Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

dinsdag 10 april 2012

Maandag avond en dinsdag

Hallo,

Als je het jaren achtereen roept dan zal het wel een keer gebeuren natuurlijk. Het kan ook bijna niet verder meer naar beneden http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/15/ecb_bestuurder-voorziet-griekse-groei-in-2014.xml

Banken in Portugal hebben opeens een boel geld nodig http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/15/portugese-banken-lenen-recordbedrag-bij-ecb.xml

We moeten nog meer lenen volgens een groep banken http://www.telegraaf.nl/dft/11876451/___Eurozone_moet_bezuinigingen_versoepelen___.html

Albanië en Griekenland http://www.zerohedge.com/news/another-nail-greek-coffin-cheap-migrant-workers-are-now-returning-home-albania ik denk dat ze allemaal naar Duitsland zullen gaan. Alles beter als terug.

De column van Charles http://www.oftwominds.com/blogapril12/Titanic4-12.html

Ontbijt met Harvey http://harveyorgan.blogspot.com/2012/04/turmoil-in-spain-scam-of-irish-4.html


Verslaafd aan banken http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/11878071/___Alternatief_voor_bank_nodig___.html  de reacties op het artikel zijn interessant.

Mugabe bijna dood? http://www.telegraaf.nl/buitenland/11877996/___Robert_Mugabe_op_sterven___.html dat zou een keertje goed nieuws zijn.







Het kan allemaal zeer snel gaan in de “smartphone” business http://www.forbes.com/sites/adamthierer/2012/04/01/bye-bye-blackberry-how-long-will-apple-last/ 



Veilige haven? Duitse “bunds”?  ze zijn allemaal gek. Fysieke edelmetalen zijn veilige havens!! http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/15/beleggers-zoeken-veilige-duitse-haven-weer-op.xml



Gisteravond na het sluiten van de beurs in de VS ging het er heel raar aan toe op de zilver markt. Ik ben gelukkig niet de enige die zich verbaasde http://www.silverdoctors.com/hft-algos-on-steroids/   zondag was er ook een hele gekke uitslag maar toen naar boven (dat is inmiddels uit de grafieken gehaald. Hmmm?)

Financiële wereld in de ban van een handelaar van JPM. Hij heeft inmiddels meerdere bijnamen en ook de politiek begint zich er langzaam mee te bemoeien http://www.bloomberg.com/news/2012-04-09/jpmorgan-trader-iksil-fuels-prop-trading-debate-with-bets.html  Ook Zerohedge heeft er al diverse artikelen aan gewijd. Ik heb ze tot nu toe niet geplaatst omdat het nog steeds onduidelijk is of hier echt wat aan de hand is.
Hier probeert iemand uit te leggen wat er nu gaande is http://www.zerohedge.com/news/behind-iksil-trade-ig9-tranches-explained  Ik snap er niet veel van. Maar het lijkt me dat het woord “casino” er niet ver vandaan zit. Wat hebben die lui allemaal verzonnen om geld te verdienen? Dit kan gewoon niet lang goed gaan.

Weer een mooi artikel van Mark Grant. http://www.zerohedge.com/news/rain-spain Spanje (wij hebben geen bailout nodig) gaat nu echt steeds slechter.

Toch blijft het leuk om de politici bezig te zien met echt goed werk voor Nederland. http://www.nu.nl/politiek/2781347/meer-uitleg-polen-meldpunt.html  Wat kunnen onze “Linkse Menschen” druk zijn met eigenlijk een grote grap van de PVV.

Hahahaha Apple houd de wereld gaande http://www.zerohedge.com/news/apple-36-sp500-q1-earnings 

Tot later

Geen opmerkingen:

Een reactie posten