Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

vrijdag 22 juli 2011

Vrijdag avond gedachten. Verbied transport van eindproducten over lange afstanden!

Hallo,

De column van Charles, goed geschreven en lees het goed. Zoals hij zegt als je alle schermen weghaalt zijn we gewoon het nieuwe "plebs" http://www.zerohedge.com/article/guest-post-500-million-debt-serfs-european-union-neo-feudal-kleptocracy
 
kleptocratie
klep - to - cra - tie [-` (t)sie] de -woord (vrouwelijk) kleptocratieën schertsend staatsvorm waarbij de regering op grote schaal diefstal en fraude pleegt

1) Uiterst corrupte regering 2) Zeer corrupte regering

Kleptocratie
`Kleptocratie` komt van het Griekse klepto (stelen) en kratein (regeren), en betekent dus "regering door dieven". In tegenstelling tot bijvoorbeeld democratie is het geen staatsvorm; het wordt enkel gebruikt als pejoratieve term om (vermeend) zelfverrijkende regeringen en lan...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Kleptocratie





Eigenlijk moeten we niet zoveel bezuinigen. En net zo als de PIGS gewoon er lekker op los spenderen. Kijken hoelang we het vol kunnen houden LOL. De pro euro lobby zegt alleen maar dat het nodig is omdat we het in onze portemonnee gaan voelen als we onze producten niet meer kunnen exporteren naar de landen die failliet zijn.
Maar volgens mij gaan wij nu gewoon extra belasting aan Europa betalen zodat de grote bedrijven dus kunnen blijven verdienen en exporteren. Ik werk voor zo een bedrijf en ben de laatste jaren niet zo veel meer gaan verdienen. Mijn baas wel. Zoals we veel lezen gaan de salarissen van de "Leiders" elk jaar flink omhoog en krijgen ze bonussen die gewoon obsceen zijn. Ook de politiek zoals we de laatste tijd zien in Brussel wil ook graag meer.
Intussen word voor het "plebs" de toekomst steeds somberder. Pensioen word steeds minder zeker maar intussen word het wel steeds minder waart (ons mooie moderne monetaire systeem gebaseerd op lenen en inflatie). AOW steeds later en minder, zorg steeds minder en duurder, openbaar vervoer steeds minder en slechter. Onze NUTS bedrijven zijn verkocht aan grote internationale conglomeraten die (sarc on) zo lekker meedoen met de banken en service hoog in het vaandel hebben staan (sarc off).
Zo kan ik nog wel even door gaan. Volgens mij zijn het de bestuurders die hun stoeltjes niet willen opgeven. Volgens mij heeft Charles gewoon gelijk en worden we gebrainwasht zodat we het niet zien. Was het vroeger met de gulden dan zo slecht?
Hoe kan het zijn dat wij geld moeten geven aan landen zodat zij onze producten blijven kopen? Hoe kan het zijn dat banken "To Big To Fail" zijn? Hoe kan het zijn dat wij geld moeten geven aan landen zodat onze banken niet omvallen. Ergens hebben de arrogante boys en girls iets fout gedaan. De "Leiders" zijn een beetje aan klootzakken geweest en durven het gewoon niet toe te geven. Waarom hebben die landen ons geld nodig om onze welvaart te garanderen?
Die landen hebben dus een handels tekort. Misschien moeten eens beter kijken waarom zij een handelstekort hebben. Misschien is het handiger als we bedrijven verplichten gewoon weer fabrieken in die landen neer te zetten. En niet alle arbeid naar de opkomende economieën te laten verhuizen. Wie weet is dat wel goedkoper. Maar ik denk dat, dat sowieso meer kans aan die landen geeft, om überhaupt uit dit schulden probleem te komen (een soort van Marshall plan, ontwikkelingsplan).
Je kunt in een wereld economie niet op maar een plek enorme fabrieken neerzetten die de rest van de wereld voorzien van alle troep. Dat creëert alleen maar enorm veel onnodig transport en onbalans.
We zullen het vervoer over de zee van eind producten moeten verbieden. Laten we op elk continent maken wat we nodig hebben en alleen grondstoffen over grote afstanden vervoeren. Dat er tussen naburige landen handel is van eindproducten is goed. Maar als het meer als duizend kilometer is dat zou dat gewoon niet mogen. Dan creëer je werk voor iedereen. Ook geef je elke regio gevarieerd werk wat weer ten goede komt aan ontwikkeling en ruimte geeft aan goede nieuwe ideeën en vernieuwing. Gewoon omdat meer mensen over de hele wereld betrokken zullen zijn bij de processen. 
Zo zijn er nog wel een paar goede regeltjes te verzinnen die de het "kapitalisme" niet in de weg zullen staan en ook de handel helemaal niet zullen beperken maar wel ten goede komen aan alle volken in de wereld. Phillips zal nog steeds een fabriek in China kunnen hebben maar ze zullen voor de lokale economie moet produceren en ook het grootste gedeelte van de winst moet daar blijven. De fabrieken zullen kleiner zijn, maar beter verspreid en meer regio's zullen profiteren van arbeid.

Natuurlijk zullen de grote banken, bedrijven en politiek dit niet willen. Want ze zullen hun macht kwijt zijn! Juist daarom moeten af van de grote Euro! Zoals Charles in zijn artikel hierboven ook zegt, de risico's zijn veel groter voor banken als er veel kleine munten zijn. Ze zullen veel voorzichtiger zijn. Maar vooral moeten er limieten komen voor de grote van een bank. Ook moeten banken terug naar de ouderwetse manier van bankieren. Je kunt alleen maar uitlenen wat je in kas hebt! Niet meer! Nooit meer mag een financiële instelling te groot worden om om te vallen. Dit zet ons in de hoek en het is gewoon afpersing en zoals ik hierboven begon "kleptocratie" zeker als de politiek door corruptie er voor valt. Ik noem corruptie omdat de meeste "leiders" eindigen op raden van bestuur of andere mooie carrières hebben. Vriendjes politiek! Beloning voor gedane zaken. De lobby van deze banken en grote bedrijven moet helemaal verboden worden.

Maar als je er over nadenkt dan zitten we gewoon nog in de koloniale tijd waar bij landen worden beroofd van hun grondstoffen en spiegeltjes en knikkers terug krijgen, en andere landen moeten lenen voor die producten. Alleen verschuift de productie om de zoveel jaar. Hoe moet het (en dat is zelf al een beetje aan de gang) zo meteen met China als zij weer te duur zijn geworden. Er is alweer sprake van.

We zullen moeten vechten voor dit soort regels. En er zullen eerlijke afspraken gemaakt moeten worden. Maar ik ben er van overtuigd dat we de arbeid redelijk kunt verdelen over de wereld. Natuurlijk zullen er arbeidsplaatsen verdwijnen maar er zullen andere voor terug komen. En misschien zullen sommige producten duurder worden omdat ze niet zo massaal geproduceerd zullen worden. Maar er zal zeker een balans ontstaan. Die voor allen eerlijker zal zijn.
Stel je eens voor dat Afrika zelf diverse schoenen fabrieken zou bezitten en zelf alles moest maken. Ik weet nog een oude "Bata" schoenenfabriek in Lagos Nigeria die nooit heeft gedraaid omdat de import veel goedkoper was. Ook werd er door allerlei NGO's (van diverse pluimage) van alles gratis gestuurd omdat ze niets hadden en zo arm waren. Hier hadden misschien wel duizend mensen kunnen werken. En dat was eind jaren '70. Nigeria had langzaam aan zelf een economie kunnen ontwikkelen die aan hun eigen eisen en cultuur had voldaan. Moet je je voorstellen dat Afrika helemaal zelf alles zou maken hoe zou dat zijn? Elk continent gewoon voor zichzelf bezig. Misschien zou het voor de gemiddeld mens een heel wat betere situatie creëren. Zeker gezonder. Maar zeker ook in ons Europa zou het voor de PIGS heel wat meer kansen geven om zelf een handels overschot te creëren, en dus niet meer afhankelijk te zijn van ons geld om onze producten te kunnen kopen en hun eigen regio uit het slop te trekken. Want het zijn voor een groot gedeelte problemen te te herleiden zijn op arbeid in de regio. En natuurlijk de gierigheid en invloed van een klein percentage machtswellustelingen van onze samenleving. Die niet zonder hun ultra grote yacht kunnen.

Maar er gloort hoop. Gelukkig kunnen ze met dit systeem niet veel langer doorgaan. Ze zijn bezig met tijd te winnen in de hoop dat een oorlog of een andere grote gebeurtenis het allemaal zal oplossen. Het is aan ons om dit te sturen. Wat wel jammer is, is dat door "entertainment" vooral op televisie de meesten van ons hier helemaal niet mee bezig zijn. De andere groep is helaas beperkt in hun kijk op de wereld en de economie door de propaganda van de MSM (main stream media)

Zo verder met andere dingen.

Het gaat slecht met de resultaten van de grote Europese bedrijven http://www.zerohedge.com/article/worst-start-european-earnings-season-decade De dure euro gaat parten spelen?

Voor het nieuws dat ik heb gemist vandaag http://fiatsfire.blogspot.com/2011/07/faux-markets-fryday-market-rallied-on.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+FiatsFire+%28Fiat%27s+Fire%29 Altijd een goede verzameling links.

Dit is een leuk artikel. Wie heeft er schuld de consument die maar koopt met geld dat hij niet heeft of de banken? http://pragcap.com/the-new-normal-era-of-debt moet je de mensen beschermen tegen leningen?
Ik denk dat als wij het risico bij de bank leggen. Dus iemand kan zich ook persoonlijk helemaal failliet laten verklaren zodat hij weer opnieuw met schone lei kan beginnen dat banken wel voorzichtiger zullen zijn.
Hoe vaak ik niet gebeld ben in de jaren voor 2008 of ik niet de overwaarde van het huis wilde opnemen of een lening wilde afsluiten want ze hadden weer een aanbieding die ik niet kon weigeren. Hoeveel post hebben we allemaal niet gehad. Ik kreeg destijds ook nog wel creditcard aanbiedingen en zo. Dat hebben ze gelukkig afgeleerd. Dat valt tegenwoordig wel mee.

Ik sluit af met de man die ik zou steunen als ik Amerikaan was. Natuurlijk ben ik het net met alles met hem eens maar zijn financiële ideetjes bevallen me een stuk beter als de rest van de bende. Helaas zal Ron Paul nooit in het Witte Huis komen. Hij heeft het al eerder geprobeerd en het is veel te radicaal voor de meeste Amerikanen. http://www.zerohedge.com/article/ron-paul-appeals-america-default-now-or-suffer-more-expensive-crisis-later

En als toetje voor het slapen gaan kan ik het volgende aanbieden http://kingworldnews.com/kingworldnews/Broadcast/Broadcast.html hier staan een aantal zeer interessante interviews die het luisteren waart zijn!

Tot later en welterusten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten