Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

zondag 17 april 2011

Zondag 17-04-2011

Zo de laatste dag van deze week. Zoals altijd staat het financiële blog wereldje een beetje stil in het weekend. Er worden wel stukken geplaatst maar het zijn er een stuk minder. Het is natuurlijk ook vooral reageren op nieuws en data. Maar er zijn toch een aantal nieuws itempjes en een aantal analyses die het lezen waard zijn.

Vrijdag middag heb ik nog het laatste nieuws van RTLZ gezien en ze waren voor hun doen tamelijk negatief over de data van de laatste tijd. Vooral over de inflatie die en over Europa. De bank mannetjes die ook af en toe hun zegje mogen doen waren allebei weer positief maar die moeten ook (das hun job). Maar de banken in de VS zijn al een tijdje bezig hun voorspellingen en vooruitzichten aan te passen. http://www.zerohedge.com/article/jan-hatzius-friday-night-bomb-we-are-downgrading-our-real-gdp-growth-estimate-1%C2%BE-2%C2%BD dit is al een tijdje gaande. Japan werkt in deze cijfers ook niet positief mee en de situatie in de MENA landen zeker ook niet. Het grappige elke keer weer met inflatie cijfers is dat voedsel en energie niet meegerekend worden. Dat is een van de manieren om de cijfers beter te maken. Hun excuus is dat deze beide te volatiel zijn...en daarom geen goede indicator is dat gebruikt kan worden voor lange termijn prognose. Het zou dus niet representatief zijn om beleidsbeslissingen te maken. De volgende link is een gesprek met een econoom en legt goed uit wat het is hoe het historisch daar toe kwam. En ook wat de consequenties zijn. Ook dat een systeem met inflatie (rente en geld erbij drukken) uiteindelijk zich zelf de afgrond in werkt. Een "Verplicht kijken" zou dit moeten zijn http://www.zerohedge.com/article/jim-grant-inflation-there-will-be-lot-it-suddenly-because-our-interest-rate-structure-beyond.
En hier een internet filmpje waarin het ietsje simpeler word uitgelegd. http://www.zerohedge.com/article/inflation-explained.
Er word al gewet dat goud naar veel hoger gaat http://www.zerohedge.com/article/2-million-bet-1800-gold-october

De rijkdom van de Amerikaanse universiteiten in ongelooflijk en wat doen ze met dat geld jawel in goud beleggen http://www.zerohedge.com/article/golden-tipping-point-university-texas-takes-delivery-1-billion-physical-gold

Geruchten over vluchtende Japanners en waar zij dan misschien wel heen zouden vluchten? http://www.zerohedge.com/article/odd-directive-chinese-ministry-truth-delete-all-rumors-japan-elites-emigrating-hainan-island

 China gaat hier en daar toch probleempjes krijgen http://www.zerohedge.com/article/observations-chinese-real-estate-sector-following-biggest-price-decline-5-years

Voor recente interviews (zonder beeld, dus goed voor langzame verbindingen) over de edelmetaal markt en de economie  ga naar http://kingworldnews.com/kingworldnews/Broadcast/Broadcast.html altijd goede analyses.

China verhoogd de rente weer http://www.zerohedge.com/article/china-hikes-rrr-fourth-time-2011-real-estate-bubble-pops-jpm-see-mass-affluent-rushing-gold

Hier een LEAP bericht. In de herfst gaat het gebeuren. http://www.leap2020.eu/GEAB-N-54-is-available-Global-systemic-crisis-Autumn-2011-Budget-T-Bonds-Dollar-the-three-US-crises-which-will-cause_a6340.html dus geniet van de zomer!!

Hier een echte aanrader http://topdocumentaryfilms.com/

BTFD

Dag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten