Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

vrijdag 30 september 2011

Vrijdag

Hallo,

Ik hoop dat jullie allemaal de column van Rene Tissen hebben gelezen. Toen ik het later nog een keer las besefte ik pas hoe erg het eigenlijk is wat hij schrijft. Als jullie het niet hebben gelezen ga nog even een blog terug het is de laatste link. Dit artikel sluit wel goed aan bij het verhaal van Rene http://www.zerohedge.com/news/muddle-through-has-failed-bcg-says-there-may-be-only-painful-ways-out-crisis

De Maya's http://www.telegraaf.nl/filmenuitgaan/10645291/___Mayas_kenden_buitenaards_leven___.html?p=23,1 nou...laat maar zien dan.

De regering http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/10644634/__Weekers__Europees_noodfonds_groot_genoeg__.html nou...laat maar zien dan.

Filmpje van AlJazeera http://www.zerohedge.com/news/meltdown-part-1-men-who-crashed-world We moeten alleen niet vergeten dat de mannen die in de film genoemd worden niet de enige zijn. Er zijn er duizenden en deze 4 deden alleen maar wat een heleboel mensen voor hun ook deden. Het gaat veel dieper. En dat laten ze niet genoeg zien, verder wel een goede film die redelijk goed laat zien hoe het in zijn werk gaat. Het financiële wereldje...

Hooivorken meenemen en de straten op!! Opstand in de VS tegen de bankiers!! http://www.zerohedge.com/news/mike-kireger-rebellion-has-arrived-america

Interessant filmpje van Gerald Celente van 3 dagen geleden http://sgtreport.com/2011/09/gerald-celente-yalks-about-manipulation-madness/

Een zeer goed interview en een must read!! http://www.caseyresearch.com/cwc/doug-casey-buying-physical-gold-and-silver

Trein vervoer niet lager in de VS http://pragcap.com/rail-traffic-continues-to-expand-2

Verslag van een klimaat discussie. Interessant http://climategate.nl/2011/09/30/duurzame-economie-gaat-pijn-doen/

Harvey met de stemming op de goud en zilver beurs http://harveyorgan.blogspot.com/2011/09/open-interest-falls-to-lowest-levels-in.html

Al het nieuws van deze week is nog steeds slecht voor het geld in de wereld.. Het schulden probleem word maar niet opgelost en ondanks dat goud en zilver door de handelaren werd verkocht en het cartel de gang naar beneden nog wat erger maakte door ook de margins te verhogen, blijft de situatie helemaal dezelfde als een paar weken terug. Ook de nieuwe plannen om de Eurozone met het uitgebreide fonds te redden en Griekenland gedeeltelijk failliet te laten gaan zal alleen zorgen voor wat extra tijd. Er zal veel meer afgeschreven moeten worden of de inflatie moet omhoog. Beide zijn slecht voor de heersende elite en het vertrouwen in geld zal nog jaren lang hieronder te lijden hebben. Het vast houden aan de Eurozone is het stokpaardje van onze leiders geworden, zelfs zonder democratisch proces worden op dit moment beslissingen genomen die ons allemaal raken en ook de komende generaties. De beslissingen door de EU en van de regeringen in de afzonderlijke landen gaan regelrecht tegen een groot gedeelte van de publieke opinie. Het hele democratische proces heeft hiervan ook een knauw gekregen. De referenda een paar jaar terug zijn ook al een grote aanslag geweest op het democratisch gevoel van het volk. Deze schade zal heel lang nodig hebben om weer te helen.
Wat is de rede dat het in Noord Europa zo rustig blijft? De mensen in Noord Europa zitten financieel vast in het systeem van Pensioenen en spaarsystemen. Ook het hypotheek systeem houd mensen rustig. Niemand wil dat dit systeem instort omdat het voor iedereen consequenties heeft. Wij zijn in Noord Europa altijd verplicht door de regering om mee te doen aan pensioen fondsen en zorg systemen. Hierdoor hebben niet veel burgers een kans om hier goed uit te komen. Voor de meeste zal armoede de enige uitkomst worden en dat weten de meeste ook wel. Inflatie is voor het noorden van Europa een vreselijk iets waar niemand aan kan ontkomen. Je salaris zal nooit zo snel meestijgen als een hoge inflatie. Pensioenen al helemaal niet en je spaargeld word dagelijks minder waard. Intussen probeert de regering alternatieven zo veel als mogelijk is in een slecht daglicht te zetten. En de media met de "gebrainwashede" journalisten doen hier lekker aan mee. Goud en zilver en andere metalen en beleggingen die niet stroken met het "fiatgeld" word steeds belachelijk gemaakt of onder het tapijt geschoven. Terwijl goud en zilver eigenlijk de enige waarde dragers zijn die juist de spaarders kunnen redden. Het liefst zouden de regeringen de mogelijkheid om hierin de investeren verbieden en het zelf allemaal opslaan. Goud en zilver zijn niet te combineren met een systeem dat papier en inkt waarde geeft.
Denk goed na over hoe je met je spaargeld omgaat, denk goed na wat je met schulden doet. Het is niet makkelijk maar probeer voor alle mogelijkheden een beetje voorbereiding te treffen.

Inflatie: houd je hypotheek gedeeltelijk in stand. Door inflatie word je je schuld minder waard. Zet spaargeld gedeeltelijk om in andere vormen van geld. Bijvoorbeeld goud en zilver.

Deflatie: (Er zijn een aantal economen die blijven beweren dat we met deflatie te maken krijgen) Schulden zo veel als mogelijk is aflossen. Met deflatie worden schulden meer waard. Tegelijkertijd zullen werkgevers proberen de lonen lager te maken door dat hun omzet minder word (grondstoffen goedkoper en minder koopkracht uit de samenleving). Werkgelegenheid zal minder worden.  Ook hier geld gedeeltelijk omzetten van je spaargeld van Euro naar andere vormen van geld zoals goud en zilver kunnen zorgen dat je een deel van je koopkracht behoud. Je hoeft er alleen bij aankoop belasting over te betalen. Anders zul je eerst je spaargeld moeten opmaken en je huis opeten. Pensioen en zo zal we goed blijven, maar zoals jullie weten ben ik geen econoom en kan nu even niets hier over bedenken komt later wel. Maar voor de mensen die daar nog niet aan toe zijn is er zeker de noodzaak om je voor te bereiden. Want door lange werkloosheid bij een boel mensen zal het pensioen kleiner zijn. Ook is voorbereiding belangrijk omdat na een periode van deflatie zal er geheid inflatie komen door het vele bij drukken van geld.

Totale reset: Zorg dat je je spaargeld omzet naar andere vormen (goud en zilver). Alles gaat eraan dus probeer spaarrekeningen te plunderen en zorg dat je nog iets koopt met dat geld voordat het te laat is. Koop spullen die je nodig hebt om een periode te overleven. Lang houdbare etenswaren die niet gekoeld hoeven te worden. Zorg voor onafhankelijke eigen verwarming voor de winter.

Voor alle uitkomsten geld dat de samenleving een periode gaat krijgen waarin het volk verhaal gaat halen bij de Elite. Opstanden en oproer zullen een tijd order van de dag zijn. Wat denk dat er gaat gebeuren als de elite komt melden dat je pensioen niets meer waard is? Ik denk dat mensen heel boos gaan worden. Ook is er dan niets meer dat het volk in toom houd. De financiële banden met het systeem zijn dan verdwenen en ook de macht over het volk. Dat vanaf dat punt alleen nog maar arm is en hongerig.
 Hongerige mensen zijn heel gevaarlijk

Nou goed verder met nieuws!

Griekenland rebelleert tegen de hervormingen die worden geëist door Europa http://www.testosteronepit.com/home/2011/9/28/reform-rebellion-in-greece.html

LOL de inspecteurs van de Troika hebben een paar kleine probleempjes in Athene maar verder gaat het allemaal goed http://www.zerohedge.com/news/greek-banana-republic-status-upgraded-aaa-after-sit-ins-eight-ministries-prevent-troika-inspect

Zoals we eerder al zeiden, we gaan met de hele wereld heel veel lenen http://www.zerohedge.com/news/imf-scrambles-double-bail-out-capacity-13-trillion-may-issue-bonds-0 

Het volgende stond in een commentaar ergens is wel leuk om even te lezen:

In 1887 Alexander Tyler, a Scottish history professor at the University of Edinborough, had this to say about the fall of the Athenian Republic some 2,000 years prior:
"A democracy is always temporary in nature; it simply cannot exist as a permanent form of government. A democracy will continue to exist up until the time that voters discover that they can vote themselves generous gifts from the public treasury. From that moment on, the majority always votes for the candidates who promise the most benefits from the public treasury, with the result that every democracy will finally collapse over loose fiscal policy, (which is) always followed by a dictatorship."
"The average age of the world's greatest civilizations from the beginning of history, has been about 200 years. During those 200 years, these nations always progressed through the following sequence:
From bondage to spiritual faith;
From spiritual faith to great courage;
From courage to liberty;
From liberty to abundance;
From abundance to complacency;
From complacency to apathy;
From apathy to dependence;
From dependence back into bondage."p
The Obituary follows:
Born 1776, Died 2012
It doesn't hurt to read this several times.
          
Professor Joseph Olson of Hamline University School of Law in  St. Paul , Minnesota , points out some interesting facts concerning the last Presidential election:
Number of States won by:          Obama: 19          McCain: 29
Square miles of land won by:      Obama: 580,000    McCain: 2,427,000
Population of counties won by:    Obama: 127 million  McCain: 143 million
Murder rate per 100,000 residents in counties won by:  Obama: 13.2
McCain: 2.1
Professor Olson adds: "In aggregate, the map of the territory McCain won was
Mostly the land owned by the taxpaying citizens of the country.
Obama territory mostly encompassed those citizens living in low income
Tenements and living off various forms of government welfare..."
Olson believes the  United States    is now somewhere between the
"complacency and apathy" phase of Professor Tyler's definition of democracy,
With some forty percent of the nation's population already having reached
The "governmental dependency" phase."

Hier dit is ook een leuk blog http://ironiestoo.blogspot.com/

Limburg heeft genoeg geld om kunst collectie te kopen? Dat bezuinigen doen we wel met andere dingen zoals zorg http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3372/beeldende-kunst/article/detail/2938422/2011/09/30/Hommeles-in-Limburg-PVV-en-VVD-woedend-om-elitaire-kunstaankoop-CDA.dhtml Leuk hé kunst dingen kopen...LOL

Uitverkoop in de VS http://www.telegraaf.nl/buitenland/10648185/__VS_zetten_bezittingen_te_koop__.html?p=24,2

LOL Tja gelijk hebben ze http://wattsupwiththat.com/2011/09/29/getting-ready-for-more-global-warming-heathrow-airport-triples-snow-clearance-fleet/

Potverdorie die planten maken het hele "Global Warming CO2 theorie dinges" helemaal stuk. Maar het zal wel niet waar zijn wat hier staat want waarom hebben anders nu dit record warme weer http://wattsupwiththat.com/2011/09/29/plants-gobbling-up-co2-45-more-than-thought/

Gisteren een linkjes geplaatst over de DMarken die Duitslang laat drukken in het geheim. Maar volgende week staat er ook een vergadering geplant Lees dit maar eens goed http://www.economicpolicyjournal.com/2011/09/hot-berlin-currency-talks.html
Dat is gek....hier het artikel van Bloomberg http://www.bloomberg.com/news/2011-09-30/baroin-schaueble-to-attend-berlin-currency-talks-oct-6.html Dus toch binnenkort ander geld???

Tony Blair zou veel meer kunnen graaien als hij dat wil. LOL http://www.telegraph.co.uk/news/politics/tony-blair/8797505/Tony-Blair-I-could-cash-in-a-lot-more-than-I-do.html

En de weer een stuk geschiedenis les http://mises.org/daily/1395 over banken...

Grote bedrijven willen helemaal geen belasting betalen, deze bedrijven zijn slecht voor de Amerikaanse samenleving. http://www.bloomberg.com/news/2011-09-29/google-joins-apple-mobilizing-lobbyists-to-push-for-tax-holiday-on-profits.html

Banken die door belasting geld overeind werden gehouden hielden zich niet aan de gemaakte afspraken. http://www.businessinsider.com/banks-left-bailout-early-to-avoid-executive-pay-restrictions-2011-9

Meer over 'Occupy Wall Street'  http://www.rollingstone.com/politics/blogs/taibblog/occupy-wall-street-drawing-the-battle-lines-20110927?link=mostpopular1 we hebben ook in Nederland een tijdje terug een demonstratie gehad op het Beursplein zal eens kijken of ik daar meer over kan vinden http://ourmediaindymedia.blogspot.com/2011/09/demonstratie-1-uur-beursplein.html
http://www.antiorde.nl/bestanden/beursplein.php

Productie in de VS....productie? http://www.zerohedge.com/news/manufacturing-decoupling-comes-america-chicago-breaks-away-rest-country

Duitsland zal de Eurozone moeten verlaten  http://www.citywire.co.uk/global/germany-will-leave-the-euro-says-leading-commentator/a528716?ref=citywire-global-latest-news-list

Tot later

donderdag 29 september 2011

Donderdag

Hallo,

Kijk langzaam aan gaan ze het volk voorbereiden op teleurstellingen aangaande het pensioen http://rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/39/werknemers-onrealistisch-over-pensioen.xml en deze http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/10639167/___Werknemers_onrealistisch_over_pensioen___.html?p=4,2


LOL http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/2933839/2011/09/28/Mexicaanse-griep-kostte-belastingbetaler-144-miljoen.dhtml eikels. Destijds heel duidelijk dat het ministerie destijds zo is meegezogen in de hoax was ongelooflijk. Hij had wat meer met zijn collega uit Polen moeten praten. Die riep vanaf het begin dat het onzin was, Polen heeft ook helemaal geen vaccin gekocht. Ook waren er destijds genoeg wetenschappers en doctoren die met veel betere verhalen kwamen als het ministerie. Veel logischer en veel aannemelijker. Sites vol met goede info die vertelden dat het onzin was en ook nog eens gevaarlijk. De bedrijven hebben hier gewoon vreselijk vies aan verdiend. En die virologen die we destijds constant op televisie zagen zien we nooit meer. Die zitten volgens mij allemaal op mooie jachten in de Caribic met een cocktail in de hand.

Zolang het financiële systeem zoals het nu is gehandhaafd blijft zullen we nog wel een paar kansen krijgen op goedkoop goud en zilver. Het hele systeem word zo misbruikt en gemanipuleerd en de waakhonden van de markten knijpen een oogje dicht of geven aan dat we nog even verder gaan met iedereen op zijn mooie ogen te vertrouwen zoals dit artikel van de Turd aangeeft http://www.tfmetalsreport.com/blog/2525/crime-scene-evidence . Let wel nog niet op andere sites bevestigd, tot nu toe.


Voor de liefhebbers van grote rapporten hier een heel uitgebreid rapport over de Eurozone. Leuk. Ook nog een van een bank http://www.zerohedge.com/news/panorama-european-debt-system-definitive-primer-eurozone

China gaat slecht volgens dit artikel http://www.zerohedge.com/news/currencytrade-wars-begun-they-have

LOL als een product bij Harry is aan geprijsd is moeten er toch wel belletjes gaan rinkelen http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/39/VEB-twee-rode-vlaggen-bij-beleggingsfraude.xml

Griekse volk kan niet meer belastingen betalen http://www.zerohedge.com/news/deputy-pm-says-tax-limits-greek-society-exhausted

Harvey altijd even lezen en daarmee de stemming op de metaal beurzen proeven. Ook staat er een stuk in over de AFM, die het verboden heeft voor Nederlanders om bij een bedrijf dat goud voor jouw in de kluis legt in het buitenland,  te investeren. Onder het mom van het volk te beschermen tegen de uitwassen van de markt gaan ze juist de bedrijven die ook nog eens elk jaar een echte audit hebben verbieden. Stelletje eikels. http://www.zerohedge.com/news/deputy-pm-says-tax-limits-greek-society-exhausted Zeer interessant deze editie van Harvey. Echt even lezen tot het einde en de commentaren!

Volgende VS oorlog zal in Pakistan zijn http://www.atimes.com/atimes/South_Asia/MI30Df01.html

Lang stuk over goud en zilver, stuk geschiedenis http://lysanderspooner.org/node/49

Voor de aandelen liefhebbers hier misschien een leuke tip. Molycorp. Die zijn bezig met een groot mijnbouw project in Californië voor de zogenoemde "Rare Earths" http://oilprice.com/Metals/Commodities/Report-From-the-Molycorp-Mountain-Pass-Mine.html

Operatie "Twist" is zoals door velen voorspeld een mislukking. Dus gaat de "Bernank" nu weer geld drukken? http://www.zerohedge.com/news/goodbye-operation-twist-hello-qe-x1 lijkt er wel op.

Duitsland zoals verwacht ook akkoord met het EFSF http://www.zerohedge.com/news/germany-backs-efsf-expansion-523-vote-favour-85-against-eur-sells-news en deze http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/39/duitsland-voor-ruimer-stabiliteitsfonds.xml en hier der Spiegel http://www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1518,789070,00.html 211 miljard voor de bankiers!!! Belasting geld. Want anders stort de wereld in elkaar volgens de bankiers???? LOL http://www.economicpolicyjournal.com/2011/09/has-germany-gone-schizophrenic.html

Staatsleningen voor Italië weer duurder http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/39/italie-haalt-eur7_9-mrd-op-tegen-hogere-rentes-dowjones967187.xml en ZeroHedge http://www.zerohedge.com/news/ugly-italian-bond-auction-which-fails-meet-issuance-targets-follows-atrocious-german-5-year-bob

En ook nog even Al Gore in het nieuws. Hij probeert nog steeds te bewijzen dat CO2 een probleem is. LOL http://climategate.nl/2011/09/29/je-kunt-ook-netjes-zeggen-dat-al-gore-een-oplichter-is/
En hier het verhaal van de alarmisten zelf http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2816/Klimaatverandering/article/detail/2935981/2011/09/29/Al-Gore-Overweldigend-bewijs-voor-klimaatverandering.dhtml Wubbo Ockels staat dus nu ook op het lijstje van mensen die we een bezoek gaan geven als eenmaal ook bij hun het lichtje is gaan branden. Om te vragen door wie ze nu betaald werden of waar ze aandelen in hadden. Ik ben helemaal niet tegen zuinig zijn met grondstoffen en zonnecellen of windmolens maar wel voor de goede redenen. Onafhankelijk zijn van olie zou een mooie rede zijn. Maar zolang CO2 en klimaat zijn zal ik er tegen blijven strijden. Tegen de corruptie van het systeem dat belasting geld op een zodanige manier aantast dat bezuinigingen nodig zijn en ons eigen bejaarden en andere daarvan de dupe zijn.

Vooral de commentaren zijn interessant bij dit artikel http://www.zerohedge.com/news/market-reaction-german-tarp-vote

China begint met de bouw van ruimte station http://www.spiegel.de/wissenschaft/weltall/0,1518,789012,00.html

Bestuurder overal graaien te veel http://www.telegraaf.nl/binnenland/10642555/___Bestuurders_vullen_zakken___.html?p=12,2

Ik heb niet zo'n probleem met Polen, zijn tenminste mensen met een vergelijkbare cultuur http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/2936000/2011/09/29/Migratie-van-Polen-totaal-onderschat.dhtml Maar het lijkt wel of het linkse blok altijd graag mensen uit Verweggistan wil hebben.

Toekomstige buitenlandse rol van Nigeria leuk stuk http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2816/Klimaatverandering/article/detail/2935981/2011/09/29/Al-Gore-Overweldigend-bewijs-voor-klimaatverandering.dhtml

Duitsers allang bezig met DMarken drukken http://www.economicpolicyjournal.com/2011/09/super-hot-insider-reports-germany.html en de site van de dame in kwestie http://www.pippamalmgren.com/77.html

Banen cijfer VS veel beter als verwacht LOL http://www.zerohedge.com/news/initial-claims-beats-multiple-standard-deviations-bls-revisions-jump-again

De column van Rene Tissen, de transfer unie is een feit! Geld gaat van Noord naar Zuid. Als we voorbeeld België nemen waar dat ook altijd het geval was dan is de EU echt aan de laatste ronde begonnen http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/39/Hoe-succesvol-is-Europa.xml

Tot later

woensdag 28 september 2011

Dinsdag/Woensdag

Hallo,

Leuk Nederlands commentaar op banken http://bank.blog.nl/ing/2011/09/27/krimpende-banken

En goud en zilver vanochtend flink in de lift http://www.zerohedge.com/news/silver-soars-26-26-hours

Nog een column van Rene Tissen, in alle hectiek de laatste paar dag vergeten te plaatsen http://rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2011/articles/is-het-systeem-stuk.xml

In Afrika is het goed toefen als je genoeg geld en connecties hebt http://www.telegraaf.nl/binnenland/10634561/__Woede_om_reizen_burgervader__.html?p=1,1 alles is er goedkoop ook de vrouwen LOL

Christenen voelen de hete adem in de nek http://www.thetrumpet.com/?q=8684.7430.0.0

Veel minder doden door extreem weer in de wereld. Was vroeger veel erger, maar dat is volgens de klimaat alarmisten juist andersom? Helaas voor de alarmisten is het weer de laatste 30 jaar redelijk rustig. Wat wel erger is zijn de kosten van extreem weer. Daar hebben ze helemaal gelijk in. Alleen heeft dat niets met CO2 te maken LOL http://wattsupwiththat.com/2011/09/25/the-amazing-decline-in-deaths-from-extreme-weather-in-an-era-of-global-warming-19002010/

Nu Osama BL er niet meer is, hebben de militaire industriele mannetjes en vrouwtjes een nieuwe dreiging nodig en raad eens? Jawel we hebben een kandidaat http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=26797 kunnen we lekker blijven gooien met bommen en zo.

Goed artikel uit de Volkskrant over het "Doe eens normaal" incident http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/2928542/2011/09/27/Had-Wilders-niet-een-beetje-gelijk.dhtml ik vind persoonlijk dat zulke dingetjes best gezegd mogen worden in het parlement. Het Politiek correcte geneuzel van de laatste 20 jaar heeft ons niet zo veel goeds gebracht. Helaas dat de meerderheid van het volk nog steeds denkt dat alles gewoon zal doorgaan zoals het nu gaat. Als eenmaal blijkt dat ze geen pensioen hebben en de Eurozone failliet is zullen ze zich achter de oren krabben en met andere ogen en oren naar de gevestigde orde kijken en luisteren.. Het vertrouwen van de "The voice" kijkers zal tegen die tijd een enorme dreun krijgen waar mee een partij als de PVV of SP, die zich vanaf het begin al verzetten tegen de elitaire plannetjes van onze eurofielen, van gaan profiteren.

Nog een leuk artikel uit de Telegraph http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/8793010/Germany-slams-stupid-US-plans-to-boost-EU-rescue-fund.html

Een ECB econoom die ook aangeeft dat het met Griekenland maar een kant op kan gaan http://www.zerohedge.com/news/former-chief-ecb-economist-tells-it-inevitable-greece-will-leave-eurozone-and-greek-debt-haircu

De Grieken hebben geen inkt meer voor alle verschillende soorten belasting formulieren die geprint moeten worden. http://www.zerohedge.com/news/greece-runs-out-ink-cant-print-tax-forms

Finland akkoord met EFSF http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/10636567/__Finland_akkoord_met_groter_stabiliteitsfonds__.html

Goud verhaal http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=26820

En Harvey van gisteren http://harveyorgan.blogspot.com/2011/09/gold-and-silver-advancecannot-get-any.html


Zelf kiezen wat voor geld we gebruiken Hmmmmm.. http://www.economicpolicyjournal.com/2011/09/importance-of-allowing-citizens-choice.html

Barroso begint langzaam koud zweet te krijgen http://www.reuters.com/article/2011/09/28/us-eu-barroso-speech-idUSTRE78R1EH20110928

Hedgefunds hebben grote verliezen geleden de laatste tijd http://www.zerohedge.com/news/man-down-hedge-fund-redemptions-arrive-25-hedge-funds-industry-follow-good-night

Voor de liefhebbers een rapport over China en hun naderende crisis http://www.zerohedge.com/news/here-comes-china-hard-landing-full-bank-america-presentation-slides

Daar gaat de eerste domino http://www.zerohedge.com/news/add-ukraine-list-countries-verge-technical-default?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+zerohedge%2Ffeed+%28zero+hedge+-+on+a+long+enough+timeline%2C+the+survival+rate+for+everyone+drops+to+zero%29

Welterusten

maandag 26 september 2011

Maandag

Hallo,

Vandaag was gelukkig wat rustiger als eind vorige week. De beurzen weer eens omhoog op geruchten over het nieuwe Europese reddingsplan. Het plan om 50% van de Griekse schulden te saneren en dan met een enorme bult geld de rest van de banken en landen te steunen. Doordat ze het geld voor het fonds niet lenen of krijgen van de leden maar met moeilijke ondoorgrondelijke constructies zo weten op te kloppen hoeven ze geen goedkeuring te krijgen van de parlementen in de Eurozone. Jammer dat hiermee het democratisch proces onder het tapijt schuiven. Maar anders krijgen ze het ook niet voor elkaar. Het gaat om zo veel geld dat geen enkel Noord Europees lid van de Eurozone hier mee akkoord zou gaan. Maar volgens de ministers en de centrale bankiers gaan ze dit voor elkaar boksen...verwachten zijn dat ze over 6 weken zo ver zijn.
Hier een handelaar uit London in een interview met de BBC die zijn mening geeft (echt even kijken) http://www.zerohedge.com/news/bbc-speechless-trader-tells-truth-collapse-comingand-goldman-rules-world
Het grappige aan dit plan dat vandaag diverse keren de kop op stak is dat het ook al diverse keren ontkent is.
LOL
Dit is een artikel uit een grote krant in Oostenrijk http://www.zerohedge.com/news/front-page-main-austrian-business-press-politiker-riskieren-hyperinflation
Ze gaan dus van elke euro, 4 euro maken. Zonder dat wij daar iets van gaan merken....

De metaal beurzen gingen in eerste instantie verder naar beneden http://www.zerohedge.com/news/market-snapshot-gold-silver-continue-slide-es-drops-20pts-highs. De SGE verhoogde ook de inleg http://www.zerohedge.com/news/shanghai-gold-exchange-hikes-silver-margin-20 en hopelijk hebben jullie er gebruik van gemaakt. Natuurlijk kunnen ze nog verder in elkaar zakken maar dit is een goede prijs. Je kunt nu nog met alle premies en kosten voor onder de 28 euro per oz kopen. Dit had ik niet meer verwacht, een daling van deze orde zonder dat het systeem in elkaar zakt. Maar goed het systeem leeft nog en de elite schopt de bal nog even verder.

Hier een zeer uitgebreid rapport van de Deutsche Bank over de wereld http://www.zerohedge.com/news/deutsche-bank-charts-danger-map-crisis-prone-and-credit-troubled-world Europa komt er niet goed uit. De rest iets minder slecht.

Voor de lezers die nog even een korte uitleg willen hebben over wat er nu eigenlijk fout gaat in de financiële wereld http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=26775 er staan nog meer goede artikelen op deze site. Ik lees hier al jaren regelmatig maar plaats maar weinig van ze en dat zal ik proberen te verbeteren.

Hier een gek bericht http://www.tfmetalsreport.com/blog/2508/interesting-development

Nog een keer wat de gevaren zijn voor de sponsoren van het Reddingsplan http://www.creditwritedowns.com/2011/09/bailouts-tax-german-economic-health.html

Geschiedenis belangrijk voor alles http://climategate.nl/2011/09/26/geschiedenis-is-de-alfawetenschap-die-we-nodig-hebben/


Welterusten

zondag 25 september 2011

Zondag avond

Hallo,

Zo wat een weekje hebben we gehad. Druk met nieuws en ik had en heb het op persoonlijk vlak ook even een stuk drukker. Dus het word allemaal even wat moeilijker. Maar ik blijf proberen om elke dag of om de dag wat te plaatsen.

Voor de Keynes mensen is het een rare week geweest en voor de andere ook. Met de beurzen ging het slecht maar ook met grondstoffen en edelmetalen. De rede voor de beurzen is natuurlijk de slechte vooruitzichten aangaande de banken en schulden van alles en iedereen. Voor de metalen was het veel simpeler maar desalniettemin niet te begrijpen actie van de CME (Chicago Metal Exchange). Een enorme "Margin Hike" op 3 metalen goud, zilver en koper.
Eerder vrijdag avond diverse analyses die misschien bepaalde redenen noemen die invloed op de aandelen en metalen zouden kunnen hebben zoals deze http://www.zerohedge.com/news/did-schaeuble-break-precious-metals-and-force-everyone-raise-cash maar niet genoeg waren voor de enorme dreun die goud zilver en koper kregen. Er moest nog meer zijn. Natuurlijk hadden we wel het voorbeeld van mei nog vers in onze herinneringen en dus was het wachten tot na sluitingstijd of zelfs het weekend voor een betere verklaring.
Zelfs laat voor New York beurs begrippen kwam er 23:00 lokale tijd New York eindelijk het verlossende woord, en inderdaad http://www.zerohedge.com/news/case-closed-cme-hikes-gold-silver-copper-margins
 en hier het COMEX artikel http://www.kitco.com/reports/KitcoNews20110923DeC_CME.html Nu zou je dus zeggen dat een heleboel handelaren verkochten maar dat is niet eens echt waar het zijn vooral de Hedgefunds die verkochten om winst te pakken om dus de verliezen van de aandelen te compenseren. Deze Hedgefunds zitten ook niet in deze markt om het echte goud en zilver te kopen maar puur om te speculeren. De open orders van de COMEX zijn niet eens zoveel minder geworden dus de vraag naar de echte metalen is nog steeds groot. Er werd wel een heleboel gehandeld in papier goud en zilver en de dag omzetten zijn wel redelijk hoog. Dus eigenlijk is er niet veel veranderd in de vraag maar er is wel enorm veel aanbod van papier goud en zilver.  Het is een rare markt en ik moet eerlijk zeggen dat het manipulatie gehalte zo hoog is dat ik er ook niet veel van snap. Dat is ook de rede dat ik niet met de papieren markt mee doe. Het is gokken en veel te gevaarlijk. Lees Harvey over de week sluiting van de Beurs http://harveyorgan.blogspot.com/2011/09/cme-raises-margin-requirements-on-gold.html Ook heeft Harvey een aantal artikelen van vrijdag en zaterdag die het lezen wel even waard zijn. Ook Trader Dan doet een duit in het zakje maar volgens mij vergeet hij dat deze verhogingen niet zijn omdat goud en zilver in elkaar zakten maar omdat ze de grootste vrienden gewaarschuwd hadden http://traderdannorcini.blogspot.com/2011/09/cme-hiking-margins-on-precious-metals.html. Persoonlijk blijf ik erbij dat het hier om een papieren markt gaat en deze alleen de prijs bepaalt. Maar niets te maken heeft met de vraag en aanbod van de echte fysieke edelmetaal markt. Ik denk dat edelmetaal nog steeds een goed vluchthaven is maar dan wel het echte spul dat je vast kunt pakken.  Hier nog een technische analyse van Dan http://traderdannorcini.blogspot.com/2011/09/detailing-monthly-silver-chart.html en lees ook nog even dit artikel van de Turd http://www.tfmetalsreport.com/blog/2486/wow
Maar laten we dankbaar zijn voor de kans die we krijgen om nog een keer goedkoop te kunnen kopen. Het idee achter deze investering is met dezelfde achtergrond als sparen voor je pensioen. Je pensioen en AOW bijdrage of maandelijkse betaling is ook met het idee van zekerheid voor de toekomst in het achterhoofd. Ik geloof niet meer dat mijn pensioen als ik hem überhaupt nog krijg de waarde heeft waar wij nu nog op rekenen. Dus probeer ik hiernaast nog een beetje zelf te sparen. Omdat mijn vertrouwen in de Euro ook op het niveau van het pensioen is wil ik niet sparen in Euro's. En eigenlijk helemaal niet in een munt die zijn waarde alleen maar baseert op de goede naam van een land. Dan heb ik liever iets dat altijd een goede intrinsieke waarde heeft zoals edelmetaal of goederen van goede kwaliteit en dergelijken. Nog een technisch verhaal http://edegrootinsights.blogspot.com/2011/09/gold-has-players-and-stooges.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+EricDeGrootsInsights+%28Eric+De+Groot%27s+Insights%29


De berichtgeving dit weekend over de internationale financiële markten zijn zeker niet positief. De G20 en IMF praten de afgelopen week en dit weekend allemaal nog en eigenlijk weten ze het gewoon niet meer. Er worden door leiders zoal Christine Lagarde mooie oproepen van samenwerking en coördinatie gedaan maar waar het uiteindelijk op neer komt is dat we met zijn alle "Nog meer geld gaan lenen om overal voor garant te staan en om van alles te stimuleren" ook over een nieuw "Marshall plan" word gesproken maar ook en deze het meest prominent een 50% afwaardering van de Griekse schulden http://www.zerohedge.com/news/germany-demands-managed-greek-default-and-50-bond-haircuts-exchange-expanding-efsf-peripheral-f Zoals je aan de bedragen kunt zien zullen de geld persen hier over uren voor moeten draaien. Maar we leven in de digitale tijd dus zelfs daar profiteert de werkgelegenheid niet van, want met een paar nullen erbij in op de laptop van een centrale bankier is het zo gepiept. Dit betekend wel schade voor een heleboel pensioenfondsen en dan moeten we nog maar afwachten wat de consequenties zijn. Want er zullen zeker nog haken en ogen aan zitten die ze niet van te voren konden bedenken. Wel zal dit betekenen dat inflatie een probleem zou kunnen worden. Hier de sluitings-tekst van het IMF http://www.zerohedge.com/news/imf-releases-steering-commttee-communique-greece-full-text lees maar na, ze weten het echt niet.

Hier een zeer goed artikel over koper http://gonzalolira.blogspot.com/2011/09/forget-goldwhat-matters-is-copper.html

Iets waar ik op dit blog al diverse artikel van heb geplaatst en waar een aantal slimme mensen al jaren voor aan het waarschuwen zijn. http://www.telegraaf.nl/dft/10617194/__Voedsel_wordt_schaars__.html jammer dat de telefaag hier niet verder op in gaat. Want wat zijn nu de consequenties van voedselschaarste en wat zijn bijvoorbeeld de allereerste redenen geweest voor de opstanden in bijvoorbeeld Noord Afrika. Wat gaat dit voor ons in het "Westen" betekenen.  Maar ja daarvoor hebben we natuurlijk internet met alle blogs. Maar het is natuurlijk wel goed dat het af en toe ook door banken word gesignaleerd en door een krant word geplaatst.

Een mooie verzameling links naar nieuws zitten een paar interessante titels bij http://www.creditwritedowns.com/2011/09/links-for-2011-09-24.html

Leuk interview http://sgtreport.com/2011/09/david-morgan%E2%80%99s-precious-metals-panic-report/
Let op alleen audio, ook KWN heeft weer een paar goede interviews http://kingworldnews.com/kingworldnews/Broadcast/Broadcast.html waaronder een met Gerald Celente die altijd het luisteren waard is

Nog even verder borduren op het Europese plan waar over word gepraat met goede commentaren http://pragcap.com/did-europe-just-unleash-a-bazooka

De column van zaterdag van Charles van TwoMinds http://www.oftwominds.com/blogsept11/bleeding-science-Fed9-11.html en die van zondag http://www.oftwominds.com/blogsept11/bleeding-science-Fed9-11.html

En alles word weer ontkend LOL http://www.zerohedge.com/news/france-resets-rumormill-no-plan-recapitalize-banks-until-tomorrow

Econoom met een boek http://rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/38/uiteindelijk-stapt-duitsland-uit-euro.xml


Welterusten