Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

donderdag 3 mei 2012

Donderdag

Hallo,



Dat is wel een  “kunstje”


Links naar het nieuws van vannacht en vanmorgen http://www.zerohedge.com/news/frontrunning-may-3





ECB laat alles ongewijzigd. Het gaat toch goed! http://www.zerohedge.com/news/ecb-no-change

Voor diegene die willen weten hoeveel geld er bijvoorbeeld gestald word bij de ECB http://www.cds-info.com/  er word de laatste tijd niet veel meer over geschreven in de media. Dus dan maar zelf opzoeken.

LoL het gaat weer beter in de VS http://www.zerohedge.com/news/initial-claims-finally-beat-expectations-prior-number-revised-higher-usual wel weer een boel mensen die dus niets meer krijgen…




Toch niet beter in de VS http://www.zerohedge.com/news/more-half-retailers-miss-april-sales-estimates 

Het is natuurlijk heel makkelijk van mij om bij de diverse artikelen alleen maar te schrijven of het nu goed of slecht gaat. Maar ik probeer een trend te ontdekken (LoL). 
Eigenlijk krijgen we uit de hele wereld constant cijfers die geen trend aangeven. We gaan van goed naar slecht van positief naar negatief. Vooral de VS en China zijn goed in het geven van trendloze cijfers op dit moment.  Is dat bewuste manipulatie of zijn de indexen in de nieuwe wereld van digitale informatie en de grote verschuiving van productie naar Azië gewoon niets meer waard?
Een heleboel is natuurlijk anders als de huidige economie leerboeken aangeven. De ervaringen van vroeger zijn nog gestaafd op een hele andere economie. Het lijkt er ook op dat de economen het niet weten. De een zegt dat we meer moeten lenen en investeren de andere zegt dat we juist moeten bezuinigen en minder schulden moeten hebben. 
Het is daarom heel belangrijk dat je zelf goed probeert te beargumenteren wat je doet met je geld. Probeer zelf eens te denken over waarom wij de Euro hebben, wat is die Euro nu echt. Het feit dat valuta's in waarde kunnen stijgen en dalen is voor ons heel normaal maar wat zegt dat nu eigenlijk? Wat zeggen de huidige markten eigenlijk over de waarde van onze valuta? 
De Euro is al een tijd heel sterk terwijl het de meest onzekere munt is, ik ben geen econoom maar ik vind het allemaal erg onzeker en verdacht. 
En jaar of 30 geleden of nog verder was het ultieme bezit een huis. Het kon eigenlijk ten alle tijden worden verkocht met winst en het werd gezien als de manier om in te sparen voor later. Nu blijkt deze droom uit een te spatten. Diverse keren zijn we door slimme economen gewaarschuwd maar het werd door onze waakhonden (DNB, AFM en dergelijke) en politiek en door de bankiers niet gezien. Dat zijn dus allemaal onzeker factoren. Ook de media heeft ons laten zitten. Journalisten waren alleen maar bezig met milieu en vluchtelingen.
Wie garandeert mij dat mijn koopkracht behouden blijft met "Euro's"? Dat zijn diezelfde mensen die eigenlijk nog nooit goede adviezen, waarschuwingen of wat dan ook hebben gegeven. 
Wat zou dan een alternatief kunnen zijn? Want die moet ik vinden. 
We hebben nog een aantal factoren die de huidige valuta's een beetje onaantrekkelijk maken, zo hebben we "inflatie", "Sentiment" en van dot soort dingen. En wat mij vooral zorgen baard zijn de grote globale spelers in de bancaire wereld en de productie wereld. 
De lobby van deze spelers is niet op de samenleving gericht en probeert alleen maar zo veel als maar mogelijk is te verdienen. De top van deze bedrijven bejubeld zichzelf met obscene salarissen en schud bonus na bonus extra uit. De mindere goden in die bedrijven worden op de nul gezet en met dreigende taal worden voorspellingen gedaan van te hoge kosten en verlies van arbeid als men niet akkoord gaat. 
Productie word overgeheveld naar goedkopere landen waar men het met milieu en arbeidsomstandigheden niet zo nauw neemt. De fabrieken daar worden zo groot gemaakt dat de hele wereld daarmee kan worden voorzien. Niet alleen de lokale markt. Dit geeft onzekerheden die de kracht van de Euro aantast. De salarissen worden minder en gaan niet meer mee met de echte inflatie, schulden kunnen niet meer worden afbetaald en koopkracht in de samenleving daalt. Het verschil tussen de diverse groepen in de samenleving word steeds groter. De mensen die met een goede opleiding en een beetje geluk van een goede baan kunnen als ze voorzichtig zijn nog wat bereiken. Maar ook een boel in die groep zijn flink in de problemen gekomen door de huizen bubbel. De mensen met een grote bek en zonder gevoel zitten aan de top zonder enige lange termijn visie harken ze zoveel als mogelijk bij elkaar. Ze geven af en toe een bedragje aan een goed doel of ze zetten zelf een fonds op en ze mogen zich ook nog "filantroop" noemen. 
Intussen glijd de samenleving naar armoede, onrusten en crisis af maar in hun afgeschermde wereld van bodyguards en luxe jachten zitten zij over ons te beslissen. Kapitalisme begon goed maar is afgegleden (door lobby van de elite) naar een moderne form van horigen en schuldslaven.
Zonder middenklasse is die "Euro" niet veel waard. 
Met alleen maar schulden is de "Euro" niet veel waard.
Dus zoeken we naar alternatieven. De edelmetalen en vooral zilver zijn op dit moment eigenlijk ook niet veel waard. De "Euro" is op dit moment nog wel wat waard, vooral omdat we op dit moment allemaal nog onze kop in het zand steken. Dus is zilver voor mij een goed alternatief. Zilver is ten opzichte van goud helemaal goedkoop. Zilver is een industrieel metaal naast ook nog edelmetaal. En net zo als olie is het schaars en zijn de voorraden beperkt. Zilver is het meest divers gebruikte metaal het zit in een heleboel producten, van antibacteriële producten tot aan technische gadgets. Zilver is niet zo gemakkelijk te recyclen en word vaak maar in hele kleine hoeveelheden gebruikt maar dan is het ook echt weg. Zo kan ik nog wel een aantal zaken verzinnen. Maar ik bedoel maar dat er alternatieven zijn voor die Euro. Ook voor de burger met maar een beperkt budget. 
Door af en toe wat te kopen als je ruimte hebt kun je een soort van verzekering kopen dat je altijd wat terug kunt krijgen. We verzekeren ons voor alles dus waarom ook niet tegen die onzekere "Euro" (of dollar of fiatgeld in het algemeen).

Verder met lezen:

Nu niet gelijk denken daar had hij zijn bovenstaande verhaal vandaan. De column van Rene Tissen las ik toen ik daarmee klaar was http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2012/articles/tweedeling-europa.xml maar het lijkt erg op elkaar geef ik toe. Hij schrijft beter...LoL Maar ik had dus ook gewoon alleen maar zijn linkje kunnen plaatsen.
 lees vooral ook even door de commentaren.


De knipsels van GoldCore, Zwitserse Centrale bank wil ook niet vertellen waar ze hun goud hebben gelaten http://www.zerohedge.com/news/swiss-gold-stored-decentralised-locations-snb-does-not-disclose-where toch wel gek dat de meeste Eurolanden niet willen vertellen waar al het goud is.


 Zouden de rijken meer belasting moeten betalen http://azizonomics.com/2012/05/03/should-the-rich-pay-more-taxes/  Van mij hoeven de rijken niet meer te betalen. Ik ben juist een kapitalist, maar er moet natuurlijk wel werk zijn en groei. In deze bare tijden zou het misschien even moeten een soort van extra bijdrage maar er moet door de rijken  en de elite gezorgd worden voor werk! En de lobby van de elite moet ook worden verboden. Globalisme moet worden terug geschroefd tot alleen maar grondstoffen. Laat elk continent zijn eigen industrie! voor de lokale markt. Hoezo vlees uit Zuid Amerika of auto's uit Japan. Hoezo worden die flatscreens alleen maar in Azië gemaakt? En van mij mogen die mensen die echt een wijntje uit Zuid Afrika willen drinken dat mag best maar dan moet er wel een extra invoer belasting over worden betaald. Wij doen het wel met wijn uit Frankrijk, of Spanje. Misschien ook wel goed voor het milieu... 
Handelsbarrières kunnen heel goed functioneren als ze voor iedereen gelden. Daar kun je afspraken over maken. Terug naar kleinschalige industrie met producten voor de lokale economie in dat continent. Ik denk dat we dan het werk goed kunnen verdelen. Je kunt nog steeds bedrijven hebben die wereld spelers zijn maar wel op elk continent je product maken, en alleen maar grondstoffen over de wereld oceanen vervoeren.

De column van Charles. Wat voor werk hebben we in de toekomst? http://www.oftwominds.com/blogmay12/future-careers5-12.html 

Japan bijna zonder nucleaire energie http://www.economist.com/node/21554239?fsrc=rss|asi 

Goud al 3 maanden naar beneden... http://www.bullionstreet.com/news/gold-breaks-3-month-rule-for-1st-time-in-11-years/1736 geld ook voor zilver....het is echt waar. In deze onzekere tijden wil blijkbaar niemand goud hebben. Maar let wel het echte spul word goed verkocht. Centrale banken kopen al een aantal jaar. Maar toch willen de edelmetalen de laatste tijd niet meer omhoog. Gek maar waar. We krijgen van onze fiat vrienden nog de tijd om te kopen.

Tot later
 
 


 

woensdag 2 mei 2012

Woensdag

Hallo,

Nog een goud en zilver interview http://sgtreport.com/2012/05/gold-bulls-should-buy-silver/

Nog even het goud en zilver verslag van Harvey van gisteren, was ik vergeten te plaatsen. Zoals altijd een mooie verzameling nieuws http://harveyorgan.blogspot.com/2012/04/lousy-chicago-pmi-figuresbad-greek.html

En dan maar gelijk die van vandaag. http://harveyorgan.blogspot.com/2012/05/may-day-holiday-so-very-little.html

Een blijkbaar goede docu. Ik moet hem nog helemaal zien dus kan nog niet beoordelen.  http://www.zerohedge.com/news/frontline-financial-fraud


Grappig. Motoren zijn blijkbaar vooral voor de “oudere garde” http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/18/verkoop-nieuwe-motoren-blijft-dalen.xml  dus vergrijzing ook daar.

Dit is ook interessant. Hoe belangrijk zijn de grote bedrijven in je samenleving? Globalisme—armoede---slavernij http://www.businessinsider.com/apple-has-destroyed-american-jobs-2012-5

Kijk het CDA laat zien dat het ze alleen maar om regeren gaat. Niet om hun eigen ideeën of opvattingen. Alles waar een PVV luchtje aanhangt word gelijk verworpen? http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/337558/Spies-nu-tegen-burqaverbod-en-voor-dubbele-nationaliteit.htm?forum=221042&showall=true Dus afspraken kunnen heel snel worden omgedraaid. Nou dan weten we er nog wel een paar die we eigenlijk heel snel willen terugdraaien.  Waar staat die C trouwens voor?... Christelijk kan het niet zijn.  LoL


Tjonge waar gaat al dat geld toch heen? http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/18/rutte-worstelt-met-een-staatsschuld-van-meer-dan-500-miljard.xml Als we het met onze huidige werkloosheid en economie al niet redden dan gaan we echt de bietenbrug op. Waar ik ook nog mee zit is de Europese inflatie van 2.9% en de BTW verhoging van 2%, en alle andere risico’s die we gaan krijgen in de Eurozone.
Hypotheek rente aftrek en de huizenmarkt zijn ook zorgen. Volgens mij hebben we echt een groot probleem. Wat gebeurd als de rentes stijgen?
Als je de cijfers van het artikel ook bekijkt dat lijkt het alsof we ons graf de laatste 30 goed diep hebben gegraven en of we daar goed uit komen betwijfel ik.

Zeer interessant artikel over klimaat en voedsel en economie en natuurlijk MACHT  http://sultanknish.blogspot.com/2012/04/empire-of-poverty.html

De knipsels van GoldCore http://www.zerohedge.com/news/americas-safest-long-term-investment-gold-gallup  LoL veilige haven blijven de edelmetalen.

Eergisteren was het slecht met de VS, gisteren was alles weer goed en vandaag gaat het weer slecht http://www.zerohedge.com/news/adp-misses-big-prints-lowest-increase-september-manufacturing-jobs-post-shocking-decline  ik heb het te doen met investeerders. Het zijn moeilijke tijden voor ze http://kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2012/5/2_Norcini_-_Traders_Are_Literally_on_the_Edge.html en later deze middag werd het nog slechter http://www.zerohedge.com/news/us-factory-orders-post-biggest-decline-march-2009


Standard & Poor’s verhogen rating Griekenland http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/12046921/__SP_verhoogt_Griekse_rating__.html  Zo die zijn even positief… Er is nog helemaal niets opgelost. Ze hebben meer schuld.

China wil ons natuurlijk graag helpen maar dan wel graag HiTech wapens en ophouden met zeuren over mensen rechten http://euobserver.com/884/116109



Ze willen gewoon dat geld…elite is erg op de centen http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/18/prorail-directie-toch-gecompenseerd-voor-verlies-bonus.xml  zelf vinden ze altijd dat ze het heel goed doen.




Trolls zijn de mensen die op een blog reacties geven die er provocerend zijn of helemaal niet met de geest van het blog meegaan. Op een aantal sites vooral die goud en zilver promoten zijn er de laatste maanden een aantal zeer hardnekkige bij. Die zogezegd gewoon blijven pesten. Omdat de meeste sites graag de "vrije meningsuitingen" hoog in het vaandel hebben staan worden af en toe hele vervelende discussies. De Turd heeft er even genoeg van en zet alle argumenten voor fiat geld en tegen goud en zilver netjes onder elkaar  http://www.tfmetalsreport.com/blog/3749/succumbing-trolls lees ze maar eens door er zit er zeker eentje tussen die je herkent en zelf ook over na hebt gedacht. Maar zo samen bij elkaar is het eigenlijk wel heel grappig.

NWO, zijn we een beetje paranoïde of is er echt iets aan de hand?   http://www.alt-market.com/articles/750-the-new-world-order-paranoia-or-reality 

Tot later


dinsdag 1 mei 2012

Dinsdag

Hallo,

Wat Brussel/Europa niet snapt. En waarom het dus ook niet gaat werken http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6178/Thomas-von-der-Dunk/article/detail/3248643/2012/04/30/Von-der-Dunk-Europese-elite-miskent-gevoel-en-traditie.dhtml

Pakistaanse vluchteling in Spanje heeft het voor elkaar. Spanje gaat misschien onderzoek doen naar een verbod op de koran http://www.unzensuriert.at/content/008144-Spanien-Verfassungskommission-prueft-Koran-Verbot   Maar er zijn andere geluiden http://euobserver.com/1016/116028    Tja discriminatie op basis wat je aan hebt...ik zou mensen in een pak niet aannemen. Of met een stropdas...of valt dat onder het kopje "miskent gevoel en traditie"

Men begint al hier en daar te waarschuwen voor het onvermijdelijke http://www.zerohedge.com/news/goose-stepping-hitler-ites-threaten-greeces-utopia Ze hadden daar eerder aan moeten denken. Ongeveer een jaar of 20 terug.

 Zilver analyse en vooruitzichten aangaande mijn opbrengst en energiekosten http://www.tfmetalsreport.com/blog/3738/guest-post-critical-factors-will-impact-silver Zeer interessant.

Omhoog of omlaag http://www.arabianmoney.net/gold-silver/2012/04/30/4000-gold-and-100-silver-or-lower-bullion-prices-and-20-silver-asks-inaugural-dmcc-precious-metals-conference/

Blijkbaar is het ook anderen een keer opgevallen http://www.zerohedge.com/news/todays-124-billion-targeted-gold-slam-down-makes-mainstream-press

Bankier laat even zijn tuin zien http://www.dailymail.co.uk/news/article-2137090/Inside-RBS-chiefs-Versailles-Hester-opens-gardens-public-bailed-bank.html

Goud grafieken http://traderdannorcini.blogspot.com/2012/04/monthly-gold-charts.html

Discussie tussen Paul en Paul zeer interessant http://www.zerohedge.com/news/paul-vs-paul-post-mortem

Krijgen we dan eindelijk wat meer diversiteit in de zilver markt? http://moneymorning.com/2012/04/30/silver-prices-new-chinese-futures-trading-supports-rally/




Volgens mij had ik deze al een keer gehoord en geplaatst. Maar Marc Faber kun je rustig twee keer aanhoren http://futuremoneytrends.com/index.php/category-table/176-marc-faber-interivew

Artikel van James Rickards over de Goudstandaard en waarom de Centrale Bankiers hier niet aan willen http://www.usnews.com/opinion/blogs/economic-intelligence/2012/04/30/the-real-reason-ben-bernanke-resists-the-gold-standard

 Pensioen perikelen http://www.24hgold.com/english/news-gold-silver-the-no-retirement-plan-25-expect-to-work-till-80-greater-than-life-expectancy-.aspx?article=3894581578G10020&redirect=false&contributor=Mish jammer hé. Maar helaas geloof ik ook niet meer in ons pensioen stelsel. Ik moet nog maar zien wat de koopkracht is van het bedrag dat ze me beloven. Ik geloof echt wel dat ik de hoeveelheid geld krijg maar wat koop je daar tegen die tijd nog voor.

Egypte gaat niet helemaal zo als we het hadden willen zien http://www.zerohedge.com/news/art-cashin-issues-his-latest-warning-egypt 

Hahaha Na al die slechte cijfers van gisteren gaat het opeens weer goed in de VS http://www.zerohedge.com/news/ism-defies-consensus-surges-best-consensus-beat-past-7-months 




Opeens is daar weer de roep om de grote banken te kortwieken http://www.zerohedge.com/news/dallas-fed-why-we-must-end-tbtf-now ja hadden ze al een hele tijd geleden moeten doen. Veel te grote bedrijven zijn niet goed voor de samenleving. 


Vrijheid. We moeten het elke keer weer opnieuw opzoeken http://www.sovereignman.com/expat/two-words-screw-that/ alleen word het nu wel moeilijk een nieuw land te vinden. Ik denk dat dat de maan zal zijn. Daar is nog ruimte voor een nieuwe vrije staat.

Zeer interessant "Modern voorraadbeheer" en de effecten op de economie http://www.zerohedge.com/news/other-credit-crunch 




Tot later


maandag 30 april 2012

Zondag avond en maandag

Hallo,

Nog een aantal dingetjes bekeken

Een zeer goede analyse over Europa en de Euro http://www.zerohedge.com/news/leaving-ponzi-dust

NY Times: Central Banks Have Same Effect As Aromatherapy Massage
http://www.nytimes.com/2012/04/29/your-money/central-banks-are-calming-markets-despite-europes-woes.html?ref=business

Links naar interessant nieuws http://www.zerohedge.com/news/frontrunning-april-30


Banken zijn geen goede buren http://www.sun-sentinel.com/news/local/bad-neighbor-banks/fl-bad-neighbor-banks-20120428,0,7392841.story

Geef zuinig zijn nu een kans http://www.zerohedge.com/news/give-austerity-chance-growth-spending-failed

Spain Closes Borders, Restricts Travel Ahead Of European Central Bank Meeting In Barcelona
http://articles.orlandosentinel.com/2012-04-28/business/sns-ap-eu-eu-borders_1_border-checks-border-crossings-street-protests

De laatste Christenen in Bethlehem http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4221651,00.html


Interview met Marc Faber http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4221651,00.html


Een echte "Must read" Een artikel over onze oud Centrale Bank hoofd bankier Jelle Zijlstra en goud. Zeer interessant en een stukje geschiedenis waar te weinig over geschreven word http://www.gata.org/node/11304 

De wereld in 2030? http://www.zerohedge.com/news/guest-post-2030-world-five-graphs 

San Francisco Installs Water Meters That Report Your Water Usage 4 Times Per Day
http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/c/a/2012/04/29/BUTI1O9T0Q.DTL

Knipsels en nieuws van GoldCore http://www.goldcore.com/goldcore_blog/funds-cut-positions-gold-4-and-silver-20-gold-positions-3-year-low


De onzichtbare hand druk zilver weer naar beneden http://edegrootinsights.blogspot.com/2012/04/invisible-hand-pushing-at-silver-again.html

Nou we zullen ze in de gaten houden http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/12033098/__Portugal_wil_tekort_van_0_5_procent__.html

Slechte cijfers uit Chicago http://www.zerohedge.com/news/chicago-pmi-plunges-lowest-november-2009-biggest-miss-expectations-september-2009

Slechte cijfers uit Dallas http://www.zerohedge.com/news/dallas-fed-plunges-negative-biggest-miss-10-months

 Hoe kunnen we de Nucleaire industrie weg krijgen http://enenews.com/gundersen-reveals-shut-down-nuclear-plants-like-capitalist-stop-govt-subsidies-stop-new-nukes-price-high-wall-street-wont-buy-video

Ook Canadese banken kregen hulp in 2008 en daarna http://www.zerohedge.com/news/quantifying-big-five-canadian-banks-114-billion-bailout Geen veilig land op aarde! Geen veilige haven meer!

Tot later

zondag 29 april 2012

Weekeinde

Hallo,

Er staan weer een aantal goede interviews klaar http://kingworldnews.com/kingworldnews/King_World_News.html

Het weekend begint goed http://www.zerohedge.com/contributed/2012-17-27/should-we-kill-politicians-they-kill-us we zijn dus gelijk in de goede stemming...LoL. Laat je niet in de put praten. Neem het tot je en bedenk dat als je probeert hier en daar wat te doen aan voorbereiding en met beperkte middelen toch misschien een betere uitgangspositie kunt hebben. Dit voelt goed om te doen. En het zorgt voor een bepaalde rust.
De geschiedenis is heel hard en we zullen nog een heleboel meemaken. Maar op kleine schaal heb je invloed en die moet je pakken. Want het gaat wel steeds moeilijker worden om je voor te bereiden. Dus wacht niet te lang.

Leuk dat ze wat naar Brussel kunnen sturen maar het is niet goed http://www.volkskrant.nl/vk/nl/10637/VK-Dossier-Verkiezingen-van-2012/article/detail/3248105/2012/04/28/Akkoord-is-wel-een-politiek-maar-geen-onverdeeld-economisch-succes.dhtml

Harvey met de Weeksluiter http://harveyorgan.blogspot.com/2012/04/good-morning-ladies-and-gentlemen-gold.html

Als je je edelmetaal verkoopt let dan goed op. Ga bij meerdere inkopers langs en vergelijk http://www.courant.com/business/custom/consumer/hc-bottom-line-pawn-shop-jewelry-stores-20120428,0,2328953.column


We zijn helemaal niet gered! http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/alexandersassenvanelsloo/12017907/__Nederland_NIET_gered___.html

Grieks elektriciteitsbedrijf failliet. LoL. De burger betaald niet meer http://www.zerohedge.com/news/first-real-greek-bailout-electricity

Enge meneer die Verhofstadt,  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/10637/VK-Dossier-Verkiezingen-van-2012/article/detail/3248249/2012/04/29/Verhofstadt-Dit-kan-het-einde-van-Wilders-betekenen.dhtml

 Nog een GS kandidaat? http://www.economicpolicyjournal.com/2012/04/goldmanite-being-considered-to-run-bank.html

Hier een mooi voorbeeld van Globalisme  http://www.zerohedge.com/article/how-googles-refusal-pay-us-taxes-means-us-taxpayers-fund-its-innovation-resulting-benefit-10

LoL. Schengen bijna stuk http://www.zerohedge.com/news/europes-other-union-ending

Niet veel....rustig weekeinde...

Tot later