Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

dinsdag 4 oktober 2011

Maandag/Dinsdag

Hallo,

Hier een artikel dat niet helemaal lekker wegleest maar wel aanzet tot analyse van wat hij beschrijft http://www.bullionbullscanada.com/index.php?option=com_content&view=article&id=22326:the-great-commodities-heist&catid=45:international-commentary&Itemid=133 De schrijver haalt hier wel wat aan en ik ga daar hieronder mee aan de haal. Het is uiteindelijk een lang artikel geworden dus succes.

 Als je de olie crisis (OPEC) en die tijd jaren zeventig een beetje bekijkt dan zijn het de bankiers geweest die destijds begin jaren 70 de goud koppeling helemaal los wilden laten en waarom zijn destijds de westerse regeringen daarin meegegaan. Omdat als je grondstoffen importeert dat wel heel duur is met geld dat met goud word gesteund. Het is als je er over na gaat denken eigenlijk gewoon de volgende stap geweest van kolonialisme. Eerst hebben we de koloniën zo efficiënt mogelijk leeg geplunderd, om ze het moment dat ze zelfstandig zijn geworden te gaan betalen met geld dat niet meer door goud word ondersteund.
Om de rijkdom te bewaren die destijds in het westen zat werd er dus geen goud of zilver meer betaald voor grondstoffen aan de meestal ex-kolonies. Hierdoor kon met een soort van virtuele munt (de Dollar destijds nog echt gedrukt geld :-)  ) grondstoffen gekocht worden van deze landen en wij maakten daar in het westen goederen mee en verkochten die aan het volk en ook aan de ex-kolonies. Iedereen gebruikte de Dollar zonder enige intrinsieke waarde. Dit ging goed tot aan het millennium. Wij konden in het westen verder bouwen aan de zorgstaat zonder een slecht gevoel te krijgen van de oude koloniale excessen. Maar in de rest van de wereld bleek het heel moeilijk om hier in mee te gaan. Waarom het blijkbaar alleen het westen lukt om werklozen en ouderen tot aan hun dood te verzorgen word eigenlijk nooit onderzocht. Ik lees alleen maar hoe ze het zouden moeten doen volgens het IMF, NGO's en dergelijke organisaties. Dat onze rijkdom nog steeds steunt op de welvaart opgebouwd voor 1970 is iets dat ik nooit lees.
Niemand snapt waarom de armoede zo moeilijk is om te bestrijden in de derde wereld. Talloze economen die alles geanalyseerd hebben komen er ook niet uit. Corruptie word er altijd geroepen. Maar dat gebeurd hier ook en zeker ook op gelijke schaal, alleen zijn ze hier beter in het verdoezelen ervan.  En sinds begin jaren negentig zag je dat het ook weer in het Westen langzaam aan moeilijker werd voor een heleboel mensen aan de onderkant van de samenleving. We weten het tot nu toe nog goed te verbergen en er zijn nog steeds geen massale meldingen van gaarkeukens maar de cijfers van de voedselbanken zijn inmiddels toch echt iets waar we met zorg naar moeten kijken en zeker niet meer omheen kunnen. Overal zie je kringloopwinkels, en ik kan me helaas niet meer herinneren hoe het vroeger was in de jaren 70 en 80 maar volgens mij waren er niet zo veel als nu. Als iemand daar meer over weet graag een reactie. Ook in de VS houden ze de armoede met voedselbonnen verborgen en zie je dus geen honger. Maar 47 miljoen Amerikanen zijn inmiddels afhankelijk van voedselbonnen. Tot tamelijk recent zijn er in Noord Europa en de VS ook geen demonstratie geweest tegen de Bankiers en de corrupte Politici.
Maar zou de hele zaak niet aan elkaar vast zitten. Het moment dat geld niet meer gekoppeld is aan goud of zilver krijg je een geld dat bijgedrukt kan worden om verkiezings-beloften te doen uitkomen. Daarom zijn ook alle politici in de jaren zeventig maar ook al daarvoor zo makkelijk met de plannen van de Bankiers akkoord gegaan. Maar het moment dat dit gebeurd zie dus ook inflatie de kop op steken en word het dus voor de meeste mensen heel moeilijk om te sparen. Je ziet als je de links die ik in dit blog heb geplaatst het laatste half jaar dat eigenlijk vanaf de jaren zeventig in de VS het met het loon van de arbeider in de VS minder begint te worden. En zeker als je met inflatie corrigeert dan blijkt de middenklasse in de VS met productie banen steeds minder te verdienen.  Door dat sparen geen zoden aan de dijk zet gaat men gebruik maken van leningen en creditcards. Hierdoor krijg je toch een rijk gevoel...de consequenties waren volgens de "experten" meestal geen probleem. Het was niet duur om rood te staan en een lening werk je met een paar jaar afbetalen zo weg. Gelukkig het leven kon toch nog doorgaan met de boem van na de wereld oorlogen. Tenminste in het westen. Omdat het zolang al goed gaat vraagt ook niemand zich af wat inflatie nu is en neemt men het aan als bij het systeem horend. Maar wij betalen dus als burgen eigenlijk een belasting een rente op het geld om het omloop te brengen. We lenen dus geld van instellingen banken en particulieren om geld te hebben en betalen elk jaar een percentage op het geld dat in oploop is. Is er meer geld dan betalen we meer. Is er minder geld in omloop dan zou je zeggen betaal je minder. Het systeem is echter zo ingericht dat er geen rekening word gehouden met langdurige perioden van krimp. Door geen rekening te houden met vergrijzing en een periode van rijzende kosten voor zorg word het zonder groei onmogelijk om schulden te betalen. Daarom willen politici ook maar weinig horen van het weren van mensen uit de hele wereld die liever hier willen wonen. Zonder al die nieuwe burgers waren we al veel eerder met de huidige problemen geconfronteerd.
Nu zijn we op een punt aangekomen dat door het vele lenen van banken, particulieren en regeringen we heel onstabiel aan het worden zijn. Terwijl we in het rijke Noord Europa moeite hebben met de begroting en nog steeds op grote schulden zitten die heel moeilijk te betalen zijn, blijven we eisen dat Griekenland een schulden berg eventjes binnen een jaar of 10 of 20 gaat afbetalen met rente. Ze kunnen niet eens de kosten van de huidige schulden betalen, om over het afbetalen maar te zwijgen. Elk procent puntje telt en de centrale banken zijn allemaal beland op zeer lage rente standen. Dus voor iedereen nog goedkoper om nog meer te lenen. Deze situatie geld al heel lang en daar zit ook een van de problemen voor de toekomst van dit financiële experiment. Als de rentes omhoog gaan dan zijn de lasten helemaal niet meer te betalen.  zelf voor een economie leek als ik die alleen maar de basis van handel snapt is te zien dat elk nood plan of steun pakket alleen maar leid tot meer schulden en garanties op schulden, met alle risico's van rentes die elk moment te zwaar kunnen worden.
Intussen blijft de politiek maar praten over terug betalen en zelf verdienen aan dat soort constructies. Terwijl we vandaag nog maar eens met de neus op de feiten werden gedrukt omdat onze (NL) begroting voor dit jaar en volgend jaar nog al over de gestelde norm van de EU heen gaat en ook onze staatsschuld inmiddels dik over de grens heen is van geloof ik rond de zestig procent. Dan begin je je toch een keer af te vragen in wat voor realiteit de politiek en de financiële wereld leeft.  Ze gaan ondanks de voor de hand liggende feiten gewoon door met het in stand houden van het systeem gebaseerd op schuld en kredieten. De regeringen blijven oproepen tot consumeren en lenen. Koop vooral een huis want daar word je rijk mee (hieronder nog de column van Rene Tissen die hier mooi op in gaat) maar die plannen en beloften gaan mooi niet op. Elke ondernemer kan failliet gaan. Failliet gaan is iets dat heel belangrijk is om het systeem gezond te houden. (Ook burger zouden failliet moeten mogen gaan)  Hier zit dus het tweede probleem dat het systeem onstabiel maakt. Als je bedrijven, banken en landen niet failliet laat gaan dan zul je ze moeten steunen als regering, of zoals ze de burgers in Nederland tot slaaf maken, onder curatele voor een aantal jaren en langzaam afbetalen.  Je gaat dus in het geval van de afgelopen paar jaar. Garant staan voor banken en bedrijven, dus garant staan met als onderpand de belasting betaler. We hebben het hier over de middenklasse en zeker ook de vermogende onder ons die ook nog eens voor het grootste gedeelte van de belasting inkomsten verantwoordelijk zijn. Die basis van het land word voor de toekomstige jaren generaties verpand aan de financiers van het geld dat nu word geleend via garanties en staatsleningen. Wie zijn deze mensen en organisaties of pensioen fondsen die op deze manier hun geld verdienen?
Onder de vlag van de Centrale Bank worden in elk land de bedragen digitaal bij geschreven op de balansen van de regeringen en fondsen die zij creëren om de plannen uit te voeren. Een klein gedeelte hiervan zal uiteindelijk wel de weg via de grootverdieners naar de onderste regionen van de samenleving vinden. Er word nu dus uiteindelijk en in het begin nog langzaam een heleboel geld extra bij gedrukt. Als je geen faillissementen toelaat dan zal er ook geen vernietiging van het digitale geld plaatsvinden  dus zal de uit eindelijke hoeveelheid geld dat gedrukt word groter worden.
Nu al hebben we door de hoeveelheid geld een systeem in leven geroepen dat alleen nog maar door de enorme hoeveelheid liquiditeit in leven blijft. Het rond pompen van geld is de levens kracht van de internationale banken, fondsen en andere entiteiten. HFT, futures, opties en leveradge en wat nog meer ze hebben verzonnen. Als dus die liquiditeit door een verstoring van de stabiliteit in gevaar komt dan moeten de banken gesteund worden. Dit is gelijk nog een probleem ze kunnen niemand failliet laten gaan omdat het afschrijven/vernietigen van de digitale geld liquiditeits-problemen geeft. Dat is dus ook een van de problemen die op dit moment speelt. Door dat inmiddels een boel aandelen, grondstoffen en bezit dat met digitaal geld met verlies is verkocht op de markten hebben we een liquiditeit probleem maar er word inmiddels dus al een beetje begonnen is met het verlies te nemen dus failliet gaan. Maar het is lang niet genoeg en omdat het systeem er ook niet tegen kan want de motor van de internationale bancaire wereld gaat stotteren.  Bankiers waarschuwen voor grote lange depressie als ze niet geholpen worden en politici zien dat het uit is met de zorgstaat en het leuke vriendelijke Sinterklaas spelen. De Bankiers en Politici zien dat dit een nogal hagelijke situatie is die snel uit de hand kan lopen. Vaak grijpen Politici dit soort situaties aan om dan maar een oorlog te beginnen.
Het hele systeem is inmiddels ook nog een zo complex geworden dat het voor regeringen helemaal niet meer te overzien is. De consequenties van beslissingen zijn zo divers en onverwacht omdat het voor de meeste mensen niet meer logisch is. Dit is door de bankiers bewust zo gedaan om het ook voor rechters, politie, politiek, het volk maar vooral voor journalisten heel moeilijk te maken om überhaupt te snappen waar ze het over hebben. In de blogsfeer zijn er wel schrijvers die eerlijk zeggen dat ze er niet van snappen. Zelfs een aantal handelaren met opleiding die aangeven dat ze niet meer meedoen op de markten, omdat ze het niet meer snappen en dus niet meer met enige hoop van correctheid kunnen voorspellen. De normale wetten van vraag en aanbod gelden blijkbaar niet meer helemaal. De meeste grondstoffen worden op zulke schaal verhandeld op de beurzen die vele malen groter is als er daadwerkelijk uit de grond word gehaald. We hebben eigenlijk een virtuele markt gecreëerd die door sentiment word gedreven.  Zolang er nog word geloofd in China met hun 10procent groei elk jaar gaat het goed. En zo bleef het tot voor kort redelijk door kabbelen. Ondanks de crash van '07 en '08 bleven we economen op radio en televisie zien die niets wilden horen van de problemen die voor mij en gelukkig een heleboel andere op internet worden gedeeld.
De politici die eerlijk zijn en er voor uitkomen dat ze het ook niet snappen, zijn op een hand te tellen en de rest snapt het wel. Die blijven met passie het sentiment verwarmen omdat zij voordeel hebben bij dit systeem. Zij hebben carrière uitgestippeld met salarissen en bonussen die geen last hebben van inflatie of deflatie of wat dan ook. Zij zien geen rede om eerlijk te zijn en het volk te vertellen dat het met deze schulden en dit systeem niet verder kan. Keynes heeft dit nooit bedoeld. Een goud/zilver standaard had dit kunnen voorkomen. Nu zit al het vermogen van het volk in digitaal geld bij banken en pensioen fondsen, en het heeft geen intrinsieke waarde. Het is virtueel geld dat met een druk op de knop weg is...Zelfs de pensioen fondsen die hadden willen investeren in edelmetaal of iets anders met echte intrinsieke waarde mochten dat niet van de DNB en de AFM. Grondstoffen waren te volatiel was de rede en daar kon je geen vermogen mee opbouwen. Omdat ons huidige systeem aan elkaar hangt van obligaties en rentes en nergens op gebaseerd is als alleen de belofte om inflatie in toom te houden, spelen edelmetalen geen rol van betekenis meer in de internationale financiële wereld, zeggen tenminste de economen. Waarom goud en zilver dan wel zo goed worden gevolgd is natuurlijk al gek. Kijk maar op CNBC waar de hele dag door ook de koers van goud word getoond en meerdere malen per dag ook even word gekeken naar de andere edelmetalen. Zilver is natuurlijk ook een industriële grondstof dus dat zou nog te snappen zijn het is net zo als olie inmiddels heel belangrijk voor een heleboel toepassingen. Maar waarom dan word goud zo in de gaten gehouden door de Bankiers en handelaren?? Zij weten dat dit het ultieme geld is. Ze hebben de interesse van de burgers door de manipulatie en bedrog helemaal kunnen wegnemen. Maar een heel klein gedeelde van het volk investeert in goud of zilver. Maar reken maar dat er een grote club zeer vermogende mensen inmiddels is die al heel lang een heleboel goud bezit en die zich een breuk lachen hoe ze die regeringen, politici, journalisten en plebs wereldwijd zo'n poets hebben kunnen bakken. Reken er maar op, dat clubs als Bilderberg en andere daarbij horen.

Hier de column van Rene Tissen http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2011/articles/Huizenmarkt-aan-vooravond-diepe-crisis.xml
Ik vind het echt jammer dat zo meteen de mensen die zich helemaal in de schulden  gestopt hebben ook nog de meeste voordelen hebben. Als je het verhaal van Rene een beetje leest dan krijg ik hetzelfde gevoel als toen met de overstromingen van de rivieren in de jaren negentig. Ook de mensen die zich niet verzekerd hadden werden gecompenseerd.  

En nog eentje van RTLz die wel goed is http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/koopman/2011/articles/Either-way.xml het is gewoon allemaal shit.

De dagelijkse knipsels van GoldCore http://www.zerohedge.com/news/indian-silver-demand-leads-supply-issues-capacity-stretched-higher-premiums-asian-bullion-deman

Het begint http://www.zerohedge.com/news/things-about-turn-violent-again-greece-may-mobilize-police-against-striking-students-and-teache

Het nieuws over de goud en zilver markten en alles over Dexia tot en met vannacht en al het andere nieuws dat ik had willen plaatsen maar geen tijd voor had....http://harveyorgan.blogspot.com/2011/10/belgians-biggest-bank-in-troubleeurope.html de Dexia bank word nu gesplitst in een aantal goede banken en een slechte bank.

Hier een leuk stuk dat precies laat zien wat volgens de elite en de bankier de bedoeling is. We moeten het op de Amerikaanse manier doen. http://rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/40/kempen-pleit-voor-amerikaanse-aanpak-europese-problemen-dowjones970206.xml Als of het zo goed gaat met de VS. Die blijven tot nu toe buiten schot omdat de hele wereld Dollars gebruikt. Maar als het Europese experiment een maal is geklapt of op een lange baan is gezet door bijvoorbeeld de Eurobonds, dan zal de VS aan de beurt zijn. Ook in dit artikel weer mooie woorden over afschrijven en schulden afbetalen het op orde brengen van de staats financiën zoals ze zeggen. Hahaha Lose woorden, die we al heel lang horen. LOL

Lage rentes heel goed voor de Staten in de VS maar de klapper gaat nog wel komen http://www.creditwritedowns.com/2011/10/muni-crisis-on-hold.html

Tot later.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten