Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

dinsdag 19 april 2011

Dinsdag 19-04-2011

Hallo,

Gisteren een aantal columns van RTLz gelezen die niet mis waren. Natuurlijk wel van Rene Tissen dus voor de echte euro fan is dit natuurlijk allemaal onzin. Maar voor die gene die het allemaal anders zien in de economie wereld is het weer smullen. http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/home/)/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2011/articles/0413-1830-tissen-spanje-ontkomt-niet-aan-faillissement.xml daarna ging hij verder met http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/home/)/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2011/articles/0415-1450-tissen-snel-exit-esm.xml volgens mij leest Tissen ook Zerohedge :-)
Dit kwam er aan het einde van de middag ook bij http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/home/)/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2011/articles/schulden-kwijtschelden-europa-redden-tissen-0419.xml hij word steeds leuker.

Het grote nieuws van is natuurlijk dat http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieuws/)/components/financien/rtlz/2011/weken_2011/16/0418_1530_SP_verlaagt_outlook_rating_VS.xml een een rating buro dat de VS toch wel streng toespreekt en de wereld een klein beetje waarschuwd...Wow. Zou het dan echt zo erg zijn dat zelfs zij proberen om de politiek tot andere gedachten te brengen.
Hier nog een stuk over de konsequenties http://www.zerohedge.com/article/budget-deficits-rating-agencies-and-ibgybg

Hier het succes van Aldi zelfs in de VS http://www.spiegel.de/international/business/0,1518,755863,00.html

Natuurlijk moet ik niet vergeten dat Finland afgelopen weekend verkiezingen had. De Finse anti Euro partij is nu de derde partij van het land. En zal waarschijnlijk in een coalitie regering gaan meedoen. Ook zeer binnenkort een stemming over het krediet reddingsplan van Europa. (de "echte Finnen" zullen tegenstemmen.)
Een mooi overzicht van de rechtse mensen in Europa http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,757699,00.html wel geschreven door een 'linksche mensch" maar heel leuk. Het zijn vooral de niet opgeleide jonge man zonder veel geld. Tja zegt natuurlijk al genoeg dat deze populistische leiders vooral deze groep aantrekken. Het zal voor de "linksche Leiders" een toch wel moeilijke tijd worden. Omdat ze nou eenmaal niet in de gaten hebben wat er bij dit soort "onopgeleide arme jonge mannen" speelt en ze zijn toch 20% van je populatie :-).

We hebben het er eerder over gehad. Door de vergrijzing zal de arbeidsmarkt heel interessant worden. http://www.nu.nl/economie/2495345/lonen-gaan-fors-stijgen-tussen-2020-en-2030.html het verschil zal dus alleen maar groter worden. Ik weet het nog niet. Deze meneer gaat er wel vanuit dat we dan tot die tijd doorgaan zoals we de laatste 10 doen. Maar dat betwijfel ik.

Dit is een vervolg op het nieuws van het weekend dat de Universiteit van Texas goud kocht. Er word aangeraden om het goud zelf ergens op te slaan. De kans dat je over het goud kunt beschikken als je het bij een van de grote banken laat liggen is erg klein... http://truthingold.blogspot.com/2011/04/hey-university-of-texas-investment.html

Grieken worden steeds bozer http://jsmineset.com/2011/04/17/in-the-news-today-840/
Wat kost het failliet van Griekenland ons http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieuws/)/components/financien/rtlz/2011/weken_2011/16/0418_1300_Doemscenario_wat_betekent_afwaarderen_Griekenland_voor_NL.xml

Griep pandemie dingen http://www.telegraaf.nl/binnenland/9572293/__Risico_slaapziekte_na_griepvaccin__.html?p=29,3 is er al iemand al moe? (tip van een lezer. Dank je wel)

Dit is altijd een leuke site om een keer per dag even te checken! http://spaceweather.com/ staan vaak hele leuke weetjes op en als er iets te zien is dan word je netjes van tevoren gewaarschuwd.

Goud en zilver nieuws http://www.zerohedge.com/article/gold%E2%80%99s-safe-haven-status-confirmed-risk-free-status-us-sovereign-debt-questioned zorg dat je wat hebt voor het te duur word!!
Zeker als de euro ook wat "klop" gaat krijgen met een aantal leden van de unie.
Omdat de Euro nu nog wat waard is, is het nog goedkoop maar dat kan zomaar veranderen.

The Mugambo Guru!! http://dailyreckoning.com/china-where-money-is-treated-best/ Even goed doorlezen!!
Hij verwijst ook naar deze site (was ik al een tijdje niet meer op bezoek geweest.) http://usawatchdog.com/ hier staan een aantal interessante feitjes!!

O jeee. Ook in Canada nu inflatie!! http://www.zerohedge.com/article/canada-inflation-surges-core-comes-07-02-consensus

En weer een mooi stuk uit de Rolling Stone http://www.rollingstone.com/politics/news/why-isnt-wall-street-in-jail-20110216 Wel al wat ouder maar zeker het lezen wel waart!!!

Kijk het maakt niet veel uit hoor. Want het word toch wel kouder. Maar waarom deze meneer dan juist daar moet kamperen. Kan hij niet net zo als de rest van de wereld gewoon de informatie van het internet halen?
Een bezoek geeft toch weer vervuiling die daar niet hoort maar goed ouderwets voordelen krijgen omdat je als "prins"(bier) bent geboren is natuurlijk wel leuk. http://www.telegraaf.nl/reiskrant/9576125/__Kroonprins_kampeert_op_ijskap__.html?p=14,1

Wauw 80 gouden munten...http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieuws/)/components/financien/rtlz/2011/weken_2011/16/0419_1420_gouden_munten_wo_2_slachtoffer_gevonden.xml.

Een oproep om goud te kopen en ook in ontvangst te nemen naar aanleiding van de Universiteit van Texas die goud kocht http://www.zerohedge.com/article/help-break-bankers-price-suppression-schemes-against-gold-silver Dit geld natuurlijk niet alleen voor deze groep maar voor iedereen die zijn of haar koopkracht wil behouden: BTFD koop goud en zilver!!!

Must Read. Let op mensen het speelt en het gaat echt gebeuren. http://www.zerohedge.com/article/paul-farrell-10-doomsday-trends-set-destroy-america Die gene die denken dat wij zo geciviliseerd zijn dat wij de boel niet gaan afbreken als we honger, geen pensioen meer hebben zal nog opkijken. Ik zou ervoor zorgen dat je iets hebt voor het geval dat er niets meer is!!!
Dit is een hele normale cyclus die we afgaan. Probeer het onderstaande even te lezen. Zeker voor diegene die alles wat niet onder normaal valt in het hoekje complottheorie drukken. Er zit iets anders achter dat door de media geen aandacht krijgt. Hier wat achtergrond http://en.wikipedia.org/wiki/Strauss_and_Howe   ga maar eens zoeken op "Fourth Turning" een hele andere kijk op geschiedenis en sociale patronen. Je zult er films en van alles over vinden.
http://www.zerohedge.com/article/guest-post-years-modern
Dit valt in de zelfde categorie als hierboven. Voor de lezers die denken dat het allemaal fantastisch gaat en graag naar de Voice kijken is dit niets. http://www.zerohedge.com/article/guest-post-getting-globalist-chessboard-introduction 
En deze is ook belangrijk om te lezen. http://www.chrismartenson.com/blog/breakdown-draws-near/56594

Japan (met dank aan Fiatsonfire): TEPCO is, nu de interesse van de wereld weer langzaam op andere zaken overgaat, langzaam aan het vertellen wat er nu werkelijk is gebeurd. Hier een video waar ze aangeven dat er wel degelijk Plutonium is gelekt http://enenews.com/tepco-official-reveals-little-doubt-plutonium-leaked-fukushima-video (even naar beneden scrollen)
Hier het laatste nieuws van Gundersen van Fairwind met zijn analyse van de reactoren. Kijken!! http://www.fairewinds.com/content/gundersen-discusses-current-condition-reactors-tepco-claim-no-fission-fuel-pool-and-lack-rad
Uit dit stuk blijkt dat de Japanse regering en TEPCO bezig zijn op informatie te verwijderen dat niet in hun straatje past. http://fiatsfire.blogspot.com/2011/04/fairewinds-arnie-gundersen-tears-tepco.html#comment-form
Noord Korea zelfs met kommentaar http://english.kyodonews.jp/news/2011/04/86104.html
De fabrieken draaien weer maar wel op halve kracht http://www.manufacturingdigital.com/tags/kanto-auto-works/toyota-resumes-production-all-japan-plants

Iran http://www.yourversion.com/index.php?p=viewpage&url_id=10507454 Bahrein voelt zich bedreigd.


Met hier een afsluiter http://www.zerohedge.com/article/1500 Goud op $1500. bij dit soort stukken ook altijd even de commentaren lezen!! zijn leuk.


Tot morgen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten