Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

maandag 20 februari 2012

Maandag

Hallo,

Als de beste man nou zijn termijn had afgemaakt zou ik nog zeggen OK. Je bent dan een flink aantal jaren president geweest dus daar mag wat tegen over staan. Alhoewel ik het wel gek vind dat naast dat salaris je ook nog recht heb op een secretaresse en chauffeur  http://www.telegraaf.nl/buitenland/11554614/__Rel_om_geld_voor_Wulff__.html Ik neem aan dat als je iets moet doen waar je als ex president moet komen opdraven dat de taxi gedeclareerd kan worden toch?

Toch leuk dat er vanuit de "echte officiële bankiers kant" er echt helemaal verschillende berichten komen. Terwijl hun "trackrecord" helemaal niet goed is http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/08/ecb_lid_griekenland-geen-bedreiging-wereldeconomie-media-dowjones1065497.xml Het maakt de situatie natuurlijk wel heel interessant. Maar mijn geld (wat het dan ook waard is) zet ik op de economen en huis economen van de sceptische kant. Die hebben het tot nu toe allemaal redelijk voorspeld. Want als de beste man uit het artikel gelijk heeft dan hadden we natuurlijk al een hele tijd geleden Griekenland uit de Eurozone moeten zetten. Dan hadden we alle schulden kunnen kwijt schelden en dan zelfs wat het goedkoper geweest als nu.
De VS weet dat het wel een probleem voor de wereld economie is en daarom geven zij al aan dat zij graag hun belasting geld aan het IMF overdragen ( zeker nu ook Japan en China hebben aangegeven dat zij dat ook willen) om de Grieken nog een tijdje overeind te houden in de Eurozone. http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/11554429/__VS_steunen_nieuwe_IMF-lening_aan_Grieken__.html Ook de Fransen doen mee http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/08/frankrijk_klaar-voor-akkoord-griekenland.xml.
Dus we gaan ze nog meer lenen terwijl het "geen bedreiging" is?  Waarom zou je dat nou doen. Gewoon omdat het kan. En omdat blijkbaar onze leiders het leuk vinden om te experimenteren met een bevolking, kijken hoelang ze die leeg kunnen zuigen en kijken hoelang het duurt voordat er een revolutie ontstaat?

 Onze oude postbedrijven allemaal in de uitverkoop http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/08/wachten-op-hogere-prijs-voor-tnt-is-gok.xml toch jammer. Zal ook wel goed zijn voor de werkgelegenheid? Toch?

Ron Paul door de media compleet vergeten terwijl het steeds beter gaat http://www.verkiezingenvs.com/2012/02/18/johran-willegers/de-terugblik-week-7/ de geruchten zijn dat hij trouwens gewonnen zou hebben. http://sgtreport.com/2012/02/ron-paul-dominates-washington-hancock-county/ en http://sgtreport.com/2012/02/ron-paul-wins-washington-county-maine-caucus/

Japan is gewaarschuwd http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/08/sp-waarschuwt-japan.xml en nog een ander (niet zo positief) artikel over Japan http://www.reuters.com/article/2012/02/17/us-japan-debt-idUSTRE81G0IZ20120217

Dat is veel http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/08/pensioen-7-5-miljoen-nederlanders-in-gevaar.xml en hier ook veel http://www.telegraaf.nl/dft/11555426/__103_pensioenfondsen_kondigen_korting_aan__.html

Nog een goed blog over de deal met de Grieken http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/frankschaeffers/11555192/__Ze_hebben_het_voor_elkaar__.html

Steeds meer waarschuwen dat de ECB een fout heeft gemaakt door dat ze hun Griekse obligaties heeft omgeruild tegen nieuwe (andere) Griekse obligaties. http://www.handelsblatt.com/politik/international/griechenland-anleihen-ezb-tauschaktion-bringt-portugal-in-bedraengnis/6230368.html

Een paar hele mooie artikelen op een rij http://www.zerohedge.com/news/frontrunning-february-20 de beste is deze http://www.bloomberg.com/news/2012-02-20/icelandic-anger-brings-record-debt-relief-in-best-crisis-recovery-story.html Zo moet het dus. Bankiers voor het gerecht en gewoon een dikke default!!

Vlees uit een lab? http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-16972761

Nog wat details van de Griekse deal http://www.zerohedge.com/news/back-surreality-greek-tax-collectors-told-they-need-be-200-more-efficient en waarom het niet gaat lukken.

Wel inflatie in de VS? http://usawatchdog.com/inflation-everywhere-but-msm-says-not/

Een econoom weet het ook niet meer, de markt is zo gemanipuleerd dat ik er geen voorspellingen meer over kan doen. Koop maar goud zegt hij nog http://www.zerohedge.com/news/bob-janjuah-markets-are-so-rigged-policy-makers-i-have-no-meaningful-insights-offer

Och ... en wat vinden ze het allemaal jammer. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/9704/Job-Cohen-treedt-terug/article/detail/3190880/2012/02/20/Job-Cohen-stopt-als-fractieleider-PvdA.dhtml Ik vind het prachtig, nu kan er een nieuwe "ubereikel" opstaan voor de PvdA.

Een van de problemen van politici/mensen is dat ze niet snappen wat het allemaal betekend en wiskunde is ook heel belangrijk http://www.youtube.com/watch?v=F-QA2rkpBSY en dan aan China, India, Brazilië en Indonesië denken. Met hun groei en dan de olieprijs of wat dan ook. En dan denken dat we zonder problemen kunnen doorgroeien in Europa. Er moet ook een keer krimp komen en daar moet een systeem tegen kunnen. Dit is trouwens een echte aanrader. Must watch!! Je zult verbaasd staan niet alleen over politici maar vooral ook journalisten die alles maar over de burger uitkotsen met een arrogantie die de politici bijna evenaart.

Vanavond meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten