Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

maandag 13 februari 2012

Weekend

Hallo,

Interview met een fonds manager die veel in edelmetaal zit http://bullmarketthinking.com/interview-midas-fund-manager-were-very-bullish-on-gold-silver-and-extremely-excited-about-mining-equities/

The Road to Serfdom http://www.sovereignman.com/expat/friedrich-hayek-on-our-dictatorship-of-the-proletariat/ Misschien wel een goed boek om eens te lezen. Ik heb op internet al een boel stukken gelezen maar ben het nog niet tegen gekomen in mijn boekwinkels (maar bestellen dus) http://nl.wikipedia.org/wiki/The_Road_to_Serfdom

Goeie en slechte banken http://www.zerohedge.com/news/proof-ltro-bank-stigma-or-why-mario-draghi-lying

Reactie op de brief van Buffet die vrijdag in het blog stond http://www.goldcore.com/goldcore_blog/buffett-says-right-be-fearful-paper-money-favours-stocks-over-cash-bonds-and-gold

Ik word inmiddels heel boos op de manier waarop wij onze zogenaamde broeders in Griekenland behandelen. Dat je ze terug stuurt om nog meer te bezuinigen is al heel erg streng (zeker als je ze zo graag in de Eurozone wilt houden) maar dan ook nog eisen dat ze hun verkiezingen tot scherts gaan maken vind ik het door het slijk halen van ons democratisch proces. http://pragcap.com/greece-could-do-without-the-german-boot Al jaren lang word er van alles door onze strot geduwd door dit Europa. Geleid door "democratische" partijen die zogenaamd het beste met ons voor hebben. Moet je nu kijken wat ze voor ons hebben gemaakt. Een Europa helemaal gebaseerd op schuld. Onderlinge ruzies het totaal kapot maken van een volk dat last heeft van slechte leiding. Alsof het in armoede storten van een compleet Europees land goed zou zijn voor de unie (Dit als Europeaan gedacht). Ze zullen het hoe dan ook erg moeilijk gaan krijgen. Of ze nu bij de Eurozone blijven of niet.
Het is echt ongelooflijk hoe naïef en arrogant de elite altijd is door dit soort beslissingen altijd maar te nemen zonder een volksraadpleging te houden. Hoe arrogant zijn ze door nu al bijna 3 jaar vol te houden dat we ons geld terug gaan krijgen.
Terwijl er ook genoeg meningen zijn die andere wegen en alternatieven aangeven en dat al vanaf het moment dat men over de Euro ging praten. 1x hebben we een referendum gehad samen met Frankrijk. Beide landen stemden tegen en daarna hebben we nooit meer wat mogen zeggen.
Ja we stemden op partijen en dus zeggen ze dat we daardoor instemden met hun ideeën en plannen voor Europa. Maar de burger stemde alleen met de binnenlandse politiek in het hoofd.
Als ze nu echt Griekenland willen redden dan zullen ze het anders moeten spelen denk ik. Want nu krijgen ze een akkoord dat door een stel jaknikkers word getekend. Papademos smijt iedereen eruit die tegen is. En dat hebben we een akkoord en denken jullie dat de Grieken dat gaan uitvoeren? Nee echt niet. Denken ze nu echt dat ze de Grieken kunnen veranderen? Dat heet cultuur dat verander je niet zo snel. Gewoon als EU lid kun je ze de tijd geven om langzaam aan een betere politiek aan te nemen met minder corruptie en betere belasting inkomsten. Het manipuleren van de democratie zoals nu in Griekenland gebeurd betekend een grote slag voor de manier van leven zoals we die tot nu toe kenden.
Onze democratieën in Europa zijn stuk en ziek. En daar kun je de parlementariërs van nu en de laatste 20 jaar zeker de schuld van geven.
Help de Grieken nou netjes uit de Euro te gaan. Geef ze een betere start (kwijtschelden van de schulden) en dan weer verder, we moeten nu ons verlies slikken.
En die Euro daar moeten we allemaal mee ophouden. We hadden het toch zo gezellig gewoon in de EU. Ging toch allemaal heel mooi. Gewoon een losse unie met goede afspraken over handel.
Al die munten waren leuk en gaf een bepaalde stabiliteit. Het zorgde voor een betere verspreiding van werkgelegenheid en gaf kansen voor armere landen om toch wat industrie te houden en daarmee zorgde de diverse munten ook gelijk voor een bepaalde sociale cohesie.
Maar ze kunnen de Grieken niet uit de Euro zetten want dat is niet de planning. En daar kan het financiële systeem wat ze hebben gebouwd niet tegen.
Waarom hebben ze daar vanaf het begin niet een procedure voor gemaakt. Je zorgt toch altijd dat je een plan "B" hebt? Er waren genoeg mensen die tijdig hebben gewaarschuwd en dit is allemaal voorspeld. Stelletje tweederangs bestuurders!!
We zijn  nu bezig met de Griekse economie totaal te vertrappen en dit zal averechts werken.
We zijn zo genaaid door een stel ideologen met alleen utopieën in hun arrogante kop. Achter de schermen aangestuurd door de mooie verhalen van corrupte bankiers en internationale concerns die de neergang van het kapitalisme en democratie voor ogen hebben.
De grootheidswaanzin van een paar, leid naar oorlog en armoede en heel veel lijden voor vooral de gemiddelde burger van Europa.

Zo sorry, moest even van me af schrijven. Nu weer verder met lezen.

Hier een document met nogmaals een uitleg over de huidige situatie http://www.zerohedge.com/news/finance-adult-dummies

Het is niet alleen de Euro die op springen staat maar zeker ook de dollar. Hier een artikel dat een aantal zaken opsomt die de hegemonie van de dollar en eigenlijk al het geld ten gronde richten http://blog.milesfranklin.com/it-will-be-game-over-for-the-u-s-dollar

Het verval http://www.telegraaf.nl/binnenland/11492604/__Recordbedrag_aan_schulden__.html
Maar minder nieuwe dossiers en de schulden die al staan zijn waarschijnlijk van de mensen die door verlies van een baan of wat dan ook sowieso al moeilijk de innen waren. Plus natuurlijk het deel dat gewoon door te veel te kopen op krediet en slecht omgaan met geld in de schulden zitten. Misschien kun je dus stellen dat we op de goede weg zijn...Wel slecht voor de economie natuurlijk LoL. Als er meer word afbetaald en minder op krediet word gekocht dan krijg je een vertraging in de geld omloopsnelheid dat weer leid tot krimp. Dat is het leeglopen van de consumptiebel. Als deze krimp opeens sneller gaat dan zullen de bankiers echt gaan ingrijpen. Op een nog grotere schaal als ze nu al doen. In plaats van de belasting verlagen dat de consumptie misschien weer omhoog zou kunnen krikken gaan we steeds meer belastingen heffen en word alles juist duurder. Dat zal het sparen nog moeilijker maken en dus de consumptie nog meer beperken.Maar waar het blijkbaar om gaat is dat de bankiers hun geld krijgen.
Het lijkt er op het moment gewoon op alsof ze het expres doen.

De weeksluiting van Harvey http://harveyorgan.blogspot.com/2012/02/italy-and-its-debt-to-gdpgreece-debt.html

„veel groter integriteitsprobleem” onder bestuurders en ambtenaren http://www.telegraaf.nl/binnenland/11492277/__Bonnen_verscheurd__.html Tja want bonnen zijn natuurlijk alleen om het gepeupel in bedwang te houden.

Hypotheken worden versneld afbetaald de laatste maanden http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/06/rabobaas_veel-extra-aflossingen-op-hypotheek.xml

Ook in Oostenrijk is de consumptiebel aan het leeglopen http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/06/oostenrijk-kondigt-miljardenbezuiniging-aan.xml

Goud artikel. Goud geeft dan wel geen dividend maar geheel rendementsloos is het niet. En nog meer positieve kanten van goud http://www.zerohedge.com/news/whither-gold

We horen veel goed nieuws over Ierland, maar niet alles gaat daar goed http://www.independent.ie/national-news/shocking-injustice-of-austerity-taxes-revealed-3017101.html

Banken hebben genoeg spek! laat Griekenland failliet gaan http://www.nu.nl/economie/2738981/eurozone-kan-griekenland-laten-vallen.html

Schauble ook bijna zo ver http://www.nu.nl/economie/2738899/griekse-beloftes-voldoen-niet-meer.html

Het word steeds duurder om Griekenland in de Eurozone te houden http://www.zerohedge.com/news/cost-combined-greek-bailout-just-rose-%E2%82%AC320-billion-secured-debt-or-136-greek-gdp

Als je het systeem wilt behouden dan zou dit een oplossing zijn http://www.zerohedge.com/news/greek-default-doesnt-need-be-chaotic-greece ik ben hier niet voor maar het is een manier.

De beloftes van Griekenland http://www.zerohedge.com/news/greece-bailout-two-just-beginning dit gaat nog jarenlang zweren.

Grieken zijn boos http://www.zerohedge.com/news/athens-burning-police-runs-out-tear-gas

We glijden de armoede in http://www.telegraaf.nl/binnenland/11499550/__Massaal_beslag_op_loon__.html

Rotterdam nog steeds de grootste Europese haven http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/0,1518,814788,00.html

Soros niet eens met Europese aanpak http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/0,1518,814732,00.html hij zou juist meer veel meer lenen en investeren.

Ierse middenklasse ook bijna zo ver http://www.independent.ie/opinion/analysis/carol-hunt-well-only-be-pushed-so-far-enda-theres-nothing-left-to-take-from-us-3016993.html

Gerald Celente http://www.kingworldnews.com/kingworldnews/Broadcast/Entries/2012/2/12_Gerald_Celente.html dit luisteren!

En eindelijk is het rond met de stemming in het Griekse parlement. Ze hebben voor gestemd meer bezuinigen gestemd. Of tenminste beloven ze weer http://www.zerohedge.com/news/greek-parliament-passes-latest-austerity-vote

Welterusten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten