Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

dinsdag 22 mei 2012

Dinsdag

Hallo,


Propaganda mag eindelijk weer!  Hoera! http://www.businessinsider.com/ndaa-legalizes-propaganda-2012-5  Want eerlijk zijn naar dat lastige volk is natuurlijk gewoon heel lastig en niet handig voor buitenlands beleid. Met alle andere wetten die de Regering Obama de laatste jaren heeft ingevoerd of ondertekend lijkt het er nu echt op dat de 1% erg bang aan het worden is. Gelukkig hadden we vorige week een rechter die een gedeelte niet heeft goed gekeurd. Het ging om een wet die het de VS mogelijk maakte om mensen zonder opgaaf van reden onbeperkt op te sluiten.



Nog meer over het ESM. Goed artikel http://www.courtfool.info/nl_ESM_in_strijd_met_Grondwet.htm Zeer goede uitleg met een boel links naar meer info!!

De knipsels van GoldCore zijn weer heel interessant. Zwitserland gaat weer gouden francs slaan? http://www.zerohedge.com/news/swiss-parliament-examines-%E2%80%98gold-franc%E2%80%99-currency-today
Ik kon trouwens niet echt wat vinden hierover. Alleen hetzelfde bericht uit meer bronnen maar Zwitserse bronnen niet. Hier wel een wat ouder bericht daarover http://www.marketwatch.com/story/swiss-parliament-to-discuss-gold-franc-2011-07-07  Dus het is al wel een tijdje bezig.


O stoute banken http://www.businessinsider.com/facebook-bankers-earnings-forecasts-2012-5   Maar we blijven ze lekker redden. Want de burger heeft zijn kop in het zand en zal toch niet gauw de straat op gaan!!

Zeer goed interview. Op zich niet veel nieuws maar goed om nog even te horen http://www.zerohedge.com/news/adam-fleming-and-james-turk-precious-metals-and-mining
 

Hier een heel goed interview over "economen" http://www.zerohedge.com/news/economists-what-or-who-are-they-good

Tot later

maandag 21 mei 2012

Weekend en maandag

Hallo,

Het weekend gebruikt om onderhoud aan het huis te plegen. Schoonmaken, schuren en schilderen. Het was er ook mooi weer voor. Dus op zich niet veel gelezen over de diverse toppen en politiek nieuws.
Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik na het vele jaren volgen van de politiek niet echt vernieuwende dingen tegen kom die mijn vertrouwen geven. Dus voor dat soort nieuws verwijs ik naar de gangbare media.

Er waren een boel analyses dit weekeinde. Volgens de meeste, ook de positieven zijn we toch wel in gevaarlijke tijden aangekomen. Ik ga ze niet allemaal plaatsen want er staat niets nieuws in.

 Er staan blijkbaar nog een aantal reddingsacties klaar voor financiële instellingen hier en daar.

We zullen zien wat er gaat gebeuren. Zeker is dat we meer schulden gaan opbouwen en als dat ons moet redden blijf ik toch negatief over de financiële toekomst van de wereld.

De column van Alexander http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/alexandersassenvanelsloo/12161744/__De_puinhopen_van_Kunduz__.html

Een echt aan te raden interview http://www.zerohedge.com/news/alasdair-macleod-all-roads-europe-lead-gold

En blijkbaar gaat er in Frankrijk iets mis met een hypotheek verstrekken http://www.zerohedge.com/news/mortgage-crisis-hits-france-front-and-center-are-french-bank-nationalizations-imminent in onze gangbare media horen we niets over.

Maandag:

De column van Leon de Winter http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/05/historische-machtsgreep

Om ook de andere kant van het verhaal te laten horen hier een analyse die goud juist ziet zakken in prijs http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/brouwers/2012/articles/verliest-goud-zijn-glans-laatste-kans-om-af-te-bouwen.xml Tja maar al het andere waar je in kunt beleggen is op lucht gebaseerd...Maar als je wat te verkopen hebt laat het even weten. Wie weet ben ik wel geïnteresseerd. LoL

En nog een grondstoffen analyse http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/olehansen/12178988/__Goud_hoger_als_veilige_haven_en_dankzij_het_momentum__.html

Waarom is die Euro toch zo sterk?  http://www.zerohedge.com/news/four-reasons-why-euro-not-crashing

Tot later

En Eric Sprott over goud http://www.mineweb.com/mineweb/view/mineweb/en/page32?oid=151744&sn=Detail&pid=102055