Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

maandag 6 juni 2011

Maandag 06-06-2011

Hallo,


Was een beetje ziek, had moeite met lezen dus dan loopt het blog ook niet lekker.
Zal nu proberen weer een beetje op te pakken waar ik was gebleven. Ik ga niet alle sites doorlopen om wat ik heb gemist te lezen dat lukt niet. Ik zal wel als ik wat tegen kom dat de afgelopen week een beetje goed weergeeft dat artikel plaatsen. Maar op dit soort momenten heb je een klein gaatje dat gelukkig omdat de problemen niet zijn opgelost niet cruciaal is.

Griekenland krijgt geld dat is nu wel duidelijk. Ondanks de eisen die eigenlijk niet gehaald zijn gaan we gewoon verder. De bobo's kunnen natuurlijk niet zomaar het project "Euro" opgeven dus gaan we nog een kruiwagen met geld "Belasting geld" uitlenen aan een land dat de huidige lening niet eens kan afbetalen. De protesten houden aan want de normale Griek heeft ook niet veel zin om meer te lenen. De meeste Grieken die ik op televisie heb gezien snappen wel degelijk dat het anders moet maar hebben geen zin om daar jaren lang voor krom te liggen omdat de banken er vooral een potje van hebben gemaakt. Ook zal er best wel spelen dat de Grieken denken van wij moeten het voelen maar jullie zullen dat ook gaan voelen. En ik geef ze groot gelijk. Hier de column van Rene Tissen van donderdag 2 juni http://rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2011/articles/Uur-U-voor-Griekenland.xml De politiek is blijkbaar nog niet klaar op open kaart te spelen en toe te geven dat het Euro experiment niet het resultaat heeft dat men destijds had gehoopt.
In zijn column van vandaag gaat hij al een stuk verder de toekomst in. De politiek zal om Europa samen te houden de adviezen van Trichet en andere aannemen en een centraal Europees ministerie van Financien gaan instellen en daarmee ook onze soevereiniteit zullen opgeven. De belastingen zullen vanuit Brussel worden geregeld en geint. http://rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2011/articles/Tissen-niet-bezuinigen-maar-investeren.xml Rene heeft natuurlijk gelijk als je denkt dat je er toch niet onderuit komt. Maar als je nog steeds hoopt dat de Euro valt dan is natuurlijk een zuinige trend niet gek.
 Ik en ik denk ook andere zullen de komende tijd steeds meer geconfronteerd gaan worden met een steeds groter wordende en steeds machtiger Europa. Er zullen in meer landen discussies komen over Europa en de toekomstige rol van hun landje. Hoe zal het gaan met onze Democratie in Europa? Tot nu toe heb ik nog geen enkele keer op Barroso of wie dan ook in het Europese elite wereldje kunnen stemmen. Het voelt niet als een democratie...Volgens mij zijn wij het minst democratische deel van de wereld op dit moment. En van kapitalisme is volgens mij ook niet meer sprake (dan lieten we de boel nu gewoon failliet gaan).
Voor mij is vooral Democratie een punt. Zolang ik het gevoel heb dat je niet voor de poppetjes mag stemmen en dus helemaal geen keus hebt in het gezicht van Europa is het voor mij een grote fout om hier mee door te gaan. En tot die tijd zal een Europese president of voorzitter van wat dan ook niet erkennen en daar tegen zijn. Zolang we in een systeem zitten dat de noodzaak tot liegen belangrijker maakt als de waarheid vertellen zullen we alleen maar op een sociaal achtergaande spiraal zitten. De grote financiƫle instituten hebben zoveel macht over onze politiek dat we een speelbal zijn van de bankiers. Zolang wij ondergeschikt blijven aan het overeind houden van banken en de bonussen zal ik tegen steun zijn van die instanties. Wij worden op dit moment geregeerd door "overdaad, gierigheid en vooral hebberigheid" van een Elite die onder het mom van "ja maar wij werken ook het hardst" de sociale structuur totaal aan het leeg zuigen is (Ik begin onder de hand zeer religieuze teksten in dit blog te zetten maar in die zin waren ze ook niet slecht). We gaan weer terug naar een samenleving waar je het hebt of het niet hebt. We gaan weer terug naar "Horigen" en "Meesters" van de middeleeuwen. Zolang we de bedrijven vooral de banken niet failliet laten gaan als ze failliet zijn maar ze als "To big to fail" bestempelen zullen we slaven zijn van het systeem en de elite die daar zetelt. Eigenlijk zijn deze clubs "To big to jail" (ik las er laatst nog een maar die zal ik nog opzoeken). Hier een goed artikel dat een zelfde beeld geeft als mijn betoog hierboven http://www.zerohedge.com/article/escaping-clutches-financial-markets-essay-europes-conversion-debt-democracy en dit http://www.washingtonsblog.com/2011/06/well-theres-your-problem-right-there.html Het frustrerende is dat we hiervoor zijn gewaarschuwd "Thomas Jefferson" en andere uit die tijd wisten maar al te goed waar de banken op uit zijn en wat het resultaat zou zijn. Probeer op deze site eens wat tijd te spenderen http://mises.org/ Het zijn geen nieuwe problemen die we hebben. We hebben het al eerder meegemaakt!! Hier een stuk over "Thomas Paine" en de Amerikaanse onafhankelijkheid strijd tegen de Engelse overheersers (Bankiers). http://mises.org/daily/2928 er moet meer geschiedenis op school komen. Waarom denken de Psychologen dat je zonder kan??? Hier een quote van TJ "Jefferson, Thomas - I sincerely believe with you, that banking institutions are more dangerous than standing armies...The issuing power should be taken from the banks and restored to the people to whom it properly belongs. - letter to John Adams, 1818" hier de link naar meer van dit soort mooie quotes van mensen die het allemaal zagen aankomen http://mises.org/books/liberty_quotes.pdf ga er eens doorheen en verbaas je over het feit dat wat wij op school leren helemaal de andere kant op gaat. Geen wonder dat de Bankiers onze samenleving domineren.
Hier nog een andere column van Rtlz die ook wel in de goede richting gaat http://rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/vetter/2011/articles/Column-Vetter-Arabische-lente-westerse-herfst-oosterse-zomer.xml

Zo verder met het nieuws:

Hier een mooi stuk over de problemen tussen India en Pakistan. Vooral door de commentaren gaan die zijn heel goed om een goed beeld te krijgen wat er speelt bij het publiek. Het zijn vooral ook mensen uit die regio en dat is interessant. http://www.bloomberg.com/news/2011-06-03/if-india-and-pakistan-come-to-nuclear-blows-blame-u-s-mishra.html

Waarom het niet gaat werken "Greek Bailout" http://www.zerohedge.com/article/greek-bailout-2-dead-arrival-few-good-hedge-funds-may-have-called-ecbs-bluff-and-hold-future De politiek heeft nog niet door dat ze gegijzeld is door de bank wereld.

Later meer.

Groeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten