Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

dinsdag 12 april 2011

Daar gaan we dan!!

Zo we hebben het weekend gehad. Vrijdag nadat ik dus nu de laatste nieuwsbrief had verzonden ging het gewoon door met de prijs stijgingen van goud en zilver. Gisteren kwamen de banken weer in actie en zakte de edelmetaal prijzen dus weer in elkaar. Voor een boel mensen in de wereld een goed moment om nog meer te kopen. In de MSM was er vorige week en het weekend weinig nieuws over de enorme vraag naar edelmetalen. Hier en daar werd er een klein berichtje geplaatst maar men probeert toch de aandacht niet te veel naar "echt geld" te leiden. Hier een paar linkjes die ik met jullie wil delen van vrijdag avond tot en met maandag.

Om te beginnen een intervieuw met Marc Faber. Of te wel Dr. Doom. Niet gelijk denken "Ooo die, daar heb ik van gehoord op RTLZ of ander nieuws" maar ga eens met een open mind naar deze meneer luisteren. Hij heeft in het verleden diverse keren op de goede momenten gewaarschuwd voor economische gebeurtenissen en kan het goed uitleggen. http://www.zerohedge.com/article/marc-faber-everything-going-only-federal-reserve-there-no-inflation 
Let eens op zijn lichaamstaal. Wel helemaal uitkijken!!! Dit is een echte aanrader. Graag jullie reacties hierop!

Groot nieuws uit IJsland. Ze gaan niet betalen. De reacties bij de diverse Nederlandse kranten waren zeer verdeeld. Van echt boos en oorlog zuchtig (echt waar, ongelofelijk maar sommige willen echt dat we IJsland maar aanvallen en opdelen met de Britten) tot ze lachend gelijk geven. Hier een mooi stuk met wat meer informatie. Persoonlijk zou ik ook tegen stemmen als we voor een zelfde referendum zouden komen te staan.
http://www.zerohedge.com/article/its-economy-mend-iceland-stuffs-bankers-second-time
De ijslander moet toch al de buikriem aanhalen en net zo als wij hier in Nederland weet niemand wat de banken uitvoeren en wat voor risico ze nemen. Dus zeggen dat ze ook geprofiteerd hebben en het geweten hebben klopt zeker niet. Wij gaan het in het westen van uit dat banken onze welvaart hoog hebben zitten en het is allemaal moeilijke materie. Ik snap het ook niet wat ik allemaal lees dus kunnen we gemakkelijk belazerd worden. Zelfs een kritische site als http://www.zerohedge.com/  legt het wel uit maar snappen is gewoon heel moeilijk ook voor hun en de lezers daar.
We zullen wel zien wat onze regeringen gaan doen. Gezien de onstabiliteit in de wereld is uitstel waarschijnlijk al genoeg om de prio markering van bestuurders hier snel weg te halen.

Voor de geïnteresseerden in Zilver :-) http://www.zerohedge.com/article/guest-post-guess-whos-almost-out-silver  in de voorgaande nieuwsbrieven hebben we hier al vaker aandacht aangegeven maar hier nogmaals "het begint een schaars goedje te worden" met andere woorden BTFD (Buy The Fucking Dip).

Het door de media verzwegen onderwerp http://www.zerohedge.com/article/mall-vacancies-highest-11-years-strip-malls-vacancy-rate-highest-1990 we zullen hier nog meer van horen. Zeker in de VS zal dit een zeer groot probleem worden. Het grappige is dat in het artikel word gezegd dat het in de VS nu gangbaar word dat tandartsen en dergelijke voorzieninigen nu huren in de "Malls" dat is hier in het oosten van Nederland heel normaal. Maar is daar nieuw. Ik weet niet hoe het in andere delen van Nederland is maar hoor graag jullie ervaringen over jullie lokale winkel centrum. Meer zorg voorzieningen als vroeger? of niet?

Dit kwam ik ook nog tegen http://modernsurvivalblog.com/current-events-economics-politics/government-shutdown-a-soros-diversion-bretton-woods-ii/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+ModernSurvivalBlog+%28ModernSurvivalBlog%29 vond er meer over op http://blogs.tijd.be/bbb/2011/04/inet-op-naar-een-tweede-bretton-woods.html Zij hebben daar blijkbaar een journalist heen gestuurd. En hier nog meer http://blogs.tijd.be/bbb/ Dit is zeker iets om in de gaten te houden. Ook omdat Soros hier dus achter zit. En zijn bedoelingen zijn altijd dubieus en eigenlijk alleen maar goed voor zijn portefeuille. Ik heb nog niet alles gelezen :-) het is voor mij even wennen dat ik dit soort nieuws in het Nederlands tot mij neem. Maar zal even mij best doen om het door te nemen.
Hier nog meer over Bretton Woods en Soros http://www.zerohedge.com/article/soros-speaks

Egypte nog steeds niet rustig. Het zal een moeilijke tijd worden in het MENA (middle east and north africa)
http://www.zerohedge.com/article/egypt-revolution-take-2 Maar zoals een boel nieuws tegenwoordig zal het goed zijn voor de beurs :-)

Het grote maandag nieuws was eigenlijk PIMCO http://www.zerohedge.com/article/exclusive-bill-gross-now-short-us-debt-hikes-cash-73-billion-all-time-record Dit fonds is de grootste koper van obligaties in de VS maar heeft een tijdje terug alles verkocht en heeft nu gewoon cash. Dat ziet er niet goed uit voor de VS. Ook is hij nu aan speculeren op het nog slechter worden van de obligatie markt. Ik weet ook niet hoe het allemaal precies werkt maar het is blijkbaar zeer "kudt" als niemand die wil kopen nu ook de Japanners en Chinezen deze niet echt willen hebben.


Meer later.

Er komt steeds meer vrij van Bretton Woods hier een paar toespraken. http://blogs.tijd.be/bbb/2011/04/inet2011-woede-en-afkeer.html 

Hierrrr Tegenstrijdige berichten over de Fuckushima ramp http://www.washingtonsblog.com/2011/04/french-nuclear-group-warns-that.html Een heleboel blogs zijn vanaf het begin van de ramp al zeer critisch over de berichtgeving. Tot nu toe zijn de berichten van die ik op de blogs sites lees eigenlijk elke keer wel ook later toegegeven door Japan en Tepco. Hier een site die het alles analyseren over de reactor. http://fairewinds.com/

China gaat langzaam om. Misschien de yuan toch maar wat laten stijgen en geen obligaties meer kopen?http://www.zerohedge.com/article/ex-pboc-official-wakes-acid-trip-us-treasury-market-giant-ponzi-scheme

En toen liep ik tegen dit aan. Wel grappig http://www.theburningplatform.com/?tag=richard-fisher wel echt voor de liefhebber van economie en tja... wakker worden?

Het nieuws in Nederland meld dat de straling nog niet zo erg is als toen met Chernobyl maar er zijn ook andere berichten http://www.zerohedge.com/article/radiation-4-times-higher-chernobyl-evac-zone-found-soil-30-km-away-fukushima-rice-harvest-qu Ik vertrouw ik geen MSM meer. Ook regeringen hebben blijkbaar tijd nodig om een "spin" te geven aan nieuws. Dus over een weekje gaan ze dit waarschijnlijk ook wel toegeven (op hun manier zal het uiteindelijk goed zijn voor de beurs).

Dat was het voor het weekend en maandag.

Groet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten