Je kunt maar beter niet verrast zijn!!

Je kunt maar beter niet verrast zijn!!
Geschiedenis is heel belangrijk. Jammer dat de interesse hierin zo laag is.
Wees voorbereid, de geschiedenis leert ons dat er lange perioden van stabiliteit kunnen zijn, maar dat ze altijd eindigen.
Een goed begin is deze link Liberty quotes

zondag 19 juni 2011

Zondag avond

Hi,

Hier nog een leuk stukje over de goud standaard http://www.goldmoney.com/gold-research/a-lesson-from-the-gold-standard.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Dit is een artikel van Reggie Middleton. Hij steekt weer een mooie tirade af en houd zijn inmiddels bekende verhaal. Wel altijd informatief en vermakelijk. http://www.zerohedge.com/article/click-clack-click-sound-falling-dominoes-behind-door-eurocalypse?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+zerohedge%2Ffeed+%28zero+hedge+-+on+a+long+enough+timeline%2C+the+survival+rate+for+everyone+drops+to+zero%29

Deze had ik al geplaatst maar wil toch nog even aandacht aan dit interview geven. Zeker voor mensen die het nog steeds niet helemaal weten wat er nu gaande is en wat er gaat gebeuren. Luister rustig en denk er over na.
http://sgtreport.com/2011/06/dr-lawrence-parks-interview-with-james-turk/. Op deze pagina net als ook in het interview worden een tweetal links genoemd ik heb hieronder nog een keer geplaatst. Deze site heeft als doel de populatie over goud en zilver te informeren. De "goudstandaard" is door misinformatie gedegradeerd tot een ouderwetse monetair systeem. Maar het is juist de manier om een stabiele economie te hebben. http://www.fame.org/ ga hier maar eens rond snuffelen. En hier een link naar een site met een heleboel filmpjes over goud en zilver http://blip.tv/the-larry-parks-show.

Zo verder met Europees nieuws van vandaag. G-Pap gaat de grondwet wijzigen. Wat hij gaat veranderen wil hij nog niet zeggen (hij zal wel meer macht nodig hebben) maar het volk mag zich wel ergens over gaan uitspreken. Hij wil dus een referendum...over wat en wanneer is nog niet bekend http://rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/24/papandreou_referendum-over-grondwetwijziging.xml volgens mij is het woord referendum niet zo goed vandaag de dag. Daar worden volgens mij de andere ministers in Europa helemaal jeukerig van. Die weten heel goed dat als je het volk laat stemmen over Europese zaken dat het snel fout kan gaan. LOL Hier het zelfde nieuws maar dan met wat meer entertainment waarde van zerohedge http://www.zerohedge.com/article/papandreou-warns-catastrophic-consequences-greece-if-he-deposed-calls-vague-constitutional-r

We gaan niet meer betalen maar we gaan meer garant staan. http://www.nu.nl/schuldencrisis/2543595/duits-compromisplan-griekenland.html dus als we nog meer garant staan voor het geld dat aan landen geleend word die de leningen die ze nu al hebben niet meer kunnen betalen dan gaat het goed komen. . . dat moeten we even laten inzinken. . . ergens klopt het niet. En zou je daar als investeerder nu meer vertrouwen van krijgen? Ze zijn al sinds 2008 bezig om een oplossing te zoeken voor de "Schulden crisis" je zou zeggen dat met alle hulp en garanties die al zijn afgegeven het vertrouwen allang weer op peil zou moeten zijn. Ach ja. Als je zoals ik het vertrouwen op pensioen en aow al hebt opgegeven en allang op andere manier bezig bent om je voor te bereiden op je oude dag. Dan is het allemaal niet zo erg. En kun je rustig van de zijlijn dit allemaal gadeslaan.
Voor de liefhebbers hier ook het artikel van der Spiegel in het Duits komt het vertrouwen misschien meer omhoog http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/0,1518,769227,00.html nee, helaas helpt dat ook niet. LOL Later die dag kwam het volgende bericht. Plan zou al weer van tafel zijn http://www.zerohedge.com/article/ceasefire-between-germany-and-ecb-has-expired-greek-compromise-plan-now-table Ja ze hebben het moeilijk. Hoe moeten ze de leugen weer nieuw leven inblazen? Hoe voorkomen ze totale gekte bij het volk? Hoe redden ze hun haggie?

Britse banken zijn bezig hun geld uit Europa te halen. http://www.zerohedge.com/article/where-theres-smoke-theres-ice-nine-european-liquidity-freeze-explained hoe heet zoiets ook al weer....Oh ja "Bankrun" maar dan door de banken zelf. LOL. (laat ik alweer dat woord vallen, ik zal binnenkort wel gecensureerd worden)
Gebeurde dit ook niet eerder dat banken niet aan elkaar wilden lenen. Oh ja nog niet zo lang geleden na de crash van 2008. Toen was er ook al zoveel vertrouwen in elkaar en in de Euro. Toen zijn we ook garant gaan staan voor een heleboel geld...Hoe kan dat toch met die banken het lijkt wel of ze helemaal niets verdienen. Waarom toch altijd geld nodig van de belasting betaler? Of is het gewoon slecht zaken doen? Slecht "businessplan"? Hebben ze last van te veel hoge pieten met te veel bonus? Waterhoofd dus... Of gewoon last van mensen met teveel opleiding in economie en zo? Maar gelukkig zal "Helicopter Ben" ons wel weer redden. Zodat de ECB weer met een paar miljard kan gokken sorry spelen nee investeren of wat ze er ook mee doen.


De Euro is het beste dat ons is overkomen volgens Trichet. http://rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/24/trichet-verdedigt-euro.xml wat gaat er in zijn hoofd om. Hij weet natuurlijk best wel dat een Fiatgeld systeem een keertje in elkaar moet klappen. Maar met een beetje mazzel is hij dan al lang weg en mag zijn Italiaanse opvolger de schuld op zich nemen in de geschiedenis boeken. Maar we zullen hem niet vergeten hoor...hij komt in het zelfde rijtje te staan als Greenspan, Bernanke, Wellink en een heleboel anderen.

Ik dacht dat we zuinig gingen doen. http://www.nu.nl/schuldencrisis/2542684/sp-leider-roemer-griekenland.html gaat hij dit snoep reisje uit eigen zak betalen? Of doet hij dat op de socialistische manier en declareert hij gewoon de kosten van "het met eigen ogen zien" Wat wil hij dan zien daar. Hoe je molotovcocktail moet maken? Of hoe je de ME goed neerzet?

De Partij van de aardbij eh nee allochdeletetoon sorry Arbeid is tegen de nieuwe wet die het ritueel slachten moet verbieden. Tja is natuurlijk eigenlijk geen nieuws want dat hadden we wel verwacht. http://www.nu.nl/politiek/2543711/pvda-ledenraad-wijst-verbod-onverdoofd-ritueel-slachten-af.html Maar het is natuurlijk wel grappig. Dieren welzijn gaat onder voor ouderwetse rituele geloofsuitingen.  Het grappige is natuurlijk wel dat we eindelijk iets hebben dat joden en moslims samen brengt. Want hoe verschillend ze ook zijn de rituele slacht culturen komen nou eenmaal uit de zelfde regio en kelen door snijden doen allebei graag. Of zeg ik nu iets helemaal verkeerds...

Rusland komt met nieuws over de ondergelopen kerncentrale in de VS, via een Pakistaanse krant...Tja laten we nog even wachten met direct paniek te schoppen. Maar hier wel het linkje http://www.businessinsider.com/nebraska-nuclear-meltdown-2011-6  Er zou inmiddels een ramp zijn geweest en de Obama regering zou het censureren...

Dit is een apart artikel, weer eens een ander ideetje http://www.wallstreetexaminer.com/blogs/winter/?p=3990

Over het lenen voor opleiding heb ik al eerder links geplaatst. In de VS is het nog velen malen erger en als ze nu nou allemaal werk konden vinden dan was het nog te dragen. Maar het zal in Nederland ook nog wel erger worden. Zeker met de Bankiers aan de macht. Hoe krijg je het volk zo vroeg mogelijk in een schuld positie. Voor de rest van hun leven een slaaf van het systeem. De politiek faciliteert dit en doet er ook nog eens via eigen instanties aan mee. http://www.nu.nl/economie/2543538/studenten-steken-zich-flink-in-schulden.html de klassen samenleving is weer terug. De jongeren met minder draagkrachtige ouders hebben twee keuzes. De eerste is niet studeren en met een goedkopere vakopleiding maar minder schuld het volwassen leven ingaan. De tweede is studeren en hopen dat je een goede baan vind zodat je niet eeuwig aan die enorme schuld vast zit. Je maandelijkse salaris word gelijk een heel stuk kleiner. En omdat je opleiding langer duurt mis je gelijk ook een aantal jaren geld verdienen. Je gaat later ook meer lenen omdat je toch al flink in de schuld zit en wie is er blij? Jawel de banken.

Hier het laatste nieuws over Griekenland. Ze krijgen op korte termijn de helft en intussen gaan we verder vergaderen. That it!!! http://www.zerohedge.com/article/crisis-hour-europe-may-withhold-half-%E2%82%AC12-billion-greek-aid-no-emergency-meeting-decision-rea kijken wat er vannacht en morgen gebeurd op de beurzen? en met de Euro? Max Keizer is ook bezig daar leuk filmpje. Vraag me af hoelang hij dat nog mag blijven doen...

Welterusten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten