Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

zaterdag 18 juni 2011

Vrijdag avond mijmeringen

Hallo,

Bekijk eens Max Keizer report, altijd informatief en zeker altijd entertainment http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QNSFOiC6glg#at=1525vooral vanaf een minuut of 14 gaat over het Midden Oosten. Hij heeft een gast die zeker de focus op de zere plek legt. En zowaar het gaat een keer niet over het geloof maar over de bankiers die inmiddels gevaarlijker lijken als een klein groepje van fanatiekelingen. Waarbij vooral de indruk boven komt dat zelfs die groep voor een deel word gesteund door het banken en defensie kartel.

Schaarse metalen of Rare Earth Metal (REM) of Rare Earth Element (REE) worden zoals de naam al zegt schaars http://www.zerohedge.com/article/rare-earth-metal-prices-go-parabolic Wat wel gek is, is dat (heb ik ergens gelezen) deze metalen zelfs meer aanwezig zijn als goud en zilver. Ook ergens gelezen dat ze niet echt schaars zijn maar vooral moeilijk te onttrekken. Dat zou een zeer vervuilend procedé zijn, daarom zijn in het westen alle mijnen dicht en natuurlijk vooral de extractie fabrieken. Maar misschien kan iemand die daar meer van weet meer over vertellen. Wil wel een keer een gast artikel plaatsen...laat maar weten.

Hier een artikel van Charles Hugh Smith. Ik heb al vaker een link van hem geplaatst. Hij geeft goede analyses en geeft de goed de drukpunten aan in onze samenleving. Een boel is natuurlijk in zijn geval gebaseerd op de VS maar er zijn een boel overeenkomsten met wat wij tegenwoordig meemaken in Europa en dan vooral op Nederland (als logistiek land). Ook wij worden al jaren lang door de afdeling Human Recources aan het lijntje gehouden. Samen met de Psychologen die met de Vakbonden en werkgever de werknemer aan het lijntje houden. Ik zal nu hier niet verder van wal steken met alle tirades die ik over dit onderwerp kan afsteken maar het zijn wel de barsten in onze samenleving en de ondergang van het individu in de lagere rangen van de ondernemingen. http://www.oftwominds.com/blogjune11/corporate-America-sucks6-11.html vroeger was een monteur of lasser nog iemand. Hij werd gewaardeerd en had respect die soms wel gelijk stond met de directeur van het bedrijf. Op dit moment zijn dat soort onderlinge verhoudingen op dat niveau niet meer te vinden. Dat is een gemis.......Handwerk dat vroeger belangrijk was in het bedrijf is niet meer nodig. Alle handarbeid is verplaatst naar China, India en andere landen waar arbeiders nog nooit iets betekend hebben. Wij zijn tegenwoordig alleen nog maar knoppen drukkers zoals Charles zegt, gevangen in een "work-flow" waar het alleen nog nodig is procedure te volgen zonder enige verantwoordelijkheid als alleen maar "kliks" te maken in een systeem van KPI's.  Vanwege cultuur verschillen verliezen we het in het westen van het oosten. Omdat de arbeider in het westen niet zo slaafs is als het oosten moeten we het ontgelden, en ook al zijn de grondstoffen inmiddels zo duur, en de maakt het per product/eenheid niet meer zo veel uit wat de loonkosten zijn zal men altijd een voorkeur hebben voor de opkomende landen in het oosten. De aandeelhouders zullen altijd maximale winsten eisen en dat strookt niet met een sociaal systeem. Wij zijn veel te brutaal. We moeten hopen dat door internet en door educatie de eisen van onze broeders in het oosten de arbeidsverhoudingen nog meer gelijk trekken. Daardoor zullen de transportkosten een steeds grotere rol gaan spelen en zal er langzaam aan meer industrie terug komen. We zien het al langzaam aan gebeuren. Infrastructuur en transportkosten spelen steeds vaker een rol in plaats van loonkosten en regelgeving. De bedrijven die laat zijn begonnen aan het buitenlands avontuur zullen spijt krijgen dat ze er aan begonnen zijn.
Trouwens de commentaren zijn ook allemaal heel goed ik bedoel die op zerohedge die ook dit artikel hebben geplaatst. Ga maar kijken een heleboel lezers worden filosofisch. LOL (ben dus niet de enige)

Let trouwens goed op het nieuws want in de VS hebben ze toch een paar probleempjes met de overstromingen http://enenews.com/breaking-may-16-report-predicted-yesterdays-event-at-calhoun-nuke-plant-intake-structure-flooding-could-affect-abilty-to-cool-reactor  Ook via de nieuwe nucleaire pagina te zien.

Inmiddels oud blog maar wel een goed artikel http://blog.gjvanbussel.nl/?p=107
. Ook zijn laatste post is goed http://blog.gjvanbussel.nl/

Wellink roept weer wat. Maar wat wil hij nu zeggen? http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/10047102/___Bankregels_vergroten_risico_s_voor_klant___.html?p=14,3 volgens mij moet hij verder ophouden met dingen te roepen. Dat is beter voor hem. Of het nu juist is of fout hij wekt nu eenmaal de indruk dat hij voor de verkeerde kant bezig is.

Hahahahahaa LOL. Ze willen dus niet de pensioenleeftijd verhogen...ja dat zal Noord Europa zeker accepteren http://www.zerohedge.com/article/greece-pass-austerity-plan-changes Maar zelfs meneer de Jager zal dit niet goed keuren. LOL prachtig...hoe bedenken ze dit? De enige uitleg is dat ze hebben besloten dat alle hulp toch op niets uitdraait en ze het bijltje er bij neer hebben gegooid.

Moody's zet Italië op de waarschuwingslijst maar niet al teveel effect op de koers wat het artikel wel probeert te suggereren http://www.zerohedge.com/article/moodys-puts-italys-aa2-rating-downgrade-review-eur-slides

Dat was het voor vandaag een goed weekeinde en welterusten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten