Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

zondag 28 augustus 2011

Zaterdag

Hallo,

Het nieuws, gedachten, mijmeringen en analyses (meestal van anderen, maar toch...)

Hier een leuk stukje uit de Volkskrant http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6235/Martin-Sommer/article/detail/2870321/2011/08/27/Let-op-betaalmeesteres-Merkel.dhtml Dit vind ik goed signalen. Eindelijk word de "Democratie" discussie gevoerd. Ik zal wat vaker deze krant lezen. Hier nog een goed stuk http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6484/Rene-Cuperus/article/detail/2858451/2011/08/22/De-euro-is-de-zelfmoordpil-van-Europa.dhtml. (de schrijver is historicus).  Deze krant vond ik altijd erg op de hand van het "Politiek Correcte" wereldje van de links denkende "medemens". Maar dit zijn toch hele mooie stukken.

Pensioenfondsen en de vakbonden (ik ben wel lid) word ik helemaal ziek van. http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/08/column_big_swinging_dicks.html#more zoals meermaals in mijn blog al gezegd heb ik nooit vertrouwen gehad in mijn pensioen. Toen ik ging werken en er achter kwam dat het grootste gedeelte in aandelen, staatsleningen en andere gekke voor mij risico volle zaken zat voelde ik al aan dat dit niet goed zou gaan. Ik heb genoeg mensen in mijn jeugd gekend die in aandelen zaten die er nooit wat aan verdiend hebben. En kwam altijd zo uit dat wat men verdiende aan het ene aandeel weer als compensatie voor het andere aandeel gold waar men weer heel veel op verloor. Natuurlijk zijn er mensen die er veel mee verdient hebben, maar met de diverse "crashes" die we tot nu toe hebben gehad, zijn alleen de mensen die op tijd zijn uitgestapt en weer zijn ingestapt de winnaars. Ook heb je altijd tijden dat er mensen de zaken doen bij dit soort instellingen die de zaken, zullen we zeggen `niet goed inschatten´. Als je dus als instelling altijd moet beleggen en niet snel kan uitstappen of altijd te laat bent met instappen, dan speel je dus (als je geluk hebt) alleen maar kiet. Tenminste op lange termijn. Op korte termijn kun je altijd goede jaren hebben en ook wel zoals we zien aan de de jaren tot aan de "dotcom bubbel" kan dat met een beetje geluk ook meerdere jaren achter elkaar aan. Maar alleen als je economie blijft groeien. Maar hetzelfde geld andersom. Nu gaan we alweer een aantal jaar naar steeds minder. En dat zullen we gaan voelen. We zullen misschien wel pensioen krijgen maar de waarde van het geld zal heel wat minder zijn.
Door de "Keynes"  philosophie zitten we met een economie die niet strookt met de "curve" die de populatie samenstelling en leeftijd maakt. Deze twee zaken zijn met nog een flink aantal andere factoren verantwoordelijk voor de economie van een land, zie Japan. Het "Keynes" systeem kan alleen maar werken als je er van uit gaat dat je altijd meer verdient als het jaar ervoor. Dat is een utopie. Je moet met je economie ook rekening houden met jaren van krimp. Je zult dus een systeem moeten invoeren waar het sparen voor de toekomst word beloond. Met iets dat ook waarde vast is, en niet door corrupte regeringen zomaar word bij gedrukt of "geleend". Zolang we met inflatie zitten zullen we gehandicapt zijn om voor dergelijke tijden voorbereid te zijn. Ook stimuleert het niet om te sparen maar juist om te lenen. En dat is geen goede basis voor een economie als je het mij vraagt.

Hahahahahaha LOL, okay het is maar een klein dipje en ik denk dat het de komende tijd nog wel licht zal gaan stijgen maar zelfs NASA geeft nu toe dat er de laatste twee jaar al geen zee spiegel stijging is!!!
http://wattsupwiththat.com/2011/08/24/nasa-notes-sea-level-is-falling-in-press-release-but-calls-it-a-pothole-on-road-to-higher-seas/ vraag me af hoe de stemming in het "Greenpeace Actie Comité" is? En ook hier word het nog eens genoemd en gaan ze ook wat dieper in http://climategate.nl/2011/08/27/het-verband-tussen-zeespiegel-en-temperatuurstijging/http://climategate.nl/2011/08/27/het-verband-tussen-zeespiegel-en-temperatuurstijging/ Goed stuk! Niet moeilijk en goed te begrijpen. Zeker even lezen!!
Samen met het CERN rapport van gisteren zijn het goede tijden voor de "sceptici"

Hier trouwens nog wat over de hele milieupropaganda http://wattsupwiththat.com/2011/08/26/telegraph-geography-fail/
Dit is ook een leuke fail van de BBC http://www.economicpolicyjournal.com/2011/08/bbc-shows-bogus-green-square-libya.html en kijk maar goed de oude Libische vlag die nu door de rebellen word gebruikt heeft in het midden een zwarte band, zoek maar eens de vlaggen van India op.

ZeroHedge heeft het aan de stok met Nouriel Roubini http://www.economicpolicyjournal.com/2011/08/war-zero-hedge-versus-nouriel-roubini.html

Intussen heeft Trichet gesproken http://www.zerohedge.com/news/word-cloud-trichets-disappointing-jackson-hole-speech-inflation-mentions-10-deflation-and-gold-

En onze nieuwe IMF baas spreekt ook http://www.economicpolicyjournal.com/2011/08/imf-chief-lagrade-as-inflationist.html en hier ook http://www.zerohedge.com/news/lagarde-throws-germany-and-european-banks-under-bus-did-she-just-truncate-her-imf-career kon wel eens net verkeerd vallen...LOL we zien het wel. Lees de stukken maar eens goed door. Ze geeft ook aan dat de situatie eist dat er snel word ingegrepen, met andere woorden, gooi democratie overboord. Alles om het onvermijdelijke een paar maanden of een jaar uit te stellen. Alles om de banken te redden.

De weekend editie van Harvey is ook altijd even goed om te lezen, zo blijf je goed op de hoogte van de goud en zilver beurs http://harveyorgan.blogspot.com/2011/08/gold-and-silver-withstand-raid-rising.html

Net zo als King World News weer een paar goede interviews heeft http://kingworldnews.com/kingworldnews/Broadcast/Broadcast.html

De slimme en de sukkels http://www.beppegrillo.it/en/2011/08/the_crafty_and_the_stupid.html

Baby Boomers een blok aan ons been http://www.streettalklive.com/financial-blog/253-boomers-are-going-to-be-a-real-drag.html

Tot later

Geen opmerkingen:

Een reactie posten