Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

donderdag 19 april 2012

Donderdag

Hallo,


Zoals we ook al bij Harvey konden lezen is er weer een heleboel zilver verdwenen http://www.silverdoctors.com/3-1-m-ounces-of-silver-withdrawn-from-brinks-tuesday-jpm-reports-paper-deposit-as-silver/

Zilver en goud tegenover normaal waardeloos geld http://blog.milesfranklin.com/?p=2899









Gelukkig is alles goed gegaan met de Spaanse Obligatieveiling. http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/16/spaanse-obligatieveiling-loopt-gesmeerd.xml  niets aan de hand we hebben geen crisis! Doorlopen alstublieft er is hier niets te zien!! Hier een andere mening http://www.zerohedge.com/news/spanish-auction-fail-10y-yield-highest-5-months en nog wat meer commentaar uit de markt http://www.zerohedge.com/news/wall-street-response-spanish-french-and-german-auctions

Er worden prachtige apparaten ontwikkeld om CO2 op te vangen http://wattsupwiththat.com/2012/04/18/carbon-capture-and-storage-we-still-dont-know-when-ccs-technologies-will-be-technically-proven-at-full-scale/ als ze hiermee doorgaan zal voedsel heel duur en schaars gaan worden.

Nog een mooie analyse over Europa http://english.caixin.com/2012-04-18/100381586.html

Langzaam begint de wereld wakker te worden http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,828497,00.html  Want dit gebeurd nu nog in Jemen maar waar binnenkort nog meer?

Europa bezig met reclame campagne in Griekenland http://euobserver.com/19/115934

De druk staat erop in Nederland http://www.zerohedge.com/contributed/2012-16-18/pressure (Nederlandse bijdrage, altijd leuk)




Wel grappig dat ze nog dingen proberen te redden of te verbeteren http://www.nuzakelijk.nl/economie/2791149/hedgefondsen-en-speculanten-aangepakt-.html  Hellaas de zaken die er echt toe doen…laat men liggen.


Zeer slechte cijfers uit de VS. Hier de uitkeringsaanvragen die maar licht verbeterden ten opzichte van de vorige keer http://www.zerohedge.com/news/inital-claims-soar-again-ninth-consecutive-miss-expectations-row-bls-back-propaganda-school dit cijfer zal volgende week wel bijgesteld worden net zo als ze het vorige cijfer flink opgehoogd hebben. Zodat de corupte media tenminste kon melden dat er 2000 minder aanvragen waren als vorige week. Hoe belazer je de boel!
En hier de rest zoals huizen en de bedrijvigheid Philadelphia   http://www.zerohedge.com/news/economic-miss-trifecta

Net op RTLz van 17:30 kwamen ze met de melding dat de AFM waarschuwt voor beleggen in goud! Vooral voor bedrijfjes die zeggen dat ze het ook voor je opslaan. Daar hebben ze wel gelijk in. Zorg er altijd voor dat je je goud of zilver over ander edelmetaal zelf opbergt. http://www.afm.nl/nl/professionals/afm-actueel/nieuws/2012/april/beleggingen-edelmetaal.aspx  en http://www.afm.nl/nl/professionals/afm-actueel/nieuws/2012/april/lod-benelux-goud.aspx  
Als er vraag naar is kan ik een aantal sites aanraden die netjes je bestelling afhandelen.
Dit betekend gelukkig dus dat er steeds meer Nederlanders investeren in goud en zilver. Dit is dus eigenlijk heel goed nieuws. En het verbaast me eigenlijk dat de AFM het niet helemaal afraad. 
Maar laat je niet afhouden van het kopen. De koersen zijn de laatste jaren erg volatiel maar het blijft goedkoop. Beide zijn schaars en er zijn een boel kopers. De prijzen worden bewust laag gehouden op de papier markten en daar kunnen de liefhebbers van het echte spul van profiteren. Alleen goed bedenken dat de prijs enorm op en neer gaat dus als je daar niet tegen kan dan moet je het maar niet doen. Dit gaat om overleven en niet meer om hoeveel euro's je ervoor betaald.



Ik ben moe....kap er mee voor vandaag! De beurs iriteerde me vandaag. De afgelopen tijd hebben we enorme op en neer bewegingen gezien door obligatieveilingen die eigenlijk niet zo belangrijk waren. Vandaag dan eindelijk een veiling van langlopende leningen en men was blij met een eigenlijk slecht cijfer. Het leek vandaag wel of de Centrale Bank op de beurs aan het ingrijpen was...het mocht blijkbaar niet omlaag. Terwijl ik dat juist verwachte. Maar goed blijkbaar waren er genoeg investeerders die de toekomst als een zonnetje zien.

Tot later

Geen opmerkingen:

Een reactie posten