Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

donderdag 6 oktober 2011

Donderdag

Hallo,

Ben niet helemaal lekker, heb moeite met lezen dus niet veel in het blog de laatste dagen.
Wat ik lees is niet echt positief al word het door de beurzen wel als positief ervaren. Daarom ben ik ook geen handelaar. Maar ik zie nog steeds geen goede oplossingen of cijfers voor de wereld wijde crisis. De media maakt er dan vooral een Europese banken crisis van maar het reikt veel verder. De wereld is gewoon blut LOL.
De lezers die zich juist heel goed voelen en meer willen lezen. Ga dan een eens zelf bij de sites langs waar ik vaak mijn nieuws vandaan haal. Het is voor een deel het doel van dit blog om iedereen die juist meer wil lezen ook te laten zien waar ik het vandaan haal. Er staat veel meer als ik zelf kan lezen dus wie weet vind je nog leuke dingen zelf.

Ik kreeg nog wat commentaar op mijn lange verhaal van dinsdag. Ik moet wat meer letten op leesbaarheid, en zal zorgen dat ik bij mijn volgende "lange verhaal" wat meer alineas maak, dus wat meer vrije regels. Zal dat zeker doen. Het moet wel te lezen zijn. Ander commentaar altijd welkom ik moet ook nog een boel leren.

Verder met nieuws!

Voor de zilver liefhebbers is er goed nieuws http://news.silverseek.com/SilverSeek/1317908668.php
Natuurlijk is het voor diegene die hoopten dat ze op korte termijn zeer veel konden verdienen is het ook niet leuk om de zilver en goud prijzen zo op en neer te zien gaan. Maar zoals ook veel vaker aangegeven is het een lange termijn plan. Het is ook niet handig om voor de handel of gewin specifiek fysiek goud of zilver te kopen. Het kan wel maar dan is het een stuk makkelijker om met de digitale markten mee te doen.

Het is een lange termijn investering! Het gaat erom je voor te bereiden op de financiƫle wisseling van de wacht. Het gaat hier om een stuk koopkracht behoud en jezelf een voorsprong te geven op de mensen die helaas niets van de vele waarschuwingen en hints omtrent de toekomst wilden weten. Niet ten kosten van maar wel een klein begin kapitaal voor wie weet een betere toekomst.

Een mooi voorbeeld van wat er de laatste weken eigenlijk speelt is dit artikel http://www.zerohedge.com/news/lever-efsf-or-not-lever-efsf-question-and-whether-tis-merkel-or-juncker-it-appears-we-all-suffe het laat duidelijk zien dat ze het niet meer weten.

Laten we eerlijk zijn, we hebben er met zijn allen wel een enorme puinhoop van gemaakt. Als ik terug denk aan toen ik mijn eerste huis kocht een paar jaar na de euro invoering, en dat zal iedereen hebben wel hebben, als je destijds terug rekende naar guldens dan was ik zomaar opeens een huis van bijna een half miljoen gulden aan het kopen. Terwijl dat zelfde huis een paar jaar terug nog geen twee honderd duizend gulden koste. Het zijn een gekke 10 jaar geweest, deze omschakeling naar de euro. Elektronica werd juist weer goedkoper, voedsel duurder.
En wat moet je nu als beroeps bestuurder of politici doen? De schulden rijzen de pan uit en de banken zijn failliet als de landen failliet gaan. Ook allerlei pensioen fondsen lopen gevaar bij een crash van ook maar een van de onderdelen. De consequenties van de ondergang van Dexia zijn nog niet helemaal bekend. En het redden van Dexia zal zelf ook consequenties hebben.
De burger kan misschien nog hier en daar wat lenen, maar veel groei in de consumptie zul je niet krijgen. Regeringen kunnen misschien hier daar nog wat bezuinigen maar dat is slecht voor hun herverkiezing. En dat er geen land is dat verschoond is van problemen dat laten onze eigen Nederlandse cijfers wel zien.

Het VK gaat de Amerikaanse weg op http://www.zerohedge.com/news/bank-england-expands-qe-%C2%A375-billion-total-%C2%A3275-billion-keeps-rate-unchanged

Nog wat Dexia nieuws http://www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_financien/Regering_gaat_voor_nationalisering_Dexia_Bank_Belgie.9112393-3095.art?ckc=1

Hier een goed artikel over waarom de VS zo graag wil dat Europa word gered http://www.businessinsider.com/follow-the-money-behind-europes-debt-crisis-lurks-another-giant-bailout-of-wall-street-2011-10

Frankrijk heeft een plan om 2 of 3 banken te redden klaar liggen LOL http://www.zerohedge.com/news/le-figaro-discloses-france-has-prepared-emergency-just-case-nationalization-plan-2-or-3-banks?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+zerohedge%2Ffeed+%28zero+hedge+-+on+a+long+enough+timeline%2C+the+survival+rate+for+everyone+drops+to+zero%29

Bescherm jezelf tegen de digitalisering van de banken http://www.economicpolicyjournal.com/2011/10/how-to-protect-yoourself-from-crash-of.html Dit kon wel eens belangrijk zijn voor de mensen met veel euro's. LOL

Harvey met het laatste van de COMEX en ander nieuws http://harveyorgan.blogspot.com/2011/10/gold-and-silver-rebound-accompanied-by.html

De Turd met het laatste zilver nieuws http://www.tfmetalsreport.com/blog/2599/disconnect vooral over de vraag naar zilver omdat het zo goedkoop is.

Wat nieuws over de "occupy wall street" demonstraties waarbij de politie het niet schuwt om flink op de werkloze jeugd in te hakken, ook journalisten worden daarbij weg geslagen http://blog.alexanderhiggins.com/2011/10/06/fox-journalists-hit-batons-maced-nypd-occupywallstreet-protests-76391/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+AlexanderHigginsBlog+%28Alexander+Higgins+Blog%29  Ik zie hier lokaal niet veel nieuws hierover, eigenlijk niets. De regeringen willen blijkbaar niet dat we dit horen. Wel genoeg altijd over het Midden Oosten.
Ook Reggie Middleton over de demonstraties http://www.zerohedge.com/contributed/boombustblog-visits-financial-ground-zero-check-out-occupy-wall-street-movement Politie mannen die de plunderaars van hun pensioen beschermen. LOL

De auteur van dit artikel is erg teleurgesteld, maar ik had niet anders verwacht. Ze kunnen nu niet zomaar melden dat het allemaal niet waar is. Ze lijken een beetje op bankiers die klimaat alarmisten http://climategate.nl/2011/10/06/knaw-klimaatbrochure-is-blamage-voor-nederlandse-wetenschap/  nog veel meer op deze site.

Oorlogsmisdadigers aan het woord http://www.economicpolicyjournal.com/2011/10/war-criminals-speak.html

Goud van Venezuela bijna thuis http://af.reuters.com/article/idAFN1E79423620111006

Rente onveranderd http://www.zerohedge.com/news/ecb-leaves-rates-unchanged-150-full-statement

Pauchari timmert intussen lekker aan weg en haalt subsidie binnen http://climategate.nl/2011/10/06/pachauris-teri-profiteert-van-deal-met-utrecht/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+climategate-berichten+%28Climategate.nl+-+berichten%29 we hadden al een tijdje niets meer gehoord van Pauchari. Dus even voor de mensen die hem niet kennen. Dit is een trein monteur uit India die hoofd klimaat club werd van de VN. Hij is overtuigd dat CO2 heel slecht is voor ons LOL.

Good as gold http://truthingold.blogspot.com/2011/10/no-longer-barbarous-relic-gold-is-high.html

Hahaha zelf stress testen doen http://www.zerohedge.com/news/interactive-diy-euro-bank-stress-test

Zo... welterusten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten