Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

zaterdag 31 december 2011

Oud jaar

Goedeavond,

Ik wil iedereen die dit jaar mijn blog heeft gelezen het beste wensen en een voorspoedig 2012. Geluk heeft gelukkig niet alleen te maken met de naderende financiële ramp. Maar kan op andere fundamenten worden gesteund.

Ondanks dat ik niet in de 2012 rampjaar profeties geloof denk ik toch dat we een keer pech gaan hebben en dat het inderdaad een K....jaar word. Alles draait de laatste jaren om geld en dan wel vooral schulden. Wij dachten dat we rijk waren....Wat een hard gelach.

Maar wie weet hebben de hoge heren, die de laatste dagen in de kranten nogmaals benadrukten dat de Euro er gewoon zonder kleerscheuren uit gaat komen, wel gelijk.
Ik ben vanuit mijn opvoeding en ook eigen ervaringen heel bang voor schulden. Deze zijn voor normale bedrijven en particulieren altijd een probleem en hangen als molenstenen om de halzen van die gene die ze moeten betalen. Waarom zou dat voor landen anders zijn? Natuurlijk kan een centrale bank gewoon geld blijven drukken of in de huidige wereld digitaal geld creëren maar dat kan niet eindeloos doorgaan. Anders had men dat allang gedaan. Maar die landen die in het verleden deze manier hebben geprobeerd hebben daar nog steeds nachtmerries van.

Ook het systeem van staatsleningen en rentes, het derivaten systeem en alle andere financiële trucs en gegoochel met onderpanden en al dat meer staat naar mijn inzien op instorten. Het hele zooitje is inmiddels zo groot en alles omvattend dat niemand met zekerheid kan voorspellen wat er daadwerkelijk gaat gebeuren.
Wel zijn er inmiddels een paar wetten/regels ontstaan die heel goed weergeven hoe je al het nieuws moet opvatten (dit geld dan wel vooral voor MSM nieuws en interviews)  :

  • Als meerdere leiders zeggen dat het niet gebeurd dan gebeurd het juist wel.
  • Als ze zeggen dat het juist moet of een eis is dan is dat altijd later nog onderhandelbaar.
  • Beloftes zijn er om te breken.
  • En als er iets word voorgerekend....reken er dan maar niet op.
Zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Maar zonder hier een al te lang verhaal van te maken en alleen maar negatieve energie uit te stralen zal ik verder alleen zeggen: Wees voorbereid!!! Be prepared!!! Het hoeft niet te gebeuren maar als het dan gebeurd dan heb je nog tenminste iets.

Tot volgend jaar!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten