Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

maandag 9 mei 2011

Week 18

Zo lekker een weekje vakantie gehad. Ik heb volgens mij nog niet eerder mooi weer als dit jaar gehad met een mei vakantie...
Vorige week was een week om niet snel te vergeten. Door het samen spannen van de banken met de beurs hebben ze het voor elkaar gekregen dat een boel investeerders hun digitale/papieren goud en zilver verkochten en dat bijna allemaal te gelijk en binnen een week!. Wat deden ze met die opbrengsten nou 3 keer raden....jawel echt goud en zilver kopen. Er is zelfs een zilver fonds bijgekomen dus daar word zal de komende tijd ook weer het nodige echte spul worden opgeslagen.
Ik ga nu niet alle berichten die met vorige week te maken hebben gehad hieronder plakken. Het is te veel en inmiddels zijn we alweer omhoog aan het gaan.
Op de links die ik op mijn blog heb staan kun je zonder al teveel moeite alles vinden wat met de crash te maken heeft. Zoals alle berichten over de financiële wereld is het allemaal toch een pot nat en je word er alleen maar heel sacherijnig van. Wat inmiddels wel duidelijk is dat we verder omhoog gaan maar we zullen af en toe dit soort crasches hebben. Zilver heeft deze in het verleden ook gehad. Ook moeten we rekening houden met meer volatiliteit (enorm op en neer gaan van de koersen) We hebben nu sprongen van 1 dollar binnen een paar minuten dat was tot een maand terug echt niet het geval. Grote sprongen waren 30 cent of zoiets. Maar zoals we allemaal in het normale nieuws kunnen lezen en begrijpen word het niet stabieler in de wereld. Het financiële experiment (zoals het genoemd word op andere blogs) dat we sinds de jaren 70 hebben, en de verdere uitvoering en uitholling van de regels en vooral de gelobby (van de grote banken en internationals), accountants en rating bureaus en natuurlijk de journalistiek zijn hier schuld aan. Juist deze instanties moeten zorg dragen dat alles volgens de regels gaat. Nu is het kapitalisme dat we het kennen stuk en zullen er weer roerige tijden aanbreken. Ik ben helaas niet echt overtuigd van onze beschaving. Ook Europa zal het moeilijk krijgen. Zorg dat je een beetje bent voorbereid op langdurige onderbrekingen van water en voedsel. Zorg dat je cash geld hebt liggen zodat je kunt betalen als banken langere tijd het elektronisch bank verkeer plat leggen en je ook niet meer kunt pinnen. Begin ook nu al met nadenken over je oude dag. Want op een pensioen met je niet rekenen. Het zou mooi zijn maar de kans dat dertigers/veertigers van een pensioen met dezelfde koopkracht zoals nu kunnen gaan genieten is zeer klein naar mijn idee.
Dat de wereld er veiliger op is geworden met het vermoorden van OBL is ook niet waar. De nieuwe bevoegdheden die de regeringen inmiddels hebben ingevoerd in diverse westerse landen zullen niet geannuleerd worden. Het hele OBL verhaal word er ook niet geloofwaardiger op door deze actie en hoe de Amerikanen deze hebben afgesloten. Dat hier en daar wraak word geuit is natuurlijk heel logisch. Alle kleine en grote groepen die er baat bij hebben zullen dit doen, of het nu waar is of niet.
Ik heb inmiddels aan twee mensen beloofd dat ik wel meer informatie zal plaatsen over de diverse samenzwering theorieën die er zijn. Maar dit is voor mij ook weer even zoeken. Eentje die ik wel snel kan geven is deze . Op deze site word alles besproken en vooral alle ideeën die er zijn die niet stroken met wat de normale media beweren. (Hier ook een link naar een van de films die gemaakt zijn door de mensen van deze site Corporations OWN! America! Corporations OWN! Government!! “We the People” are OWNED!!! “Fall of the Republic” HQ Full Length Movie http://goo.gl/EwUsC ). Maar let wel het is inmiddels een tijdje terug....en er is een boel geschreven dus het vinden van goede stukken kan een boel leeswerk vergen. Andere aanraders zijn de sites waar ik naar verwijs in mijn blog, in vorige berichten maar ook in mijn lees lijst. Vooral in de commentaren worden en altijd linkjes gegeven door mensen die graag hun ideeën en meningen verspreiden.
Het grappige is dat je elke keer terug komt bij de financiële elite, de multinationals en oude machtige families.
Het gaat allemaal om geld en macht. Er lopen een paar duizend man rond die gewoon echt graag over de wereld willen heersen. Voor ons zijn dit absurde ideeën uit films maar ze zijn er echt.

Kijk hier eens naar http://www.youtube.com/watch?v=shRYGtYwIuM&feature=player_embedded
een promotie filmpje van de Portugezen. Echt leuk. Tja de Finnen willen opeens niet meer...Gek hè?

Deze link naar een film over de IMF met ook een paar dingetjes die je normaal niet hoort of leest http://www.youtube.com/watch?v=3YUk-rN1bJA IMF Destroyer of nations. Wat wij in de media lezen is dat het IMF zo goed is. En dat er inmiddels allemaal arme landen zijn die zij hebben geholpen en die nu allemaal spullen aan ons verkopen en er beter voorstaan dan menig westers land. Maar bekijk dit filmpje maar eens voor wat andere info...

Hieronder een stuk over hoe men bezig is de waarheid te verdoezelen.
Republican Senate HIDEs! HUGE! Contribution Dollars from Government “Military” Contractors using “Free Speech” http://goo.gl/35V9l

Hieronder een stuk over de lobby van de grote bedrijven.

Much corporate political spending stays hidden http://www.latimes.com/news/nationworld/nation/la-na-money-politics-survey-20110424,0,1545345,full.story

Hieronder een aantal interessante stukjes die ik verzameld heb vorige week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten