Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

vrijdag 8 juli 2011

Vrijdag avond gedachten-flarden

Hallo,

Eindelijk een bank die het "HFT" trading aan de kaak stelt. De blogs hebben het al een hele tijd hierover. Het is een van de gereedschappen die manipulatie mogelijk maakt. Markten zijn al naar gelang van een grote speler omhoog en omlaag te bewegen door alleen maar intenties af te geven om te verkopen of te kopen. http://www.zerohedge.com/article/bank-england-blasts-threat-capital-markets-high-frequency-trading zeker even het lezen waard.

Er worden veel schatten gevonden de laatste tijd een tijdje terug in India onder een Tempel complex en vandaag gewoon in de kelder in een Frans huis http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-14080228

Hier nogmaals, omdat ik het belangrijk vind een korte artikel met een duidelijk waarschuwing. Ik vind het heel belangrijk dat het mensen duidelijk word dat ze niet moeten vertrouwen in de Euro of ander fiat geld. Het is moeilijk om direct aan te geven wanneer het stuk zou gaan, maar wat nu gebeurd op de financiële markten is niet vol te houden. Koop wat goud of zilver mensen of allebei, maar zorg ervoor dat je naast wat cash geld, je ook wat edelmetaal in bezit hebt. http://www.zerohedge.com/article/if-central-banks-believe-paper-money-why-are-they-loading-gold Waarom vind ik dat belangrijk? Nou omdat als ik deze boodschap niet verder uitdraag naar de mensen die niet al deze blogs lezen. De mensen die door de media gevangen zijn in de entertainment, en gedrogeerd zijn door de goede boodschappen van papen en nat houden. De goede mensen die vooral druk zijn met het draaiend houden van onze samenleving zoals arbeiders, de huis moeders en vaders de leraren en de rest van de middenklasse, juist die mensen gaan de boot missen en zonder dat zij gewaarschuwd zijn komen zij in een zware tijd terecht waar zij geen schuld aan hebben. Juist die groep wil ik inlichten. Jullie die dit blog lezen en andere blogs moeten ook de boodschap door geven. Het is onze plicht mensen te waarschuwen voor de jaren van wederopbouw die we om de oren zullen krijgen. Door hebzucht van een paar, en de macht van de grote banken en bedrijven gaat de middenklasse als het binnenkort weer crashed  een tijd tegen moet die tot grote armoede kan leiden. Het is nu nog te betalen voor ons. Nu kan het nog. Ik weet niet voor hoe lang. Ik weet wel dat de prijzen niet al te lang meer op dit niveau zullen blijven.

Om maar aan te geven hoe slecht het bijvoorbeeld met de VS gaat het volgende artikel http://www.zerohedge.com/article/us-needs-generate-254000-jobs-month-65-months-get-pre-depression-employment-end-obama-second Dit is natuurlijk maar een van de vele factoren. Omdat de aandacht van de pers vooral is gericht op Griekenland, word vergeten dat het met diverse Staten in de VS nog veel slechter is. Daar zijn er diverse die al failliet zijn of bezig zijn met failliet te gaan. Men kan daar deze vakantie niet eens de dierentuin bezoeken...Maar vraag je zelf eens af hoe veel er in de VS is geïnvesteerd?  Nu is het best mogelijk dat de VS nog heel lang zo door blijft kabbelen zoals het nu gaat omdat ze een eigen munt hebben (Griekenland kan niet op eigen houtje de munt devalueren) Omdat ze de dollar hebben kunnen ze nog een tijdje door met geld bijdrukken. Maar dat gaat ook niet jaren lang goed. En de investeringen die zijn gedaan meestal in dollars zullen allemaal veel minder waard zijn. En dan heb ik hier niet eens nog over Europa en China.

De column van Charles http://www.oftwominds.com/blogjuly11/shape-of-things6-11.html hij kan heel goed verwoorden wat er gaande is. Deze en de meeste van zijn voorgaande artikelen heb ik geplaatst omdat ze goed en integer zijn. Ze geven goed aan wat er mis is. Lees ze eens en probeer meer van hem te lezen.

Mike Krieger is iemand die al een hele tijd kritisch is op het systeem .http://www.zerohedge.com/article/mike-krieger-explains-why-qe-3-will-merely-keep-lights Hij behoord tot een groep journalisten die vooral geboycot worden door de grote nieuws zenders en de MSM. Helaas is zijn stijl ook niet iets dat voor het grote publiek graag word gelezen. De inhoud is wel goed en ik raad ook aan het te lezen. Laat je niet afschrikken door de afkortingen die in dit soort artikelen staat. De meeste zijn eigenlijk heel simpel. Het is vaak irritant omdat we veel te moeilijk denken, TPTB staat bijvoorbeeld voor The Powers That Be. Dus als algemene term voor de Grote Jongens op de Achtergrond. Die gene met macht, daarmee word in deze wereld de kleine groep mensen bedoeld die horen bij de grote bancaire families zoals de "Rothchlids" daar horen de koninklijke families van Europa bij en de elite die zich bij de Bilderberg club mogen scharen. Maar zeker ook de grote politieke families en de diverse kerken grote bedrijven en eigenlijk elke club of machtsform die wij kennen. Mocht je in andere artikelen andere afkortingen tegen komen, probeer niet te moeilijk te denken, anders gewoon in g**gle kloppen en meestal vind je wat het betekend. ook heb ik links naar woordenboeken staan in dit blog aan de rechterkant. De attachements van het artikel zijn ook het lezen waard!!

Trader Dan heeft altijd goed beurscommentaar http://traderdannorcini.blogspot.com/2011/07/gold-chart-update-and-comments.html .

Dit is een goed artikel over Europa http://www.creditwritedowns.com/2011/07/galbraith-eurozone-reform-or-breakup.html?utm_source=feedblitz&utm_medium=FeedBlitzRss&utm_campaign=creditwritedowns

Welterusten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten