Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

vrijdag 30 september 2011

Vrijdag

Hallo,

Ik hoop dat jullie allemaal de column van Rene Tissen hebben gelezen. Toen ik het later nog een keer las besefte ik pas hoe erg het eigenlijk is wat hij schrijft. Als jullie het niet hebben gelezen ga nog even een blog terug het is de laatste link. Dit artikel sluit wel goed aan bij het verhaal van Rene http://www.zerohedge.com/news/muddle-through-has-failed-bcg-says-there-may-be-only-painful-ways-out-crisis

De Maya's http://www.telegraaf.nl/filmenuitgaan/10645291/___Mayas_kenden_buitenaards_leven___.html?p=23,1 nou...laat maar zien dan.

De regering http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/10644634/__Weekers__Europees_noodfonds_groot_genoeg__.html nou...laat maar zien dan.

Filmpje van AlJazeera http://www.zerohedge.com/news/meltdown-part-1-men-who-crashed-world We moeten alleen niet vergeten dat de mannen die in de film genoemd worden niet de enige zijn. Er zijn er duizenden en deze 4 deden alleen maar wat een heleboel mensen voor hun ook deden. Het gaat veel dieper. En dat laten ze niet genoeg zien, verder wel een goede film die redelijk goed laat zien hoe het in zijn werk gaat. Het financiële wereldje...

Hooivorken meenemen en de straten op!! Opstand in de VS tegen de bankiers!! http://www.zerohedge.com/news/mike-kireger-rebellion-has-arrived-america

Interessant filmpje van Gerald Celente van 3 dagen geleden http://sgtreport.com/2011/09/gerald-celente-yalks-about-manipulation-madness/

Een zeer goed interview en een must read!! http://www.caseyresearch.com/cwc/doug-casey-buying-physical-gold-and-silver

Trein vervoer niet lager in de VS http://pragcap.com/rail-traffic-continues-to-expand-2

Verslag van een klimaat discussie. Interessant http://climategate.nl/2011/09/30/duurzame-economie-gaat-pijn-doen/

Harvey met de stemming op de goud en zilver beurs http://harveyorgan.blogspot.com/2011/09/open-interest-falls-to-lowest-levels-in.html

Al het nieuws van deze week is nog steeds slecht voor het geld in de wereld.. Het schulden probleem word maar niet opgelost en ondanks dat goud en zilver door de handelaren werd verkocht en het cartel de gang naar beneden nog wat erger maakte door ook de margins te verhogen, blijft de situatie helemaal dezelfde als een paar weken terug. Ook de nieuwe plannen om de Eurozone met het uitgebreide fonds te redden en Griekenland gedeeltelijk failliet te laten gaan zal alleen zorgen voor wat extra tijd. Er zal veel meer afgeschreven moeten worden of de inflatie moet omhoog. Beide zijn slecht voor de heersende elite en het vertrouwen in geld zal nog jaren lang hieronder te lijden hebben. Het vast houden aan de Eurozone is het stokpaardje van onze leiders geworden, zelfs zonder democratisch proces worden op dit moment beslissingen genomen die ons allemaal raken en ook de komende generaties. De beslissingen door de EU en van de regeringen in de afzonderlijke landen gaan regelrecht tegen een groot gedeelte van de publieke opinie. Het hele democratische proces heeft hiervan ook een knauw gekregen. De referenda een paar jaar terug zijn ook al een grote aanslag geweest op het democratisch gevoel van het volk. Deze schade zal heel lang nodig hebben om weer te helen.
Wat is de rede dat het in Noord Europa zo rustig blijft? De mensen in Noord Europa zitten financieel vast in het systeem van Pensioenen en spaarsystemen. Ook het hypotheek systeem houd mensen rustig. Niemand wil dat dit systeem instort omdat het voor iedereen consequenties heeft. Wij zijn in Noord Europa altijd verplicht door de regering om mee te doen aan pensioen fondsen en zorg systemen. Hierdoor hebben niet veel burgers een kans om hier goed uit te komen. Voor de meeste zal armoede de enige uitkomst worden en dat weten de meeste ook wel. Inflatie is voor het noorden van Europa een vreselijk iets waar niemand aan kan ontkomen. Je salaris zal nooit zo snel meestijgen als een hoge inflatie. Pensioenen al helemaal niet en je spaargeld word dagelijks minder waard. Intussen probeert de regering alternatieven zo veel als mogelijk is in een slecht daglicht te zetten. En de media met de "gebrainwashede" journalisten doen hier lekker aan mee. Goud en zilver en andere metalen en beleggingen die niet stroken met het "fiatgeld" word steeds belachelijk gemaakt of onder het tapijt geschoven. Terwijl goud en zilver eigenlijk de enige waarde dragers zijn die juist de spaarders kunnen redden. Het liefst zouden de regeringen de mogelijkheid om hierin de investeren verbieden en het zelf allemaal opslaan. Goud en zilver zijn niet te combineren met een systeem dat papier en inkt waarde geeft.
Denk goed na over hoe je met je spaargeld omgaat, denk goed na wat je met schulden doet. Het is niet makkelijk maar probeer voor alle mogelijkheden een beetje voorbereiding te treffen.

Inflatie: houd je hypotheek gedeeltelijk in stand. Door inflatie word je je schuld minder waard. Zet spaargeld gedeeltelijk om in andere vormen van geld. Bijvoorbeeld goud en zilver.

Deflatie: (Er zijn een aantal economen die blijven beweren dat we met deflatie te maken krijgen) Schulden zo veel als mogelijk is aflossen. Met deflatie worden schulden meer waard. Tegelijkertijd zullen werkgevers proberen de lonen lager te maken door dat hun omzet minder word (grondstoffen goedkoper en minder koopkracht uit de samenleving). Werkgelegenheid zal minder worden.  Ook hier geld gedeeltelijk omzetten van je spaargeld van Euro naar andere vormen van geld zoals goud en zilver kunnen zorgen dat je een deel van je koopkracht behoud. Je hoeft er alleen bij aankoop belasting over te betalen. Anders zul je eerst je spaargeld moeten opmaken en je huis opeten. Pensioen en zo zal we goed blijven, maar zoals jullie weten ben ik geen econoom en kan nu even niets hier over bedenken komt later wel. Maar voor de mensen die daar nog niet aan toe zijn is er zeker de noodzaak om je voor te bereiden. Want door lange werkloosheid bij een boel mensen zal het pensioen kleiner zijn. Ook is voorbereiding belangrijk omdat na een periode van deflatie zal er geheid inflatie komen door het vele bij drukken van geld.

Totale reset: Zorg dat je je spaargeld omzet naar andere vormen (goud en zilver). Alles gaat eraan dus probeer spaarrekeningen te plunderen en zorg dat je nog iets koopt met dat geld voordat het te laat is. Koop spullen die je nodig hebt om een periode te overleven. Lang houdbare etenswaren die niet gekoeld hoeven te worden. Zorg voor onafhankelijke eigen verwarming voor de winter.

Voor alle uitkomsten geld dat de samenleving een periode gaat krijgen waarin het volk verhaal gaat halen bij de Elite. Opstanden en oproer zullen een tijd order van de dag zijn. Wat denk dat er gaat gebeuren als de elite komt melden dat je pensioen niets meer waard is? Ik denk dat mensen heel boos gaan worden. Ook is er dan niets meer dat het volk in toom houd. De financiële banden met het systeem zijn dan verdwenen en ook de macht over het volk. Dat vanaf dat punt alleen nog maar arm is en hongerig.
 Hongerige mensen zijn heel gevaarlijk

Nou goed verder met nieuws!

Griekenland rebelleert tegen de hervormingen die worden geëist door Europa http://www.testosteronepit.com/home/2011/9/28/reform-rebellion-in-greece.html

LOL de inspecteurs van de Troika hebben een paar kleine probleempjes in Athene maar verder gaat het allemaal goed http://www.zerohedge.com/news/greek-banana-republic-status-upgraded-aaa-after-sit-ins-eight-ministries-prevent-troika-inspect

Zoals we eerder al zeiden, we gaan met de hele wereld heel veel lenen http://www.zerohedge.com/news/imf-scrambles-double-bail-out-capacity-13-trillion-may-issue-bonds-0 

Het volgende stond in een commentaar ergens is wel leuk om even te lezen:

In 1887 Alexander Tyler, a Scottish history professor at the University of Edinborough, had this to say about the fall of the Athenian Republic some 2,000 years prior:
"A democracy is always temporary in nature; it simply cannot exist as a permanent form of government. A democracy will continue to exist up until the time that voters discover that they can vote themselves generous gifts from the public treasury. From that moment on, the majority always votes for the candidates who promise the most benefits from the public treasury, with the result that every democracy will finally collapse over loose fiscal policy, (which is) always followed by a dictatorship."
"The average age of the world's greatest civilizations from the beginning of history, has been about 200 years. During those 200 years, these nations always progressed through the following sequence:
From bondage to spiritual faith;
From spiritual faith to great courage;
From courage to liberty;
From liberty to abundance;
From abundance to complacency;
From complacency to apathy;
From apathy to dependence;
From dependence back into bondage."p
The Obituary follows:
Born 1776, Died 2012
It doesn't hurt to read this several times.
          
Professor Joseph Olson of Hamline University School of Law in  St. Paul , Minnesota , points out some interesting facts concerning the last Presidential election:
Number of States won by:          Obama: 19          McCain: 29
Square miles of land won by:      Obama: 580,000    McCain: 2,427,000
Population of counties won by:    Obama: 127 million  McCain: 143 million
Murder rate per 100,000 residents in counties won by:  Obama: 13.2
McCain: 2.1
Professor Olson adds: "In aggregate, the map of the territory McCain won was
Mostly the land owned by the taxpaying citizens of the country.
Obama territory mostly encompassed those citizens living in low income
Tenements and living off various forms of government welfare..."
Olson believes the  United States    is now somewhere between the
"complacency and apathy" phase of Professor Tyler's definition of democracy,
With some forty percent of the nation's population already having reached
The "governmental dependency" phase."

Hier dit is ook een leuk blog http://ironiestoo.blogspot.com/

Limburg heeft genoeg geld om kunst collectie te kopen? Dat bezuinigen doen we wel met andere dingen zoals zorg http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3372/beeldende-kunst/article/detail/2938422/2011/09/30/Hommeles-in-Limburg-PVV-en-VVD-woedend-om-elitaire-kunstaankoop-CDA.dhtml Leuk hé kunst dingen kopen...LOL

Uitverkoop in de VS http://www.telegraaf.nl/buitenland/10648185/__VS_zetten_bezittingen_te_koop__.html?p=24,2

LOL Tja gelijk hebben ze http://wattsupwiththat.com/2011/09/29/getting-ready-for-more-global-warming-heathrow-airport-triples-snow-clearance-fleet/

Potverdorie die planten maken het hele "Global Warming CO2 theorie dinges" helemaal stuk. Maar het zal wel niet waar zijn wat hier staat want waarom hebben anders nu dit record warme weer http://wattsupwiththat.com/2011/09/29/plants-gobbling-up-co2-45-more-than-thought/

Gisteren een linkjes geplaatst over de DMarken die Duitslang laat drukken in het geheim. Maar volgende week staat er ook een vergadering geplant Lees dit maar eens goed http://www.economicpolicyjournal.com/2011/09/hot-berlin-currency-talks.html
Dat is gek....hier het artikel van Bloomberg http://www.bloomberg.com/news/2011-09-30/baroin-schaueble-to-attend-berlin-currency-talks-oct-6.html Dus toch binnenkort ander geld???

Tony Blair zou veel meer kunnen graaien als hij dat wil. LOL http://www.telegraph.co.uk/news/politics/tony-blair/8797505/Tony-Blair-I-could-cash-in-a-lot-more-than-I-do.html

En de weer een stuk geschiedenis les http://mises.org/daily/1395 over banken...

Grote bedrijven willen helemaal geen belasting betalen, deze bedrijven zijn slecht voor de Amerikaanse samenleving. http://www.bloomberg.com/news/2011-09-29/google-joins-apple-mobilizing-lobbyists-to-push-for-tax-holiday-on-profits.html

Banken die door belasting geld overeind werden gehouden hielden zich niet aan de gemaakte afspraken. http://www.businessinsider.com/banks-left-bailout-early-to-avoid-executive-pay-restrictions-2011-9

Meer over 'Occupy Wall Street'  http://www.rollingstone.com/politics/blogs/taibblog/occupy-wall-street-drawing-the-battle-lines-20110927?link=mostpopular1 we hebben ook in Nederland een tijdje terug een demonstratie gehad op het Beursplein zal eens kijken of ik daar meer over kan vinden http://ourmediaindymedia.blogspot.com/2011/09/demonstratie-1-uur-beursplein.html
http://www.antiorde.nl/bestanden/beursplein.php

Productie in de VS....productie? http://www.zerohedge.com/news/manufacturing-decoupling-comes-america-chicago-breaks-away-rest-country

Duitsland zal de Eurozone moeten verlaten  http://www.citywire.co.uk/global/germany-will-leave-the-euro-says-leading-commentator/a528716?ref=citywire-global-latest-news-list

Tot later

Geen opmerkingen:

Een reactie posten