Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

maandag 11 juli 2011

Maandag

Hallo,

Vandaag niet veel, en kort blogje. Maar er is wel veel gebeurd goud heeft een nieuw record http://www.zerohedge.com/article/gold-surges-nominal-euro-pound-record%E2%80%93-jim-cramer-critiques-warren-buffett-anti-gold-bias zilver in eerste instantie ook hoger maar rond het einde van de dag hier in Europa werden de bankiers wakker en werd er even wat papier goud en zilver verkocht en vooral de prijs in dollar had daar last van. We zullen de komende week hier wel meer over gaan horen. Zolang er schuld problemen zijn zullen er mensen zijn die goud en zilver willen kopen. Wat was er verder: Italië!!! Het diende zich vrijdag al aan. http://www.zerohedge.com/article/europe-scrambles-deal-italy-contagion-fallout-calls-emergency-meeting-former-ecb-official-sa hierna is Italië niet meer uit het nieuws geweest. En diverse interessante artikelen volgenden in het weekend. Dus voor de econofielen naar http://www.zerohedge.com/ en je hebt voor de hele avond lees plezier!


De column van Rene Tissen is even heel belangrijk om te lezen http://rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2011/articles/Snel-een-pijnlijk-einde-aan-geld.xml
Hier nog een econoom die er niet echt meer in geloofd http://rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/28/Belgische-topeconoom-De-Grauwe-vreest-einde-euro.xml

Verder op de diverse economie sites veel slecht nieuws over Europa, China en de VS. In China was eigenlijk best wel veel nieuws. Hogere inflatie http://www.zerohedge.com/article/chinese-inflation-explodes-hits-3-year-high-64-june en een weer groter handelsoverschot http://www.zerohedge.com/article/chinese-exports-surge-record-trade-surplus-comes-almost-double-consensus. En deze is ook interessant http://www.zerohedge.com/article/global-crisis-spreads-china-where-finance-ministry-fails-sell-half-local-government-debt-off

Ik ga vandaag niet meer plaatsen. Het ziet er niet goed uit voor onze monetaire systeem. Maar misschien is dat juist in ons voordeel. Morgen gaan we weer met goede moed verder.

Wat ik vandaag nog wel wil plaatsen is een hele goede documentaire over geld. http://www.youtube.com/watch?v=swkq2E8mswI&feature=relmfu het is erg lang, maar het is wel een echte aanrader. In de film word heel goed uitgelegd dat goud zeker niet een goed alternatief is. Zilver is nog wel een goed alternatief om als geld te gebruiken. Maar het fiat geld uitgegeven door de staat, en niet door een centrale bank. Dat is de oplossing. Met voorbeelden uit het verleden is de docu vooral een stuk geschiedenis les. Laat van de week eens een avondje de televisie uit en bekijk deze docu!! Als is het alleen maar om een andere invalshoek te bekijken die niet vaak in het nieuws komt.
Nu blijf ik wel iedereen aanraden om goud en zilver te kopen. Maar als er over een nieuwe monetair systeem zou gaan in de toekomst dan zou ik niet meer voor een goud standaard kiezen. Zoals in de film duidelijk word is dat net zo of zelfs nog makkelijker te manipuleren als het geld dat we nu hebben.
Het belangrijkste is dat banken de macht van het uitgeven en controleren van geld ontnomen moet worden. Dat hoort bij de staat te liggen. Waarom dan nog wel goud en zilver kopen. Omdat op dit moment met alle perikelen rond het geld in de wereld te veel risico bestaat op herwaarderingen en andere problemen die de circulatie van het geld in gevaar brengen. Als op dit moment maar iemand verkeerd niest dan kan het zomaar om vallen. Dan zal er iets nieuws worden verzonnen door de banken maar misschien ook wel door het volk. De bankiers zullen zich niet zo makkelijk gewonnen geven, zoals in de documentaire te zien is zal het zeker een strijd worden die met de meest vieze trucks tot een een zeer gewelddadige revolutie zou kunnen leiden.
De kans is groter dat het volk en de politiek het eerste beste nieuwe voorstel van de centrale banken met beide handen zullen aanpakken. Het enige dat  kans heeft om je koopkracht naar het nieuwe systeem over te hevelen is goud of zilver. Natuurlijk eigendom van land, huizen of kunst blijven ook altijd goede investeringen maar het is voor de gemiddelde burger makkelijker om wat munten te kopen.

Welterusten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten