Geld hahahahahaha LOL Ik vind het prachtig en heb me vaker verbaasd over hoe makkelijk dit soort instituten hiermee weg komen.

Dit is ook leuk. Corruptie op Wallstreet! http://www.businessinsider.com/moodys-analyst-conflicts-corruption-and-greed-2011-8#ixzz1VVYxGbji Tja we staan ook niet verbaasd maar wel verrast dat het nu een keer door iemand ook word toegegeven.

Artsen in Japan schrikken van stralingsniveau Fukushima ramp. http://english.aljazeera.net/indepth/features/2011/08/201181665921711896.html echt even lezen. Maar niet bang zijn hoor, alles is in orde en dit is gewoon gezond. Door lopen, er is hier niets te zien!

Ik moet mijn nucleaire pagina nog updaten maar ga vooral af en toe even langs bij deze sites:

http://enenews.com/
http://www.fairewinds.com/
http://www.washingtonsblog.com/
Alle drie hebben ze altijd veel info over Fukushima en andere nucleaire dingetjes zoals de Amerikaanse centrale die van de week getroffen werd door de aardbeving in het Noordoosten van de VS.

Zo genoeg voor vandaag! Misschien tot morgen maar wel een goed weekeinde toegewenst.

Vrijdag

Hallo,

De grote dag van Ben Bernanke!
Het zal een flinke lijst worden vandaag. En vanavond waarschijnlijk ook.
Maar eerst nog een heleboel wachten en speculeren. LOL

IMF snapt niet waarom het zo moeilijk gaat in Europa http://www.telegraaf.nl/binnenland/10428805/__Onrust_binnen_IMF__.html?p=20,2
Ik wil ze het wel een keer uitleggen met een geschiedenis boek erbij. Stelletje ...

Om nog even terug te komen op Buffet en het redden van de "BAC" (Bank of America Corporation) hier een aantal commentaren die niet mis zijn:
http://www.rollingstone.com/politics/blogs/taibblog/obama-goes-all-out-for-dirty-banker-deal-20110824
http://truthingold.blogspot.com/2011/08/think-buffet-investment-in-bac-is.html
http://www.zerohedge.com/contributed/bac-deal
Als je het zo leest dan vraag je je echt af waar het met de westerse democratie heen gaat. Het is echt verwonderlijk dat (ook in Europa) de mensen die juist eerlijkheid en democratie hoog in het vaandel zouden moeten hebben zo handelen. De corruptie moet wel enorm zijn. Obama is bezig om de oorlogskas te spekken voor de komende verkiezingen ten koste van het Amerikaanse volk. En schuwt daarbij niet om te heulen met de criminele bankiers.

In Europa heeft men blijkbaar weer een tekort ergens...http://www.zerohedge.com/news/surprise-fed-does-another-500-million-usd-swaps-time-ecb-time-unsterilized ik heb een keer ergens gelezen dat hyperinflatie langzaam aan begint en zich kenbaar maakt door cash tekorten. Door dat de liqiditeit minder word begint er ergens een pers te draaien en probeert men investeringen te stimuleren...(zie BAC verhaal hierboven) tegen zeer bedenkelijke voorwaarden.

Zwitserland begint hem al te knijpen http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,782116,00.html dure frank is blok aan het been. Wintersportomzet onder druk. Let wel...als rijkste volk ter wereld en dat al heel lang, moeten ze ook niet te veel zeuren...hadden ze maar met Europa mee moeten doen Hahahaha LOL

Goud http://www.jsmineset.com/2011/08/25/selling-against-the-angels-expected/

Een mooi artikel van een journalist, en gelijk even een stukje geschiedenis http://www.foreignpolicy.com/articles/2011/08/25/chasing_the_story?page=0,1 ik was zelf alweer vergeten dat in het in 1998 einde van dertig jaar Soeharto was.

De klimaat alarmisten en groene lobby krijgt het steeds moeilijker. Hier is een van de belangrijkste onderzoeken van de laatste tijd! http://wattsupwiththat.com/2011/08/24/breaking-news-cern-experiment-confirms-cosmic-rays-influence-climate-change/ dit maakt het wel heel moeilijk voor de CO2 boys en girls hun argumenten te handhaven (ze zullen het zeker proberen). Om het even makkelijker te maken omdat het wel een slecht geschreven artikel is zal ik in het kort even beschrijven wat er aan het handje is:
Als de zon erg actief is dan blaast de zonnewind de kosmische straling weg bij de Aarde. Het effect daarvan is dat er minder wolken zijn, en dan word er minder energie weerkaatst terug de ruimte in. Dus neemt de Aarde en de atmosfeer meer warmte op, en hebben we "Global Warming" (Dit is ook te meten bij de andere planeten in ons stelsel.
Als de Zon dus rustiger is en er minder zonneactiviteit is (zoals nu en de komende jaren) dan zal de Aarde meer kosmische stralen in de atmosfeer krijgen. Dit zorgt voor het ontstaan van aerosolen met kernen die groot genoeg zijn om water deeltjes aan te trekken en vast te houden zodat wolken ontstaan. Hiermee word het wolkendek over de wereld groter (volgens mij deze zomer al gemerkt) en zal op den duur de weerkaatsing groter worden. Dus minder energie op Aarde en de atmosfeer. Dus volgt; geleidelijke afkoeling zal een feit worden. De laatste 10 jaar is er ook al geen duidelijk stijging van de atmosfeer door de oceaan cycli en dat zal door het grotere wolkendek alleen maar versterkt worden.
Zo lang verhaal maar wel korter als de "wetenschappers" hierboven. En voor ons klootjesvolk wat duidelijker. Hier in het Nederlands http://climategate.nl/2011/08/25/cloud-in-nature-vanaf-nu-zijn-alarmisten-de-sceptici/
Hier nog andere die er ook over berichten http://www.washingtonsblog.com/2011/08/scientific-experiment-shows-that-cosmic.html en dit is ook interessant http://www.washingtonsblog.com/2011/08/next-scientific-frontier-sun-earth.html en nog meer http://www.theregister.co.uk/2011/08/25/cern_cloud_cosmic_ray_first_results/
En de BBC (altijd al zeer op de hand van de alarmisten) stopt het nieuws ver weg en met een kleine headline. Ook de manier waarop ze het schrijven geeft duidelijk aan dat ze het niet snappen. En ook niet blij mee zijn. http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-14637647 het was toch allemaal duidelijk en klaar als een klontje?  Lees het even goed. En je zult zien dat ze het gewoon overboord gooien. Ik weet niet hoeveel geleerden er bij het CERN werken maar nu lijkt het er echt op dat de rollen worden omgedraaid. Jarenlang moesten we vooral luisteren naar de wetenschappers en nu de resultaten niet zijn wat ze willen moeten we niet naar de wetenschappers luisteren.
Vraag me af hoe er bij het KNMI naar dit rapport word gekeken. (even gekeken net) en zij weten er nog niets van...Hun laatste nieuws is de uitgave van de "klimaat atlas". http://www.knmi.nl/cms/content/100686/de_bosatlas_van_het_klimaat leuk...Maar gezien het nieuws van de laatste jaren over het KNMI en het gestuntel met thermometers ben ik geen fan ze, en vertrouw ik ze voor geen meter. Mijn leraar Meteo was 15jaar geleden al niet te spreken over het KNMI en laten we eerlijk zijn. Hebben ze deze zomer ook maar een dag goed voorpeld? En de laatste winters?

Zo weer verder met "economie" LOL

Griekenland is bezig de laatste mogelijkheden te gebruiken om overeind te blijven http://www.zerohedge.com/news/greece-activates-last-ditch-liquidity-rescue-package-preserve-its-financial-system

Kijk de directie en bestuur hebben natuurlijk wel een bonus nodig http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/10429029/__ABN_Amro_schrapt_2350_arbeidsplaatsen__.html?p=1,1 Maar ik heb helaas niet zo veel medelijden met het voetvolk van de bankiers.  Laat ze eerst maar eens de "Beerput" opengooien. Denk dat ze dan meer kansen hebben om hun baan te houden. Vooral de service van de banken laat te wensen over. Kan daar flink over mee praten. Stelletje ....

Publieke omroep diversiteit niet echt divers http://www.grenswetenschap.nl/blogs/De-Onverdeelde-Zenderverdeeldheid/ ach nog een rede om het hele publieke bestel op te heffen. Ik kijk praktisch geen televisie meer (staat wel aan) maar als je echt nieuws wilt zien of lezen dan moet je internet op. Televisie is alleen nog maar voor entertainment en daar hoeven onze belasting centen niet aan op te gaan!!! (zeker niet aan bv Paul de leeuw en kornuiten)

Bom in Abuja bij het VN gebouw http://www.reuters.com/article/2011/08/26/us-nigeria-un-idUSTRE77P21B20110826
Grappig http://www.nrcnext.nl/columnisten/2011/08/26/linkmiegels/

Zonne cellen stuk goedkoper http://oilprice.com/Alternative-Energy/Solar-Energy/Solar-Power-Market-Falling-Through-The-Floor.html

Griekenland eist....bla bla bla http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/10430160/__Eis_Griekenland_bij_steun_private_sector__.html?p=16,1

Dit artikel goed lezen!!! http://www.marketoracle.co.uk/Article30109.html klassen-oorlog al jaren aan de gang revolutie noodzakelijk!!! "It’s the Political Economy, Stupid!" Wat kost het ons om de Eurozone in stand te houden. Het gaat Duitsland minstens 80miljard per jaar kosten!!!

GoldCore knipsels http://www.zerohedge.com/news/western-speculators-sell-gold-asia-and-west-buy-bullion-coin-and-bar-supply-increasingly-tight Goud is in het "Westen" in een "Bubbel" maar niet in de rest van de wereld. In de rest van de wereld is goud nog steeds goedkoop (Zie inflatie grafiek van goud). Geloof de Keynes economen niet als ze zeggen dat edelmetaal geen geld is of in een "Bubbel" zou zijn. We ondermijnen onze eigen welvaart door al het goud door de rest van de wereld te laten kopen. http://www.marketoracle.co.uk/Article30107.html (let op met filmpje)

Bankier luidt de noodklok http://www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/ing_groep/10430517/___Spanning_financile_markten_wordt_nijpend___.html LOL

Zeer slechte groeicijfers uit de VS. http://www.zerohedge.com/news/revised-q2-gdp-prints-10-below-expectations-11-down-preliminary-13

Zalm geeft nog even aan wat we allemaal al lang weten http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/34/Zalm-Burger-betaalt-uiteindelijk-bankbelasting.xml De Burger betaald ook voor de fouten van Bankiers!!!

Libië word niet zo als we hopen. Neokolonialisme 2.0 We zullen de koek eens lekker gaan verdelen!http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/MH27Ak03.html

China en Rusland gehannes over gas http://english.chosun.com/site/data/html_dir/2011/08/26/2011082600507.html

Google en goud http://www.z24.nl/economie/artikel_234708.z24/Goudprijs_boekt_zoekrecord_op_Google.html 

The Bernank heeft gepraat. http://www.zerohedge.com/news/full-bernanke-speech hierna weten de Europese beurzen even de weg niet te vinden. Eerst omlaag daarna weer wat omhoog. De Amerikaanse beurzen hebben wel gewoon de weg omhoog gekozen. Goud en zilver weten het ook nog niet echt. Is wel grappig...

Zwitserland heeft iets gevonden om de Frank naar beneden de duwen http://www.zerohedge.com/news/swissy-plummets-rumor-swiss-banks-charge-chf-deposits later werd het weer ontkend maar later weer bekrachtigd.

En als laatste nog even de BofA "Wij hebben geen cash nodig!" http://www.zerohedge.com/news/bank-america-capital-scramble-continues-alleged-closure-china-construction-bank-stake-sale

Welterusten

donderdag 25 augustus 2011

Donderdag avond **Meer margin hikes?**

Hallo,

Het zijn spannende dagen op de financiële beurzen! Het is de hele maand natuurlijk al een groot feest. Voor diegene die niet in aandelen zitten of erg aan hun pensioen zijn gehecht, is het een groot komedie festival.
De politiek is bang, de bankiers zijn bang, investeerders zijn bang...en dan krijg je ook beslissingen die elke keer juist het tegen over gestelde effect hebben.

Gaan ze met goud hetzelfde doen als met zilver in mei? http://www.zerohedge.com/news/caution-another-gold-margin-hike-imminent

Bank of America geeft aan dat ze geen cash nodig hadden!! Het is niet waar dat ze blut zijn LOL
http://www.zerohedge.com/news/bank-america-hillarious-denial-2

Buffet dikke maatjes met Obama http://www.bloomberg.com/news/2011-08-25/warren-buffett-to-host-obama-fundraiser-in-new-york-on-sept-30.html daarom heeft hij ook zo mooie deal gekregen.

Iemand die tenminste wel eerlijk is. Tenminste aangeeft waar het mis gaat met goede argumenten en mooie sarcastische interviews http://www.zerohedge.com/news/guest-post-don%E2%80%99t-store-your-gold-united-states Hahaha bewaar je geld niet in de VS!! Ze hebben al eerder al het goud opgehaald bij het Amerikaanse volk, dus ...

Welterusten

Donderdag **Margin hikes on gold**

Hallo,

Nou het was dus wel zo. Nadat Sjanghai begin van de week al de margins voor goud omhoog bijstelde heeft de CME nu ook weer de margin verhoogt. En wel met 26%. Twee weken terug gebeurde dat ook al met 22%. Nu is het opzich geen slecht iets om met de huidige volatiliteit en hoge prijzen de margins te verhogen alleen de timing is een beetje "lullig". http://www.zerohedge.com/news/and-theres-your-perfectly-leaked-explanation-cme-hikes-gold-margins-again-time-27 Ook Harvey schrijft hierover in zijn dagelijkse rapport http://harveyorgan.blogspot.com/2011/08/massive-raid-on-silver-and-gold.html . Trader Dan kwam er gisteren als eerste mee http://traderdannorcini.blogspot.com/2011/08/cme-group-hikes-margins-for-gold_24.html is ook een goed blog om af en toe eens te lezen.

Leuk stuk over bunkers en ondergrondse gangen stelsels in diverse landen http://www.foreignpolicy.com/articles/2011/08/23/bunker_mentality?page=0,3

Greenspan heeft af en toe ook nog wat te melden http://euobserver.com/9/113397

Morgen "Jackson Hole" http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/frankschaeffers/10423272/__Jackson_Hole__.html

De VS is ook niet blij met de rating bureaus. Hier een eigenlijk heel grappig artikel over de verontwaardiging van de VS over de downgrade van S&P. Zeker grappig omdat Europa hier natuurlijk al langer over klaagt maar destijds geen enkele keer van de VS hulp kreeg om er wat aan te doen. http://usawatchdog.com/debt-downgrade-part-of-bigger-plan/ Het gekke is dat steeds meer economen en sites toch weer de "Bilderberg" vergaderingen erbij halen. Steeds meer lezen we hierover. Ook, op toch wel gevestigde sites.
Ze hebben het zelfs over "financiële terreur" Lees het artikel goed. Want als er ook maar een beetje van waar zou zijn, dan heeft onze eigen "koninklijke familie" een grote invloed op onze economische neergang!! En vooral van de creatie van een fascistische wereld orde.

Een leuk artikel over de "Goud bubbel" http://www.24hgold.com/english/news-gold-silver-Gold-to-Roubini-%2021%20500-Ker-Pow%20.aspx?langue=en&article=3609917174G10020 en Roubini, LOL

En de dagelijkse knipsels van GoldCore http://www.zerohedge.com/news/gold-down-further-2-%E2%80%93-chorus-%E2%80%98gold-bubble%E2%80%99-callers-out-force-again

Er word op dit moment zo veel over goud geschreven dat ik er zelfs moe van word. Dus ga hier niet alles plaatsen. Maar wil je meer lezen dan zijn de goud artikelen overal te vinden. Alleen als het echt interessant is zal ik natuurlijk wel plaatsen.

Werkloosheidsuitkering aanvragen flink omhoog in de VS. (Het gaat daar zo goed net zo als in Europa dat alle investeerders hun goud verkopen) http://www.zerohedge.com/news/initial-claims-surge-far-higher-consensus-12-million-americans-have-dropped-extended-benefits-c
Er zijn nog wat eigenaardigheden over stakende arbeiders die een uitkering krijgen? http://www.zerohedge.com/news/obamas-latest-stimulus-handing-out-jobless-benefits-striking-workers wel gek. Zeker als je bedenkt hoe de beurzen naar dit cijfer kijken.

Uit Italië, moet een goed blog zijn. http://www.beppegrillo.it/en/2011/08/_rimini_the_meeting_of_the_tax_1.html

En om ook nog maar eens te kunnen schrijven over CO2....LOL http://climategate.nl/2011/08/25/teken-petitie-voor-de-vogelvriendelijke-kolencentrale-van-essent/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+climategate-berichten+%28Climategate.nl+-+berichten%29 CO2 for life!
En deze is ook leuk http://climategate.nl/2011/08/25/in-fabeltjesland/#more-11734

Bank of America had dus wel degelijk een cash probleem, worden nu door Buffet gered http://www.zerohedge.com/news/bank-berkshire-america-buffett-buy-5-billion-preferred-stock-bank-america Met garanties van het Witte Huis waar hij van de week was. Obama heeft garanties afgegeven dat de bank altijd gered word. Hier het bericht van Reuters hierover http://www.reuters.com/article/2011/08/25/us-bankofamerica-idUSTRE77N4J420110825

Hehehe LOL http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/10425536/___Finland_wijkt_niet_in_Griekenland-kwestie___.html?p=15,1

The Bernank! Morgen belangrijke dag http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/34/alle-ogen-op-bernanke.xml

Beurzen in Europa langere tijd aan banden http://www.zerohedge.com/news/price-discovery-era-coming-end-spain-france-belgium-greece-extend-short-selling-ban-due-market-


Misschien tot later, anders tot morgen (word een leuke dag).

woensdag 24 augustus 2011

Woensdag avond

Vond nog meer gloom en doom. LOL en andere leuke dingetjes

Meisjes beter op school http://www.businessinsider.com/why-do-girls-get-better-grades-even-though-boys-score-higher-on-iq-tests-2011-8

Deze meneer heeft al veel meer geschreven en meestal is het niet zo negatief als wat hij dit keer schrijft. Tenminste niet zo direct. Ach het zal wel niet waar zijn toch? http://www.zerohedge.com/news/guest-post-us-government-asset-seizures-rise

Japan gaat op zoek naar Hotspots http://www.bloomberg.com/news/2011-08-24/japan-triples-air-radiation-checks-for-hot-spots-.html

De schrijver van dit stuk is wel altijd erg negatief over de huidige economie. Meestal trouwens wel goed onderbouwd met goede argumenten http://www.zerohedge.com/contributed/danger-qe-3-%E2%80%9Chope%E2%80%9D-rally-going-end-terribly

De "Death wobble" http://pragcap.com/gold-avoiding-a-death-wobble

In eerste instantie denk je dat het allemaal nette mensen zijn en dat ze het voor het land doen. Maar lees het maar eens goed door http://www.zerohedge.com/news/dozens-italian-businessmen-send-letter-parliament-demanding-imposition-capital-controls-instead alsof het met deze maatregelen beter word voor de middenklasse.

Goudmania? http://www.caseyresearch.com/cdd/fear-driven-gold-mania-here

Kijk eens! Printen en lekker lezen http://www.zerohedge.com/news/project-armageddon-tullett-prebon-thinks-unthinkable

Borat spaart ook goud http://www.bloomberg.com/news/2011-08-23/kazakhstan-gives-central-bank-priority-right-to-buy-gold-1-.html

Welterusten

Woensdag

Hallo,

Voor diegene die zich afvragen waarom goud en zilver gisteren zo naar beneden gingen http://harveyorgan.blogspot.com/2011/08/big-raid-on-gold-and-silver-with.html
Dit geeft weer een kansje om wat goedkoper te kopen....BTFD! En andere reden voor de grote verkoop was een verhoging van de "margin" op goud in Shanghai. http://www.zerohedge.com/news/precious-metal-margin-warfare-jumps-pacific-shanghai-hikes-gold-margins-second-time-month-prepa Maak je geen zorgen. We hebben al heel wat over ons heen gekregen. Ze kunnen op een gegeven moment niet verder verhogen zonder dat ze "papier markt" stuk maken. De prijzen blijven over het jaar gezien gewoon goed stijgen. Gewoon je wekelijkse gang naar de munten boer blijven maken en af en toe wat kopen. Blijf gewoon door sparen.

Japan heeft ook een "rating downgrade" aan de broek gekregen http://www.zerohedge.com/news/moodys-downgrades-japan-aa2-aa3 en probeert nu ook op andere manieren de Yen lager te krijgen http://www.zerohedge.com/news/japan-intervenes-fx-markets-again-hilarity-ensues LOL. Goed lezen!

En omdat het goede entertainment is http://www.zerohedge.com/news/marc-faber-explains-how-even-greatest-bear-earth-gets-it-wrong hij is altijd leuk.

Ook staan er weer op King World News diverse goede interviews!! http://kingworldnews.com/kingworldnews/Broadcast/Broadcast.html

En dit leuke niews dat ZeroHedge nu bij de "conspiracy sites" hoort http://www.zerohedge.com/news/and-category-biggest-conspiracy-theory-we-have
Kolencentrale gaat niet door http://www.telegraaf.nl/binnenland/10416941/__Streep_door_centrale_Essent__.html?p=1,1 Ik denk dat dit nog wel een staartje gaat krijgen. Essent en RWE zullen hier niet veel over zeuren want hierdoor stijgt volgens mij alleen maar de kans dat ze een kerncentrale mogen bouwen. Zeker met dit kabinet. Ik had liever deze Kolencentrale gehad.

Tja Mevr Peters http://www.telegraaf.nl/binnenland/10416350/__Peters_was_gewaarschuwd__.html?p=4,2 er gaan ook geruchten dat deze mevrouw "Bilderberg" connecties zou hebben. Zou wel verklaren waarom ze er nog steeds zit en waarom je zo weinig hoort van de andere partijen en de bonzen. Ze moeten hun bek houden omdat er plannen zijn voor deze dame. Ze is ook opgeleid door "Bilderberg instituten".

Kijk ze bestaan echt ( de Rothschilds ) en ze komen in actie. Maar dat is heel normaal in "La France" http://www.zerohedge.com/news/rothschild-now-tbtf-plunge-protection-business

Paul Krugman http://nl.wikipedia.org/wiki/Paul_Krugman had graag veel meer schade gehad van de aardbeving in de VS http://www.zerohedge.com/news/hopefully-fake-paul-krugman-laments-lack-death-and-destruction-following-todays-earthquake

Stukje over Nigeria http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-14528642

Artikel of onze afstamming in Europa, lang maar wel interessant http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-14630012

Het gaat niet goed in Europa, de Duitsers erg boos op de Finnen en nog veel meer http://www.zerohedge.com/news/euro-bank-cds-surge-all-time-record-after-collapse-german-ifo-business-survey-discord-over-euro

En een artikel hoe slecht het gaat in de VS, vooral de werkloosheid... http://www.creditwritedowns.com/2011/08/us-economic-dysfunction.html  en ook deze http://pragcap.com/cbo-get-used-to-high-unemployment

Stukje financiële geschiedenis http://memory.loc.gov/ammem/today/aug24.html

Argumenten om goud en zilver te kopen, en wel NU!! http://www.24hgold.com/english/news-gold-silver-gold-stocks-and-silver-this-is-it-.aspx?article=3609104770G10020&redirect=false&contributor=Stewart+Thomson

GoldCore knipsels en commentaar http://www.zerohedge.com/news/germany-may-want-piigs-gold-security-%E2%80%98bailouts%E2%80%99-%E2%80%93-merkel%E2%80%99s-officials-damage-limitation-mode

Het goede nieuws uit de VS http://www.zerohedge.com/news/strong-durable-goods-headline-number-very-weak-between-lines-weak-start-3q-bloombergs-yamarone Het is dus niet zo goed maar de beurs klimt omhoog. Goud en zilver naar beneden.  Maar kijk RTLz leest het een keer goed http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/34/flinke-stijging-orders-duurzame-goederen-vs.xml als je defensie en vliegtuigen niet mee rekent hebben we een daling!

Analist die het ook niet meer weet LOL http://www.zerohedge.com/news/guest-post-dazed-confused-and-ditto

Het commentaar van een investeerder. De "Turd" probeert de goud en zilver daling te verwerken. http://www.tfmetalsreport.com/blog/2174/shenanigans Ook ZeroHedge legt het uit http://www.zerohedge.com/news/biggest-gold-drop-december-2008-send-metal-week-ago-levels
Maar zoals beide zeggen geen paniek er is niets anders dan goud en zilver!

Tot later

dinsdag 23 augustus 2011

Dinsdag

Hallo,

Vakantie is weer over. We gaan weer allemaal aan het werk...

De laatste paar weken zijn turbulent geweest en spannend. De politiek en de bankiers weten de trein nog op de rails te houden en dus is er ook nog niets veranderd. Er is geen oplossing vanuit de politiek maar er gaan wel diverse geruchten over de toekomstige scenario's.

Ik wil jullie even op het volgende wijzen zodat jullie weten waarom het met goud en zilver zo goed gaat http://harveyorgan.blogspot.com/2011/08/gold-surpasses-1900-in-access.html hier staat een goede uitleg over de markt van de laatste weken. Chaves heeft de knuppel echt in het hoenderhok gegooid en we zullen zien wat er gaat gebeuren. Houd het in de gaten. En als je nog wat wil kopen doe het.
Harvey heeft ook altijd een hele lijst met nieuws dus ga heen en lees.

Een onderwerp waar in Europa nooit zoveel over word gesproken maar wel heel goed aangeeft hoe het in de VS gaat. http://www.reuters.com/article/2011/08/22/us-usa-poverty-foodstamps-idUSTRE77L45Z20110822

Een stuk over Libië http://www.jsmineset.com/2011/08/22/good-news-in-libya-wont-last/ 

Ik heb een tijdje terug een interview gezien met deze meneer. En hij gaf destijds goed aan waar het met onze economie heengaat. Ik zal het boek proberen asap te lezen. http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/10410789/__Nederlanders_zijn_voorlopig_getrouwd_met_spaarvarken__.html?p=26,1 Als iemand het boek al heeft gelezen laat eens weten of het goed is?

Nog anderhalve week tot de uitspraak van de Duitse Rechtbank over de financiële hulp aan Griekenland http://www.reuters.com/article/2011/08/23/us-germany-court-eurozone-idUSTRE77M1RY20110823

Goud! http://seekingalpha.com/article/288951-the-glory-of-precious-metals-hoard-your-gold en nog een goed verhaal voor edelmetaal http://seekingalpha.com/article/288912-why-i-m-long-precious-metals-and-hope-others-will-continue-to-buy-treasuries nog meer goud (met filmpje) http://www.movermike.com/gold-silver/is-silver-money-is-silver-rare/  en het dagelijkse goud rapport van GoldCore http://www.zerohedge.com/news/gold-reaches-191350-%E2%80%93-smart-money-moving-silver-ubs-says-50-silver-3-months

Leuk stuk over leiderschap en Merkozy http://www.bloomberg.com/news/2011-08-22/merkel-never-holding-hands-with-sarkozy-betrays-european-leadership-crisis.html

Slechte Duitse cijfers! Vertrouwen in de toekomst keldert http://www.zerohedge.com/news/plunging-german-investor-confidence-sends-european-bank-risk-record

Er gaan geruchten dat de Amerikaanse FED (Centrale Bank) ...bezig is aandelen te kopen...goed lezen http://www.zerohedge.com/contributed/did-fed-buy-market-stop-collapse

Het gaat duurder worden voor grote banken om geld te lenen http://www.bloomberg.com/news/2011-08-22/european-banks-must-pay-up-to-borrow-100-billion-amid-crisis-euro-credit.html

We hebben het al eerder gemeld, maar de normale media is een beetje langzaam. Maar nu dus eindelijk iets dat ook door hen word opgepakt http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/34/Rabo-Fortis-en-Dexia-leenden-gigantische-bedragen-bij-de-Fed.xml

Wat gaan we met deze meneer doen als de Eurozone toch uit elkaar valt? Wat moeten we met dit soort mensen die nog nooit een keer goed naar de diverse soorten economie hebben gekeken. http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/34/rutte-moet-eurosceptici-negeren.xml Mensen die blijven geloven in schulden en nog meer schuld. Korte termijn denken. Alleen aan de eigen portemonnee denken. We zullen zien wat de toekomst brengt. Van mij mag meneer B.W. zich als het eenmaal in is geklapt bij de politie gaan melden.

Griekse bedrijven massaal naar Cyprus! http://www.athensnews.gr/portal/15/46287

Er zijn er meer in Nederland die de boel niet meer vertrouwen http://www.bovendien.com/actualiteit/vertrouw-de-media-niet-de-media-liegt-draait-en-bedriegt

Altijd leuk, artikelen over hoe ze in Den Haag te werk gaan. http://www.telegraaf.nl/binnenland/10412606/___Vertrouwelijke_info_onnodig___.html?p=5,1 Wat hieraan zo leuk is? Als het vertrouwelijk is dan is het niet goed voor de markt.....LOL. Het gaat dus gewoon niet zoals ze hadden gehoopt. Anders was er geen vertrouwelijk nieuws. Als het goed gaat organiseren ze gewoon een persconferentie.

Ik weet niet of het wel zo goed is om je door Buffet te laten adviseren...http://www.bloomberg.com/news/2011-08-22/obama-spoke-with-berkshire-s-buffett-about-economy-aide-says.html misschien dat het daarom zo goed gaat met de wereld...?

Kijk Duitsland wil goud zien voor financiële hulp http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/0,1518,781885,00.html Hahahahaha LOL, maar maar goud is toch geen geld?   Hahahahahahaha. Maar volgens een andere Duitser is het allemaal niet waar http://ftalphaville.ft.com/blog/2011/08/23/660276/collateral-credibility-damage/

Zeer slechte economische cijfers uit de VS. Maar de markt gaat goed?? Zou de FED dan toch aan de touwtjes trekken? Wat gaat er vrijdag gebeuren als de beurs van de Bernank hoort dat er geen QE3 komt?
http://www.zerohedge.com/news/disappointing-richmond-fed-and-new-home-sales-seal-recessionary-deal
hier ook http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/34/verkoop-nieuwe-huizen-vs-daalt-harder-dan-verwacht-dowjones943595.xml

Tja http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/10412394/__Banken_wereldwijd_snijden_fors_in_personeel__.html?p=25,1 Misschien krijgen we dan wel wat meer te horen over de smerige zaakjes die de banken uitvoeren. Zijn er al teleurgestelde werknemers die wat willen melden?

Zeer interessant artikel over terrorisme en waarom er niet elke dag bommen afgaan in de VS http://www.foreignpolicy.com/articles/2011/08/15/why_is_it_so_hard_to_find_a_suicide_bomber_these_days?page=0,3

En dan nog wat lokaal nieuws http://www.destentor.nl/regio/zwolle/9340963/Kwart-varkensboeren-stopt.ece

En nog een site die ik tegen kwam http://www.vrijspreker.nl/wp/ staan leuke artikeltjes.

Goede avond