Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

donderdag 3 mei 2012

Donderdag

Hallo,



Dat is wel een  “kunstje”


Links naar het nieuws van vannacht en vanmorgen http://www.zerohedge.com/news/frontrunning-may-3





ECB laat alles ongewijzigd. Het gaat toch goed! http://www.zerohedge.com/news/ecb-no-change

Voor diegene die willen weten hoeveel geld er bijvoorbeeld gestald word bij de ECB http://www.cds-info.com/  er word de laatste tijd niet veel meer over geschreven in de media. Dus dan maar zelf opzoeken.

LoL het gaat weer beter in de VS http://www.zerohedge.com/news/initial-claims-finally-beat-expectations-prior-number-revised-higher-usual wel weer een boel mensen die dus niets meer krijgen…




Toch niet beter in de VS http://www.zerohedge.com/news/more-half-retailers-miss-april-sales-estimates 

Het is natuurlijk heel makkelijk van mij om bij de diverse artikelen alleen maar te schrijven of het nu goed of slecht gaat. Maar ik probeer een trend te ontdekken (LoL). 
Eigenlijk krijgen we uit de hele wereld constant cijfers die geen trend aangeven. We gaan van goed naar slecht van positief naar negatief. Vooral de VS en China zijn goed in het geven van trendloze cijfers op dit moment.  Is dat bewuste manipulatie of zijn de indexen in de nieuwe wereld van digitale informatie en de grote verschuiving van productie naar Azië gewoon niets meer waard?
Een heleboel is natuurlijk anders als de huidige economie leerboeken aangeven. De ervaringen van vroeger zijn nog gestaafd op een hele andere economie. Het lijkt er ook op dat de economen het niet weten. De een zegt dat we meer moeten lenen en investeren de andere zegt dat we juist moeten bezuinigen en minder schulden moeten hebben. 
Het is daarom heel belangrijk dat je zelf goed probeert te beargumenteren wat je doet met je geld. Probeer zelf eens te denken over waarom wij de Euro hebben, wat is die Euro nu echt. Het feit dat valuta's in waarde kunnen stijgen en dalen is voor ons heel normaal maar wat zegt dat nu eigenlijk? Wat zeggen de huidige markten eigenlijk over de waarde van onze valuta? 
De Euro is al een tijd heel sterk terwijl het de meest onzekere munt is, ik ben geen econoom maar ik vind het allemaal erg onzeker en verdacht. 
En jaar of 30 geleden of nog verder was het ultieme bezit een huis. Het kon eigenlijk ten alle tijden worden verkocht met winst en het werd gezien als de manier om in te sparen voor later. Nu blijkt deze droom uit een te spatten. Diverse keren zijn we door slimme economen gewaarschuwd maar het werd door onze waakhonden (DNB, AFM en dergelijke) en politiek en door de bankiers niet gezien. Dat zijn dus allemaal onzeker factoren. Ook de media heeft ons laten zitten. Journalisten waren alleen maar bezig met milieu en vluchtelingen.
Wie garandeert mij dat mijn koopkracht behouden blijft met "Euro's"? Dat zijn diezelfde mensen die eigenlijk nog nooit goede adviezen, waarschuwingen of wat dan ook hebben gegeven. 
Wat zou dan een alternatief kunnen zijn? Want die moet ik vinden. 
We hebben nog een aantal factoren die de huidige valuta's een beetje onaantrekkelijk maken, zo hebben we "inflatie", "Sentiment" en van dot soort dingen. En wat mij vooral zorgen baard zijn de grote globale spelers in de bancaire wereld en de productie wereld. 
De lobby van deze spelers is niet op de samenleving gericht en probeert alleen maar zo veel als maar mogelijk is te verdienen. De top van deze bedrijven bejubeld zichzelf met obscene salarissen en schud bonus na bonus extra uit. De mindere goden in die bedrijven worden op de nul gezet en met dreigende taal worden voorspellingen gedaan van te hoge kosten en verlies van arbeid als men niet akkoord gaat. 
Productie word overgeheveld naar goedkopere landen waar men het met milieu en arbeidsomstandigheden niet zo nauw neemt. De fabrieken daar worden zo groot gemaakt dat de hele wereld daarmee kan worden voorzien. Niet alleen de lokale markt. Dit geeft onzekerheden die de kracht van de Euro aantast. De salarissen worden minder en gaan niet meer mee met de echte inflatie, schulden kunnen niet meer worden afbetaald en koopkracht in de samenleving daalt. Het verschil tussen de diverse groepen in de samenleving word steeds groter. De mensen die met een goede opleiding en een beetje geluk van een goede baan kunnen als ze voorzichtig zijn nog wat bereiken. Maar ook een boel in die groep zijn flink in de problemen gekomen door de huizen bubbel. De mensen met een grote bek en zonder gevoel zitten aan de top zonder enige lange termijn visie harken ze zoveel als mogelijk bij elkaar. Ze geven af en toe een bedragje aan een goed doel of ze zetten zelf een fonds op en ze mogen zich ook nog "filantroop" noemen. 
Intussen glijd de samenleving naar armoede, onrusten en crisis af maar in hun afgeschermde wereld van bodyguards en luxe jachten zitten zij over ons te beslissen. Kapitalisme begon goed maar is afgegleden (door lobby van de elite) naar een moderne form van horigen en schuldslaven.
Zonder middenklasse is die "Euro" niet veel waard. 
Met alleen maar schulden is de "Euro" niet veel waard.
Dus zoeken we naar alternatieven. De edelmetalen en vooral zilver zijn op dit moment eigenlijk ook niet veel waard. De "Euro" is op dit moment nog wel wat waard, vooral omdat we op dit moment allemaal nog onze kop in het zand steken. Dus is zilver voor mij een goed alternatief. Zilver is ten opzichte van goud helemaal goedkoop. Zilver is een industrieel metaal naast ook nog edelmetaal. En net zo als olie is het schaars en zijn de voorraden beperkt. Zilver is het meest divers gebruikte metaal het zit in een heleboel producten, van antibacteriële producten tot aan technische gadgets. Zilver is niet zo gemakkelijk te recyclen en word vaak maar in hele kleine hoeveelheden gebruikt maar dan is het ook echt weg. Zo kan ik nog wel een aantal zaken verzinnen. Maar ik bedoel maar dat er alternatieven zijn voor die Euro. Ook voor de burger met maar een beperkt budget. 
Door af en toe wat te kopen als je ruimte hebt kun je een soort van verzekering kopen dat je altijd wat terug kunt krijgen. We verzekeren ons voor alles dus waarom ook niet tegen die onzekere "Euro" (of dollar of fiatgeld in het algemeen).

Verder met lezen:

Nu niet gelijk denken daar had hij zijn bovenstaande verhaal vandaan. De column van Rene Tissen las ik toen ik daarmee klaar was http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2012/articles/tweedeling-europa.xml maar het lijkt erg op elkaar geef ik toe. Hij schrijft beter...LoL Maar ik had dus ook gewoon alleen maar zijn linkje kunnen plaatsen.
 lees vooral ook even door de commentaren.


De knipsels van GoldCore, Zwitserse Centrale bank wil ook niet vertellen waar ze hun goud hebben gelaten http://www.zerohedge.com/news/swiss-gold-stored-decentralised-locations-snb-does-not-disclose-where toch wel gek dat de meeste Eurolanden niet willen vertellen waar al het goud is.


 Zouden de rijken meer belasting moeten betalen http://azizonomics.com/2012/05/03/should-the-rich-pay-more-taxes/  Van mij hoeven de rijken niet meer te betalen. Ik ben juist een kapitalist, maar er moet natuurlijk wel werk zijn en groei. In deze bare tijden zou het misschien even moeten een soort van extra bijdrage maar er moet door de rijken  en de elite gezorgd worden voor werk! En de lobby van de elite moet ook worden verboden. Globalisme moet worden terug geschroefd tot alleen maar grondstoffen. Laat elk continent zijn eigen industrie! voor de lokale markt. Hoezo vlees uit Zuid Amerika of auto's uit Japan. Hoezo worden die flatscreens alleen maar in Azië gemaakt? En van mij mogen die mensen die echt een wijntje uit Zuid Afrika willen drinken dat mag best maar dan moet er wel een extra invoer belasting over worden betaald. Wij doen het wel met wijn uit Frankrijk, of Spanje. Misschien ook wel goed voor het milieu... 
Handelsbarrières kunnen heel goed functioneren als ze voor iedereen gelden. Daar kun je afspraken over maken. Terug naar kleinschalige industrie met producten voor de lokale economie in dat continent. Ik denk dat we dan het werk goed kunnen verdelen. Je kunt nog steeds bedrijven hebben die wereld spelers zijn maar wel op elk continent je product maken, en alleen maar grondstoffen over de wereld oceanen vervoeren.

De column van Charles. Wat voor werk hebben we in de toekomst? http://www.oftwominds.com/blogmay12/future-careers5-12.html 

Japan bijna zonder nucleaire energie http://www.economist.com/node/21554239?fsrc=rss|asi 

Goud al 3 maanden naar beneden... http://www.bullionstreet.com/news/gold-breaks-3-month-rule-for-1st-time-in-11-years/1736 geld ook voor zilver....het is echt waar. In deze onzekere tijden wil blijkbaar niemand goud hebben. Maar let wel het echte spul word goed verkocht. Centrale banken kopen al een aantal jaar. Maar toch willen de edelmetalen de laatste tijd niet meer omhoog. Gek maar waar. We krijgen van onze fiat vrienden nog de tijd om te kopen.

Tot later
 
 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten