Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

donderdag 23 juni 2011

Donderdag

Hallo,

Zoals gewoonlijk begin ik de ochtend met wat headlines uit de telegraaf, maar soms vind je dingetjes die leuk zijn om even open te klikken zoals deze http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/10074617/__Banken_hebben_109_miljard_in_schuldenlanden__.html?p=27,1  Ach het maakt ook eigenlijk niet uit. Ook al zeg je tegen de banken en verzekeraar en de fondsen sorry maar je moet het zelf dragen de uiteindelijke verliezen liggen bij de deelnemers van die fondsen. Maar dit bedrag is nog wel ietsje groter als dat nu in dit artikel staat. Als we het afronden op ongeveer 150 miljard komen we een beetje in de buurt. Dit betekend gewoon dat we failliet zijn. Dat geld komt nooit meer terug. We gaan lekker bezuinigen omdat de financiële boys en girls de boel lekker hebben rondgestrooid zonder goed op internet de waarschuwingen van bloggers en sites te bekijken die al 20 jaar hiervoor waarschuwen. Alles wat de babyboom generatie heeft opgebouwd is door de bankiers inmiddels weer afgebroken en door deze neergang gaat de elite weer denken aan oorlog. Omdat anders het volk achter hun aangaat en je moet ze iets te doen geven.
Ik denk dat we toch een keertje onze waardering moeten laten zien aan onze elite. Het zou zeer zonde zijn om deze talenten en hun vergaarde vermogens zomaar zonder een goed dank je wel te laten gaan naar hun vakantie paradijzen. Ook moet je deze knappe koppen niet zomaar laten gaan we kunnen ze gewoon in de gevangenis stoppen totdat we mensen nodig hebben in de zorg of aan het toekomstige front.

Dit is een leuk artikel dat goed laat zien hoe het met de schulden en afbetalingen gaat. Het artikel laat heel goed zien dat het dus niet gaat lukken. http://www.philstockworld.com/2011/06/22/which-way-wednesday-waiting-for-the-fed/ Helaas is het inmiddels een door mij veel gebruikte sluitzin. "We worden gepiepeld"

Hier weer een artikel van Reggie Middleton die graag nog even verteld hoe slecht het wel gaat. Reggie is altijd veel leeswerk maar wel leuk http://www.zerohedge.com/article/lgd-infinity-and-beyond-whats-possibility-certain-european-banks-having-loss-given-default-a?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+zerohedge%2Ffeed+%28zero+hedge+-+on+a+long+enough+timeline%2C+the+survival+rate+for+everyone+drops+to+zero%29

Een volgens mij wel goede analyse over Europa. Het zou jammer zijn als het nog tot 2013 moet duren maar goed. Misschien kunnen we tot die tijd nog wat goedkoop goud en zilver inslaan. http://www.bloomberg.com/news/2011-06-22/papandreou-budget-hole-threatens-to-swallow-europe-defies-debt-crisis-fix.html

Een mooie artikel uit de Spiegel http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,769447,00.html vertrouwen in de crisis managers in tanende in Europa. Tot nu toe was voor de meeste Europeanen de EU een ver van hun bed show. Nu de rekening word gepresenteerd van het falen van de elite in Europa zal het vertrouwen snel in elkaar zakken. We zijn nu bij ronde twee van de hulp aan Griekenland. Ronde 3 en 4 zullen snel volgen. Intussen hebben we nog een handvol andere EU leden die het ook niet helemaal alleen kunnen. En intussen blijven de bobo's roepen dat het allemaal goed is als we maar geld blijven lenen aan die landen.....

En nu ik toch in Der Spiegel bezig ben zal ik dan ook maar hun artikel van de vrijspraak van Geert Wilders plaatsen http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,770045,00.html vraag me af hoeveel dit geintje heeft gekost. Dat de staat nu deze prachtige reclame campagne voor de PVV heeft bekostigt vind ik persoonlijk niet zo erg maar het feit dat wij zulke fanatieke mensen hebben met zoveel macht dat deze rechtszaak is doorgedrukt, tegen de aanbeveling van het OM, baart mij zorgen. Misschien dat we de kosten kunnen door belasten aan het groepje dat dit heeft gedaan.

We gaan een beetje op de VS lijken als we de cijfers naar beneden gaan bijstellen zoals hier nu gebeurd. http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/25/Economische-groei-lager-dan-eerder-gedacht.xml persoonlijk vind ik het een beetje markt manipulatie als prognoses worden afgegeven en die zo verschillen met de werkelijkheid. Het is een best groot verschil. Nou zal dit wel normaal zijn het viel me niet eerder op. Dus zal ik hier wat meer op gaan letten. Maar in de VS is het heel normaal om in de maanden nadat het eerste cijfer heel positief was deze constant naar beneden bij te stellen. Omdat op deze manier de indruk gegeven kan worden aan het "volk" dat het beter gaat als ze denken.

Nieuwe minister van economie van Griekenland geeft zijn collega's reden tot nervositeit. Blijkbaar wil hij meer praten over het Europese gedeelte van het werk en minder over wat Griekenland moet doen. Tja jammer jongens had je het maar sneller moeten afhandelen. We zien het wel redden doen jullie het toch niet meer http://euobserver.com/9/32539

En hier is de Eurofiel nummer 1 die nog eens uitlegt dat we enorm de boot in gaan als we alles failliet laten gaan en dat daarom wij allemaal nog dieper in de schulden moeten gaan. http://rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/25/trichet_seinen-schuldencrisis-op-rood.xml dit gaat over hetzelfde interview met Trichet alleen dan zoals het hoort. http://www.bloomberg.com/news/2011-06-22/trichet-says-risk-signals-red-as-debt-crisis-threatens-banks.html maar bij Rtlz hebben ze natuurlijk geen tijd om zoveel tekst te kloppen.

Dit is een leuk interview met Jim Grant. Ik heb al eerder een interview met hem geplaatst en hij zegt waar het op staat. Kijk tenminste even het filmpje http://www.zerohedge.com/article/jim-grant-says-all-things-ben-bernanke-avoided-during-his-press-conference-and-much-more

Een goed artikel over ons probleem. Arrogante leiders die geen vertrouwen in de gemiddelde mens hebben http://www.realclearmarkets.com/articles/2011/06/23/you_cant_handle_the_truth_99089.html

De beurzen en de grondstoffen gingen vandaag flink onderuit. Natuurlijk in eerste instantie door de persconferentie van de Amerikaanse FED maar daarna nog meer door het dalen van de olie prijs. Dit kwam door het volgende http://www.zerohedge.com/article/iea-release-60-million-barrels-over-coming-months-ensure-supply-due-libya Dit doen zo op een gek moment. De olie prijs ging al wat naar beneden door de berichten van de economische signalen die we de laatste tijd kregen. Het is waarschijnlijk meer om te verdoezelen dat Saudi Arabië niet meer olie kan exporteren. Dat zou namelijk een echt "Peak Oil" teken zijn wat er voor zou zorgen dat de prijs wel weer omhoog zou gaan. Ook probeert men de inflatie die wereld wijd heerst, door het beïnvloeden van de markt ietsje minder prominent in het nieuws te laten komen.

Blijkbaar hebben de Griekse politici zich goed verkocht de EU en het IMF gaan akkoord. http://www.bloomberg.com/news/2011-06-23/greece-sets-solidarity-levy-on-wages.html nu moeten ze de plannen nog door het parlement heen krijgen maar ze hebben weer even geld. Op naar crisis nummer 3 over een maand of 3.

Welterusten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten