Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

donderdag 21 april 2011

Donderdag 21-04-2011

Hallo,

Het zijn hectische dagen. Zonder dat het in het nieuws komt is er iets gaande.
In de financiële markten broeit het. Wie weet schuiven ze het probleem nog een tijdje verder als ze nog een tijdje het volk tevreden kunnen houden met de corrupte media en positief pratende journalisten. En wie weet kan China noch een tijdje hulp bieden aan Spanje.
Maar ergens staat er iets op springen. China? Bahrein? Japan? Europa? Jemen? Syrië? de VS? Dit zijn zomaar een paar landen waar het zomaar ineens kan springen. Je zult denken China? maar bekijk deze link eens http://www.zerohedge.com/article/chinas-jasmine-revolution-back-trucker-strike-hits-shanghai-protest-over-surging-fuel-costs- het is natuurlijk wel flink reclame maken voor hun site maar dat mag. Je ziet ook in China gaan mensen de straat op gaan als je aan hun portemonnee komt. Midden Oosten. Een mooie analyse met goede achtergronden http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/MD21Ak01.html zeker het lezen waard.Maar je ziet genoeg brandhaarden zonder dat mijn kleine lijstje compleet is. Hier een analyse over meerdere facetten van dit soort onrusten, met als voorbeeld Libië http://allafrica.com/stories/201104200295.html en om het wat dichter bij huis te houden hier "War zone" Griekenland http://www.zerohedge.com/article/meet-keratea-greeces-war-zone

Naast natuurrampen is op dit moment ons grootste gevaar, de banken en de hele financiële wereld. We zien het terug in de geschiedenis boeken dat juist op dit soort tijden ook oorlogsdreiging en problemen te laat worden herkent. Een van de voorvechters van de strijd tegen de banken is Max Keiser. Ga eens voor de gein naar http://maxkeiser.com/ deze meneer kan heel goed verwoorden hoe een gedeelde van de populatie waaronder ik ons voelen en hoe graag we de boodschap uitdragen. Hij is heel komisch en het is een verfrissende manier van economisch nieuws. Bekijk even zijn laatste report op de pagina of klik deze even http://www.youtube.com/watch?v=0z7InFcD5v0&feature=player_embedded#at=17 aan en hoor hem schelden en tieren op Goldman Sachs en de CEO. En dat gaat bijna een half uur door, en hij haalt iedereen erbij!  Entertainment, net zo leuk als menig programma op televisie. Ook heeft hij twee filmpjes staan over Ierland waarin goed word uit gelegd wat de banken en de regeringen het volk aandoen. En hoe oneerlijk het is. http://maxkeiser.com/2011/04/20/hotspots-with-max-keiser-ireland/ ik had de link al eerder geplaatst maar wil het toch nog een keer onder de aandacht brengen.

Lol...windmolens, een rapport uit de UK van een milieu organisatie die blijkbaar hebben geconstateerd dat windmolens een beetje weinig opleveren.http://blogs.telegraph.co.uk/news/jamesdelingpole/100082713/official-wind-farms-are-totally-useless/ Tja wat zullen we zeggen....maar..maar...Greenpeace en Groenlinks... dan? Die zeiden dat het goed was om het belasting geld in windmolens te stoppen....
Aha! er zijn nog meer leuke berichten over windmolens http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/europa/redaktion/aha-windfarmen-in-grossbritannien-operieren-weit-unter-der-angekuendigten-effizienz.html;jsessionid=D7ACC3DECCBD7D2E13C7506E84E891B5

Zuid-Afrika daar hebben ze ook last van inflatie http://www.iol.co.za/business/business-news/food-inflation-simmering-1.1058570

De verkiezingen in Nigeria zijn volgens de inspecteurs en controleurs goed en eerlijk verlopen. Helaas ziet men dat in het Noorden anders. Ex leger leider Buhari zegt wel dat het niet eerlijk is verlopen maar zegt ook niets met de rellen te maken hebben. Inmiddels bijn 50K mensen op de vlucht maar het zou nu rustig zijn. http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-13151636

kijk daar hebben we Europa weer. Vieze vuile .....hebben weer meer geld nodig. Terwijl overal bezuinigd moet worden willen de corrupte leden van de Europese organen even graag meer geld http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-13141644 ik zeg: NIET DOEN een schop onder hun reet kunnen ze wel krijgen. Maar ze hebben natuurlijk wel door dat het een gedane zaak is en ze proberen natuurlijk nog even wat meer te verdienen voordat ze geen baan meer hebben. Ik zag eergisteren een docu over Europa (ik viel er in bij het zappen dus kon niet terug vinden) en het blijkt dat de meeste bobo's daar gewoon lekker allemaal bijbaantjes hebben en dus ook belangenverstrengeling bij de vleet. Een corrupt lobby-hok.

Dit is een keer iets anders. Blijkbaar hebben een aantal Poker Sites een probleempje. http://www.bbc.co.uk/news/business-13121768

Bevolking in India op de bres tegen Nucleaire Reactor http://www.bbc.co.uk/news/world-south-asia-13124773

In de VS hebben ze een paar kleine visjes te pakken. Die moeten ook veroordeeld worden maar het gaat natuurlijk om de grote bobo's http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-13139151 en die hebben ze nog lang niet.

En hier is Rene met weer een mooie column http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2011/articles/tissen-hoe-ver-laten-we-ons-om-de-tuin-leiden.xml Ik mag hem wel. Hoe lang nog mensen?

Er is iets geks op de edelmetaal beurs in de VS blijkbaar hadden ze iets verkeerd gedaan in de boekhouding? Ze hebben een paar oz (5% van alle deposits) weggehaald bij de verhandelbare (vrije voorraad) Mocht iemand een betere uitleg hebben graag even melden ik blij het allemaal moeilijk vinden.
http://www.zerohedge.com/article/45-scotia-mocattas-registered-silver-transferred-eligible-status

De discussie over wat voor vormen van energie we moeten gaan gebruiken gaat verder http://www.washingtonsblog.com/2011/04/us-wastes-more-energy-than-it-uses.html

Nee hoor we hoeven niet te testen we willen graag dat jullie licht geven http://www.washingtonsblog.com/2011/04/fda-refuses-to-test-fish-for.html niets aan de hand, gewoon doorlopen hier is niets te zien!! Nee hoor die vis is goed!

Dit geeft weer reden tot nadenken. Twee Chinese olie bedrijven die aangeven dat ze door interne vraag genoodzaakt zijn om de export te staken. En alleen nog de interne markt te bevoorraden.
http://business.globaltimes.cn/industries/2011-04/647024.html
http://www.energy-daily.com/reports/Chinas_Sinopec_cuts_off_oil_exports_state_media_999.html

Kijk het voordeel van een eigen munt. Dan kun je zelf actie nemen. http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/16/zweden-verhoogt-opnieuw-rente.xml Maar zoals onze "Leiders" beweren gaat het bij ons met de Euro veel beter en hadden we nooit de "welvaart" gehad die we nu hebben als we nog met de Gulden aan het rotzooien waren. Gekke Zweden!!!

Ben bang dat we nog even tot volgende week moeten wachten op de DIP. http://www.zerohedge.com/article/freefalling-dollar-sends-silver-above-46 Maar wie weet als de markt in New York opent dat er nog wat vuurwerk word afgestoken.

Een link naar een leuke site die het over de komende 'Honger" word besproken http://theeconomiccollapseblog.com/archives/20-signs-that-a-horrific-global-food-crisis-is-coming

Japan is alles aan het verkopen http://www.zerohedge.com/node/362696 dit is niet goed.

Nog meer goud en zilver nieuws http://www.zerohedge.com/article/silver-surges-over-4625oz-rumours-short-squeeze-and-cornering-market-gain-credence goed lezen!!!

Dit word nog heel interessant. Gaan de Finnen voor of tegen stemmen. http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/9596141/___Finland_moet_in_mei_besluiten_over_Portugal___.html?p=25,1 Ze zouden voor dit soort beslissingen gewoon het volk moeten raadplegen. Denk dat je net zo als een paar jaar terug toen we ook mochten stemmen over Europa een groot Nee krijgt.

Later meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten