Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

donderdag 21 april 2011

Donderdag 21-04-2011

Hallo,

Het zijn hectische dagen. Zonder dat het in het nieuws komt is er iets gaande.
In de financiële markten broeit het. Wie weet schuiven ze het probleem nog een tijdje verder als ze nog een tijdje het volk tevreden kunnen houden met de corrupte media en positief pratende journalisten. En wie weet kan China noch een tijdje hulp bieden aan Spanje.
Maar ergens staat er iets op springen. China? Bahrein? Japan? Europa? Jemen? Syrië? de VS? Dit zijn zomaar een paar landen waar het zomaar ineens kan springen. Je zult denken China? maar bekijk deze link eens http://www.zerohedge.com/article/chinas-jasmine-revolution-back-trucker-strike-hits-shanghai-protest-over-surging-fuel-costs- het is natuurlijk wel flink reclame maken voor hun site maar dat mag. Je ziet ook in China gaan mensen de straat op gaan als je aan hun portemonnee komt. Midden Oosten. Een mooie analyse met goede achtergronden http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/MD21Ak01.html zeker het lezen waard.Maar je ziet genoeg brandhaarden zonder dat mijn kleine lijstje compleet is. Hier een analyse over meerdere facetten van dit soort onrusten, met als voorbeeld Libië http://allafrica.com/stories/201104200295.html en om het wat dichter bij huis te houden hier "War zone" Griekenland http://www.zerohedge.com/article/meet-keratea-greeces-war-zone

Naast natuurrampen is op dit moment ons grootste gevaar, de banken en de hele financiële wereld. We zien het terug in de geschiedenis boeken dat juist op dit soort tijden ook oorlogsdreiging en problemen te laat worden herkent. Een van de voorvechters van de strijd tegen de banken is Max Keiser. Ga eens voor de gein naar http://maxkeiser.com/ deze meneer kan heel goed verwoorden hoe een gedeelde van de populatie waaronder ik ons voelen en hoe graag we de boodschap uitdragen. Hij is heel komisch en het is een verfrissende manier van economisch nieuws. Bekijk even zijn laatste report op de pagina of klik deze even http://www.youtube.com/watch?v=0z7InFcD5v0&feature=player_embedded#at=17 aan en hoor hem schelden en tieren op Goldman Sachs en de CEO. En dat gaat bijna een half uur door, en hij haalt iedereen erbij!  Entertainment, net zo leuk als menig programma op televisie. Ook heeft hij twee filmpjes staan over Ierland waarin goed word uit gelegd wat de banken en de regeringen het volk aandoen. En hoe oneerlijk het is. http://maxkeiser.com/2011/04/20/hotspots-with-max-keiser-ireland/ ik had de link al eerder geplaatst maar wil het toch nog een keer onder de aandacht brengen.

Lol...windmolens, een rapport uit de UK van een milieu organisatie die blijkbaar hebben geconstateerd dat windmolens een beetje weinig opleveren.http://blogs.telegraph.co.uk/news/jamesdelingpole/100082713/official-wind-farms-are-totally-useless/ Tja wat zullen we zeggen....maar..maar...Greenpeace en Groenlinks... dan? Die zeiden dat het goed was om het belasting geld in windmolens te stoppen....
Aha! er zijn nog meer leuke berichten over windmolens http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/europa/redaktion/aha-windfarmen-in-grossbritannien-operieren-weit-unter-der-angekuendigten-effizienz.html;jsessionid=D7ACC3DECCBD7D2E13C7506E84E891B5

Zuid-Afrika daar hebben ze ook last van inflatie http://www.iol.co.za/business/business-news/food-inflation-simmering-1.1058570

De verkiezingen in Nigeria zijn volgens de inspecteurs en controleurs goed en eerlijk verlopen. Helaas ziet men dat in het Noorden anders. Ex leger leider Buhari zegt wel dat het niet eerlijk is verlopen maar zegt ook niets met de rellen te maken hebben. Inmiddels bijn 50K mensen op de vlucht maar het zou nu rustig zijn. http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-13151636

kijk daar hebben we Europa weer. Vieze vuile .....hebben weer meer geld nodig. Terwijl overal bezuinigd moet worden willen de corrupte leden van de Europese organen even graag meer geld http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-13141644 ik zeg: NIET DOEN een schop onder hun reet kunnen ze wel krijgen. Maar ze hebben natuurlijk wel door dat het een gedane zaak is en ze proberen natuurlijk nog even wat meer te verdienen voordat ze geen baan meer hebben. Ik zag eergisteren een docu over Europa (ik viel er in bij het zappen dus kon niet terug vinden) en het blijkt dat de meeste bobo's daar gewoon lekker allemaal bijbaantjes hebben en dus ook belangenverstrengeling bij de vleet. Een corrupt lobby-hok.

Dit is een keer iets anders. Blijkbaar hebben een aantal Poker Sites een probleempje. http://www.bbc.co.uk/news/business-13121768

Bevolking in India op de bres tegen Nucleaire Reactor http://www.bbc.co.uk/news/world-south-asia-13124773

In de VS hebben ze een paar kleine visjes te pakken. Die moeten ook veroordeeld worden maar het gaat natuurlijk om de grote bobo's http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-13139151 en die hebben ze nog lang niet.

En hier is Rene met weer een mooie column http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2011/articles/tissen-hoe-ver-laten-we-ons-om-de-tuin-leiden.xml Ik mag hem wel. Hoe lang nog mensen?

Er is iets geks op de edelmetaal beurs in de VS blijkbaar hadden ze iets verkeerd gedaan in de boekhouding? Ze hebben een paar oz (5% van alle deposits) weggehaald bij de verhandelbare (vrije voorraad) Mocht iemand een betere uitleg hebben graag even melden ik blij het allemaal moeilijk vinden.
http://www.zerohedge.com/article/45-scotia-mocattas-registered-silver-transferred-eligible-status

De discussie over wat voor vormen van energie we moeten gaan gebruiken gaat verder http://www.washingtonsblog.com/2011/04/us-wastes-more-energy-than-it-uses.html

Nee hoor we hoeven niet te testen we willen graag dat jullie licht geven http://www.washingtonsblog.com/2011/04/fda-refuses-to-test-fish-for.html niets aan de hand, gewoon doorlopen hier is niets te zien!! Nee hoor die vis is goed!

Dit geeft weer reden tot nadenken. Twee Chinese olie bedrijven die aangeven dat ze door interne vraag genoodzaakt zijn om de export te staken. En alleen nog de interne markt te bevoorraden.
http://business.globaltimes.cn/industries/2011-04/647024.html
http://www.energy-daily.com/reports/Chinas_Sinopec_cuts_off_oil_exports_state_media_999.html

Kijk het voordeel van een eigen munt. Dan kun je zelf actie nemen. http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/16/zweden-verhoogt-opnieuw-rente.xml Maar zoals onze "Leiders" beweren gaat het bij ons met de Euro veel beter en hadden we nooit de "welvaart" gehad die we nu hebben als we nog met de Gulden aan het rotzooien waren. Gekke Zweden!!!

Ben bang dat we nog even tot volgende week moeten wachten op de DIP. http://www.zerohedge.com/article/freefalling-dollar-sends-silver-above-46 Maar wie weet als de markt in New York opent dat er nog wat vuurwerk word afgestoken.

Een link naar een leuke site die het over de komende 'Honger" word besproken http://theeconomiccollapseblog.com/archives/20-signs-that-a-horrific-global-food-crisis-is-coming

Japan is alles aan het verkopen http://www.zerohedge.com/node/362696 dit is niet goed.

Nog meer goud en zilver nieuws http://www.zerohedge.com/article/silver-surges-over-4625oz-rumours-short-squeeze-and-cornering-market-gain-credence goed lezen!!!

Dit word nog heel interessant. Gaan de Finnen voor of tegen stemmen. http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/9596141/___Finland_moet_in_mei_besluiten_over_Portugal___.html?p=25,1 Ze zouden voor dit soort beslissingen gewoon het volk moeten raadplegen. Denk dat je net zo als een paar jaar terug toen we ook mochten stemmen over Europa een groot Nee krijgt.

Later meer.

woensdag 20 april 2011

Fukushima

Voor de het nucleaire nieuws moet je ook hier zijn http://enenews.com/ er staat wel een boel slecht nieuws hoor.
Hier nog even andere goede sites voor Fukushima nieuws (hebben jullie nog andere?)
http://english.kyodonews.jp/ en natuurlijk http://www.fairewinds.com/en de top site voor economisch nieuws (daar hoort alles bij dat met rampen of wat dan ook te maken heeft) http://www.zerohedge.com/ 
Het is nu de gangbare nieuwsbronnen hun aandacht laten naar andere nieuws items belangrijk dat je weet wat er gebeurd. Dit gebeurd namelijk ook door werk op de achtergrond van de energie bedrijven. Reken maar dat zij alles uit de kast halen om het nieuws uit Fukushima te screenen en indien nodig te censureren. Ze zullen het verdraaien en zo brengen dat zo meteen iedereen weer overtuigd is van de veiligheid. Voor de ramp was ik helaas ook overtuigd van de veiligheid van nucleaire energie. Maar dit keer zullen ze me niet meer terug winnen. Liever af toe geen energie als af en toe een ramp als Fukushima.

Let op Goud en Zilver!!!

NEWSFLASH

Langzaam aan begint ook bij de journalisten iets te kriebelen.
We zien op de financiële pagina's van de kranten steeds meer berichten over de goud en zilver prijs.
Zeker als er weer een record word gebroken.
Ook zien we steeds meer "aanbiedingen" zoals hier 5% korting op de premie voor Oostenrijks zilver munten
https://www.tov-hazel.com/1-oz-philharmoniker dat is leuk.
Je kunt wachten op de dip maar bedenkt wel dit is de DIP!! Dit gaat nog door zetten. Natuurlijk zullen er correcties zijn maar reken niet op grote dips. Een maand of twee terug is er in India 17 ton gevonden (de link stond nog in een van de nieuwsbrieven). Maar dit "extra" zilver was niet echt te zien op markt of in de prijs.
http://www.zerohedge.com/article/and-45 de "chairsatan" is "The Bernank" of te wel Chairman Ben Bernanke van de Amerikaanse FED. Door zijn toedoen is het allemaal in de versnelling gegaan.

http://www.zerohedge.com/article/eric-sprott-expect-gold-silver-ratio-hit-single-digits Als dit waar is dan moet je dus nu lekker veel zilver kopen. Let op uit de reacties eronder komt dit bericht: http://tfmetalsreport.blogspot.com/2011/04/wednesday-wow.html de Turd is altijd goed voor een voorspelling die tot nu toe eigenlijk altijd goed zijn. We kunnen dus komende week waarschijnlijk donderdag tot dinsdag nog een dip naar $42 verwachten dus misschien wel een goed instap moment. BTFD
Het zal vanaf nu alleen maar duurder worden en met de inflatie erbij moeten goud en zilver nog een heleboel inhalen. Je kunt nu nog goedkoop instappen.
Goud en zilver zijn altijd al gebruikt als geld of gewoon om vermogen de bewaren. Laat je niet door opvoeding of adviezen van de Nederlandse financiële instanties als AFM of DNB deze kans ontnemen!!!
Keer je spaarpot om en ga de stad in koop een zilveren munt of meer!! Heb je de financiële ruimte koop er 100!! Je kunt goud en zilver altijd weer verkopen kijk maar op de sites en kranten overal worden edelmetalen verhandeld. We zien het alleen nooit omdat we er niet op letten.

Succes

Later nog meer

Woensdag 19-04-2011

Hallo,

Gisteren een aantal nog hele interessante items:
Dit is een belangrijke van James Turk. Hij is al jaren goud en zilver aan het verzamelen. Hij beheerd een groot fonds en probeert ook al jaren lang mensen te waarschuwen voor het financiële wanbeleid dat er gevoerd word. http://kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2011/4/18_James_Turk_-_Negative_US_Credit_Watch_Signals_Dollar_Collapse.html ook de interviews op Kingworldnews zijn altijd interessant.

Filmpje:  over Ierland van Max Keizer. http://www.zerohedge.com/article/max-keiser-irish-eco-hell let op deel twee is ook geplaatst. Max is ook al een tijdje bezig om het systeem helemaal af te branden. Let op zeer hoog "entertainment" niveau!! ( ik bedoel dat hij het echt leuk brengt. Dus ook al vind je dit allemaal niets en geloof je in de Euro en Wellink dan is het nog vermakelijk!!)

Hoe werkt het allemaal http://www.zerohedge.com/article/options-risk-manipulation-and-may-silver-40-calls-fmx-connect-special-parts-1-and-2 blijft moeilijk....:-(

Filmpje http://www.zerohedge.com/article/animated-sp-downgrade-warning is leuk even kijken!!!!

Dit is een moeilijk stuk maar men probeert uit te leggen wat er nu mis gaat met een voorbeeld van een tijdje terug. http://www.zerohedge.com/article/guest-post-amaranth-kill-shot-collateral-damage-78-trillion-dollar-derivatives-book-complime zelf na toch een lange periode van financiële stukken lezen snap ik er nog niets van....maar het klopt gewoon niet. Handel word wel heel bewust moeilijk gemaakt zodat de boel belazerd kan worden. Handel is eigenlijk heel simpel lijkt me maar deze constructies zijn gewoon zwendel...

Bankrun in Griekenland. De Grieken halen massaal hun tegoeden van de bank. Word niets over gezegd in de rest van Europa? http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/europa/udo-ulfkotte/neue-hiobsbotschaft-griechen-ziehen-gelder-bei-ihren-banken-ab.html;jsessionid=9202BD933A6E26AA94B790CAA5EE734E
 We gaan het wel voelen http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/europa/michael-grandt/eu-crash-sind-unsere-lebensversicherungen-in-gefahr-.html vooral sparen met euro's, of ze zijn zo meteen gewoon weg of ze zijn niets meer waard. Koop goud en zilver!!!

dat was de dinsdag avond. Nu Woensdag:

Dat pensioen fondsen in de VS langzaam aan hun goud bezittingen omhoog schroeven is voor velen toch wel het teken aan de wand dat er iets gaande is. De universiteit van Texas heeft nu haar goud reserves opgeschroefd naar 5%.  http://aucanary.blogspot.com/2011/04/worth-another-mention-pension-fund-gold.html Nog niet zo lang geleden moest een Nederlands pensionfonds nog een gedeeldte van de goud reserves verkopen omdat het over de gestelde limiet was van 2% ( geloof ik ), de DNB gaf aan dat het fonds maar meer aandelen moest kopen want goud is niet veilig....???? En het gekke is dat dit soort instanties word geleid door afgestudeerde economen. In de toekomst moet het hele vak economie op universiteiten geschrapt worden het moet gewoon een kant worden in sociale wetenschappen of zo. Neem maar een hobby econoom aan die doen het zeker beter!!

Voedsel staat ook hoog op de lijst van onderwerpen waar de blog wereld mee bezig is en dan natuurlijk de inflatie daarop http://traderdannorcini.blogspot.com/2011/04/food-prices-are-moving-to-new-and.html

Goud en Zilver!!! http://www.zerohedge.com/article/jim-rogers-comments-triple-digit-silver-and-issues-warning-parabolic-moves-always-collapse Goed lezen. Als de dollar in elkaar stort niet anders wel....
Goud http://dailyreckoning.com/discovering-golds-utility-behind-americas-triple-a-facade/
Goud en Zilver als je de de goud prijs van vroeger uitzet tegen de inflatie van de afgelopen jaren gaat die misschien wel naar $2400 en dan hebben we het nog niet eens over de zilver prijs en de ratio ten opzichte van goud http://www.zerohedge.com/article/gold-breaches-nominal-high-1500oz-inflation-adjusted-high-2400oz-remains-long-term-target ik zeg goud en zilver kopen! BTFD.

Waarom is de Euro zo sterk of de Dollar zo zwak http://www.zerohedge.com/article/why-euro-so-strong

Sirie gaat niet zo lekker de noodtoestand is dan wel na 30 jaar of zo niet meer van toepassing, maar je mag nog steeds niets http://www.debka.com/article/20860/

Saudi en de andere Golfstaten en Iran geen goed nieuws staat een beetje op springen daar. Hou het in de gaten en koop een Jerrycan om wat brandstof op voorraad te houden http://www.debka.com/article/20858/

Hier een mooi artikel van Kopponline (hebben meestal goede en leuke analyses) http://info.kopp-verlag.de/neue-weltbilder/neue-wissenschaften/andreas-von-r-tyi/mysterioeses-licht-ueber-japan-und-eine-persoenliche-erinnerung.html;jsessionid=41D15A0218C062552666D0BD9BB0A572 ik heb zelf op een nieuws item het licht gezien. Ik dacht op dat moment dat het uit een nucleaire installatie kwam. Maar blijkbaar is dit normaal bij aardbevingen...

Time magazine zegd dat de laatste stormen in de VS door Global Warming komen. Maar hier de data over stormen. http://www.weatherbell.com/jb/?p=1198
Voor diegene die meer willen weten over ons klimaat en hoe het werkt maar ook actuele data die door wetenschappers word verzameld http://wattsupwiththat.com/ Ga naar de reference pages voor bijvoorbeeld de actuele satellietfoto's van de polen. En zie het is wat minder als 10 jaar terug maar er ligt echt wel genoeg ijs en we hebben log boeken van 100 jaar of meer terug waarin er veel minder ijs ligt... Wees niet bang het is een Cyclus :-) We worden door wetenschappers en politiek gedreven en de bankiers doen ook mee. Maar allemaal moeten ze geld verdienen. En er lopen er genoeg die graag meer onderzoek doen en geld krijgen ze alleen maar als we ook bang zijn.

Hier komt China weer met waarschuwingen dat de dollar niet te veel naar beneden moet gaan. Ze zijn er zelf voor een deel schuld aan. Wat hadden ze dan gedacht, als hier niemand meer wat maakt, en alle productie in China ligt,  dat hun afzet markt rendabel blijft? http://www.zerohedge.com/article/pboc-governor-says-chinese-foreign-reserve-stockpile-excessive-safe-issues-another-warning-u Ze hadden een paar jaar terug hun geld duurder moeten laten worden. Dan had er wat meer stabiliteit geweest. Nu zijn ze te laat en zal de inflatie en de China housing bubble binnenkort toeslaan, wacht nog maar een jaartje dan zijn we zover.

later misschien meer

dinsdag 19 april 2011

Dinsdag 19-04-2011

Hallo,

Gisteren een aantal columns van RTLz gelezen die niet mis waren. Natuurlijk wel van Rene Tissen dus voor de echte euro fan is dit natuurlijk allemaal onzin. Maar voor die gene die het allemaal anders zien in de economie wereld is het weer smullen. http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/home/)/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2011/articles/0413-1830-tissen-spanje-ontkomt-niet-aan-faillissement.xml daarna ging hij verder met http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/home/)/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2011/articles/0415-1450-tissen-snel-exit-esm.xml volgens mij leest Tissen ook Zerohedge :-)
Dit kwam er aan het einde van de middag ook bij http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/home/)/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2011/articles/schulden-kwijtschelden-europa-redden-tissen-0419.xml hij word steeds leuker.

Het grote nieuws van is natuurlijk dat http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieuws/)/components/financien/rtlz/2011/weken_2011/16/0418_1530_SP_verlaagt_outlook_rating_VS.xml een een rating buro dat de VS toch wel streng toespreekt en de wereld een klein beetje waarschuwd...Wow. Zou het dan echt zo erg zijn dat zelfs zij proberen om de politiek tot andere gedachten te brengen.
Hier nog een stuk over de konsequenties http://www.zerohedge.com/article/budget-deficits-rating-agencies-and-ibgybg

Hier het succes van Aldi zelfs in de VS http://www.spiegel.de/international/business/0,1518,755863,00.html

Natuurlijk moet ik niet vergeten dat Finland afgelopen weekend verkiezingen had. De Finse anti Euro partij is nu de derde partij van het land. En zal waarschijnlijk in een coalitie regering gaan meedoen. Ook zeer binnenkort een stemming over het krediet reddingsplan van Europa. (de "echte Finnen" zullen tegenstemmen.)
Een mooi overzicht van de rechtse mensen in Europa http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,757699,00.html wel geschreven door een 'linksche mensch" maar heel leuk. Het zijn vooral de niet opgeleide jonge man zonder veel geld. Tja zegt natuurlijk al genoeg dat deze populistische leiders vooral deze groep aantrekken. Het zal voor de "linksche Leiders" een toch wel moeilijke tijd worden. Omdat ze nou eenmaal niet in de gaten hebben wat er bij dit soort "onopgeleide arme jonge mannen" speelt en ze zijn toch 20% van je populatie :-).

We hebben het er eerder over gehad. Door de vergrijzing zal de arbeidsmarkt heel interessant worden. http://www.nu.nl/economie/2495345/lonen-gaan-fors-stijgen-tussen-2020-en-2030.html het verschil zal dus alleen maar groter worden. Ik weet het nog niet. Deze meneer gaat er wel vanuit dat we dan tot die tijd doorgaan zoals we de laatste 10 doen. Maar dat betwijfel ik.

Dit is een vervolg op het nieuws van het weekend dat de Universiteit van Texas goud kocht. Er word aangeraden om het goud zelf ergens op te slaan. De kans dat je over het goud kunt beschikken als je het bij een van de grote banken laat liggen is erg klein... http://truthingold.blogspot.com/2011/04/hey-university-of-texas-investment.html

Grieken worden steeds bozer http://jsmineset.com/2011/04/17/in-the-news-today-840/
Wat kost het failliet van Griekenland ons http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieuws/)/components/financien/rtlz/2011/weken_2011/16/0418_1300_Doemscenario_wat_betekent_afwaarderen_Griekenland_voor_NL.xml

Griep pandemie dingen http://www.telegraaf.nl/binnenland/9572293/__Risico_slaapziekte_na_griepvaccin__.html?p=29,3 is er al iemand al moe? (tip van een lezer. Dank je wel)

Dit is altijd een leuke site om een keer per dag even te checken! http://spaceweather.com/ staan vaak hele leuke weetjes op en als er iets te zien is dan word je netjes van tevoren gewaarschuwd.

Goud en zilver nieuws http://www.zerohedge.com/article/gold%E2%80%99s-safe-haven-status-confirmed-risk-free-status-us-sovereign-debt-questioned zorg dat je wat hebt voor het te duur word!!
Zeker als de euro ook wat "klop" gaat krijgen met een aantal leden van de unie.
Omdat de Euro nu nog wat waard is, is het nog goedkoop maar dat kan zomaar veranderen.

The Mugambo Guru!! http://dailyreckoning.com/china-where-money-is-treated-best/ Even goed doorlezen!!
Hij verwijst ook naar deze site (was ik al een tijdje niet meer op bezoek geweest.) http://usawatchdog.com/ hier staan een aantal interessante feitjes!!

O jeee. Ook in Canada nu inflatie!! http://www.zerohedge.com/article/canada-inflation-surges-core-comes-07-02-consensus

En weer een mooi stuk uit de Rolling Stone http://www.rollingstone.com/politics/news/why-isnt-wall-street-in-jail-20110216 Wel al wat ouder maar zeker het lezen wel waart!!!

Kijk het maakt niet veel uit hoor. Want het word toch wel kouder. Maar waarom deze meneer dan juist daar moet kamperen. Kan hij niet net zo als de rest van de wereld gewoon de informatie van het internet halen?
Een bezoek geeft toch weer vervuiling die daar niet hoort maar goed ouderwets voordelen krijgen omdat je als "prins"(bier) bent geboren is natuurlijk wel leuk. http://www.telegraaf.nl/reiskrant/9576125/__Kroonprins_kampeert_op_ijskap__.html?p=14,1

Wauw 80 gouden munten...http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieuws/)/components/financien/rtlz/2011/weken_2011/16/0419_1420_gouden_munten_wo_2_slachtoffer_gevonden.xml.

Een oproep om goud te kopen en ook in ontvangst te nemen naar aanleiding van de Universiteit van Texas die goud kocht http://www.zerohedge.com/article/help-break-bankers-price-suppression-schemes-against-gold-silver Dit geld natuurlijk niet alleen voor deze groep maar voor iedereen die zijn of haar koopkracht wil behouden: BTFD koop goud en zilver!!!

Must Read. Let op mensen het speelt en het gaat echt gebeuren. http://www.zerohedge.com/article/paul-farrell-10-doomsday-trends-set-destroy-america Die gene die denken dat wij zo geciviliseerd zijn dat wij de boel niet gaan afbreken als we honger, geen pensioen meer hebben zal nog opkijken. Ik zou ervoor zorgen dat je iets hebt voor het geval dat er niets meer is!!!
Dit is een hele normale cyclus die we afgaan. Probeer het onderstaande even te lezen. Zeker voor diegene die alles wat niet onder normaal valt in het hoekje complottheorie drukken. Er zit iets anders achter dat door de media geen aandacht krijgt. Hier wat achtergrond http://en.wikipedia.org/wiki/Strauss_and_Howe   ga maar eens zoeken op "Fourth Turning" een hele andere kijk op geschiedenis en sociale patronen. Je zult er films en van alles over vinden.
http://www.zerohedge.com/article/guest-post-years-modern
Dit valt in de zelfde categorie als hierboven. Voor de lezers die denken dat het allemaal fantastisch gaat en graag naar de Voice kijken is dit niets. http://www.zerohedge.com/article/guest-post-getting-globalist-chessboard-introduction 
En deze is ook belangrijk om te lezen. http://www.chrismartenson.com/blog/breakdown-draws-near/56594

Japan (met dank aan Fiatsonfire): TEPCO is, nu de interesse van de wereld weer langzaam op andere zaken overgaat, langzaam aan het vertellen wat er nu werkelijk is gebeurd. Hier een video waar ze aangeven dat er wel degelijk Plutonium is gelekt http://enenews.com/tepco-official-reveals-little-doubt-plutonium-leaked-fukushima-video (even naar beneden scrollen)
Hier het laatste nieuws van Gundersen van Fairwind met zijn analyse van de reactoren. Kijken!! http://www.fairewinds.com/content/gundersen-discusses-current-condition-reactors-tepco-claim-no-fission-fuel-pool-and-lack-rad
Uit dit stuk blijkt dat de Japanse regering en TEPCO bezig zijn op informatie te verwijderen dat niet in hun straatje past. http://fiatsfire.blogspot.com/2011/04/fairewinds-arnie-gundersen-tears-tepco.html#comment-form
Noord Korea zelfs met kommentaar http://english.kyodonews.jp/news/2011/04/86104.html
De fabrieken draaien weer maar wel op halve kracht http://www.manufacturingdigital.com/tags/kanto-auto-works/toyota-resumes-production-all-japan-plants

Iran http://www.yourversion.com/index.php?p=viewpage&url_id=10507454 Bahrein voelt zich bedreigd.


Met hier een afsluiter http://www.zerohedge.com/article/1500 Goud op $1500. bij dit soort stukken ook altijd even de commentaren lezen!! zijn leuk.


Tot morgen!!

zondag 17 april 2011

Zondag 17-04-2011

Zo de laatste dag van deze week. Zoals altijd staat het financiële blog wereldje een beetje stil in het weekend. Er worden wel stukken geplaatst maar het zijn er een stuk minder. Het is natuurlijk ook vooral reageren op nieuws en data. Maar er zijn toch een aantal nieuws itempjes en een aantal analyses die het lezen waard zijn.

Vrijdag middag heb ik nog het laatste nieuws van RTLZ gezien en ze waren voor hun doen tamelijk negatief over de data van de laatste tijd. Vooral over de inflatie die en over Europa. De bank mannetjes die ook af en toe hun zegje mogen doen waren allebei weer positief maar die moeten ook (das hun job). Maar de banken in de VS zijn al een tijdje bezig hun voorspellingen en vooruitzichten aan te passen. http://www.zerohedge.com/article/jan-hatzius-friday-night-bomb-we-are-downgrading-our-real-gdp-growth-estimate-1%C2%BE-2%C2%BD dit is al een tijdje gaande. Japan werkt in deze cijfers ook niet positief mee en de situatie in de MENA landen zeker ook niet. Het grappige elke keer weer met inflatie cijfers is dat voedsel en energie niet meegerekend worden. Dat is een van de manieren om de cijfers beter te maken. Hun excuus is dat deze beide te volatiel zijn...en daarom geen goede indicator is dat gebruikt kan worden voor lange termijn prognose. Het zou dus niet representatief zijn om beleidsbeslissingen te maken. De volgende link is een gesprek met een econoom en legt goed uit wat het is hoe het historisch daar toe kwam. En ook wat de consequenties zijn. Ook dat een systeem met inflatie (rente en geld erbij drukken) uiteindelijk zich zelf de afgrond in werkt. Een "Verplicht kijken" zou dit moeten zijn http://www.zerohedge.com/article/jim-grant-inflation-there-will-be-lot-it-suddenly-because-our-interest-rate-structure-beyond.
En hier een internet filmpje waarin het ietsje simpeler word uitgelegd. http://www.zerohedge.com/article/inflation-explained.
Er word al gewet dat goud naar veel hoger gaat http://www.zerohedge.com/article/2-million-bet-1800-gold-october

De rijkdom van de Amerikaanse universiteiten in ongelooflijk en wat doen ze met dat geld jawel in goud beleggen http://www.zerohedge.com/article/golden-tipping-point-university-texas-takes-delivery-1-billion-physical-gold

Geruchten over vluchtende Japanners en waar zij dan misschien wel heen zouden vluchten? http://www.zerohedge.com/article/odd-directive-chinese-ministry-truth-delete-all-rumors-japan-elites-emigrating-hainan-island

 China gaat hier en daar toch probleempjes krijgen http://www.zerohedge.com/article/observations-chinese-real-estate-sector-following-biggest-price-decline-5-years

Voor recente interviews (zonder beeld, dus goed voor langzame verbindingen) over de edelmetaal markt en de economie  ga naar http://kingworldnews.com/kingworldnews/Broadcast/Broadcast.html altijd goede analyses.

China verhoogd de rente weer http://www.zerohedge.com/article/china-hikes-rrr-fourth-time-2011-real-estate-bubble-pops-jpm-see-mass-affluent-rushing-gold

Hier een LEAP bericht. In de herfst gaat het gebeuren. http://www.leap2020.eu/GEAB-N-54-is-available-Global-systemic-crisis-Autumn-2011-Budget-T-Bonds-Dollar-the-three-US-crises-which-will-cause_a6340.html dus geniet van de zomer!!

Hier een echte aanrader http://topdocumentaryfilms.com/

BTFD

Dag