Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

vrijdag 22 juli 2011

Vrijdag avond gedachten. Verbied transport van eindproducten over lange afstanden!

Hallo,

De column van Charles, goed geschreven en lees het goed. Zoals hij zegt als je alle schermen weghaalt zijn we gewoon het nieuwe "plebs" http://www.zerohedge.com/article/guest-post-500-million-debt-serfs-european-union-neo-feudal-kleptocracy
 
kleptocratie
klep - to - cra - tie [-` (t)sie] de -woord (vrouwelijk) kleptocratieën schertsend staatsvorm waarbij de regering op grote schaal diefstal en fraude pleegt

1) Uiterst corrupte regering 2) Zeer corrupte regering

Kleptocratie
`Kleptocratie` komt van het Griekse klepto (stelen) en kratein (regeren), en betekent dus "regering door dieven". In tegenstelling tot bijvoorbeeld democratie is het geen staatsvorm; het wordt enkel gebruikt als pejoratieve term om (vermeend) zelfverrijkende regeringen en lan...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Kleptocratie





Eigenlijk moeten we niet zoveel bezuinigen. En net zo als de PIGS gewoon er lekker op los spenderen. Kijken hoelang we het vol kunnen houden LOL. De pro euro lobby zegt alleen maar dat het nodig is omdat we het in onze portemonnee gaan voelen als we onze producten niet meer kunnen exporteren naar de landen die failliet zijn.
Maar volgens mij gaan wij nu gewoon extra belasting aan Europa betalen zodat de grote bedrijven dus kunnen blijven verdienen en exporteren. Ik werk voor zo een bedrijf en ben de laatste jaren niet zo veel meer gaan verdienen. Mijn baas wel. Zoals we veel lezen gaan de salarissen van de "Leiders" elk jaar flink omhoog en krijgen ze bonussen die gewoon obsceen zijn. Ook de politiek zoals we de laatste tijd zien in Brussel wil ook graag meer.
Intussen word voor het "plebs" de toekomst steeds somberder. Pensioen word steeds minder zeker maar intussen word het wel steeds minder waart (ons mooie moderne monetaire systeem gebaseerd op lenen en inflatie). AOW steeds later en minder, zorg steeds minder en duurder, openbaar vervoer steeds minder en slechter. Onze NUTS bedrijven zijn verkocht aan grote internationale conglomeraten die (sarc on) zo lekker meedoen met de banken en service hoog in het vaandel hebben staan (sarc off).
Zo kan ik nog wel even door gaan. Volgens mij zijn het de bestuurders die hun stoeltjes niet willen opgeven. Volgens mij heeft Charles gewoon gelijk en worden we gebrainwasht zodat we het niet zien. Was het vroeger met de gulden dan zo slecht?
Hoe kan het zijn dat wij geld moeten geven aan landen zodat zij onze producten blijven kopen? Hoe kan het zijn dat banken "To Big To Fail" zijn? Hoe kan het zijn dat wij geld moeten geven aan landen zodat onze banken niet omvallen. Ergens hebben de arrogante boys en girls iets fout gedaan. De "Leiders" zijn een beetje aan klootzakken geweest en durven het gewoon niet toe te geven. Waarom hebben die landen ons geld nodig om onze welvaart te garanderen?
Die landen hebben dus een handels tekort. Misschien moeten eens beter kijken waarom zij een handelstekort hebben. Misschien is het handiger als we bedrijven verplichten gewoon weer fabrieken in die landen neer te zetten. En niet alle arbeid naar de opkomende economieën te laten verhuizen. Wie weet is dat wel goedkoper. Maar ik denk dat, dat sowieso meer kans aan die landen geeft, om überhaupt uit dit schulden probleem te komen (een soort van Marshall plan, ontwikkelingsplan).
Je kunt in een wereld economie niet op maar een plek enorme fabrieken neerzetten die de rest van de wereld voorzien van alle troep. Dat creëert alleen maar enorm veel onnodig transport en onbalans.
We zullen het vervoer over de zee van eind producten moeten verbieden. Laten we op elk continent maken wat we nodig hebben en alleen grondstoffen over grote afstanden vervoeren. Dat er tussen naburige landen handel is van eindproducten is goed. Maar als het meer als duizend kilometer is dat zou dat gewoon niet mogen. Dan creëer je werk voor iedereen. Ook geef je elke regio gevarieerd werk wat weer ten goede komt aan ontwikkeling en ruimte geeft aan goede nieuwe ideeën en vernieuwing. Gewoon omdat meer mensen over de hele wereld betrokken zullen zijn bij de processen. 
Zo zijn er nog wel een paar goede regeltjes te verzinnen die de het "kapitalisme" niet in de weg zullen staan en ook de handel helemaal niet zullen beperken maar wel ten goede komen aan alle volken in de wereld. Phillips zal nog steeds een fabriek in China kunnen hebben maar ze zullen voor de lokale economie moet produceren en ook het grootste gedeelte van de winst moet daar blijven. De fabrieken zullen kleiner zijn, maar beter verspreid en meer regio's zullen profiteren van arbeid.

Natuurlijk zullen de grote banken, bedrijven en politiek dit niet willen. Want ze zullen hun macht kwijt zijn! Juist daarom moeten af van de grote Euro! Zoals Charles in zijn artikel hierboven ook zegt, de risico's zijn veel groter voor banken als er veel kleine munten zijn. Ze zullen veel voorzichtiger zijn. Maar vooral moeten er limieten komen voor de grote van een bank. Ook moeten banken terug naar de ouderwetse manier van bankieren. Je kunt alleen maar uitlenen wat je in kas hebt! Niet meer! Nooit meer mag een financiële instelling te groot worden om om te vallen. Dit zet ons in de hoek en het is gewoon afpersing en zoals ik hierboven begon "kleptocratie" zeker als de politiek door corruptie er voor valt. Ik noem corruptie omdat de meeste "leiders" eindigen op raden van bestuur of andere mooie carrières hebben. Vriendjes politiek! Beloning voor gedane zaken. De lobby van deze banken en grote bedrijven moet helemaal verboden worden.

Maar als je er over nadenkt dan zitten we gewoon nog in de koloniale tijd waar bij landen worden beroofd van hun grondstoffen en spiegeltjes en knikkers terug krijgen, en andere landen moeten lenen voor die producten. Alleen verschuift de productie om de zoveel jaar. Hoe moet het (en dat is zelf al een beetje aan de gang) zo meteen met China als zij weer te duur zijn geworden. Er is alweer sprake van.

We zullen moeten vechten voor dit soort regels. En er zullen eerlijke afspraken gemaakt moeten worden. Maar ik ben er van overtuigd dat we de arbeid redelijk kunt verdelen over de wereld. Natuurlijk zullen er arbeidsplaatsen verdwijnen maar er zullen andere voor terug komen. En misschien zullen sommige producten duurder worden omdat ze niet zo massaal geproduceerd zullen worden. Maar er zal zeker een balans ontstaan. Die voor allen eerlijker zal zijn.
Stel je eens voor dat Afrika zelf diverse schoenen fabrieken zou bezitten en zelf alles moest maken. Ik weet nog een oude "Bata" schoenenfabriek in Lagos Nigeria die nooit heeft gedraaid omdat de import veel goedkoper was. Ook werd er door allerlei NGO's (van diverse pluimage) van alles gratis gestuurd omdat ze niets hadden en zo arm waren. Hier hadden misschien wel duizend mensen kunnen werken. En dat was eind jaren '70. Nigeria had langzaam aan zelf een economie kunnen ontwikkelen die aan hun eigen eisen en cultuur had voldaan. Moet je je voorstellen dat Afrika helemaal zelf alles zou maken hoe zou dat zijn? Elk continent gewoon voor zichzelf bezig. Misschien zou het voor de gemiddeld mens een heel wat betere situatie creëren. Zeker gezonder. Maar zeker ook in ons Europa zou het voor de PIGS heel wat meer kansen geven om zelf een handels overschot te creëren, en dus niet meer afhankelijk te zijn van ons geld om onze producten te kunnen kopen en hun eigen regio uit het slop te trekken. Want het zijn voor een groot gedeelte problemen te te herleiden zijn op arbeid in de regio. En natuurlijk de gierigheid en invloed van een klein percentage machtswellustelingen van onze samenleving. Die niet zonder hun ultra grote yacht kunnen.

Maar er gloort hoop. Gelukkig kunnen ze met dit systeem niet veel langer doorgaan. Ze zijn bezig met tijd te winnen in de hoop dat een oorlog of een andere grote gebeurtenis het allemaal zal oplossen. Het is aan ons om dit te sturen. Wat wel jammer is, is dat door "entertainment" vooral op televisie de meesten van ons hier helemaal niet mee bezig zijn. De andere groep is helaas beperkt in hun kijk op de wereld en de economie door de propaganda van de MSM (main stream media)

Zo verder met andere dingen.

Het gaat slecht met de resultaten van de grote Europese bedrijven http://www.zerohedge.com/article/worst-start-european-earnings-season-decade De dure euro gaat parten spelen?

Voor het nieuws dat ik heb gemist vandaag http://fiatsfire.blogspot.com/2011/07/faux-markets-fryday-market-rallied-on.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+FiatsFire+%28Fiat%27s+Fire%29 Altijd een goede verzameling links.

Dit is een leuk artikel. Wie heeft er schuld de consument die maar koopt met geld dat hij niet heeft of de banken? http://pragcap.com/the-new-normal-era-of-debt moet je de mensen beschermen tegen leningen?
Ik denk dat als wij het risico bij de bank leggen. Dus iemand kan zich ook persoonlijk helemaal failliet laten verklaren zodat hij weer opnieuw met schone lei kan beginnen dat banken wel voorzichtiger zullen zijn.
Hoe vaak ik niet gebeld ben in de jaren voor 2008 of ik niet de overwaarde van het huis wilde opnemen of een lening wilde afsluiten want ze hadden weer een aanbieding die ik niet kon weigeren. Hoeveel post hebben we allemaal niet gehad. Ik kreeg destijds ook nog wel creditcard aanbiedingen en zo. Dat hebben ze gelukkig afgeleerd. Dat valt tegenwoordig wel mee.

Ik sluit af met de man die ik zou steunen als ik Amerikaan was. Natuurlijk ben ik het net met alles met hem eens maar zijn financiële ideetjes bevallen me een stuk beter als de rest van de bende. Helaas zal Ron Paul nooit in het Witte Huis komen. Hij heeft het al eerder geprobeerd en het is veel te radicaal voor de meeste Amerikanen. http://www.zerohedge.com/article/ron-paul-appeals-america-default-now-or-suffer-more-expensive-crisis-later

En als toetje voor het slapen gaan kan ik het volgende aanbieden http://kingworldnews.com/kingworldnews/Broadcast/Broadcast.html hier staan een aantal zeer interessante interviews die het luisteren waart zijn!

Tot later en welterusten.

Vrijdag

Hallo,

De laatste dagen komen er diverse hints en tips tevoorschijn over China/India. Door geruchten gedreven http://en.wikipedia.org/wiki/Sino-Indian_War het zal wel niets zijn...

Zo terug naar de economie! Het ochtend rondje

OOO leugenaars....ach het is de elite! http://www.telegraaf.nl/buitenland/10237755/___Murdoch_mis-leidde_parlement___.html?p=3,2 wie had anders gedacht. NTTE

Hier het totaal plaatje volgens de Telegraaf http://www.telegraaf.nl/buitenland/10237063/__Griekenland_krijgt_109_miljard_nieuwe_steun__.html?p=16,1 ook altijd leuk even een stukje van de commentaren te lezen.

Economen niet positief http://www.telegraaf.nl/binnenland/10237796/__Euroredding_kost_burgers_150_miljard__.html

Noord betaald zuid kan lekker doorgaan met lenen http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/schoenmaker/2011/articles/Zuideuropa-profiteert-Noordeuropa-betaalt.xml 

Reuters commentaar http://blogs.reuters.com/felix-salmon/2011/07/21/greece-defaults/

Der Spiegel http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,775858,00.html

Die Welt http://www.welt.de/wirtschaft/article13501260/EU-nimmt-kurzzeitige-Pleite-Griechenlands-in-Kauf.html

En nog meer commentaar http://globaleconomicanalysis.blogspot.com/2011/07/greece-defaults-krugman-screams-its.html

En natuurlijk zerohedge die tot nu toe de markten feilloos voorspeld hebben http://www.zerohedge.com/article/fatal-flaw-europes-second-bazooka-bailout-82-million-soon-be-very-angry-germans

Als ik het allemaal een beetje begrijp gaat het volgende gebeuren. De probleem landen kunnen al hun schulden overboeken naar het EFSF fonds onder het mom van een "DEFAULT" een tijdelijke...default...Ze kunnen ook vanaf nu goedkoop lenen bij dat fonds. Het fonds moet zijn kapitaal in eerste instantie krijgen van de landen die nog steeds goed gaan. Omdat die landen zoals ik in mijn voorgaande blog al liet zien meer gaan betalen voor hun staatsleningen. Dat betekend meer bezuinigen voor Nederland, Finland, Oostenrijk en Duitsland. Daar zal dus uiteindelijk de groei worden vertraagd door de extra bezuinigingen. Ook zullen deze bezuinigingen ergens vandaan moeten komen. Het gaat gewoon een heleboel geld kosten. En het geld zal nooit terug komen. Die landen zullen nooit de groei hebben om ook maar een klein gedeelde terug te betalen.
Het grote gevaar volgens mij is, wat gaat er gebeuren als de rentes in het algemeen stijgen. Het is al een enorm bedrag dat potentieel in het fonds terecht zou kunnen komen maar dan worden de kosten voor die kredieten erg hoog voor de paar landen die daar positief aan bij kunnen dragen...Houd de rente van de staatsleningen in de gate. Het feit dat dit fonds ook nog in nood staatsleningen mag opkopen van Griekenland en zo meteen ook de andere landen voor de lopende rekening van die landen is gewoon QE net zoals ze in de VS hebben toegepast. Er zal snel meer geld nodig zijn voor het fonds. Gaan we dat gewoon echt lenen op de markt of gaan we dat gewoon bijdrukken?...Hoe gaan Duitsland en Nederland, die zelfs in deze voor hun goede tijden het niet voor elkaar krijgen om de eigen financiële begroting op orde te krijgen, betalen voor dat grote fonds dat alle schulden moet overnemen? Gaat men er vanuit dat we de komende jaren een enorme groei gaan krijgen? Waar is dat op gebaseerd? Het zal eerst nog even wat minder worden...is de verwachting van een heleboel economen. Is de politiek zoals altijd niet iets te optimistisch?

Hier een discussie over de Eurozone Leuk voor vanavond http://pragcap.com/can-the-eurozone-survive

Ha ook gelukkig iets over goud en zilver http://www.zerohedge.com/article/guest-post-david-morgan-silver-price-manipulation-delivery-default-supply-shortage-risks

Voor de liefhebbers van economie een hele serie, zal de proberen ze allemaal te plaatsen. Hier de eerste twee artikelen:
http://www.zerohedge.com/article/strategic-investment-conference-luminaries-finance-presentation-series-part-1-gary-shilling
http://www.zerohedge.com/article/strategic-investment-conference-luminaries-finance-presentation-series-part-2-david-rosenber

 China in de spotlight, goed stuk aanrader zeker ook de link naar de docu over de huizen bubbel in China http://www.24hgold.com/english/news-gold-silver-Chinese-Real-Estate-and-the-Civil-Unrest-Powder-Keg.aspx?langue=en&article=3577166526G10020

Goed artikel van Mike Krieger http://www.zerohedge.com/article/mike-krieger-high-end-bubble?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+zerohedge%2Ffeed+%28zero+hedge+-+on+a+long+enough+timeline%2C+the+survival+rate+for+everyone+drops+to+zero%29

Banken blijven viezeriken http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/degeus/2011/articles/Wie-vertaalt-woekerpolis-in-het-Spaans.xml

Griekse econoom ook niet helemaal blij http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/29/Griekes-econoom-ad-hoc-oplossing.xml

En hier nog meer "negatief commentaar" over de "Redding van de EU" Griekenland is nu eigenlijk officieel BLUT. LOL http://www.zerohedge.com/article/fitch-first-downgrade-greece-speculative-default-greek-cds-tumble-most-ever-analysts-balk-ba Tja ik heb het niet verzonnen...Tot dat de schulden zijn omgezet en het technisch allemaal geregeld is blijft de "default status" staan. Good Luck

Staken!!! Olie medewerkers in Nigeria eventjes niet aan het werk http://oilprice.com/Latest-Energy-News/World-News/Striking-Nigerian-Oil-Workers-to-Shut-Oil-and-Gas-Installations.html

Bad OMEN!! De eerste barstjes in het productie bolwerk van de Eurozone http://www.zerohedge.com/article/german-business-morale-drops-9-month-low-concerns-about-health-europes-core-economy-emerge

 De dagelijkse knipsels van Goud en Zilver!! http://www.zerohedge.com/article/eu-debt-restructuring-leads-bailout-euphoria-silver-double-100-say-citigroup let op erg positief. De prijs zou wel eens naar beneden kunnen gaan...(gebeurd meestal als we dit soort berichten krijgen) BTFD

En nu het plan nog verkopen aan de investeerders http://www.bloomberg.com/news/2011-07-22/european-leaders-try-to-persuade-investors-on-accord-to-halt-debt-turmoil.html tot 2014 kunnen we de boel drijvend houden jongens en meisjes. Daarna maken we weer een nieuw plan. LOL
Kleine 20 miljard voor de grote banken....is wel te dragen toch? http://www.bloomberg.com/news/2011-07-22/biggest-european-banks-face-29-7-billion-writedown-on-greek-bondholdings.html

GEAB laatste waarschuwing http://www.leap2020.eu/GEAB-N-56-Special-Summer-2011-is-available-Global-systemic-crisis-Last-warning-before-the-Autumn-2011-shock-when-15_a6679.html altijd even leuk om te lezen. Nooit vanuit gaan dat ze het goed hebben maar ze hebben tenminste een mening en die onderbouwen ze ook.

Leuk, nog geen 24uur na de deal en wat een commentaar al http://www.zerohedge.com/article/whoopie-we-got-greek-deal Goud en zilver alweer terug op niveau van voor de deal en de Euro die op dit moment weer aan het zwalken is tegenover de dollar. En jawel ik ben niet de enige die dit constateert http://www.zerohedge.com/article/so-much-gold-correction-gold-surges-european-euphoria-wears-euro-tumbles LOL

En hier de eerste meldingen van wat het Frankrijk gaat kosten. Maar ach dat werken we wel weg. hahaha LOL http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/10240034/__Franse_staatsschuld_stijgt_door_Griekse_steun__.html?p=13,1

En nog meer gedachten over het nieuwe plan van de EU bonzen http://www.zerohedge.com/article/efsf-and-sovereign-cds-pitchbook-updates

Intussen een bom in Oslo http://www.zerohedge.com/article/bomb-explodes-oslo-building-housing-prime-ministers-office heb nog een half uur moeten wachten voor dat er ook maar iets in de Nederlandse pers stond hierover.

Verwarring over het bedrag? Whahaha LOL je blijft lachen met die mensen http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/10241008/__Verwarring_over_nieuw_Grieks_hulppakket__.html

Later nog meer

donderdag 21 juli 2011

Donderdag avond

Hallo,

Tot nu toe lijken de staatshoofden het voor elkaar te hebben dat de wereld even denkt dat Griekenland en Europa gered zijn. Helaas zal de komende tijd blijken dat het een illusie is. Schulden blijven schulden tot ze zijn afgeschreven. En de overdracht van de de schulden van Griekenland naar een andere bankrekening die van Europa betekend alleen dat wij nu met zijn allen die schuld hebben. Dat zien we al aan de rentes die de de Netto betalers moeten betalen voor hun leningen

Euro Bonds
2 Year 5 Year 10 Year

Austria 1.72 +5.7% 2.69 +4.0% 3.40 +2.3%
France 1.68 +3.9% 2.58 +2.8% 3.44 +1.5%
Finland 1.53 +7.9% 2.39 +5.1% 3.23 +2.9%
Netherlands 1.50 +9.2% 2.36 +5.1% 3.22 +2.9%
Germany 1.42 +9.2% 2.07 +6.9% 2.88 +4.0%


Het is op zich allemaal niet zo erg dat deze landen en de bevolking daar meer moet betalen maar het zal niet blijven bij de schulden van Griekenland. Het EFSF fonds zal ook de schulden van alle andere probleem landen overnemen. Dat zijn een heleboel schulden die in een soort van Europese QE worden opgekocht. Daar moet voor betaald worden...


Hier een paar van de artikelen die ik tot nu toe heb kunnen lezen.


Hier een artikel van Reggie waarin hij heel duidelijk is http://www.zerohedge.com/article/proof-europe-primed-lehman-brothers-style-bank-bust-likely-much-larger-scale?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+zerohedge%2Ffeed+%28zero+hedge+-+on+a+long+enough+timeline%2C+the+survival+rate+for+everyone+drops+to+zero%29 


Zerohedge http://www.zerohedge.com/article/cdo-heart-eurozone-just-became-europes-plunge-protection-team


PR http://pragcap.com/europe-one-step-closer-to-a-fiscal-union


Dit is ook nog grappig http://www.zerohedge.com/article/tarp-vs-efsf


Verder nog wat andere artikelen die toevallig langs kwamen:


NATO computers gehackt http://www.foxnews.com/scitech/2011/07/21/anonymous-hackers-claim-to-breach-nato-security/ Geruchten gingen gisteren al dat er iets gaande was en dat er zeer gevoelige informatie was gestolen. Dit krijgt misschien nog wel een staartje. Spiegel schrijft ook hierover http://www.spiegel.de/netzwelt/web/0,1518,775811,00.html

Morgen meer. Welterusten

Donderdag

Hallo,

Het ochtend rondje bracht de volgende dingetjes:

Volgens het kabinet zijn de plannen van het FNV niet haalbaar.. http://www.telegraaf.nl/overgeld/pensioen/10228666/__Kamp__pensioenwensen_Bondgenoten_onhaalbaar__.html?p=32,2 LOL
Volgens mijn archief zeggen een aantal mensen al heel lang dat we niet terug gaan zien...Eindelijk gaat het plebs ook een beetje de goede kant op. Nu nog beseffen dat je ook niet zo mooi pensioen krijgt en dan de straat op LOL http://www.telegraaf.nl/binnenland/10229846/___Miljarden_nooit_meer_terug___.html?p=21,1
Merkel en Sarkozy gisteren nog tot een accoord gekomen... http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/10230837/__Berlijn_en_Parijs_eens_over_Griekenland__.html?p=1,1  we zullen het wel zien vanavond. En een andere bron http://www.zerohedge.com/article/euro-jumps-news-latest-agreement-between-germans-and-french-market-prices-nth-greek-bailout

Cyprus conflict speelt weer op. Altijd grappig... http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,775490,00.html en dan wel blijven volhouden dat Turkije in de EU moet komen.

Een hele goede speech van de President Kandidaat Ron Paul (als je echt "change" wil hebben,....dan)
http://www.realclearpolitics.com/video/2011/07/19/ron_paul_we_will_default_because_the_debt_is_unsustainable.html

Morgen begint ook in Hong Kong de zilver handel, was tot nu toe alleen goud http://af.reuters.com/article/metalsNews/idAFL3E7II0W920110718

Bank krijgt boete voor liegen http://www.zerohedge.com/article/warren-buffetts-wells-fargo-busted-lying-people-wristslapped-85-million-fine-emperor-moral-h

Gelukkig bereiden ze zich voor. Wat eerder werd ontkent LOL http://www.zerohedge.com/article/fed-preparing-us-default-says-plosser

Het Pentagon gaat de "Sociale Media" afstropen voor info en die weer gebruiken voor manipulatie en propaganda  dus let op wat je er neer zet http://www.washingtonsblog.com/2011/07/pentagon-seeks-to-manipulate-social.html
En nog meer van dezelfde bron http://www.washingtonsblog.com/2011/07/congresswoman-wall-street-greed-and.html zeer leuk. Zeker even kijken!.

De problemen in de Zuid Chinese Zee zullen de gemoederen nog wel even bezig houden de komende jaren http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-pacific-14230708 hopenlijk houden ze het bij praten.

Als je dit artikel leest dan vraag je je echt af hoe het verder moet. Ook al krijgen ze het vandaag voor elkaar dat de unie nog even door gaat. Het begint er trouwens op te lijken dat de noordelijke euro landen zo meteen ook nog de schuld krijgen van het neergaan van de Euro. http://www.creditwritedowns.com/2011/07/european-monetary-union-titanic.html Ik denk dat als dit te lang doorgaat en er geen splitsing komt of gewoon terug naar de oude munten eenheden we nog echt ruzie gaan krijgen. Zeker als in de zuidelijke landen het Nazi verleden omhoog blijft komen. Op een gegeven moment kun je die verwijzing niet meer gebruiken. En het is niet alsof Duitsland de rest van Europa gedwongen heeft om mee te doen. Er zijn genoeg landen die niet mee hebben gedaan.

Griekenland is gered! http://pragcap.com/greece-has-been-saved hahahaha LOL

Hier het laatste nieuws over Euroland http://www.zerohedge.com/article/eur-tumbles-juncker-de-jager-say-selective-greek-default

De dagelijkse goud en zilver artikelen in een rapport http://www.zerohedge.com/article/gold-%E2%80%9Cfever%E2%80%9D-asia-and-central-bank-demand-could-cause-%E2%80%9Cearthquake%E2%80%9D-gold-market 

De Euro geruchten van Reuters http://www.zerohedge.com/article/eur-surging-draft-eu-proposal-which-sees-marshall-plan-greece maar we wachten de definitieve resultaten vanmiddag wel af.

Banen cijfer uit de VS lijkt weer niet goed http://www.zerohedge.com/article/blame-it-minnesota-initial-claims-print-418k-16th-week-above-400-worse-consensus Misschien moeten we voor de VS een Marshall-plan maken.  LOL

Nog meer slecht nieuws voor de VS. Downgrade 50% http://www.zerohedge.com/article/sp-says-likelihood-us-downgraded-aa-soon-early-august-50-50

Dit is even heel belangrijk!  Goed lezen!  http://www.zerohedge.com/article/global-physical-gold-silver-reserves-race-new-nuclear-arms-race

Later meer.

woensdag 20 juli 2011

Woensdag

Hallo,

Kijk waarom de VS langzaam aan helemaal failliet gaat http://www.zerohedge.com/article/charting-apple-cash-bank-vs-cash-taxes-paid Apple verdient een heleboel geld maar betaald amper belasting. Zo gaat het met alle grote bedrijven in de VS. Sommige krijgen zelfs ook nog geld terug. Ergens had zerohedge een lijst van de 100 grootste bedrijven in de VS en wat ze betaalden en terug kregen. Daar valt je hoed van af. En rekenmaar dat wij in Nederland ook zulke regellingen hebben met onze grote bedrijven. Want anders verhuizen ze gewoon hun hoofdkantoor... Globalisering joepie...

Zelfs Trader Dan snapt het niet meer. En dit is een van de mannen die meestal de beurzen redelijk kunnen voorspellen zelf met het gemanipuleer http://traderdannorcini.blogspot.com/2011/07/gold-stymied-as-sellers-dig-in.html lees het stuk even goed door. Ook de Turd heeft zijn mening over de straf expeditie op de edel metalen http://www.tfmetalsreport.com/blog/1662/fighting-criminals

Interview met een edelmetaal handelaar http://sgtreport.com/2011/07/silver-is-a-powder-keg-waiting-to-explode-miles-franklin-precious-metals-ceo-andy-schectman/

Op heterdaad betrapt http://sgtreport.com/2011/07/silver-update-19-july-2011-caught-in-the-act/

Vorige week hadden we een provincie in Spanje die zomaar ergens nog wat schuld vond...En gisteren vond Portugal ook nog 2 miljard of zo waarvan ze niet wisten....http://www.zerohedge.com/article/portugal-joins-spain-and-greece-lying-about-its-colossal-deficit LOL nog een griekenlandje...

Let op het gaat hier om "Worst case scenario" dus het zal wel mee vallen...LOL http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/10222441/___Huizenprijzen_knnen_30_procent_lager___.html?p=25,1

China heeft ook wat schulden die niet op papier staan....http://www.zerohedge.com/article/exposing-chinas-mysterious-multi-trillion-shadow-banking-system

Griekse schulden...wie gaan die betalen? http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/veenstra/2011/articles/Ook-als-banken-betalen-voor-Grieken-betalen-wij.xml

De Ierse banken zijn geslaagd voor de laatste "Stress Test" maar dat we nu geld aan ze geven/lenen hoort daar zeker bij....snappen jullie het nog? of was dit geld al mee berekend in de test? http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/10226077/__Brussel_keurt_steun_Ierse_bank_voorlopig_goed__.html

Obama heeft weer hoop op een goede uitkomst omtrent het plafond http://uk.reuters.com/article/2011/07/20/uk-usa-debt-idUKTRE76G2Q320110720

Iedereen naar cash toe! Ze zijn allemaal bang voor de volgende crash http://blogs.reuters.com/reuters-money/2011/07/19/is-it-time-for-you-to-move-to-cash/

Dagelijks goud en zilver overzicht http://www.zerohedge.com/article/gold-rise-143-trillion-us-debt-limit-increase-%E2%80%93-bloomberg-chart-day

De verwachtingen van de Eurotop van donderdag avond http://www.zerohedge.com/article/positive-sentiment-returns-europe-after-bad-cdo-bank-idea-back-table LOL geen verbetering.

Begin handelsdag in de VS met het voor beurs nieuws http://www.zerohedge.com/article/daily-us-opening-news-and-market-re-cap-july-20

Interview met een scepticus van het TBTF principe http://www.zerohedge.com/article/simon-johnson-where-tbtf-cutoff-line-and-other-observations-dodd-franks-one-year-birthday

De column van Rene Tissen http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2011/articles/Tijd-kopen-voor-Europa.xml

De ellende-index, Nederland minst ellendig http://www.z24.nl/analyse/artikel_229304.z24/Nederland_minst_ellendig_van_alle_eurolanden.html

Tja pensioen perikelen LOL. http://www.telegraaf.nl/overgeld/pensioen/10225477/__Dekking_pensioenen_opnieuw_onder_druk__.html?p=15,2 ik heb sinds ik me verdiept heb in het pensioen stelsel nog nooit gedacht dat ik daar later wat aan heb. Voor mij is de verplichte pensioen afdracht een grote irritatie. Ik denk dat als ik het zelf doe mijn kansen groter zijn om er iets aan over te houden. Maar ja ik kan het zelfs niet eens verlagen...ik ben verplicht om mee te doen...Maar ben al lang bezig om zelf te sparen en te regelen. Ik zal niet snel al mijn eieren zetten op wat de mannen en vrouwen in pakken en met dikke diploma's uitvoeren. Hoe geleerder de mens hoe corrupter en gevaarlijker en vooral gieriger. Let wel uitzonderingen daar gelaten.

Hier een moeilijk verhaal maar met een paar leuke grafiekjes, probeer gewoon door te lezen aan het eind word het wat duidelijker. http://www.zerohedge.com/article/bond-vigilantes-are-here-us-net-notional-cds-outstanding-surpasses-greece-first-time

Europa gaat van lood goud maken http://www.zerohedge.com/article/guest-post-esfs-has-europe-finally-discovered-alchemy goede analyse waarom het allemaal op de middellange termijn niet gaat lopen zoals ze zouden willen. Maar misschien op korte termijn een beetje verlichting...Krijgen we zoals vandaag ook laat zien een mooie kans op nog wat edelmetaal te kopen voor goede prijzen.

OOOOO de hele dag gaat goud en zilver naar beneden want de berichten over de huizenmarkt in de VS zijn zo positief en ook de aanstaande Euro schulden deal is zo goed. Nu dan de definitieve cijfers van de huizenmarkt in de VS: Let op diverse bronnen weer leuk vergelijken
http://www.zerohedge.com/article/so-much-housing-optimism-existing-home-sales-miss-drop-lowest-november-order-cancellations-s
http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/29/huizenverkoop-vs-daalt.xml
http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/29/bestaande-huizenverkopen-vs-dalen-in-juni-onverwacht-dowjones917939.xml
http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/10227908/__Huizenverkoop_VS_daalt__.html?p=3,1

Dit is een leuk artikel http://www.telegraph.co.uk/finance/comment/ambroseevans_pritchard/8638644/Return-of-the-Gold-Standard-as-world-order-unravels.html

En nog een echt even lezen hoor http://gonzalolira.blogspot.com/2011/07/full-spectrum-decay.html

Omdat we vooral met schulden bezig zijn hier een mooi artikel van Washington's Blog http://www.washingtonsblog.com/2011/07/economics-professor-well-have-never.html

Tot later

dinsdag 19 juli 2011

Dinsdag,

Hallo,

Het weekend en gisteren wel een aantal artikelen gelezen maar niets geplaatst. Het is wel duidelijk dat de markten er niet echt meer in geloven. De dollar en de euro zijn met hun laatste jaren bezig en een heleboel investeerders gaan langzaam aan naar de edelmetalen kijken en ook kopen. Blijkbaar is de emmer voor een flink aantal beleggers nu vol. Een van de druppels is de laatste stresstest die door de markt totaal "verkeerd begrepen" is. LOL. Tot donderdag avond zal het een beetje komkommer tijd zijn. Wel een paar tips, omdat we echt geen idee hebben waar dit allemaal naar toe gaat neem een paar voorzorgsmaatregelen. Je salaris staat als goed is weer op de rekening? Haal wat cash op! Ook zijn zilver en goud nog steeds te betalen. Koop wat! Als het allemaal niet nodig is heb je ook niets verloren.

Hier het commentaar van Rene Tissen http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2011/articles/Zal-Europa-het-redden.xml

Strengere Stress Test door JPM http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/29/Twintig-banken-falen-bij-stresstest-JPMorgan.xmlv

Het hoofd van het grootste hegde fonds ter wereld is ook niet echt positief en geeft het nog een jaartje http://www.zerohedge.com/article/head-worlds-biggest-hedge-fund-sees-economic-collapse-due-money-printing-early-2013

Obama krijgt veel kritiek http://www.zerohedge.com/article/steve-wynn-annihilates-barack-obama-administration-greatest-wet-blanket-business-and-job-cre

Wat als de militaire industrie in de VS gekort word door bezuinigingen? http://www.zerohedge.com/article/charting-60-years-defense-spending-and-why-mean-reversion-will-cost-millions-jobs 

Als zilver bij g**gle op de zoeklijsten komt dat geeft dat meestal een "rate-hike" op de grondstoffen beurs. Dus even afwachten wat ze gaan doen. http://www.zerohedge.com/article/silver-surge-2-imminent

Het gaat zeer slecht in de Europese markt http://www.zerohedge.com/article/europe-imploding-again-greek-two-year-note-yield-surges-213-bps-record-3519-more-italy-stock
Zelf het VK en Duitsland niet gespaard http://www.zerohedge.com/article/developed-world-default-risk-race-top-after-german-uk-cds-surge-50-two-weeks

Aftellen LOL tot Armageddon http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/veenstra/2011/articles/aftellen.xml
En nog meer Armageddon http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/0,1518,775060,00.html

Italië en Berlusconi http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,775092,00.html sneller slechter...

De politiek moet nu echt wat verzinnen om de onzekerheid weg te nemen bij de beleggers http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/veelo/2011/articles/Italie-en-Spanje-ook-naar-noodfonds.xml

Klimaat alarmisten zijn het niet eens over de stijging van de oceanen http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,774706,00.html

We zitten al in de " Grotere Depressie " LOL http://dailyreckoning.com/the-greater-depression-is-upon-us/

SDR comming soon. Globaal geld bijna zo ver klaar voor introductie. Nog een paar kleine dingetjes zoals China die de koppeling aan de dollar moet loslaten en dan....hopla...een wereld munteenheid zonder dat we dat in de gate hebben. http://www.zerohedge.com/article/guest-post-doing-global-currency-shuffle  Ik denk dat dit een belangrijk artikel is. Ik raad iedereen aan om dit te lezen. Het is op zich niet een moeilijk stuk maar wel lang.

Pssssssst hier....niet doorvertellen hoor. http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/10220503/__Financieel_experts_negatiever_over_Duitsland__.html?p=6,1 
http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/10220915/__Nu_of_nooit_voor_redding_eurozone__.html

Zuid Europees schuld papier beter verkocht. Rentes ietsje naar beneden. Volgens zerohedge nog steeds China die de boel koopt. Dit zou ook voor China misschien nog wel nadelen hebben...http://www.zerohedge.com/article/schizophrenic-sentiment-turns-positive-following-another-potential-european-bond-market-inte

Het meest gehate financiële bedrijf http://www.foreignpolicy.com/articles/2011/07/15/moodys_blues

Het dagelijkse goud en zilver overzicht http://www.zerohedge.com/article/gold-correct-after-front-page-financial-times-article-gold-2011-vs-1970%E2%80%99s-and-1979

De nieuwe plannen voor de schulden crisis worden door de markt niet goed beoordeeld http://www.zerohedge.com/article/greek-bonds-collapse-ecbs-nowotny-announces-bank-will-compromise-agree-temporary-greek-defau we zullen het zien donderdag avond vrijdag morgen...
Nieuwe plannen alweer afgekapt. De centrale bankier die dit liet doorschemeren terug gefloten http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/29/nowotny-ontkent-knieval-ecb-over-griekse-wanbetaling-dowjones917318.xml LOL

Reggie Middleton met zijn artikelen http://www.zerohedge.com/article/didnt-anyone-notice-seemingly-irreparable-damage-eurozone-last-week-global-short-ban-here-we en http://www.zerohedge.com/article/now-we-all-agree-greece-will-default-what-happens-result ik denk dat het nog wel even duurt. Het gaat nooit zo snel als zou moeten...

Middenklasse in Duitsland minder koopkracht. Arbeiders houden minder over als in 2000! http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/0,1518,775232,00.html

Rechter vind 7 jaar een hoge straf voor jarenlang misbruik dochters...http://www.telegraaf.nl/binnenland/10221393/__Cel_voor_misbruik_stiefdochters__.html?p=2,2 dat vind je alleen maar als je zelf ook houd van jonge kinderen en het dus niet zo erg vind....Ik vind het een schande dat het zo laag is. Ik vind dat deze meneer gewoon levenslang moet krijgen. Die wil je niet meer op straat zien toch?

Dit is grappig Goldman Sachs berichten over de winst en hoe verschillend deze worden beschreven in de diverse media.
http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/10221721/__Winstverdubbeling_Goldman_Sachs__.html
http://www.reuters.com/article/2011/07/19/us-goldman-idUSTRE76I0KM20110719
http://www.zerohedge.com/article/visualizing-goldmans-epic-meltdown
http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/29/goldman-sachs-winst-stijgt-77_minder-dan-verwacht-dowjones917370.xml
Je ziet de koppen van de Nederlandse media zijn veel positiever als de Amerikaanse of internationale koppen.

Dit artikel geeft wel aan hoe vertwijfeld de beleggers zijn. De volumes op de beurzen zijn ook niet echt om naar huis over te schrijven. En zoals we van andere fondsen al eerder hebben vernomen zitten de meeste fondsen op een boel cash omdat ze niet weten waar ze geld moeten verdienen http://www.zerohedge.com/article/soros-goes-75-cash-fed-no-longer-telegraphing-trades

Interview met een handelaar http://sgtreport.com/2011/07/kerry-lutz-interview-victor-sperandeo/

De baas van het grootste Hedge fonds http://www.zerohedge.com/article/has-ray-dalio-mastered-machine

De Zuid Chinese Zee is niet van China volgens de VS...http://www.zerohedge.com/article/senators-warn-china-escalations-south-china-seas-threaten-us-national-interests-china-likely

Voor econofielen is dit een must read. Heel leuk http://www.zerohedge.com/article/sorry-mmters-economy-doesnt-exist-and-gdp-bogus in ons moderne monetaire systeem  bestaat de economie niet en ook bruto binnenlands product is nonsens.

Om te bezuinigen wil men de inflatie berekening wijzigen. http://www.politico.com/news/stories/0711/59345.html ook voor de liefhebbers de details van het plan http://www.zerohedge.com/article/presenting-complete-generic-fluff-gang-six-plan-reduce-our-nations-deficit

Een al wat ouder document over een eventuele uitsluiting van een land uit de EMU zeer interessant....http://www.zerohedge.com/article/presenting-ecbs-own-reflections-member-countrys-withdrawal-and-expulsion-eu-and-emu

Tot later...