Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

zondag 6 november 2011

Zondag

Hallo,

G-Pap nog steeds aan de macht LoL http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,796091,00.html
en in het Nederlands http://rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/44/papandreou-overleeft-vertrouwensstemming.xml
Verder was het hele weekeinde veel nieuws over Griekenland maar eigenlijk komt het hier op neer: Nog geen plan, nog steeds onenigheid en we weten gewoon nog helemaal geen bal. Maar we hadden ook niets anders verwacht.

Vrijdag avond nadat de beurzen in de VS gesloten waren kwam de CME met dit artikel http://www.zerohedge.com/news/cme-goes-margin-defcon-1-makes-maintenance-margin-equal-initial-everything er was veel onduidelijkheid. Velen dachten dat de margins weer omhoog geschroefd werden maar dan dus over het hele assortiment van de grondstoffen beurs. Zaterdag toen de CME blijkbaar platgebeld is door allerlei Hedgefunds voor nadere uitleg kwamen de eerste artikelen hierover http://traderdannorcini.blogspot.com/2011/11/important-update-cme-clarifies-changes.html En ook deze van Zerohedge met toch wel belangrijk commentaar http://www.zerohedge.com/news/cme-issues-clarification-margins-usher-more-risk-less-liquidity-mf-aftermath en om uit te leggen hoe snel het kan gaan met die futures markten hier nog een keer TraderDan http://traderdannorcini.blogspot.com/2011/11/margin-call-process.html
Wat de effecten zullen zijn vannacht voor de commodities zullen we wel zien in eerste instantie zullen de prijzen dus wel omhoog gaan. Hier de weeksluiter van Harvey (die het in eerste instantie ook verkeerd begrepen had) http://harveyorgan.blogspot.com/2011/11/greek-problems-continuemf-global-funds.html zitten nog een paar goede artikelen in over MF-Global.
En deze ook nog over de vooruitzichten voor zondag/maandag http://goldwars.blogspot.com/2011/11/cme-margins-advisory-manic-monday-or.html misschien krijgen we nog een koop kansje...

We zijn TIEN jaar bezig om het financiële systeem weer gezond te maken? http://rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/44/merkel_oplossen-schuldencrisis-duurt-10-jaar.xml volgens mij kan dat veel sneller, maar dan moeten wel een keer gewoon de boel failliet verklaren.

Goed artikel uit de DFT http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/alexandersassenvanelsloo/10859856/__EU_is_crimineel__.html geeft goed de bedenkingen die al heel lang bij een heleboel mensen spelen.

En nog eentje http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/10867706/__Nederlander_wees_al_in_2009_op_Grieks_drama__.html het is natuurlijk oud nieuws dat een heleboel mensen inclusief diverse economen zelf al veel eerder tot zelf wel het begin van de Eurozone hier voor hebben gewaarschuwd. Maar ik blijf hier artikelen van plaatsen. Het is belangrijk dat we onthouden dat er bewust voor gekozen is. Ook door het volk en vooral de journalistiek.

Goud word blijkbaar als uiterste redmiddel gezien. Duitsland vind het helemaal niet erg om een heleboel euros in de failliete Eurozone te stoppen maar van hun goud blijf je af! http://www.zerohedge.com/news/g-20-demands-german-gold-keep-eurozone-intact-german-central-bank-tells-g-20-where-stick-it De elite wil niet dat Jan met de pet goud of zilver bezit of gaat gebruiken maar zelf weten ze allemaal heel goed waar uiteindelijk de waarde inzit. Hier der Spiegel http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/0,1518,796100,00.html en nog meer daar over http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/0,1518,796149,00.html

Goh de politiek gaat een onderzoek doen. http://www.telegraaf.nl/dft/10867653/__Onderzoek_kredietcrisis__.html?p=14,1 ze kunnen natuurlijk ook gewoon eens de blogs eens in duiken.
Ik heb ook nog wel een paar internet sites die ik wil adviseren. Maar het zal op sommige momenten wel eens interessant kunnen zijn. Wel denk ik dat de conclusies niet zo hard zullen zijn. De voorzitter is een socialist en dit systeem van altijd maar geld kunnen lenen is blijft natuurlijk hun "natte droom". Sparen en een kleine overheid zijn niet echt hun sterke punten.

Om het nog een keer uit te leggen aan de politiek en waarom zij een groot gedeelde van de schuld op zich dragen hier een prachtige column van Charles Hugh Smith http://www.oftwominds.com/blognov11/collapse-of-corrupt11-11.html en is even door bijten maar probeer het even.

En hier ook een econoom maar van het Mises Institute die ook nog een keer uitlegt dat de boel failliet moet gaan http://www.economicpolicyjournal.com/2011/11/lew-rockwell-end-euro-and-eu.html. Eigenlijk is het allemaal heel grappig, als je de reacties van medeburgers leest de laatste tijd ook in de reguliere kranten dan heeft iedereen het wel door. Alleen de politiek niet (tenminste de meeste van de gevestigde partijen)

Voor weer veel goede interviews ga naar King World News http://kingworldnews.com/kingworldnews/Broadcast/Broadcast.html lekker luisteren in plaats van lezen.

En als afsluiter vandaag http://beforeitsnews.com/story/1323/815/NL/World_War_3_A_Foregone_Conclusion.html nu nog een samenzwering theorie maar net zo als een heleboel andere binnenkort misschien wel waarheid.

Misschien tot later anders welterusten en BTFD

Geen opmerkingen:

Een reactie posten