Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

vrijdag 20 april 2012

Vrijdag

Hallo,

Kon het gisteren toch niet laten en hier eerst nog een paar artikeltjes van gisteravond.

En dan hebben we zomaar een inmiddels al oude Eurofan in de krant http://www.telegraaf.nl/binnenland/11950038/___Probleem_NL_slap_aftreksel___.html Snap goed wat hij tussen de regels eigenlijk zegt....We moeten blijkbaar niet zeuren en gewoon zonder gezeik een groot gedeelte van onze welvaart inleveren. Het begint er steeds meer op te lijken dat ze dit allemaal hebben geplant. Want eigenlijk zou je inmiddels naar 4 jaar Crisis wel verwachten dat die oude "leiders" wel eens een keer hun excuus zouden maken voor slechte prestaties en beslissingen van destijds.

Twee van mijn favorieten Nigel Farage en Gerald Celente staan bij KWN klaar om naar te luisteren. Beide interviews zijn echte aanraders http://kingworldnews.com/kingworldnews/Broadcast/Broadcast.html

Ook de VS nu boos op Rating bureau http://www.zerohedge.com/news/porn-addicts-formerly-known-sec-take-their-vendetta-egan-jones-next-level  Dit is dus wat er gebeurd als je de waarheid zegt.

Geheimen van Goud.
Artikelen en verhalen die door de "Grote gevestigde media" bestempeld worden als "samenzweringstheorie" vind ik het leukst. Mijn hobby en passie. Dit is een hele mooie met een paar mooie links naar achtergronden en meer informatie http://www.roadtoroota.com/public/181.cfm?awt_l=BJBrQ&awt_m=3YV0wqutRpAZ85B Een echte aanrader.


Zeer interessant artikel over dividend en aandelen http://www.rickackerman.com/2012/04/dividend-mania-meets-farrells-rule-7/

Het kan vandaag niet op weer echt een aanrader http://www.zerohedge.com/news/risk-hot-inflation jammer dat we deel twee nog niet mogen lezen...maar dat komt nog wel.

 Schuld VS groter als Eurozone + VK http://www.wealthwire.com/news/economy/3036?r=1

--------
Zo vrijdag: We duiken weer vol goede moed het nieuws in!




Vooral dit zinnetje is natuurlijk weer smeuïg (we wisten het al maar toch leuk dat er weer op gewezen word):
Centrale banken in zwakke eurolanden mogen tegenwoordig geld uitlenen tegen onderpand dat de kwaliteitstoets van de ECB niet kan doorstaan.”

En onze volgende “graaier” staat alweer te trappelen om zijn vertrekregeling in werking te zetten http://www.nrc.nl/nieuws/2012/04/19/directeur-wereldomroep-kan-met-meer-dan-miljoen-euro-vertrekken/

Dhr Knot was gisteren blijkbaar overal aan het praten (brandjes blussen?) in dit artikel zegt hij dat het IMF ons allemaal komt redden http://www.telegraaf.nl/dft/11952224/__Knot__IMF_zal_crisis_blussen__.html
Daar hebben we natuurlijk allemaal het volste vertrouwen in…..hahahaha fail!!

De schijn op houden dat bonussen en vergoedingen omlaag gaan voor onze topmannen en vrouwen http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/11949195/__Verlagingbonussen_is_wassen_neus__.html  Ach we weten heus wel dat we belazerd worden…de groot graaiers (en ook de kleintjes) staan allemaal allang op lijsten…LoL

Dit gaat misschien weer een beetje de goede kant op.  We willen geen Schengen akkoord! http://www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1518,828655,00.html



Zo, even een weer woord naar Zerohedge en andere sceptici http://www.businessinsider.com/the-initial-jobless-claims-conspiracy-theory-2012-4

Pensioen commentaar. http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/willemokkerse/11953994/__Prestigestrijd__.html redelijk stuk! . Maar ik blijf het heel gek vinden met onze geschiedenis in het achterhoofd dat we op deze manier (moeten) sparen voor ons pensioen. We hebben een geschiedenis van oorlog en economische dips.  Ook hebben we last van Inflatie en andere zaken die onze pensioenen bedreigen. Ja dan kun je zeggen hoe dan anders…Nou ten eerste stoppen met die gevaarlijke obligaties ook van landen als Nederland en Duitsland. Ook die zijn niet veilig. Zeker niet nu de toekomst van de hele Eurozone op de schouders van een paar landen rust. Ik weet het ook niet hoe het verder moet. Maar ik zou wel meer in goud en andere edelmetalen beleggen. Ook al zou er een enorme dip komen in de edelmetalen ze zijn altijd wat waard. En volgens mij zijn ze zeker niet 0gevaarlijker als aandelen of obligaties. Je verdient er in sommige momenten maar weinig op (de laatste 10+jaren wel heel goed). Maar als kapitaal basis is er volgens mij niets beters. De toekomst zal bewijs leveren en oordelen.

De inflatie/deflatie discussie zal nog wel even door blijven gaan. Hier een bijdrage op de discussie van Hans de Geus http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/degeus/2012/articles/waar-blijft-toch-die-beloofde-inflatie.xml  Ik heb inmiddels een heleboel artikelen geplaatst over dit onder werp en toevallig gisteren een heleboel artikelen over deze discussie. Daarom zal Hans ook nu met deze column komen. Maar hij heeft natuurlijk gedeeltelijk wel gelijk zeker de journalisten moeten veel meer vragen en oprakelen. Want het is zeker een hele interessante discussie.
Maar wat natuurlijk niet vergeten moet worden is het spel nog niet gespeeld is. En wie er nu gelijk krijgt kunnen we pas over een jaar of 10 echt zeggen. Deze prachtige crisis is nog lang niet over en naar mijn inschatting gaat het grote geld drukken nog beginnen. Wat de Geus natuurlijk niet moet vergeten is dat de landen waar de productie van de wereld op dit moment word bedreven zeker wel last hebben van inflatie. Dus het is zeker niet zo dat er geen inflatie is! Alleen in de Eurozone en het Westen in het algemeen hebben we er nog niet zoveel last van.
Wat nog een punt is waarmee de Hoogleraren nu worstelen is de digitale revolutie. Hoe lang duurt het voordat digitaal gecreëerd geld tot in de echte economie is beland? Wanneer gaat digitaal geld voor inflatie zorgen dat is iets nieuws en ik denk dat dat langer duurt…Dus moeten we ook nog even wachten op de verhoogde inflatie.
Het blijft een hele interessante discussie!


Het geheim van de verloren ziel http://climategate.nl/2012/04/20/ad-koppejan-en-het-geheim-van-de-verloren-ziel/ goed stukje. Ik geloof niet in een god of wat dan ook. Maar de 10 geboden en nog een aantal zaken in die richting zijn voor mij gewoon hele normale normen en waarden waaraan we ons dienen te houden. Hebben over het algemeen voor mij ook geen religieuze waarden maar zijn gewoon heel universeel. Ook ben ik met het artikel eens dat de traditionelere invulling van scholing en opleiding naar mijn inzien meer waarde heeft voor onze samenleving als de huidige.





Tot later

Geen opmerkingen:

Een reactie posten