Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

maandag 16 mei 2011

Maandag 16-05-2011

Hallo,

Als eerste wil ik jullie er weer op wijzen dat in Japan het niet goed gaat met Fukushima. Inmiddels zijn ze langzaam aan alles wel aan het toegeven wat de sceptische sites allang zeiden. Meltdowns in diverse reactoren en zeer hoge straling, grondwater dat inmiddels licht geeft. Houd het in de gate en weet dat eerlijkheid niet iets is waar regeringen en grote bedrijven op drijven. Het blijkt wel weer dat "leugens" en het mooier voordoen als het werkelijk is orde van de dag zijn. Onder aan de pagina diverse links naar sites die het voor je allemaal op een rijtje zetten. http://enenews.com/alert-melted-fuel-in-no-1-reactor-not-covered-with-water

Door dat het hoofd van het IMF zijn kamermeisje iets te leuk vond moeten de vergaderingen van het IMF over Griekenland verder met zijn vervanger. http://www.zerohedge.com/article/emergency-imf-meeting-begins-strauss-kahn-retains-high-profile-attorney. Het is natuurlijk niet eerlijk om het direct al schuldig te verklaren maar dit soort mannetjes met veel macht zijn wel een beetje zo. Misschien was ze wel een beetje Grieks en dacht DSK dat hij wel wat mocht hebben voor zijn moeite om van Griekenland een schuld-slaaf te maken.  Rene Tissen gaat daar ook op in met een zeer vroege column  http://rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2011/articles/arrestatie-imf-topman-rampzalig-voor-oplossen-schuldencrisis.xml  en als je toch aan het lezen bent dan ook gelijk deze http://rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2011/articles/Hoe-gaat-het-nu-echt.xml column van Rene meepakken van vrijdag.
Blijkbaar is het ook niet de eerste keer van DSK dat hij zonder goedkeuring aan de waren zat http://www.zerohedge.com/article/deluge-latent-rape-accusations-against-dsk-imminent volgens dit stuk zullen er misschien nog wel meer aanklachten komen...

Dit vond ik ook nog, http://www.24hgold.com/english/gold_silver_prices_charts.aspx?money=Euro een zeer mooie pagina om alles in de gaten te houden.

Zimbabwe gaat de wereld vertellen hoe het moet LOL. Ze hebben toevallig wel gelijk maar het blijft natuurlijk wel heel komisch http://www.zerohedge.com/article/zimbabwe-says-days-us-dollar-are-numbered-pushes-gold-backed-local-currency

Record munten verkocht http://www.bloomberg.com/news/2011-05-15/gold-coin-sales-at-one-year-high-show-higher-prices-in-history.html. Zorg dat je wat hebt.

Filmpje http://www.zerohedge.com/article/nia-release-s-college-conspiracy-video-or-why-college-bubble-next-pop ga ik vanavond lekker kijken. Dus kan nog geen oordeel vellen. UPDATE: Ik heb het filmpje gezien en het is een goed filmpje. Het gaat vooral over de kwaliteit en de kosten van het hele opleidingsinstituut. Is het nog wel waard om een van de vele met die "goede" diploma's te zijn? Zeker gezien de kosten die je moet maken. Ook of je er wel wat leert (De kwaliteit van onze elite is er zeker niet beter op geworden...We hebben inmiddels een groter economisch probleem als ooit) Ze geven een aantal goede voorbeelden over hoe men opleidingen aanprijst zonder dat er eigenlijk goed over na word gedacht. Op de zelfde manier ben ik het zeevaart wereldje in gelokt (tenminste gedeeltelijk, ik wilde ook wel echt. Maar je gaat natuurlijk ook het voor je zelf beargumenteren. Met hun argumenten). Nu heb ik geluk dat de opleiding verder wel handig is gebleken later. Stuk techniek en bedrijfsvoering is altijd handig. Maar wij hadden ook een enorm tekort aan zeevarenden. Tot dat ik van school kwam. Tegen die tijd hadden ze het probleem al opgelost door allemaal andere nationaliteiten in te zetten. Je kon wel werken maar tegen heel wat minder loon als ons was voorgehouden. Het is gelukkig nog niet zo erg hier bij ons als in de film. Maar ik weet uit ervaring hoe moeilijk het is om ook een klein studie schuldje terug te betalen. Ik had ongeveer 10K aan studie schuld. Als ik geweten had hoe moeilijk dat is om terug te betalen als je op jezelf wilt wonen dan had ik toch ietsje zuiniger aan gedaan. Als je een normaal persoon bent en je wilt samenwonen en kinderen dan is er niet veel geld over om ook nog een studieschuld te betalen. Ook waren de voorwaarden niet zo mooi als in eerste instantie was verteld. Maar mijn kinderen zullen het nog moeilijker krijgen als we nu niet snel zorgen voor een andere systeem. Goede film!!

Hier zo maar wat verschillende ideetjes over hoe en waarom http://www.philstockworld.com/wp-content/uploads/2011/05/Newsletter33p05152011.pdf
En dit nog van vrijdag http://rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/19/De-Jager-dreigt-Griekenland.xml  hij begint natuurlijk ook wel een beetje boos te worden nu het steeds duidelijker word dat het allemaal onzin is. Hij moet inmiddels wel langzaam aan nerveus worden van het steeds maar weer dezelfde problemen uitleggen aan het plebs dat steeds minder geneigd is om hieraan mee te werken. Het is eigenlijk wel grappig om mensen te zien werken aan iets dat bij voorbaat al gedoemd is te mislukken. Zeker omdat het eigenlijk allemaal mensen zijn met dikke diploma's (Die steeds minder waard blijken te zijn). Ik denk toch dat ze bang zijn om eerlijk te zijn. Of hebben ze gewoon enorme borden voor hun kop. http://rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/19/Griekenland-voldoet-niet-aan-voorwaarden.xml. Langzaam aan worden de nieuws sites wel ietsje duidelijker. Misschien dat journalisten in de gate krijgen dat zij zo meteen ook niet veilig zijn. Als eenmaal duidelijk word hoe we belazerd worden en hoeveel jaren ze ons , (het weer opnieuw opbouwen van het systeem) hebben ontnomen dan gaan ze natuurlijk ook enkele reisjes krijgen naar het plein met de guillotine. We hadden al lang bezig kunnen zijn met het weer opbouwen van de welvaart als we de banken niet hadden gered. Ook Europa word door een groepje mensen in leven gehouden die helemaal niet willen dat jij meepraat of daar een stem in hebt. Ik denk dat over een jaartje of 5 geen enkelen journalist of bankier het meer durft toe te geven dat hij een dergelijk beroep heeft uitgevoerd.

Over de dollar die vorige week zo mooi terug kwam is men toch nog onzeker http://pragcap.com/3-reasons-the-dollars-decline-will-continue?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter en inderdaad vanochtend is de dollar alweer minder waard aan het worden.

Hier een mooie analyse http://pragcap.com/kicking-the-can-to-the-end-of-the-road echt even lezen. De schrijver geeft aan dat het uiteindelijk de kiezers zullen zijn die een einde moeten maken aan deze leugen. De gevestigde elite en de beroeps bestuurders kunnen de keuze niet maken en zullen alleen pogen een soort status quo te handhaven en het probleem steeds verder weg schuiven. Zolang met niet accepteer dat deze schulden afgeschreven moeten worden zullen we een beetje door kabbelen zoals we nu doen. En zal het alleen moeilijker voor ze worden. Op een gegeven moment zullen de kiezers doorhebben dat de elite zichzelf in de hoek heeft gezet. Hoelang nog?

Tot later

JJ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten